Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι είχες ΠΑΟΚ, τι είχα πάντα…

Ξανά αναποτελεσματικός, χάθηκε η 3η θέση…

Αγάπη Γαβριηλίδου

Τι είχες ΠΑΟΚ, τι είχα πάντα…

Ήθελε το τρίποντο, για να τερματίσει τρίτος και να “τσεκάρει” το εισιτήριο για το Europa League, αλλά για μία ακόμη φορά πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά του, για να γνωρίσει την ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Ήταν ανώτερος, αλλά ήταν αναποτελεσματικός, τελειώνοντας το ματς με 17 τελικές! Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους και σπατάλησε αρκετές, σημαντικές ευκαιρίες, με τον Μπράντον αρχικά και στη συνέχεια με τους Ράφα Σοάρες και Μπίσεσβαρ, με τον Ολυμπιακό στον αντίποδα, να είναι κυνικός και να βρίσκει το γκολ. Οι Πειραιώτες χτύπησαν… καμπανάκι στο 33′, όταν ο Μπιέλ έκανε ωραία ενέργεια και σούταρε, για να του πει “όχι” ο Κοτάρσκι και λίγο μετά άνοιξαν το σκορ, με τον Σαμασέκου να σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκι, μετά από σέντρα του Ροντινέι. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει την ανωτερότητά του, με τις τελικές στο φινάλε του πρώτου μέρους να είναι 9(4)-6(3) και την κατοχή της μπάλας να φτάνει στο 66%-34%.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας σημαντική ευκαιρία με το… καλημέρα, με τον Κουλιεράκη -που μπήκε στη θέση του Νάσμπεργκ- να πιάνει ένα φοβερό, δυνατό σουτ, για να το βγάλει ο Τζολάκης με το ένα χέρι! Οι “ασπρόμαυροι” σε πολλές περιπτώσεις κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, αλλά δε βρήκαν την τελική ενέργεια, ενώ τόσο ο Κεντζιόρα, όσο και ο Κωνσταντέλιας δεν μπόρεσαν να βρουν εστία, με τον πρώτο να στέλνει την μπάλα άουτ με το κεφάλι, όντας ολομόναχος και τον δεύτερο, να στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά κάθισε πάνω στο υπέρ του σκορ, κάνοντας καθυστερήσεις σε κάθε ευκαιρία, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν τις καλές τους στιγμές και να σπαταλούν σημαντικό χρόνο και ενέργεια.

Ενδεκάδα με Μπίσεσβαρ

Στο τέρμα ήταν ο Κοτάρσκι κι απόψε και από εκεί και πέρα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε στην άμυνα τους Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ και Ράφα Σοάρες.

Στη μεσαία γραμμή, έκανε το comeback ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, έχοντας δίπλα του τον Ντάντας και μεσοεπιθετικά ήταν οι Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας και Μπράντον.

Το γνωστό… πρόσωπο του ΠΑΟΚ

Ήταν ανώτερος, είχε την κατοχή και τον πρώτο λόγο στο ντέρμπι, ωστόσο και πάλι δεν ήταν αποτελεσματικός. Ο ΠΑΟΚ απείλησε με το… καλημέρα την εστία του Τζολάκη, όταν στο 5ο λεπτό ο Κωνσταντέλιας έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια κι έβγαλε κάθετη στον Μπράντον, με τον Ισπανό να σουτάρει με το αριστερό μέσα από την περιοχή και τον Τζολάκη να του λέει “όχι”.

Στο 16′ ο “Δικέφαλος” απείλησε ξανά, με τον Κωνσταντέλια να δοκιμάζει ένα σουτ και τον Τζολάκη να μπλοκάρει, ενώ από την άλλη, ήταν ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να απειλήσει μέσα από κόντρα επιθέσεις. Τέσσερα λεπτά μετά, οι Πειραιώτες απείλησαν με τον Φορτούνη, που έκανε ωραίο σουτ, πατώντας περιοχή από τα δεξιά, για να το βγάλει με τα πόδια ο Κοτάρσκι, ενώ στο 22′ ο Μπίσεσβαρ δοκίμασε το πόδι του, χωρίς να ανησυχήσει ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ, έχασε νέα σημαντική ευκαιρία στο 27′, όταν ο Ράφα Σοάρες βρέθηκε σε καλή θέση και σούταρε άουτ, ενώ λίγο μετά, ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μπιέλ, που έκανε μία ντρίπλα και σούταρε, αλλά και πάλι ο Κοτάρσκι είχε απάντηση. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ στο 33′, όταν ο Ροντινέι έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Σαμασέκου “πετάχτηκε” στην περιοχή, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι. Οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά, αλλά δε μπορούσαν να βρουν το γκολ, σπαταλώντας αρκετές προϋποθέσεις κι εμφανίζοντας το γνωστό θέμα στην τελική απόφαση, με 1-0 του Ολυμπιακού να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο ίδιο έργο θεατές

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να περνάει στη θέση του Νάσμπεργκ, τον Κουλιεράκη και τον “Δικέφαλο” να είναι ξανά φανερά ανώτερος. Στο 50′ ο Μπράντον φώναξε για χέρι του Ντόη στην περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει -πάντως- πρώτα στον μηρό του και μετά στο χέρι και επτά λεπτά μετά, οι “ασπρόμαυροι” άγγιξαν την ισοφάριση, όταν ο Κουλιεράκης έπιασε μία… βολίδα και ο Τζολάκης φώναξε “παρών”, κάνοντας σπουδαία απόκρουση.

Ο Ολυμπιακός, έχοντας εξασφαλίσει ένα σκορ που του έδινε αρκετή άνεση, έκανε σε κάθε ευκαιρία καθυστερήσεις, με τον ΠΑΟΚ από τη δική του μεριά να πιέζει, αλλά να μη βρίσκει το γκολ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τους Σβαμπ και Τάισον, με την Τούμπα να αποχαιρετά τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ενώ στο 75′ ο Κεντζιόρα “άγγιξε” το 1-1, όταν όντας μόνος στην περιοχή, έστειλε την μπάλα άουτ, μετά από φάουλ, που εκτέλεσε ο Τάισον. Ο “Δικέφαλος” απείλησε στο 84′, με τον Κωνσταντέλια να σουτάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Τζολάκη. Το 1-0 του Ολυμπιακού δεν άλλαξε και στο τέλος, στην Τούμπα ακούστηκαν και αποδοκιμασίες, με τον κόσμο να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ (Κουλιεράκης), Ράφα Σοάρες, Ντάντας (Σβαμπ), Αουγκούστο (Φ. Σοάρες), Μπίσεσβαρ (Τάισον), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας και Μπράντον Τόμας (Τζίμας)

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Σωκράτης, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ (Κασάμι), Μπιέλ (Βρουσάι), Φορτούνης (Μασούρας) και Μπακαμπού (Ελ Αραμπί)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ