Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΠΑΕ εξηγεί για την Τούμπα

Σημαντικές ατάκες από τον Κυριάκο για το γήπεδο

Αγάπη Γαβριηλίδου

Η ΠΑΕ εξηγεί για την Τούμπα

Στο πλαίσιο της παρουσίας του σε διαδικτυακή εκπομπή οπαδών του ΠΑΟΚ, ο Κυριάκος Κυριάκος, εκπροσωπώντας την ΠΑΕ, μίλησε για πολλά, σημαντικά θέματα που απασχολούν τον “Δικέφαλο” και μεταξύ άλλων, έδωσε σημαντικές απαντήσεις και για το νέο γήπεδο.

Ο Σύμβουλος της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ, άφησε -μεταξύ άλλων- ξεκάθαρα να εννοηθεί πως στον ΠΑΟΚ περιμένουν και τις εκλογές και ό,τι ακολουθήσει από την επόμενη Κυβέρνηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

Είναι δύο οι άξονες. Ένας τι κάνει η ΠΑΕ κι ένας τι πρέπει να γίνει σε επίπεδο κυβερνητικό. Στο πρώτο κομμάτι, αυτό που δεν έγινε ακόμη ήταν η παρουσίαση των σχεδίων κι αυτό γιατί τα σχέδια θεωρήσαμε ότι και αλλαγές χρειάζονται, αλλά και πριν πάρουμε τα εχέγγυα, μεταξύ των οποίων και μία λύση για την μετεγκατάσταση, δε θα έπρεπε να δώσουμε το δικαίωμα σε κάποιον να πανηγυρίζει επειδή προχωράει ένα έργο, χωρίς στην ουσία να έχει πάρει ο ΠΑΟΚ τις εγγυήσεις που πρέπει για να προχωρήσει και να μπει ο κ. Σαββίδης στη διαδικασία μίας επένδυσης 100 εκατ. ευρώ για να γίνει ένα γήπεδο. 

Δεν μπορώ και δε θέλω να πω περισσότερα πράγματα, είναι και περίοδος εκλογών… Σίγουρα, το ότι τραβήξαμε λίγο πίσω την επικοινωνία γύρω από το γήπεδο, έχει να κάνει με στρατηγική. Δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι ότι σταμάτησε να συμπληρώνεται ο φάκελος και να παίρνει τις άδειες που χρειάζεται. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Το έχω πει πολλές φορές και για πράγματα που δεν εξαρτώνται από μένα, δεν παίρνω την ευθύνη να πω κάτι που δεν είμαι σίγουρος. Ο φάκελός μας εμάς είναι πολύ έτοιμος, είναι πολύ ώριμη η μελέτη. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι και κάποια εχέγγυα από την άλλη πλευρά, περισσότερα από λόγια. 

Από την πλευρά της ΠΑΕ, υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο, πάνω στο οποίο μπορώ να φτάσω. Η δική μας πλευρά έχει προχωρήσει σε κοστοβόρα πράγματα. Οι μελέτες και τα σχέδια που κάναμε δεν είναι δωρεάν. Κάνουν 2-3 εκατ. ευρώ. Κάποιος που δεν έχει διάθεση να προχωρήσει ένα έργο, δε δίνει αυτά τα χρήματα σε μελέτες. Τα δίνει σε παίκτη για να είναι και χαρούμενος ο κόσμος και το λέω έτσι, για να καταλάβουν όλοι ότι για ένα γήπεδο, έχουν κόστος ακόμη και τα σχέδια. Δεν τα προχωράει κάποιος, αν δε θέλει να το κάνει. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Ο κ. Σαββίδης και θέλει να το κάνει και το έχει τρέξει παραπάνω από ότι κανένας πίστευε. Το έχει φτάσει σε ένα σημείο, όπου λέμε ότι είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει ένα νέο γήπεδο στην Τούμπα. Αν θυμάστε, πριν από μερικά χρόνια είχαμε debate για το πού πρέπει να γίνει το γήπεδο. Πήραμε την απόφαση ότι μπορεί να γίνει εκεί, ξεπεράσαμε χιλιάδες δυσκολίες για να μπορέσει να βγει ένα Προεδρικό Διάταγμα που να μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε ένα γήπεδο στη φυσική μας έδρα. Έχει δουλειά το πράγμα και χρειάζεται λίγο πιο πρακτικά βήματα από την άλλη πλευρά. Από την κεντρική πολιτική σκηνή“.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύριε Μητσοτάκη η βία είναι… Ολυμπιακή και όχι οπαδική

Παίρνουν μέτρα για όλους επειδή δεν θέλουν να τιμωρήσουν τον Ολυμπιακό! Η θέση του PAOK24…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για οπαδική βία μιλάει ο Πρωθυπουργός, μια και δεν θέλει να μιλήσει για Ολυμπιακή βία! Ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέτρα για όλο τον ελληνικό αθλητισμό, επειδή δεν μπορεί να ανακοινώσει μέτρα μόνο γι αυτούς που με σχέδιο θέλουν να προκαλούν επεισόδια!

Ο 18χρονος χουλιγκάν του Ολυμπιακού (του Ολυμπιακού είναι για όσα ΜΜΕ αποφεύγουν να κατονομάσουν, όπως απέφευγαν να τους δείξουν στο Βόλο επειδή ήταν και πάλι Ολυμπιακοί) το αποκάλυψε ξεκάθαρα: «Μου είχαν πει ότι θα πάμε στο γήπεδο να κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς. Κάποια στιγμή μας ειδοποίησαν να βγούμε από το γήπεδο. Βγήκαμε και κάποιοι μας έδωσαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα». Σχέδιο είχαν και μάλιστα οργανωμένο από τις κεφαλές τους που όλοι γνωρίζουν με ποιους έχουν άμεση σχέση και συνεργασία.

Και να ήταν μόνο αυτό…

-Πέρσι στις 23 Απριλίου, άνθρωποι αυτής της ίδιας ομάδας με τις ενέργειές τους δημιούργησαν πρόβλημα στην παρουσία ξένων διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα.

-Φέτος και μετά από δικός τους παιχνίδι, δημιουργήθηκε πρόβλημα και με τους Έλληνες διαιτητές οι οποίοι έχουν ανακοινώσει κώλυμα!

-Ολυμπιακοί δεν ήταν αυτοί που έκαναν τα επεισόδια στο Βόλο τα οποία είχαν αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα επειδή ο διαιτητής δεν τους ευνοούσε;

-Ολυμπιακοί ήταν και αυτοί που τραυμάτισαν τον παίκτη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι το οποίο διακόπηκε!

Ποια είναι η οπαδική βία ειδικά μέσα στα γήπεδα; Που και πότε τα τελευταία χρόνια γίνονται επεισόδια μέσα στα γήπεδα ή με αφορμή έναν αγώνα, έτσι ώστε να δικαιολογείται έστω στο ελάχιστο το κλείσιμο όλων των γηπέδων;

Μόνο η πλευρά του Ολυμπιακού δημιουργεί τα προβλήματα με την ΠΑΕ να ανακοινώνει την περασμένη Κυριακή… «Πώς άραγε θα σταματήσει αυτό; Θα περιμένουμε την ακόμα μεγαλύτερη αντίδραση του κόσμου του Ολυμπιακού που βλέπει να τον προκαλούν καθημερινά; Θα περιμένουμε μια ασύλληπτη τραγωδία για να ξυπνήσει η κυβέρνηση και να ασχοληθεί;»

 Τι άλλο χρειάζεται η κυβέρνηση για να καταλάβει; Πώς αλλιώς να το γράψουν;

Το κακό είναι ότι καταλαβαίνουν καλά, αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να δώσουν πραγματική λύση.

Πώς κάποιοι δεν ήθελαν να αξιοποιήσουν την έρευνα της αστυνομίας που αποδείκνυε τα πάντα για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης κατά του Τζήλου; Έτσι και τώρα…

Κάνουν τα πάντα για να μην αγγίξουν τον Ολυμπιακό! Ενώ ο Ολυμπιακός θα είναι έτσι και αλλιώς τιμωρημένος μετά τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια σε ποδόσφαιρο και βόλεϊ, θέλουν με το έτσι-θέλω, χωρίς στοιχεία και χωρίς λογική να τιμωρήσουν και όλους τους άλλους Συλλόγους!  Τι καταφέρνουν δηλαδή: Να τιμωρηθούν  όλοι οι ελληνικοί Σύλλογοι, εκτός του Ολυμπιακού που έτσι και αλλιώς είναι ήδη τιμωρημένος!

Μπορούν να διαλύσουν τον ελληνικό αθλητισμό μόνο και μόνο για να μείνουν απείραχτοι οι κακομαθημένοι του Πειραιά

Για πόσο ακόμη;

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κυριάκος: «Αποτυχημένα μέτρα και μέγιστη υποκρισία»

Αντίδραση και από ΠΑΟΚ κατά της κυβέρνησης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έντονες αντιδράσεις αρχίζουν να προκαλούν σε ανθρώπους του αθλητισμού τα μέτρα που αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν στο Ρέντη από οπαδούς του Ολυμπιακού και οδήγησαν στο σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Μπορεί το τελευταίο διάστημα οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» να είναι... πρωταγωνιστές στην οπαδική βία, όμως η κυβέρνηση προχωρά σε... τσουβάλιασμα, με τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει το πρωί της Δευτέρας.

Ο Κυριάκος Κυριάκος, μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πήρε δημοσίως θέση, αναφέροντας:

«Αν δεν πιάσει και αυτό, μετά μπορεί να δοκιμάσουμε να κρατήσουμε τη μύτη μας μέχρι να σκάσουμε! Για άλλη μια φορά, μέσα από κλισέ και εκθέσεις ιδεών, φτάσαμε σε μέτρα που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει αρκετές φορές (αν ισχύουν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν από χθες).

Το βασικό πρόβλημα είναι πως τα «σκληρά κολάρα» έχουν βρει έναν ευφημισμό για να περιγράψουν το πρόβλημα: «οπαδική βία» τη λένε και θεωρούν οτι είναι μια βία με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Διαφορετική από το bullying στα σχολεία, διαφορετική από τις καθημερινές γυναικοκτονίες, διαφορετική από τα αποτρόπαια που ακούμε κάθε μέρα ειδικά την τελευταία δεκαετία.

Είναι προσβολή στη μνήμη όσων παιδιών χάθηκαν να θεωρεί το Κράτος ότι ο βασικός λόγος που δεν ζουν, ηταν το ότι οι αγώνες γίνονταν με κόσμο.

Είναι παραδοχή ήττας για ένα δυτικό Κράτος να παραλύει την λαϊκότερη διασκέδαση του 99,8% των φιλάθλων γιατί δεν μπορεί να προλάβει ή να καταστείλει την παραβατική δράση του 0,2%.

Και είναι και μέγιστη υποκρισία να προαναγγέλλει αυστηρές ποινές 2 μέρες μετά την αποφυλάκιση συλληφθέντων με ρόπαλα και καδρόνια, ενώ έχει αποτύχει να βρει και να συλλάβει τσεκουροφόρους δράστες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Και μπράβο στους φωστήρες που εισηγήθηκαν να καταπολεμηθεί η βία του πεζοδρομίου με κλείσιμο των κερκίδων.

Προτείνω να κλείσουν όλα τα σχολεία στη χώρα επειδή σε κάποια παρουσιάστηκαν κρούσματα bullying. Να απαγορευθούν οι γάμοι για να μην έχουμε άλλη γυναικοκτονία και να γίνει ένα Πανελλήνιο Συνέδριο… Κατηχητικών, για να ακούσουμε προτάσεις εναντίον του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Το τσουβάλιασμα και οι οριζόντιες ποινές στους πολίτες για εγκλήματα λίγων που το Κράτος δεν μπορεί να προλάβει ή να καταστείλει, για να γίνει άλλη μια επικοινωνιακή διαχείριση ενός τραγικού συμβάντος, δεν αποτελούν και ακριβώς κοπλιμέντο για την Ελληνική Δημοκρατία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Όμορφο γκολ από Ζαμπά (vid)

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έβαλε το… λιθαράκι του στη νίκη της Εστρέλα Αμαδόρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον καλό του αγωνιστικό εαυτό αναζητά ο Λέο Ζαμπά που πλέον αγωνίζεται στην Πορτογαλία με τη φανέλα της Εστρέλα Αμαδόρα.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ με ένα όμορφο γκολ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της ομάδας του με 3-1 κόντρα στη Μποαβίστα.

Σε 11 παιχνίδια του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα ο Βραζιλιάνος μετρά 2 γκολ και 2 ασίστ.

https://twitter.com/sporttvportugal/status/1733893219748884612?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1733893219748884612%7Ctwgr%5E358bcb89ac8b2ff8132242f90ea2d5330db66908%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sdna.gr%2Fpodosfairo%2F1149683_i-megali-epistrofi-toy-leo-zampa-vid

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ