Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κυριάκος: «Θα έρθουν καλύτεροι παίκτες από αυτούς που έχουμε»

Όσα είπε ο Κυριάκος Κυριάκος στη διαδικτυακή εκπομπή των οπαδών

PAOK24

Κυριάκος: «Θα έρθουν καλύτεροι παίκτες από αυτούς που έχουμε»

Ο Κυριάκος Κυριάκος μίλησε σε διαδικτυακή εκπομπή οπαδών του ΠΑΟΚ και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους. Εκπροσωπώντας την ΠΑΕ, μίλησε για τη φετινή πορεία, τον Ραζβάν Λουτσέσκου, τις σχέσεις της ομάδας με τον κόσμο, τη Νέα Τούμπα αλλά και τον τελικό Κυπέλλου.

«Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στα τμήματα του Ερασιτέχνη και στην ΚΑΕ. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν παράγοντες, αμισθί, με πολύ προσωπικό κόστος και κρατάνε σε ένα πολύ καλό επίπεδο όλα τα τμήματα. Ειδικά για το μπάσκετ, αυτό που γίνεται είναι συγκλονιστικό. Αυτό που κάνει ο κ. Χατζόπουλος, ο κ. Τριλυράκης, ο κ. Τσαλόπουλος, είναι παράδειγμα για όλους μας» ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το μεταγραφικό κομμάτι ενόψει της νέας σεζόν.

«Τη μεταγραφική κουβέντα αυτήν την εβδομάδα, δυστυχώς δε μπορούμε να την κάνουμε. Από τη δική μου θέση, πρέπει να πω ότι υπάρχει από το περσινό καλοκαίρι το σχέδιο εξέλιξης αυτής της ομάδας, το οποίο έλεγε η βάση να δημιουργηθεί φέτος κα να γίνουν προσθήκες για τον πρωταθλητισμό το προσεχές καλοκαίρι. Φέτος στις θέσεις 1-2 ήταν οι ομάδες που πέρσι ήταν στο 4-5. Είχαν μία αποτυχημένη χρονιά, αλλά μία αποτυχημένη χρονιά δε μπορεί να θεωρηθεί χαμένη αν σου δίνει τη βάση με κάποιες προσθήκες να κάνεις το άλμα την επόμενη σεζόν.

Όταν λέμε μεταβατική σεζόν, έχει στραβοπατήματα και πίκρες. Ήταν πολύ σημαντικό κομμάτι στην εξέλιξη της ομάδας, υπάρχει μία βάση και το αντιλήφθηκε η κερκίδα. Αυτή η διαδικασία θα πάει στον βρόντο αν δε συνεχίσουμε το σχέδιο που υπάρχει. Το σχέδιο λέει αναβάθμιση του ρόστερ. Λίγες ποιοτικές προσθήκες που θα μα δώσουν τη δυνατότητα από τη θέση «4» φέτος του χρόνου να ονειρευόμαστε τη θέση «1».

Οι οπαδοί ρώτησαν τον Κυριακό για το τι άλλαξε μετά την κατάκτηση του νταμπλ του 2019, με τον ίδιο να απαντά… «Η αλήθεια είναι ότι πιο εύκολα διαχειριστήκαμε τις αποτυχίες παρά τις επιτυχίες. Δε χτίσαμε πάνω σε αυτές, γιατί πολλές φορές δεν αξιολογούμε καλά αυτό που έχουμε στα χέρια μας και το εκτιμούμε όταν το χάνουμε. Αμέσως μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του 2019, είδα από πολλούς, μία απαξίωση των παιδιών που έφεραν το νταμπλ. Άμεση απαξίωση. Δεν είναι έτσι, μία ομάδα έχει συναισθηματικό υπόβαθρο και τη νοοτροπία δεν τη χτίζεις κάθε φορά με 15 καινούργιους παίκτες. Δεν αξιολογήσαμε σωστά πως θα έπρεπε να γίνει η μετάβαση.

Από ένα σημείο και μετά, χάθηκε μία συνοχή. Χάθηκε η αίσθηση ότι παλεύουμε όλοι μαζί για ένα όνειρο. Υπήρχε κάτι σαν προσπάθεια να δείξουμε όλοι, ότι έχουμε παραπάνω ρόλο στις επιτυχίες. Αυτό το λέω αυτοκριτικά. Όταν χάνεται ο ρομαντισμός και αρχίζει μία προσέγγιση πιο τεχνοκρατική είναι πολύ πιο εύκολο να βλέπεις ανθρώπους που δε μπορούν να υπηρετήσουν καλά αυτό που κάνουν.

Σε όλο αυτό το διάστημα δε μπορούσαμε να βρούμε ένα σταθερό οργανόγραμμα. Άλλαξαν πολλά πρόσωπα. Εδώ και ένα χρόνο θεωρώ ότι η χημεία είναι στα επίπεδα του 2019. Άτομα που συνεννοούνται μεταξύ τους. Είμαστε όλοι σκασμένοι που είμαστε τέταρτοι. Κυρίως ο προπονητής που δε μπορεί να συμβιβαστεί με αυτό και ξέρει να διεκδικεί τίτλους. Βλέπεις αυτό το σκάσιμο σε όλους και αυτό είναι το καλό δείγμα. Βλέπεις κι ένα σχεδιασμό. Αυτά που εμφανώς μας λείπουν και τα βλέπουμε όλοι. Θα έρθουν παίκτες καλύτεροι από αυτό που έχουμε. Θα πάρουμε παίκτες που θα αναβαθμίσουν αυτό που έχουμε».

Για τις σχέσεις τη ΠΑΕ με τους οπαδούς, σημείωσε… «Στην ΠΑΕ έχουμε ένα πάρα πολύ καλό τμήμα σύνδεσης με τους οπαδούς, που μπορούν να καταλάβουν, να συμμεριστούν και να θέσουν τα ζητήματα των οπαδών με πολύ καλό τρόπο. Δε θεωρώ ότι λείπουν πρόσωπα που κατανοούν και καταλαβαίνουν. Στη διοίκηση γίνονται προσθήκες διαρκώς, με ανθρώπους που έχουν το DNA του ΠΑΟΚ. Σε ό,τι μας αφορά, οι σχέσεις ΠΑΕ-οπαδών είναι δύσκολη, όχι μόνο της δικής μας. Είναι μία σχέση που σε δύσκολες στιγμές, είναι δύσκολα διαχειρίσιμη. Η κάθε ομάδα από τον οπαδό θέλει το συναίσθημα και τον θέλει στο γήπεδο, οπότε δε μπορούμε να αγνοούμε ότι όταν τα πράγματα δεν είναι καλά και τα συναισθήματα δεν είναι καλά».

Όσο για το αν έχει στηριχθεί ο Λουτσέσκου με τις κινήσεις που έχουν γίνει στο αγωνιστικό ως τώρα, ανέφερε… «Η διοίκηση πάντα καταρτίζει ένα σχέδιο. Δε λέει ποιος είναι καλός και ποιος όχι. Δίνει τη δυνατότητα στον αθλητικό διευθυντή και τον προπονητή, με βάση τα οικονομικά δεδομένα, να κάνουν τις επιλογές. Είναι ένα πράγμα η στρατηγική που καταρτίζεις, άλλο πράγμα η εκτέλεση της και άλλο πράγμα η διάθεση. Η διάθεση για να στηριχθεί ο Λουτσέσκου, φάνηκε από την προσπάθεια να επιστρέψει. Θα μπορούσε να είναι αντίπαλος μας σήμερα στο ελληνικό πρωτάθλημα, όχι γιατί θα το ήθελε, αλλά γιατί δε θα είχε άλλη πρόταση. Καταφέραμε να τον έχουμε στον ΠΑΟΚ. Τον φέραμε για να είναι αυτός ο τιμονιέρης σε μία εκ των προτέρων αποφασισμένη στρατηγική που ήταν η μετάβαση από τη ομάδα των αήττητων πρωταθλητών σε μία νέα ομάδα πρωταθλητών.

Ο κόσμος είτε με νίκες είτε με ήττες, ήταν δίπλα στην ομάδα. Το «πέταλο» ήταν εκεί ακόμα και όταν ισοφαριζόμασταν στο 90’. Γιατί καταλάβαινε ότι η χρονιά θα είναι μεταβατική. Φτάσαμε στη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ, με μία νίκη επί της ΑΕΚ, να είμαστε ξανά ισότιμοι διεκδικητές του πρωταθλήματος. Όταν χάσαμε το παιχνίδι αυτό η ψυχολογία της ομάδας, έπεσε πολύ. Είμαστε υπόλογοι, έπρεπε να κρατήσουμε ψηλά το ηθικό της ομάδας. Ευελπιστώ το κομμάτι των εντυπώσεων να το ξανακερδίσουμε με το Κύπελλο. Οι μεταγραφές σε ποσότητα και σε αξία δεν ήταν λίγες. Αν πέτυχαν ή όχι, θα αξιολογηθεί».

Όσον αφορά το θέμα της Νέας Τούμπας, υπογράμμισε… «Είναι δύο άξονες. Ένας τι κάνει η ΠΑΕ κι ένας δεύτερος τις πρέπει να γίνει σε κυβερνητικό επίπεδο. Το μόνο που δεν έγινε ακόμα από την ΠΑΕ, είναι η παρουσίαση των σχεδίων. Θεωρήσαμε ότι χρειάζονται αλλαγές και πριν πάρουμε τα εχέγγυα μεταξύ των οποίων και η μετεγκατάσταση, δε θα μπορούσαμε να πανηγυρίζουμε και να μπει ο κ. Σαββίδης στη διαδικασία επένδυσης 120 εκατομμυρίων για ένα νέο γήπεδο. Το ότι τραβήξαμε πίσω την επικοινωνία για το νέο γήπεδο, έχει να κάνει με τη στρατηγική.

Θα είμαστε έτοιμοι, το έχω πει πολλές φορές. Ο φάκελος μας είναι έτοιμος, η μελέτη είναι πολύ ώριμη, αυτό που χρειαζόμαστε είναι κάποια εχέγγυα κι από την άλλη πλευρά, περισσότερα από λόγια. Η δική μας πλευρά έχει προχωρήσει σε κοστοβόρα πράγματα. Οι μελέτες αυτές κάνουν 2-3 εκατομμύρια, αυτό δεν το κάνει κάποιος που δε θέλει να προχωρήσει. Ο κ. Σαββίδης έχει διάθεση να το κάνει και το έχει τρέξει πολύ. Το έχει φτάσει σε ένα σημείο να είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να γίνει ένα νέο γήπεδο στην Τούμπα. Ξεπεράσαμε χιλιάδες δυσκολίες για να φτάσουμε στο Προεδρικό Διάταγμα για νέο γήπεδο στη φυσική μας έδρα. Χρειάζονται όμως κι άλλα πράγματα, από την κεντρική πολιτική σκηνή».

Αναφερόμενος στο θέμα του τελικού Κυπέλλου, είπε… «Είχαμε πει ότι δε συζητάμε κάτι άλλο πέραν της προκήρυξης. Το ότι φτάσαμε 10 μέρες πριν το τελικό να μην έχει οριστεί το γήπεδο, ήταν ότι εμείς θέλαμε πόλη. Το να μη γίνει ο τελικός ή να μη γίνει ο τελικός στην ώρα του, διευκολύνει τον Ολυμπιακό, για τις θέσεις στην Ευρώπη, με βάση τη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Προσπαθούσαμε να τηρηθεί η προκήρυξη και προσπαθούσαμε να βρούμε τη λύση να έχει κόσμο, πολύ ή λίγο. Το ίδιο ήθελε και η ΑΕΚ. Δεν είναι καθόλου χαρά μας που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Είναι από τις λίγες χρονιές που δεν πάει ο ΠΑΟΚ ως φαβορί. Πάει να παίξει με ό,τι ψυχή έχει μετά από μία κοπιαστική σεζόν και θα ήταν πολύ καλύτερα να έχει τη συμπαράσταση του κόσμου. Θα πάμε με το πείσμα να δείξουμε ότι δεν είμαστε αυτοί που δείξαμε στα τελευταία παιχνίδια. Το ίδιο πράγμα θέλαμε, αλλά είναι πράγματα που μπορούν να γίνουν και κάποια άλλα που ξεπερνούν και εμάς».

Στο κλείσιμο σημείωσε… «Για 1,5 χρόνο όλα τα κομμάτια του ΠΑΟΚ συνεννοούνταν με τα μάτια. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Αν θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό που έχουμε φέτος και να πάμε όλοι μαζί να πάμε την μάδα ψηλότερα, πρέπει να συνεννοούμαστε και πάλι με τα μάτια. Δεν είμαστε μακριά… Έχουμε και τα πρόσωπα που ήταν τότε και την τεχνογνωσία πια. Κουβαλάμε λίγη κόπωση γιατί μας λείπει μία μεγάλη επιτυχία, αλλά θεωρώ ότι δεν πρέπει περιμένουμε την επιτυχία για να συσπειρωθούμε, αλλά να συσπειρωθούμε για να φέρουμε την επιτυχία».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπέος για τελικό Κυπέλλου και εισιτήρια

Ο αριθμός που ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου και η διαφωνία Αλαφούζου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Αχιλλέας Μπέος βρέθηκε στη σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ, με αφορμή τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού το Πανθεσσαλικό, βρίσκεται στη προκήρυξη της διοργάνωσης, από τη στιγμή που συμμετέχουν μία ομάδα από τη Βόρεια Ελλάδα και μία από τη Νότια.

Ο δήμαρχος Βόλου, ανέφερε βγαίνοντας από την αίθουσα… «Παραμένω στην ίδια προσέγγιση, αλλά με γνώμονα την ιστορία των δύο ομάδων, ότι στο παρελθόν δεν είχαν την ίδια αντιπαλότητα όπως Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή Άρης-ΠΑΟΚ, είπαμε κάτω από προϋποθέσεις να έρθει ο κόσμος στον Βόλο. Και για τον Βόλο, την πόλη και για το ποδόσφαιρο, να υπάρξουν στο Πανθεσσαλικό 15.000 φίλαθλοι. Ο κ. Αλαφούζος ήταν αρνητικός γιατί ήταν λίγοι οι φίλαθλοι, ήθελε περισσότερα εισιτήρια. Τις αποφάσεις αυτές θα τις πάρει η ΕΠΟ με τις ομάδες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κεντρικό πρόσωπο ο Γιώργος Σαββίδης (pics)

Χαμόγελα ξανά για όλη την οικογένεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία ημέρα μετά τα γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη, ο γιος του, Γιώργος είναι αυτός που βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο Γιώργος Σαββίδης γιορτάζει τα δικά του γενέθλια σήμερα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε τις δικές της ευχές, μέσα από τα social media της, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται στον Γιώργο Σαββίδη υγεία, χαρές, ευτυχία και στιγμές μεγάλης υπερηφάνειας με τον ΠΑΟΚ!".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν αλλάζει… στέγη ο Κουλιεράκης

Σημαντική στιγμή για τον νεαρό στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Διανύει μία γεμάτη σεζόν σε όλα τα επίπεδα και συνεχώς, βλέπει όλο και περισσότερα βλέμματα να στρέφονται επάνω του.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης από τη δική του μεριά, έχει στραμμένη την προσοχή του στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και την ίδια στιγμή, έδωσε τα χέρια με το μανατζερικό γραφείο που τον εκπροσωπεί, με φόντο την ανανέωση της συνεργασίας τους.

"Με μεγάλη χαρά και βαθιά αίσθηση ευθύνης, ανακοινώνουμε την ανανέωση της συνεργασίας μας με τον Έλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό του @paok_fc , Κωνσταντίνο Κουλιεράκη @konstantinos_koulierakis.

Ο Κωνσταντίνος δεν ξεχωρίζει μόνο για το μοναδικό του ταλέντο, αλλά για το ήθος και την προσωπικότητά του, που τον καθιστούν πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση.

Εμείς, στην PROSPORT, είμαστε περήφανοι που θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του, υποστηρίζοντας κάθε του βήμα και προσφέροντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να χαράξουμε μαζί μια λαμπρή πορεία στο μέλλον", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prosport Ltd. (@prosport_gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ