Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Γκαρσία: «Ξεχωριστή για μένα η Θεσσαλονίκη»

Μεγάλη συνέντευξη του Ουρουγουανού σε ισπανική ιστοσελίδα!

Στέργιος Αναστασιάδης

Γκαρσία: «Ξεχωριστή για μένα η Θεσσαλονίκη»

Μία πολύ μεγάλη συνέντευξη στην ισπανική ιστοσελίδα relevo.com παραχώρησε ο Πάμπλο Γκαρσία, μιλώντας για το παρελθόν και το παρόν του και αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για το… μέλλον!

Τα τελευταία χρόνια είμαι προπονητής στον ΠΑΟΚ. Ξεκίνησα με την ομάδα κάτω των 17, μετά ανέλαβα την ομάδα κάτω των 19 ετών. Στη συνέχεια, είχα μια περίοδο επτά μηνών στην πρώτη ομάδα, πήραμε το Κύπελλο Ελλάδας και τερματίσαμε δεύτεροι. Τώρα είμαι στην δεύτερη ομάδα. Τελειώνω το συμβόλαιό μου τώρα και θα δούμε τι αλλαγές θα υπάρξουν στη ζωή μου” τόνισε αρχικά ο Ουρουγουανός, που ερωτηθείς για το τι σημαίνει η Θεσσαλονίκη για τον ίδιο, απάντησε:

Βρίσκομαι εδώ 15 χρόνια. Είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή για εμένα. Εδώ τελείωσα την καριέρα μου και μου άνοιξαν την πόρτα να ξεκινήσω ως προπονητής. Έχω φίλους εδώ, τα παιδιά μου έχουν μεγάλωσει σε αυτή την πόλη και έχουν τη δική τους ζωή“.

Στη συνέχεια, ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ Β εξιστόρησε το πως έφτασε από τις αλάνες της γενέτειράς του και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, στην Ευρώπη, σημείωσε πως του λείπει το ποδόσφαιρο στους δρόμους, ενώ είπε:

Για το ότι τα παιδιά πλέον που παίζουν ποδόσφαιρο έχουν τα πάντα:Παίζοντας ξυπόλητος, δεν ξέρω αν ήταν καλό. Τώρα, όλα πονάνε! Έχω προβλήματα παντού. Ο πατέρας μου δεν είχε λεφτά να μου δώσει παπούτσια και γι’ αυτό έπαιζα ξυπόλητος. Όλοι κάναμε λάθη, αυτό θα συμβαίνει πάντα. Για παράδειγμα, στον ΠΑΟΚ υπάρχουν παίκτες που κερδίζουν τα λεφτά τους, είναι επαγγελματίες και χαλαρώνουν. Άλλοι κερδίζουν χρήματα και διψούν να πετύχουν, να ακούσουν και να βελτιωθούν. Έχει να κάνει περισσότερο με την πείνα για επιτυχία. Ήμουν στη Μίλαν και οι παίκτες που κέρδισαν τα πάντα, έτρεχαν πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλον, ήθελαν να συνεχίσουν να κερδίζουν και ήταν ταπεινοί. Έπειτα στη Βενέτσια, παλεύαμε να αποφύγουμε τον υποβιβασμό με παίκτες που πίστευαν ότι ήταν υψηλού επιπέδου αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν. Δεν έχει να κάνει με το αν έχεις πολλά ή λίγα. Έχει να κάνει με το αν θέλεις να γίνεις ποδοσφαιριστής ή όχι“.   

Για τη “μετακόμισή” του από την Οσασούνα στη Ρεάλ: “Πρέπει να προσαρμοστείς στα αποδυτήρια που φτάνεις. Βρέθηκα σε πολλά, κάποια ήταν πιο δύσκολα από άλλα. Σε σύγκριση με την Οσασούνα, η Ρεάλ ήταν μια μεγάλη και διαφορετική στροφή στην καριέρα μου. Ήταν περισσότεροι άνθρωποι μέσα σε αυτά, υπήρχαν περισσότερες κάμερες. Ήταν μια εποχή που γυρίζαμε μια ταινία στην προπόνηση, αλλά προσπάθησα να προσαρμοστώ. Πολλοί άνθρωποι με βοήθησαν, όπως ο Ζιντάν για παράδειγμα. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και η ταπεινότητά του είναι εντυπωσιακή. Ο Ρονάλντο ήταν επίσης εκεί και έπινε μάτε μαζί μου.

Επίσης, υπήρχαν διαφορές στον τρόπο παιχνιδιού. Στην Οσασούνα, οι γραμμές ήταν περισσότερο κοντά, τρέχαμε ο ένας για τον άλλον. Στη Ρεάλ, το γήπεδο ήταν μεγαλύτερο, υπήρχαν πιο πολλές ατομικές μονομαχίες. Ήταν μια μεγάλη αλλαγή για μένα. Την πρώτη χρονιά, πάντα περνούσα δύσκολα, σε όλες τις ομάδες. Ακόμα και στην Οσασούνα θυμάμαι ότι έπαιξα πολύ άσχημα στα πρώτα παιχνίδια. Είπα στον Αγκίρε τότε: «Μεξικανέ, αν πρέπει να με βγάλεις γιατί δεν παίζω καλά, βγάλε με. Και μου είπε: «Εντάξει». Και δεν με έβγαλε ποτέ ξανά, μου έδωσε το κίνητρο, με πίστεψε, με περίμενε. Όμως μια μεγάλη ομάδα δεν περιμένει, πρέπει να παίξεις καλά από το πρώτο λεπτό“.

Για τον Ρονάλντο (Λουίς Ναζάριο ντε Λίμα):Θυμάμαι σε ένα παιχνίδι που υποφέραμε, του είπα «τρέξε λίγο, παίξε λίγο άμυνα». Του το είπα σοβαρά. Μου απάντησε: Εσύ αμύνεσαι, εγώ θα φροντίσω να βάλω το γκολ. Και έτσι έγινε. Τι να τους πεις μετά! Γενικά ήταν ταπεινός και εύθυμος. Οι Βραζιλιάνοι ζουν το ποδόσφαιρο διαφορετικά, είναι πιο χαρούμενοι, δεν το αντιμετωπίζουν όπως ένας Ουρουγουανός ή ένας Αργεντινός. Το αντιμετωπίζε πάντα με χαλαρότητα και χαρά, ήταν πάντα χαρούμενος, εκτός από τις φορές που ήταν τραυματίας φυσικά“.

Για το αν θυμάται έντονα κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό από τη θητεία του στη Ρεάλ:Η ταπεινότητα του Ζιντάν, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής.  Είχε τρομερή ταπεινοφροσύνη, ήταν ο πιο ταπεινός από όλους μας. Πάντα θα το θυμάμαι αυτό. Ο Ρονάλντο ήταν ταπεινός επίσης, όπως και ο Ραούλ. Δούλευε πολύ σκληρά, ήταν ο πρώτος που έφτανε στην προπόνηση και ο τελευταίος που έφευγε, φοβερός επαγγελματίας. Αυτό ήταν που τράβηξε την προσοχή μου. Θυμάμαι επίσης στη Μίλαν και ενώ ήταν 37 ή 38 ετών, ο Μαλντίνι έπαιζε Κυριακή και τη Δευτέρα έκανε βάρη στο γυμναστήριο και έτρεχε σαν κάποιος που δεν είχε παίξει την προηγούμενη ημέρα”.

Για το ποιος ε κ των Ζιντάν, Γκουαρντιόλα είναι καλύτερος προπονητής:Σε καθημερινή βάση, δεν μπορώ να το ξέρω, δεν δούλεψα με κανέναν από τους δύο. Ο Γκουαρδιόλα είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Σε όλες τις ομάδες παίζει όπως θέλει και κατακτά τίτλους. Κέρδισε τίτλους και ο Ζιντάν βέβαια. Δεν ξέρω πώς λειτουργούν, αλλά βλέπεις το ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες τους. Επιλέξτε όποιον θέλετε. Δεν μου αρέσει να κάνω συγκρίσεις“.

Για τον σαββατιάτικο τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, μεταξύ της Οσασούνα και της Ρεάλ Μαδρίτης: “Η αλήθεια είναι ότι θα είμαι με την Οσασούνα. Η Ρεάλ μπορεί να κατακτήσει το Champions League. Η Ρεάλ έχει κερδίσει τα πάντα, η Οσασούνα αξίζει ένα Κύπελλο. Όχι μόνο για την καλή χρονιά που κάνει φέτος, αλλά για τη δουλειά όλων αυτών των χρόνων, ο κόσμος της χρειάζεται την ευτυχία. Δεν θα αλλάξουν πολλά για τη Ρεάλ αν έχει ένα Κύπελλο λιγότερο, γι’ αυτό πιστεύω ότι η Οσασούνα το αξίζει και ελπίζω να το κερδίσει“.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ούτε τώρα: Η Λεβερκούζεν γλίτωσε την ήττα στο 97′

Εφτασε τα 46 παιχνίδια χωρίς ήττα φέτος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Στουτγκάρδη πλησίασε, όπως αρκετές άλλες ομάδες στο παρελθόν, στο να «σπάσει» το αήττητο της Μπάγερ Λεβερκούζεν από την έναρξη της περιόδου, ωστόσο, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο εξακολουθεί να αρνείται να χάσει!

Στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga, η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο δεύτερο μέρος, αλλά βρήκε τον τρόπο όπως και τόσες άλλες φορές να επιστρέψει και να διατηρήσει το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις με το τελικό 2-2.

Η Μπάγερ έφτασε τα 46 ματς σε όλες της διοργανώσεις χωρίς ήττα (38 νίκες, 8 ισοπαλίες), 31 εκ των οποίων στο γερμανικό πρωτάθλημα (25 νίκες, 6 ισοπαλίες).

Απλά, αυτή η ισοπαλία δεν θα επιτρέψει στην ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι του ενός εκ των δύο μεγάλων ρεκόρ που κυνηγούσε, αυτό του ξεπεράσει το ρεκόρ των 91 βαθμών που έχει στην κατοχή της η Μπάγερν Μονάχου. Αντίθετα, θα συνεχίσει να διεκδικεί το άλλο, που είναι να γίνει η πρώτη γερμανική ομάδα που θα καταφέρει να τελειώσει αήττητη από την έναρξη της σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η Λειψία «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League μετά το σημερινό 3-1 επί της Ντόρτμουντ, ενώ η Μπάγερν έδειξε πανέτοιμη για τις αναμετρήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων (30/4 το πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο).

Οι «κόκκινοι ταύροι» ήταν πιο αποτελεσματικοί στον «τελικό» για την κατάκτηση της 4ης θέσης με την Ντόρτμουντ και παρότι νωρίς πίσω στο σκορ κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και με το εμφατικό 3-1 ανέβηκαν στους 62 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη σημερινή τους αντίπαλο κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Οι Βεστφαλοί, που ήταν ξεκάθαρο πως είχαν το μυαλό τους στον πρώτο ημιτελικό του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν (1/5, 22:00), δεν «χαλάστηκαν» ιδιαίτερα από την ήττα, καθώς παρότι, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα τερματίσουν στην 5η θέση, ακόμη κι έτσι το πιθανότερο είναι πως και την ερχόμενη περίοδο θα συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μιας και κατά 99% η Γερμανία θα βγάλει 5 ομάδες στο CL της περιόδου 2024/2025.

Με ηγέτη τον Χάρι Κέιν η Μπάγερν Μονάχου πήρε τη νίκη γοήτρου με 2-1 επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην «Αλιάντς Αρένα», εκεί όπου το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (30/4) θα υποδεχθεί την Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε αισίως τα 35 στην Bundesliga (οδεύει με μαθηματική ακρίβεια για το Χρυσό Παπούτσι), ενώ έχει κι 7 στο Champions League, σε μία από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του.

Είναι απόλυτα λογικό οι Βαυαροί και ο Τόμας Τούχελ να ποντάρουν πάρα πολλά επάνω του ενόψει των αγώνων που ακολουθούν με την «βασίλισσα» της Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Λίβερπουλ: Νέα γκέλα και επεισόδιο Σαλάχ – Κλοπ!

Ενταση ανάμεσα στον Αιγύπτιο και τον Γερμανό τεχνικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για τέταρτη φορά στα τελευταία πέντε ματς η Λίβερπουλ αδυνατεί να πάρει το «τρίποντο» της νίκης στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, σε αναμέτρηση για την 35η αγωνιστική της Premier League, και τέθηκε ουσιαστικά νοκ-άουτ από τη μάχη του τίτλου.

Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (43΄) με τον Μπόουεν. Η Λίβερπουλ ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο ημίχρονο, αφού κατάφερε να ισοφαρίσει μόλις στο 48΄ με τον Ρόμπερτσον, ενώ στο 65΄ πραγματοποίησε την ανατροπή μετά από αυτογκόλ του Σούτσεκ. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Μιχαϊλ Αντόνιο στο 77΄.

Το χειρότερο για τη Λιβερπουλ ήταν ο τσακωμός Σαλάχ - Κλοπ την ώρα που ο Γερμανός είχε σηκώσει τον Αιγύπτιο για να τον περάσει στο ματς. Τότε, χωρίς να γνωρίζουμε την αιτία, οι δύο άνδρες ενεπλάκησαν σε μία έντονη λογομαχία, με τον Σαλάχ να χειρονομεί και να φωνάζει, και τον Κλοπ να κουνά ειρωνικά το κεφάλι του. Ο έμπειρος πλάγιος επιθετικός, μάλιστα, προσέγγιζε τον προπονητή του και χρειάστηκε η επέμβαση του Νούνιεζ, ώστε να απομακρυνθεί. Κατά την αποχώρηση της ομάδας από το γήπεδο, ο Σαλάχ δεν επιχείρησε να χαλαρώσει την κατάσταση, αλλά αντιθέτως απέδειξε ότι υπάρχει τεράστια ένταση στις τάξεις της ομάδας. Περνώντας από τη μικτή ζώνη είπε στους δημοσιογράφους «Θα ανάψει… φωτιά σήμερα αν μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ