Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Ο γνωστός ΠΑΟΚ που πάει για τον πρώτο τελικό

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Η δουλειά έγινε για τον ΠΑΟΚ! Με τον δικό τους τρόπο οι ασπρόμαυροι πήραν εύκολα και καθαρά το ματς από το Βόλο με το 0-2 και… πολλές-πολλές-πολλές χαμένες ευκαιρίες στο γνωστό πρόβλημα που δεν λύνεται με τίποτα παρά μόνο με μεταγραφές.

Κακά τα ψέματα ο ΠΑΟΚ έπαιζε απόψε με αδύναμη ομάδα που έχει σβήσει για τη φετινή περίοδο και η νίκη ήταν υποχρεωτική. Αλήθεια είναι ότι είχε διαστήματα η ομάδα του Λουτσέσκου που έπαιξε καλό συνδυαστικό ποδόσφαιρο και έβγαλε με ωραίο τρόπο τις μεγάλες του φάσεις. Το γκολ όμως είναι μία άλλη σύνθετη υπόθεση που έχει να κάνει με την ποιότητα των τελειωμάτων. Ο Μπράντον Τόμας το έχει και το απέδειξε και σήμερα σκοράροντας και με το κεφάλι, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τις μετοχές του.

Ο Κωνσταντέλιας δεν το έχει και αυτό αρχίζει να ανησυχεί, γιατί δεν ξέρω αν αυτό το στοιχείο… διδάσκεται, αν δουλεύεται, αν μπορείς να το μάθεις στην πορεία. Ο νεαρός εξαιρετικός άσος του ΠΑΟΚ ήταν και σήμερα μέσα σε όλες τις φάσεις, αλλά όπως και στο πρωτάθλημα, στο ίδιο γήπεδο και στην ίδια εστία, έχασα τα… άχαστα.

Ο ΠΑΟΚ με τεράστιο ποσοστό κατοχής και πολλά κλεψίματα στην επανάκτηση μπάλας, δημιούργησε, έφθασε σε θέση βολής, είχε δύο δοκάρια και λογικά στο τέλος ο προπονητής του ήταν απόλυτα ικανοποιημένος για όλη την προσπάθεια, εκτός από το… καθαρό μυαλό στο τελείωμα. Αν ήταν θέμα… καθαρού μυαλού.

Ατομικά ο Βιεϊρίνια και ο Λύρατζης είχαν πολλά κέφια και είναι έτοιμοι για το φινάλε. Ο Σβααμπ έβγαλε την ποιότητά του σε πολλές στιγμές, το ίδιο και ο Ζϊβκοβιτς. Κεφάτος αρχικά ο Μπίσεσβαρ και πολύ ουσιαστικός Μπράντον.

Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει επειδή τα κατάφερε και ο Ολυμπιακός που συνεχίζει να κρατάει το +3 από τον Δικέφαλο εδώ και καιρό. Μία φορά και μία ευκαιρία θα έχει ο ΠΑΟΚ να τον ξεπεράσει το βράδυ της Κυριακής. Στην ουσία να τον φθάσει και να του πάρει την ισοβαθμία με τη δεύτερη νίκη μέσα στη χρονιά και στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός είναι σοβαρός, παίρνει μεγάλα αποτελέσματα τελευταία και παίζει στην Τούμπα για να μην χάσει. Το ματς είναι σπουδαίο και πιθανή νίκη δίνει την Τρίτη θέση που αυτή τη στιγμή σημαίνει πάρα πολλά. Και για το κύπελλο (με την ΑΕΚ να έχει ψυχολογία στα ύψη)  αλλά και για το καλοκαίρι όπου ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει τα ΠΑΝΤΑ για να κερδίσει θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο.

* Όσον αφορά στον τελικό κυπέλλου. Προφανώς και έχει σημασία ότι ακόμη παιδεύονται και δεν μπορούν να δώσουν λύση, αξίζει όμως να σταθούμε και στο ΓΙΑΤΙ η ΕΠΟ δεν μπορεί να ορίσει γήπεδο για τον τελικό. Οι άνθρωποί της έχουν όλες τα στοιχεία να αποδείξουν τι ακριβώς έγινε σε κάθε περίπτωση και να καταδείξουν στην ελληνική φίλαθλη γνώμη τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο, αλλά με τον Αυγενάκη πρωταγωνιστή εξακολουθεί να παίζει το παιχνίδι του ερυθρόλευκου μηχανισμού. Πρέπει να έχεις πολύ θράσος πάντως ώστε ακόμη και σε αυτή τη στιγμή να δημιουργείς εμπόδια στους πολλούς για το χατίρι του ενός. Ο κόσμος πρέπει να μάθει όμως με στοιχεία και αποδείξεις.

Κατά τα άλλα σήμερα έγιναν πολλές επαφές με διάφορες χώρες στα Βαλκάνια και όχι μόνο. Στην Αλβανία που απάντησε θετικά το ματς μπορεί να γίνει στις 19 του μήνα. Σε άλλες χώρες μπορεί στις 24. Νομίζω ότι αύριο θα τελειώσουν όλα αυτά και ο τελικός θα διεξαχθεί ανατολικά στις 24. Μπορεί στη Ρουμανία, μπορεί και σε χώρα έκπληξη, λίγο πιο μακριά. Όλα αυτά παρουσία λίγων φιλάθλων με προσκλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ