Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με δύο… πρωτοεμφανιζόμενα «δίδυμα»!

Η πιθανή αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και η (νέα) κατάσταση σε άμυνα και μεσαία γραμμή!

Στέργιος Αναστασιάδης

Με δύο… πρωτοεμφανιζόμενα «δίδυμα»!

Έχοντας ταξιδέψει στην Αθήνα χωρίς τους Ίνγκι Ίνγκασον, Γιοάν Σάστρε, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Κάλεντ Νάρεϊ και Ταϊσον, ασφαλώς και η κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί σήμερα ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είναι… εύκολη!

Και αυτό γιατί ο Δικέφαλος θα παραταχθεί το βράδυ στη Λεωφόρο με μία ενδεκάδα που μπορεί να χαρακτηριστεί και… ανάγκης, με ενδεικτικό να είναι το γεγονός πως εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τον καταρτισμό του βασικού σχήματος, όπως ενημερωθήκατε στη χθεσινή εκπομπή του PAOK24 στο Youtube, θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστούν ως δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Τόμας Κεντζιόρα, Ιβάν Νάσμπεργκ αλλά ως δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Τιάγκο Ντάντας, Φιλίπε Σοάρες!

Πιο συγκεκριμένα, οι Κεντζιόρα και Νάσμπεργκ έχουν βρεθεί μαζί στο χορτάρι σε επίσημο αγώνα του Δικεφάλου για δύο λεπτά στο Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (2-2), για 90 λεπτά στο ΠΑΟΚ – Ιωνικός (6-0) και 69 λεπτά στο πρόσφατο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (4-0), με τον πρώτο ωστόσο να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας και τον δεύτερο στο κέντρο της.

Σε ότι αφορά το δίδυμο Ντάντας – Φιλίπε Σοάρες, οι δυο τους έχουν υπάρξει ταυτόχρονα “ενδεκαδάτοι” μόνο στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Καλαμάτα στην Τούμπα (2-0), με την… συνύπαρξή τους να διαρκεί μόνο 32 λεπτά λόγω τραυματισμού του δεύτερου, έχοντας επωμιστεί τον ρόλο του “δεκαριού”. Από εκεί και πέρα, οι δυο τους συνυπήρξαν σε ροή αγώνα σε άλλα επτά ματς, για μόλις 72 λεπτά στο σύνολο όμως.

Αναφορικά δε με τις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο σήμερα το βράδυ (20:00), κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Ντομινίκ Κοτάρσκι και στα δύο άκρα της άμυνας θα βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα οι Λευτέρης Λύρατζης και Ράφα Σοάρες, ενώ μπροστά από τους Ντάντας, Φιλίπε Σοάρες θα βρίσκονται οι Ομάρ Ελ Καντουρί, Γιάννης Κωνσταντέλιας και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Νέλσον Ολιβέιρα τέλος να έχει προβάδισμα έναντι του Μπράντον Τόμας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα τελευταία δευτερόλεπτα που τον πλήγωσαν

Ο Δικέφαλος στερήθηκε δις τον θρίαμβο στις τελευταίες στιγμές στη «Λεωφόρο»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για τη δεύτερη αγωνιστική των Play-Off.

Σε ένα γήπεδο που πληγώθηκε δυο φορές φέτος στις καθυστερήσεις, εκεί όπου στερήθηκε τον θρίαμβο για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αρχικά, για την 7η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα (1-2) μέχρι το φινάλε και τον Γερεμέγεφ να σκοράρει στην τελευταία φάση.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου. Ο Δικέφαλος του Βορρά, με την πλάτη στον τοίχο, έπρεπε να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα. Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική και ολοκληρωτική εμφάνιση, για 120 λεπτά, κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 και να έχει στα χέρια του σκορ πρόκρισης.

Ο τραυματισμός του Μπάμπα, διάσειση στο κεφάλι που έστειλε τον Γκανέζο στο νοσοκομείο, ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να παίξει με 10 παίκτες για τα τελευταία λεπτά της παράτασης και εκεί ο Λημνιός, πάλι στην τελευταία φάση, μείωσε σε 1-2 και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι. Τα όσα απίστευτα συνέβησαν στη «ρώσικη ρουλέτα», έδωσαν την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ να πληγώνεται και πάλι στα...χασομέρια.

Σαν κάτι να χρωστάει η ποδοσφαιρική μοίρα στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου στο συγκεκριμένο γήπεδο. Κάτι που «καίγεται» να πάρει την ερχόμενη Κυριακή, για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπριζ: Η νέα βαθμολογία και η απόσταση απ’ την κορυφή

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση και οι κρίσιμες μάχες των Βέλγων πριν τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, ξεκινά τώρα την διαδικασία των Play-Off στο βελγικό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιείται αναδιαμόρφωση της βαθμολογίας, με τις ομάδες να βλέπουν του βαθμούς που συνέλεξαν να διαιρούνται δια του δυο.

Έτσι, η διαφορά της Μπριζ από την πρώτη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «ψαλιδίστηκε» κατά 10 βαθμούς. Από τους 19 που είχαν στην κανονική διάρκεια, μπαίνουν με 9 στα Play-Off. Γεγονός που προσφέρει στην αντίπαλο του Δικεφάλου την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει 35 βαθμούς, η Άντερλεχτ ακολουθεί με 32 και στη συνέχεια είναι οι Άντβερπ και Κλαμπ Μπριζ με 26. Από 24 έχουν οι Σερλκ Μπριζ και Γκενκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος (1/4) και στη συνέχεια υποδέχεται την Άντερλεχτ (7/4), τέσσερις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο ενδιάμεσο από τα προημιτελικά παίζει και πάλι στην έδρα της με την Άντβερπ και αμέσως μετά τους «ασπρόμαυρους» πάει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να φανεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα καταφέρει -ή όχι- να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ