Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Οι 5+1 δανεικοί και η πορεία τους έως τώρα!

Τα δρώμενά τους μέχρι τώρα στη σεζόν…

Βασίλης Μανδράου

ΠΑΟΚ: Οι 5+1 δανεικοί και η πορεία τους έως τώρα!

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο αριθμός των δανεικών ποδοσφαιριστών που έχει παραχωρήσει ο ΠΑΟΚ έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ο λόγος είναι ένας και ξεκάθαρος.

Μα φυσικά η δημιουργία του ΠΑΟΚ Β, η οποία έχει διευκολύνει πάρα πολύ το κλαμπ όσον αφορά την αξιοποίηση των νεαρών ποδοσφαιριστών του αλλά και των παικτών που δεν υπολογίζονται από το τεχνικό επιτελείο της ανδρικής ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, έξι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλες ομάδες, οι τρεις εκτός Ελλάδας. Από τα συμβόλαια των παρακάτω ποδοσφαιριστών, μονάχα του Βρακά λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Αναλυτικά…

1) Χάρης Τσιγγάρας (Τουλούζ)

Ο 22χρονος μέσος, προϊόν των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών, μετακόμισε στην Τουλούζη για λογαριασμό της ομώνυμης ομάδας. Ο νεαρός πήγε στην Γαλλία ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, με τους Γάλλους να έχουν το δικαίωμα να εξαγοράσουν τα δικαιώματά του έναντι 2,5 εκ. ευρώ! Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε, καθώς πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς του, γεγονός που τον κράτησε πίσω. Μέχρι σήμερα ο Τσιγγάρας έχει καταγράψει 4 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 3 ήταν για τον θεσμό του κυπέλλου. Σε περίπτωση που οι Γάλλοι δεν εξαγοράσουν τα δικαιώματα του, τότε το καλοκαίρι αναμένεται να επιστρέψει στην Τούμπα. Όσο για την Τουλούζ η χρονιά κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, καθώς έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή της, ενώ κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το κύπελλο Γαλλίας.

2) Λούκας Τέιλορ (Σαχτάρ Ντόνετσκ)

Η μεταγραφή του το καλοκαίρι της περσινής σεζόν κρίθηκε αποτυχημένη, με τον δεξιό οπισθοφύλακα να μην δικαιώνει τους ανθρώπους της ομάδας που τον έφεραν στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Δικεφάλου. Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Βραζιλιάνος μετακόμισε σε γνώριμα λημέρια για εκείνον, καθώς ντύθηκε στα πορτοκαλί, με την Σαχτάρ Ντόνετσκ να προχωράει στην απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού. Οι Ουκρανοί κάλυψαν όλο το συμβόλαιό του, ενώ στη συμφωνία των δύο πλευρών έχει προβλεφθεί buy out, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, αν ο Βραζιλιάνος ακραίος αμυντικός αγωνιστεί στο 50% των αγώνων της. Μέχρι σήμερα έχει σημειώσει 16 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 5 ήταν για το Champions League και η μία για το Europa. Το 2023 έχει αγωνιστεί μόλις σε 2 παιχνίδια με το μέλλον του στην Ουκρανία να μοιάζει δυσοίωνο… Όσο για την Σαχτάρ, βρίσκεται στην κορυφή του Ουκρανικού πρωταθλήματος, όντας στο συν 2 από τη Ντνίπρο, ενώ απομένουν μόλις 4 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

3) Γιώργος Βρακάς (Λεβαδειακός)

Γεννημένος στις 28 Απριλίου 2001. Μετά από ένα διετές πέρασμα από την Ιταλία και τη Νάπολι, το καλοκαίρι του 2020 επέστρεψε στην Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ να μην χάνει την ευκαιρία να τον κάνει δικό του και να υπογράψει μαζί του συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Μετά από ένα χρόνο στην Κ19 οι άνθρωποι του Δικεφάλου τον παραχώρησαν ως δανεικό στον Λεβαδειακό, με την φανέλα του οποίου πανηγύρισε την άνοδο στην Super League 1. Η φετινή σεζόν ήταν ένα στοίχημα για τον ίδιο, με τον Βρακά να έχει κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα της Βοιωτίας, έχοντας αγωνιστεί συνολικά 29 φορές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ έχει καταγράψει 1 γκολ και 1 ασίστ. Παρολ΄αυτά ο Λεβαδειακός τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και επιστρέφει στην δεύτερη κατηγορία.

4) Παναγιώτης Τζίμας (ΠΑΣ Γιάννινα)

Γεννημένος στις 12 Μαρτίου 2001. Aπό το περσινό καλοκαίρι αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο έχει καταγράψει 28 συμμετοχές, ενώ έχει μοιράσει και τρεις ασίστ. Ο νεαρός διατηρεί συμβόλαιο με τον Δικέφαλο έως το καλοκαίρι του 2025.

5) Νίκολας Κουαλιάτα (Κουιαμπά)

Ο Ουρουγουανός αποκτήθηκε από τους «ασπρόμαυρους» το περσινό καλοκαίρι, χωρίς ωστόσο να δείξει θετικά δείγματα γραφής, τουλάχιστον κατά το πρώτο διάστημα παρουσίας του στην Τούμπα. Κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο η Βραζιλιάνικη Κουιαμπά ενδιαφέρηκε για την απόκτηση του υπό το καθεστώς δανεισμού, όπερ και εγένετο. Σύμφωνα με την έως τώρα παρουσία του εκεί, φαίνεται να μην έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα, μετρώντας μόλις 4 συμμετοχές και συνολικά 109΄συμμετοχής. Το πρωτάθλημα εκεί βρίσκεται στην 6η αγωνιστική, με την Κουιαμπά να βρίσκεται εντός επικίνδυνης ζώνης και συγκεκριμένα στην 18η θέση (σ.σ. 20 ομάδες)

6) Χισάμ Κανίς

Είναι αναμφίβολα ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της φετινής πορείας του Πανσερραϊκού στην Super League 2. Οι εμφανίσεις του με τα «Λιοντάρια» δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, με τον Μαροκινό να υπογράφει τον Ιανουάριο τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο. Τη φετινή σεζόν ο Χισάμ μετράει 26 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχοντας μάλιστα πετύχει 9 γκολ και 3 ασίστ βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του να ανέβει στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας. Μετά το τέλος της σεζόν ο 26χρονος αναμένεται να ενσωματωθεί στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ