Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Μεγάλη ανατροπή για τρίτη θέση, σπουδαία υπέρβαση στο μπάσκετ

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Ήταν ένα πολύ γεμάτο ΠΑΟΚ-Άρης! Το κέρδισε η καλύτερη ομάδα, αυτή που και απόψε ήταν ανώτερη στο γήπεδο. Μία νίκη που μπορεί και να δημιουργήσει άλλα δεδομένα για την ΠΟΛΥ σημαντική τρίτη θέση, της οποίας τη σημασία ακόμη πολλοί δεν μπορούν να αντιληφθούν. Ακόμη και για το κύπελλο!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο μετά τη συντριβή της Τετάρτης, χωρίς τον Ίνγκασον και τον Ντόουγκλας. Έκανε θετικό ξεκίνημα με τον Ντάντας όμως να μην βρίσκει εστία από τα δέκα μέτρα και τον Ζίβκοβιτς δύο φορές να μην σουτάρει απέναντι από τον τερματοφύλακα! Κακό δείγμα αυτό!

Μετά το 30΄ ο ΠΑΟΚ φόβισε με την εικόνα του. Ο Άρης έβγαινε όποτε ήθελε μπροστά και δημιουργούσε ευκαιρίες σε μία ομάδα που έδειχνε αδύναμη να αντιδράσει αγωνιστικά και πνευματικά. Ένα φοβισμένο σύνολο που «έφαγε» το γκολ από το λάθος του Κουλιεράκη.

Καλώς ή κακώς στα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ παίζει και παράγει και δείχνει αποφασιστικότητα, όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Το έκανε με Άρη, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Το έκανε και σήμερα σε πολύ δύσκολο σημείο πνευματικά για τους παίκτες που δεν είχαν και δύο ηγέτες μέσα στο γήπεδο. Η απόδοση στην επανάληψη ήταν εξαιρετική, με τρελή πίεση και πολλά τρεξίματα, αλλά και θετική αντίδραση όταν ο Νταρίντα έβαλε τη σουτάρα!

Στο τέλος ο ΠΑΟΚ το άξιζε και το πήρε και τώρα μπορεί να διαμορφώσει συνθήκη ώστε την τελευταία αγωνιστική να παίζει για δύο αποτελέσματα με τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα χάσει εύκολα από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ενώ ο ΠΑΟΚ αν κερδίσει το Βόλο και πάρει βαθμό ή βαθμούς στη Λεωφόρο θα βρεθεί από πάνω πριν την τελευταία αγωνιστική. Τότε θα παίζει για δύο αποτελέσματα, όσο επικίνδυνο και αν είναι αυτό στο μυαλό των παικτών.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΕ

Εδώ επάνω να σημειώσω ότι η ΠΑΕ θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μηνύσεις σε όποιον αλήτη τολμήσει να αμφισβητήσει την ηθική της από εδώ και πέρα σε μία πολύ βρώμικη περίοδο που θα ξεκινήσει με αφορμή το πρωτάθλημα.

Και κάτι ακόμη. Τα μέτρα που έχει πάρει η ΠΑΕ στο γήπεδο, ΕΙΔΙΚΑ στο κόρνερ της θύρας τέσσερα προς την πέντε ΔΕΝ είναι αρκετά! Δεν το έχουν καταλάβει ακόμη. Τι κακό, πόσων εκατομμυρίων ευρώ πρέπει να γίνει για να το καταλάβουν και να βάλουν ΠΑΝΤΟΥ διπλά και τριπλά δίχτυα σε εκείνο ακριβώς το σημείο ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα να πέσει αντικείμενο σε παίκτες ή διαιτητές; Ανόητος αυτός που το πετάει, αλλά και ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει τα ΠΑΝΤΑ για να μη του δίνει δικαιώματα.

ΓΕΜΑΤΟ ΜΑΤΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Από πλευράς ατομικής απόδοσης:

Ο Κοτάρσκι μετά από μία κακή βραδιά, δεν έκανε λάθη και δεν είχε ευθύνη για τα δύο τέρματα.

Καλή προσπάθεια από Σοάρες και Σάστρε.

Ο Κεντζιόρα δεν έκανε κανένα λάθος, αν και δυσκολεύτηκε με τον όγκο του Καμαρά. Ο Κουλιεράκης είχε άλλη μία μεγάλη κακή στιγμή στο 0-1 ενώ δεν είχε και κανένα κλέψιμο στο ματς.

Σβααμπ και Ντάντας είχαν γεμάτο ματς, παρά το ότι στο τέλος του πρώτου μέρους έχασαν τον έλεγχο του εαυτού τους και της ομάδας. Ο Αυστριακός είχε τέσσερις τελικές, 13 σωστές πάσες ενώ έκανε και τρία φάουλ. Ο Ντάντας έβαλε νεύρο απόψε και είχε έξι κλεψίματα, με το ένα να φέρνει και το πέναλτι.

Ο Τάισον είχε πολλή ουσία στο παιχνίδι του (3/3 γεμίσματα) και το πολύτιμο γκολ που γύρισε την εικόνα του αγώνα, ενώ ο Κωνσταντέλιας είχε μεγάλη διάθεση, αλλά έκανε 10 λάθη! Στα 7 λάθη, αλλά και στα 7 κλεψίματα σταμάτησε ο Ζίβκοβιτς που έβγαλε καλή αντίδραση στο δεύτερο μέρος, σε ματς που είχε 2/13 γεμίσματα.

Έτρεξε πολύ, αλλά δεν είχε καλές επαφές ο Μπράντον, ενώ οι αλλαγές απόψε έγιναν αργά αφού ο ΠΑΟΚ είχε καλή απόδοση και ενέργεια στο δεύτερο μέρος.

ΜΟΝΟ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ομάδα μπάσκετ ολοκλήρωσε την πολύ μεγάλη υπέρβασή της. Πανάξια μπήκε στην τελική τετράδα κάτι που κέρδισε και στην κανονική διάρκεια της περιόδου. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Προμηθέας και άλλες με μεγαλύτερο μπάτζετ από αυτόν και τώρα χωρίς άγχος να διεκδικήσει ο τι καλύτερο στο φινάλε της χρονιάς.

Σήμερα μάλιστα η ομάδα του Τακιανού έπαιξε και χωρίς τον Ράιλι, δυσκολεύτηκε οργανωτικά σε πολλά σημεία (και όταν παίζει δυσκολεύεται) αλλά στο τέλος ο Χαντς πήρε τις μεγάλες επιθέσεις και ο ΠΑΟΚ με καλή άμυνα πήρε μαζί και το παιχνίδι.

Πολλά μπράβο στη διοίκηση για όλη την εξαιρετική προσπάθεια, πολλά μπράβο στην ομάδα για την επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Περιμένουν τον Φαμπιάνο στον Άρη

Ανέβασε ρυθμούς στη σημερινή προπόνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ την Κυριακή στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Άκη Μάντζιο να βλέπει σήμερα τον Φαμπιάνο Λέισμαν να βγάζει κομμάτι της προπόνησης.

Η συμμετοχή του Βραζιλιάνου αμυντικού, ο οποίος έλειψε από το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας της «OPAP Arena», θα κριθεί αύριο, ενώ Σουλεϊμάνοφ, Βέλεθ και Φεράρι συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να είναι διαθέσιμοι την Κυριακή…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

ΠΑΟΚ: «Μαζί μέχρι το τέλος» (pic)

Το μήνυμα για τη συνέχεια μετά τον αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω social media, στην επόμενη μέρα από την ήττα με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ και τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Europa Conference League.

«Ένα μακρύ, γεμάτο συγκινήσεις, ευρωπαϊκό ταξίδι, έφτασε στο τέλος του!

Περήφανοι για την ομάδα μας!

Συνεχίζουμε! Μαζί μέχρι το τέλος!» αναφέρει η ομάδα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Απρόοπτο με λεωφορείο των Βέλγων

Τι συνέβη πριν τη σέντρα στην Τούμπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πρόβλημα κατά την άφιξη μιας μερίδας φιλάθλων της Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο χθες, προέκυψε πριν τη σέντρα, καθώς λεωφορείο που τους μετέφερε, προσέκρουσε στύλο και υπέστη υλικές ζημιές.

Ο οδηγός στην προσπάθεια του να προσεγγίσει το γήπεδο, χτύπησε στύλο με το πίσω μέρος του οχήματος, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος τραυματίας.

Έστω και με καθυστέρηση, οι φίλοι της Μπριζ που μετέβαιναν στο συγκεκριμένο λεωφορείο, παρακολούθησαν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ από τη θύρα των φιλοξενούμενων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ