Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Κυνηγά συχνά το σκορ στα Play-Off

Ακόμη ένα στοιχείο διαφορετικό από την κανονική διάρκεια για τον Δικέφαλο

Ανέστης Παπιόπουλος

ΠΑΟΚ: Κυνηγά συχνά το σκορ στα Play-Off

Είναι πολλά τα διαφορετικά δεδομένα που έχει δείξει ο ΠΑΟΚ στα Play-Off συγκριτικά με την κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League. Μέσα από το PAOK24 είχατε διαβάσει για τα πολλά γκολ που δέχεται στην διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος. Πλέον οι «ασπρόμαυροι» έχουν φτάσει τα 15 παθητικό σε 7 αγωνιστικές και ενώ τόσα είχαν στις 26 την κανονικής διάρκειας.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις όμως, που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πίσω στο σκορ, από την έναρξη των Play-Off. Κάτι που στην διάρκεια της σεζόν συνέβη μόλις 3 φορές, με Παναθηναϊκό, Αστέρα στην Τούμπα και ΑΕΚ στην OPAP Arena, με τον Δικέφαλο να μην κερδίσει κανέναν από τα παιχνίδια. Όλες μέχρι τις 30 Οκτωβρίου και την ήττα από την Ένωση.

Στα Play-Off έχει συμβεί ήδη 5 φορές! Στις δυο ήττες με την ΑΕΚ όπου ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε καν, στα δυο παιχνίδια με τον Άρη όπου κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή, αλλά και σε αυτό με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Στα τέσσερα από τα παραπάνω παιχνίδια, ο Δικέφαλος του Βορρά έβγαλε αντίδραση αφού βρέθηκε να χάνει.

Με την ΑΕΚ στην Τούμπα και ενώ το γκολ του Αραούχο μπήκε στο 81′, για τον ΠΑΟΚ ακολούθησε ένα 15λεπτο στο οποίο πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση, χάνοντας μερικές κλασικές ευκαιρίες να την βρει. Με τον Παναθηναϊκό ήταν το γκολ του Μπερνάρ στα τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου, που διαμόρφωσε το σκηνικό του δευτέρου. Η ομάδα του Λουτσέσκου βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να ισοφαρίσει και μέχρι το 85ο λεπτό που το κατάφερε είχε την απόλυτη υπεροχή εντός του γηπέδου. Ακόμη και μετά το 1-2 των «πρασίνων» στις καθυστερήσεις, με το πέναλτι του Ιωαννίδη, ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρίες για εκ νέου ισοφάριση. Παρόμοιο το σκηνικό και με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο ΠΑΟΚ που θα μπορούσε να έχει δεχτεί και δεύτερο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο, με βάση την εικόνα του, βγήκε από την ανάπαυλα με μόνο στόχο να αντιστρέψει την κατάσταση. Το κατάφερε.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίζει και να παράγει κυρίως αφού βρέθηκε να κυνηγά το σκορ. Όταν πλέον δεν είχε τίποτα να χάσει από το να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί στον εκάστοτε αγώνα. Ακόμη και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Άρη και παρά το γεγονός πως ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά στο γήπεδο και πίεσε, έγινε ασφυκτικός και διεκδικητικός μετά το γκολ του Καμαρά στο φινάλε του ημιχρόνου. Και πράγματι, στο δεύτερο έπαιξε ώσπου να το γυρίσει και να κερδίσει.

Αν ανακαλέσει κανείς στην μνήμη του όλα αυτά τα παιχνίδια, θα δει ότι οι «ασπρόμαυροι» βγάζουν μια φοβία με το σκορ στο 0-0 που τελικά αδικεί τις δυνατότητες της ομάδας, με βάση όσα έχουμε δει ότι μπορεί να κάνει και ενώ κυνηγά το σκορ από τον αντίπαλο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ