Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βακουφάρης: «Αφιερώνουμε το πρωτάθλημα στον Σαράφη»

Ο τεχνικός του Δικεφάλου για την κατάκτηση του τίτλου

PAOK24

Βακουφάρης: «Αφιερώνουμε το πρωτάθλημα στον Σαράφη»

Ο προπονητής της Κ15 του ΠΑΟΚ, Κοσμάς Βακουφάρης, φιλοξενήθηκε στον City 106,1 και μίλησε για την επιτυχία της ομάδας του, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

«Η κατάκτηση του τροπαίου είναι η επιβράβευση των κόπων όλης της χρονιάς. Αυτός είναι και ένας από τους στόχους της χρονιάς. Είναι μια διαδικασία που ξεκινά από μικρή ηλικία για αυτά τα παιδιά. Η διαδικασία της εκπαίδευσης στο αγωνιστικό κομμάτι. Τα παιχνίδια του Final-4 είναι διαφορετικής βαρύτητας από τα υπόλοιπα. Κομμάτι της εκπαίδευσης είναι και η ετοιμότητα των παιδιών γι’ αυτά τα ματς, προκειμένου να μπορούν να διαχειριστούν την πίεση, το άγχος και τις καταστάσεις αυτές. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τον τρόπο που ανταποκρίθηκαν τα παιδιά σε αυτήν την διαδικασία».

Για τον γύρο του θριάμβου στην Τούμπα:

«Έχουμε να κάνουμε με παιδιά 14-15 χρονών. Σίγουρα είναι μια τρομερή εμπειρία η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, για το χειροκρότημα που πήραν. Το αξίζουν για τις θυσίες που έκαναν, τον κόπο τους και είναι μια εμπειρία που θα θυμούνται για μια ζωή. Θα τους στιγματίσει».

Μίλησαν και με τον Τζίμα που είναι επιπλέον κίνητρο για αυτά τα παιδιά:

Αυτό θα έλεγα και εγώ. Είναι πολύ σημαντικό για αυτά τα παιδιά να βλέπουν άλλα, 2-3 χρόνια μεγαλύτερα τους, να εξελίσσονται και να φτάνουν μέχρι την πρώτη ομάδα. Για μας είναι πολύ σημαντικό παιδιά όπως ο Τζίμας, ο Κουλιεράκης, ο Λύρατζης και ο Κωνσταντέλιας, να είναι κοντά μας και να βοηθούν αυτά τους μικρότερους. Άλλωστε αποτελούν και οι ίδιοι προϊόντα ακαδημιών του ΠΑΟΚ.

Για το αν είναι εύκολο να φτάνει σε αυτό το επίπεδο:

Κοιτάξτε, υπάρχει καλή οργάνωση, έχουμε τους καλύτερους σε κάθε ηλικία, από όλη την Ελλάδα. Φυσικά έχει τις δυσκολίες του καθώς έχεις να διαχειριστείς πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές και δεν ξέρεις ποιος μπορεί να φτάσει μέχρι την πρώτη ομάδα. Μπορεί κάποιος να είναι πολύ καλός και τελικά να έρθει άλλος και να κάνει το ξεπέταγμα και να φτάσει στην πρώτη ομάδα. Είναι στο κομμάτι των δυσκολιών, αλλά είμαστε εδώ για να τις ξεπερνάμε.

Τέλος, ανέφερε:

«Θα ήθελα να αφιερώσω αυτόν τον τίτλο στον Σταύρο Σαράφη, που ξεκίνησε την χρονιά ως γενικός αρχηγός αυτής της ομάδας, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να είναι εδώ στους πανηγυρισμούς. Μας βοήθησε από εκεί ψηλά και ελπίζουμε να τον κάναμε χαρούμενο, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στήριξη σε Σαββίδη, Λουτσέσκου και ομάδα!

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Aνακοίνωση με την οποία εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, τον Ράζβαν Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του, τη διοίκηση της ΠΑΕ και τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά παράλληλα καλεί τον κόσμο του Δικεφάλου να δώσει μαζικό "παρών" αύριο στην Τούμπα, εξέδωσε ο σύλλογος βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ!

Αυτή, αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Βετεράνων του ΠΑΟΚ εκφράζει την αμέριστη στήριξη στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, το προπονητικό τιμ, την διοίκηση, τον ΠΡΟΕΔΡΟ παρά τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα.

Καλούμε τον κόσμο μας, όλοι μαζί αύριο να βρεθούμε στο σπίτι μας στην ΤΟΥΜΠΑ και να ενώσουμε τις φωνές μας και να δώσουμε το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και η ομάδα μας το έχει αποδείξει πολλές φορές ότι μπορεί.

Και έχουμε χρέος να παλέψουμε ενωμένοι και με πίστη για την ΝΙΚΗ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτοί που παίζουν… non stop!

Οι παίκτες με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 55 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχει φτάσει αισίως ο ΠΑΟΚ, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει δώσει αρκετά περισσότερα παιχνίδια από την προηγούμενη, καθώς προχώρησε έως τα προημιτελικά του Europa Conference League, εκεί όπου πέρσι γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό με το... καλημέρα!

«Eίναι προφανές ότι παίξαμε χωρίς ενέργεια, φάνηκε με τον τρόπο που αντιδράσαμε. Παρόλα αυτά είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να ανοίξουμε το σκορ και ήρθε στις καθυστερήσεις το γκολ της Λαμία. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε την ισορροπία μας. Προερχόμαστε από μια δύσκολη περίοδο και προσπαθούμε να βρούμε την ενέργεια για να κάνουμε αυτό που θέλουμε» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά την γκέλα με τη Λαμία και με αφορμή αυτές το PAOK24 εντόπισε και σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που το τελευταίο διάστημα... τραβάνε το περισσότερο κουπί συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια των Play off έως τώρα αλλά και στις τέσσερις αναμετρήσεις με Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Κλαμπ Μπριζ, έχοντας καταγράψει συνολικά 946 αγωνιστικά λεπτά. Ακολουθεί ο βασικός και αναντικατάστατος -εδώ και καιρό- Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος δεν βγαίνει από την αρχική ενδεκάδα της ομάδας. Εξαιτίας και του τραυματισμού του Γουίλιαμ Έκονγκ, ο Πολωνός παίζει ακατάπαυστα τους τελευταίους μήνες και αυτό αποτυπώνεται και από τον χρόνο συμμετοχών του, ο οποίος σε Πλέι Οφ και Ευρώπη τον τελευταίο ενάμιση μήνα είναι 896 λεπτά.

Στην σχετική λίστα ακολουθεί ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να έχει συμπληρώσει 730 αγωνιστικά λεπτά από τις 7 Μαρτίου έως και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ ακολουθεί ο Σουαλιχό Μεϊτέ με 720'. Οι δύο τελευταίοι που «κλείνουν» την εξάδα είναι οι Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και Ράχμαν Μπάμπα με 749 και 748 λεπτά συμμετοχής αντίστοιχα, ενώ δεν απέχει μακριά και ο...αειθαλής Τάισον με 703' μέσα σε ενάμιση μήνα (!)

Είναι φανερό πως ορισμένοι ποδοσφαιριστές τραβάνε κουπί εδώ και αρκετούς μήνες και σε αυτό το κομβικό σημείο της σεζόν φαίνεται πως έχουν αρχίσει να στερεύουν από ενέργεια και ιδέες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρεμιέρα για το τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης»

Ομάδες όπως η Νιούκαστλ, η Μπόχουμ και η Παρτιζάν συμμετέχουν μεταξύ άλλων στο τουρνουά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ποδαρικό κάνει σήμερα το τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης», το οποίο διεξάγεται φυσικά στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, τη φετινή χρονιά έχει ανέβει κατακόρυφα το επίπεδο ανταγωνισμού στο εν λόγω τουρνουά, καθώς συμμετέχουν αναπτυξιακά τμήματα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Στο τουρνουά, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, λαμβάνουν μέρος ομάδες όπως η Παρτιζάν, ο Ερυθρός Αστέρας, η Νιουκάστλ και η Μπόχουμ στις ηλικιακές ομάδες των Κ13 και Κ15.

Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο αθλητικό κέντρο Λώλας στη Σουρωτή.

Αναλυτικά η πρόσφατη ανακοίνωσή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το τουρνουά:

«Το τουρνουά “Παναγιώτης Κατσούρης”, διεξάγεται από το 2009, στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή μας. Αυτή τη χρονιά όμως, μετατρέπεται σε ένα elite τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών με την συμμετοχή επαγγελματικών ομάδων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και ακαδημιών υψηλού επιπέδου.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Απριλίου στο αθλητικό κέντρο LOLAS στη Σουρωτή, θα αφορά τις ηλικίες Κ15 και Κ13 και εκτός από τα τμήματα του ΠΑΟΚ, θα ταξιδέψουν ως την Θεσσαλονίκη, μεταξύ αλλων, η Νιούκαστλ, η Μπόχουμ, η Παρτιζάν.

Στην 1η φάση θα αγωνιστούν 16 ομάδες που θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους, βάσει δυναμικότητας. Στη 2η φάση – στο μονοπάτι gold – θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ στο μονοπάτι θα αγωνιστούν οι τρίτοι και τέταρτοι των ομίλων. Όσο για την τελική φάση, θα διεξαχθεί με νοκ άουτ αγώνες, έως τον τελικό.

Κ15

GROUP A
ΠΑΟΚ, Τζουνιορούλ (Ρουμανία), Πανιώνιος, Ατρόμητοι Λάρισας

GROUP B
Eρυθρός Αστέρας (Σερβία), Έξετερ (Αγγλία), Παναιτωλικός, Μπέμπηδες

GROUP C
Νιούκαστλ, Ράντερς FC (Δανία), ΝΠΣ Βόλος, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

GROUP D
Παρτιζάν, Ομόνοια Λευκωσίας, Μακεδονικός, Αγία Παρασκευή Βόλου

Κ13

GROUP A
ΠΑΟΚ, Έξετερ, ΑΕΚ Λεμεσού, Red Star School

GROUP Β
Ράντερς, ΝΠΣ Βόλος, TSC Όστερχουτ (Ολλανδία), Μπέμπηδες

GROUP C
Μπόχουμ, ΑΕΚ Λάρνακας, Αγία Άννα Βόλου, ΠΑΟΚ Κομοτηνής

GROUP D
Παρτιζάν, Παναθηναϊκός, Ατσαλένιος, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

Κάθε ομάδα θα παίξει οκτώ αγώνες.

Η διάρκεια των αγώνων θα είναι 20 λεπτά, ενώ στην τελική φάση 25 λεπτά. Στον τελικό, σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ