Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από τον Κλάους στον… Μπράντον Τόμας!

Τα «ασπρόμαυρα» κανόνια της τελευταίας δεκαετίας.

Βασίλης Μανδράου

Από τον Κλάους στον… Μπράντον Τόμας!

Η σεζόν για τον ΠΑΟΚ φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της, καθώς απομένει μονάχα η αναμέτρηση του τελικού κυπέλλου για να ολοκληρωθούν οι επίσημες υποχρεώσεις των «ασπρόμαυρων».

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο Μπράντον Τόμας, ο οποίος προελαύνει με 12 τέρματα στην κορυφή της σχετικής λίστας. Με ένα παιχνίδι να απομένει δεν αναμένεται να υπάρξει αλλαγή σκηνικού, καθώς στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Κάλεντ Νάρεϊ και Νέλσον Ολιβέιρα με 8. Ο Ισπανός παίρνει σκυτάλη από τον Γιασμίν Κούρτιτς, ο οποίος την περσινή σεζόν ήταν πρώτος σκόρερ για τους «ασπρόμαυρους» με 18 τέρματα ενεργητικό.

Ποιοί ήταν όμως οι πρώτοι σκόρερ του Δικεφάλου την τελευταία δεκαετία και με πόσα τέρματα κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη σεζόν; Πάμε να δούμε…

2012-13: Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης

Ο Αθανασιάδης την σεζόν 2012-13 πέτυχε 23 γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Αυτή ήταν μάλιστα η πιο παραγωγική χρονιά του στο διάστημα που έχει παίξει στον “Δικέφαλο”. Τη συγκεκριμένη σεζόν είχε αγωνιστεί σε 42 αγώνες και στους 39 ήταν βασικός.

2013-14: Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης

Πρώτος σκόρερ για δεύτερη διαδοχική σεζόν ο Κλάους με την φανέλα του ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας 17 γκολ. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε σε 47 ματς, εκ των οποίων στα 41 ήταν στην αρχική σύνθεση.

2014-15: Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης

Πρώτος σκόρερ για τέταρτη διαδοχική σεζόν ο Έλληνας επιθετικός, ο οποίος σε 41 συμμετοχές με τα ασπρόμαυρα σημείωσε 18 τέρματα.

2015-16: Ρόμπερτ Μακ

Στην πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του ο Ρόμπερτ Μακ αγωνίστηκε σε 46 αγώνες με την φανέλα του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 20 τέρματα και όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας εκείνη τη σεζόν.

2016-17: Aλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Παρότι ήρθε στην Θεσσαλονίκη μόλις τον Ιανουάριο του 2017, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς κατάφερε μέσα σε λίγους μόλις μήνες να γίνει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας εκείνης της σεζόν. Συγκεκριμένα σε 20 εμφανίσεις του με τα ασπρόμαυρα πέτυχε 10 τέρματα σκορπώντας ενθουσίασμο στους φίλους της ομάδας.

2017-18: Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Ο Σέρβος έδειξε τα πρώτα δείγματα γραφής ήδη από την προηγούμενη σεζόν, με την ακριβώς επόμενη να είναι η πιο παραγωγική του με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο «Πρίγιο» πέτυχε σε 39 παιχνίδια 27 τέρματα και δίκαια πήρε το προσωνύμιο «The Killer» κατακτώντας φυσικά το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Super League.

2018-19: Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Πρώτος σκόρερ για τρίτη διαδοχική σεζόν ο Σέρβος επιθετικός. Παρά το γεγονός ότι τον Ιανουάριο αποχώρησε από την ομάδα, κατάφερε μέσα σε 27 παιχνίδια να πετύχει 18 γκολ παίρνοντας σε πολλές περιπτώσεις την ομάδα στις… πλάτες του!

2019-20: Κάρολ Σβιντέρσκι

O Πρίγιοβιτς έφυγε, ο Σβιντέρσκι ήρθε! Ο Πολωνός ήρθε ως αντικαταστάτης του Σέρβου επιθετικού και απ΄ότι φάνηκε δεν τα πήγε άσχημα, το αντίθετο μάλιστα. Σε 41 παιχνίδια πέτυχε 14 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, καταφέρνοντας να αναδειχθεί ο πρώτος σκόρερ της σεζόν για τον ΠΑΟΚ.

2020-21: Χρήστος Τζόλης

Σε μία ονειρική σεζόν για τον ίδιο, 0 Χρήστος Τζόλης πέτυχε 16 τέρματα σε 46 αγώνες και μάλλον αναμενόμενα πήρε μεταγραφή ύψους 14 εκατομμυρίων στη Νόριτς, η οποία μόλις είχε προβιβαστεί στην Premier League και ήθελε διακαώς να τον κάνει δικό της.

2021-22: Γιασμίν Κούρτιτς

Πέρυσι, ο Σλοβένος έκλεισε τη σεζόν με συνολικά 18 γκολ σε 51 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League, το Κύπελλο και την Ευρώπη, σε μία χρονιά όπου ο ΠΑΟΚ είχε συνολικά 83 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Λίγο έλειψε μάλιστα να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λιγκ…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ και το μηδέν στην άμυνα

Σημαντικό σερί αγώνων που δέχονται γκολ οι “ασπρόμαυροι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι σήμερα, αυτή τη φορά αντιμετωπίζοντας τη Λαμία εκτός έδρας, για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Οι "ασπρόμαυροι" θέλουν αποκλειστικά την επιστροφή στις νίκες, έχουν μπροστά τους ένα must-win ματς και το παιχνίδι αυτό, έρχεται σε μία χρονική περίοδο πολύ-πολύ σημαντική για πολλούς λόγους.

Μία παράμετρος που προφανώς έχει τη δική της αξία και σημασία, είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε κανένα από τα 9 πιο πρόσφατα παιχνίδια του! Η τελευταία φορά που κατάφερε να μη δεχθεί γκολ, ήταν στις 3 Μαρτίου, στο εκτός έδρας ματς με τη Λαμία κι έκτοτε σε κάθε αγώνα που έδωσε σε Ελλάδα κι Ευρώπη δέχθηκε τουλάχιστον ένα τέρμα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 1-0

ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βρίσκει τον τρόπο ο ΠΑΟΚ

Τι κάνει ο “Δικέφαλος” όταν βρίσκεται στο “Αθανάσιος Διάκος”;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι στα πλέι οφ της Stoiximan Super League και η προσοχή όλων, είναι στραμμένη στο σημερινό παιχνίδι με τη Λαμία (17:00).

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους ένα must-win παιχνίδι, σε μία έδρα όπου βρίσκουν παραδοσιακά τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν.

Παίζοντας στην έδρα της Λαμίας, ο ΠΑΟΚ έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής σε 9 αγώνες 8 νίκες και 1 ισοπαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

2017/18 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2018/19 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2019/20 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1 (Κύπελλο)

2021/22 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-5 (Κύπελλο)

2023/24 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Λαμία με έναν στόχο

Σημαντική δοκιμασία για τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έχει μπροστά του ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι. Έχει μπροστά του μία έξοδο, με ξεκάθαρο στόχο και θα βρει απέναντί του τη Λαμία, θέλοντας να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο "Αθανάσιος Διάκος" για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Ο "Δικέφαλος" θα πρέπει να πάρει το διπλό, αν θέλει να παραμείνει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση με 67 βαθμούς, στο -5 από την ΑΕΚ και στο -4 από τον Παναθηναϊκό, έχοντας παίξει κι ένα παιχνίδι λιγότερο. Από την άλλη, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου δεν κυνηγάει κάτι σε αυτή τη διαδικασία αγώνων και ουσιαστικά παίζει χωρίς άγχος.

Ο Λεωνίδας Βόκολος, δε θα έχει στη διάθεσή του τον Άνταμ Τζανετόπουλο, που έχει συμπληρώσει κάρτες, ενώ από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ζητήματα.

Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Γιάννη Κωνσταντέλια να επιστρέφει στην αποστολή, καθώς είχε μείνει εκτός με τον Ολυμπιακό λόγω μιας ίωσης, ενώ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς συμπλήρωσε κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του στο σημερινό ματς. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι Νάσμπεργκ, Τσιγγάρας και Τζίμας.

Αναλυτικά, η αποστολή του ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Μπράντον και Σαμάτα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης της ΕΠΣ Ηπείρου. Στο VAR θα βρίσκεται θα είναι ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου) και ο Μεϊντάνας (Αχαΐας) AVAR, ενώ βοηθοί ορίστηκαν οι Φωτόπουλος (Αθήνας) και Στάικος (Λάρισας).

Ο αγώνας στη Λαμία θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1, ενώ -φυσικά- θα υπάρχει και live ενημέρωση μέσα από το PAOK24.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ