ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΠΑΟΚ: Οι 5+1 δανεικοί και η πορεία τους έως τώρα!
Τα δρώμενά τους μέχρι τώρα στη σεζόν…

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο αριθμός των δανεικών ποδοσφαιριστών που έχει παραχωρήσει ο ΠΑΟΚ έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ο λόγος είναι ένας και ξεκάθαρος.
Μα φυσικά η δημιουργία του ΠΑΟΚ Β, η οποία έχει διευκολύνει πάρα πολύ το κλαμπ όσον αφορά την αξιοποίηση των νεαρών ποδοσφαιριστών του αλλά και των παικτών που δεν υπολογίζονται από το τεχνικό επιτελείο της ανδρικής ομάδας.
Πιο συγκεκριμένα, έξι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλες ομάδες, οι τρεις εκτός Ελλάδας. Από τα συμβόλαια των παρακάτω ποδοσφαιριστών, μονάχα του Βρακά λήγει το προσεχές καλοκαίρι.
Αναλυτικά…
1) Χάρης Τσιγγάρας (Τουλούζ)
Ο 22χρονος μέσος, προϊόν των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών, μετακόμισε στην Τουλούζη για λογαριασμό της ομώνυμης ομάδας. Ο νεαρός πήγε στην Γαλλία ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, με τους Γάλλους να έχουν το δικαίωμα να εξαγοράσουν τα δικαιώματά του έναντι 2,5 εκ. ευρώ! Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε, καθώς πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς του, γεγονός που τον κράτησε πίσω. Μέχρι σήμερα ο Τσιγγάρας έχει καταγράψει 4 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 3 ήταν για τον θεσμό του κυπέλλου. Σε περίπτωση που οι Γάλλοι δεν εξαγοράσουν τα δικαιώματα του, τότε το καλοκαίρι αναμένεται να επιστρέψει στην Τούμπα. Όσο για την Τουλούζ η χρονιά κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, καθώς έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή της, ενώ κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το κύπελλο Γαλλίας.
2) Λούκας Τέιλορ (Σαχτάρ Ντόνετσκ)
Η μεταγραφή του το καλοκαίρι της περσινής σεζόν κρίθηκε αποτυχημένη, με τον δεξιό οπισθοφύλακα να μην δικαιώνει τους ανθρώπους της ομάδας που τον έφεραν στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Δικεφάλου. Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Βραζιλιάνος μετακόμισε σε γνώριμα λημέρια για εκείνον, καθώς ντύθηκε στα πορτοκαλί, με την Σαχτάρ Ντόνετσκ να προχωράει στην απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού. Οι Ουκρανοί κάλυψαν όλο το συμβόλαιό του, ενώ στη συμφωνία των δύο πλευρών έχει προβλεφθεί buy out, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, αν ο Βραζιλιάνος ακραίος αμυντικός αγωνιστεί στο 50% των αγώνων της. Μέχρι σήμερα έχει σημειώσει 16 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 5 ήταν για το Champions League και η μία για το Europa. Το 2023 έχει αγωνιστεί μόλις σε 2 παιχνίδια με το μέλλον του στην Ουκρανία να μοιάζει δυσοίωνο… Όσο για την Σαχτάρ, βρίσκεται στην κορυφή του Ουκρανικού πρωταθλήματος, όντας στο συν 2 από τη Ντνίπρο, ενώ απομένουν μόλις 4 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
3) Γιώργος Βρακάς (Λεβαδειακός)
Γεννημένος στις 28 Απριλίου 2001. Μετά από ένα διετές πέρασμα από την Ιταλία και τη Νάπολι, το καλοκαίρι του 2020 επέστρεψε στην Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ να μην χάνει την ευκαιρία να τον κάνει δικό του και να υπογράψει μαζί του συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Μετά από ένα χρόνο στην Κ19 οι άνθρωποι του Δικεφάλου τον παραχώρησαν ως δανεικό στον Λεβαδειακό, με την φανέλα του οποίου πανηγύρισε την άνοδο στην Super League 1. Η φετινή σεζόν ήταν ένα στοίχημα για τον ίδιο, με τον Βρακά να έχει κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα της Βοιωτίας, έχοντας αγωνιστεί συνολικά 29 φορές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ έχει καταγράψει 1 γκολ και 1 ασίστ. Παρολ΄αυτά ο Λεβαδειακός τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και επιστρέφει στην δεύτερη κατηγορία.
4) Παναγιώτης Τζίμας (ΠΑΣ Γιάννινα)
Γεννημένος στις 12 Μαρτίου 2001. Aπό το περσινό καλοκαίρι αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο έχει καταγράψει 28 συμμετοχές, ενώ έχει μοιράσει και τρεις ασίστ. Ο νεαρός διατηρεί συμβόλαιο με τον Δικέφαλο έως το καλοκαίρι του 2025.
5) Νίκολας Κουαλιάτα (Κουιαμπά)
Ο Ουρουγουανός αποκτήθηκε από τους «ασπρόμαυρους» το περσινό καλοκαίρι, χωρίς ωστόσο να δείξει θετικά δείγματα γραφής, τουλάχιστον κατά το πρώτο διάστημα παρουσίας του στην Τούμπα. Κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο η Βραζιλιάνικη Κουιαμπά ενδιαφέρηκε για την απόκτηση του υπό το καθεστώς δανεισμού, όπερ και εγένετο. Σύμφωνα με την έως τώρα παρουσία του εκεί, φαίνεται να μην έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα, μετρώντας μόλις 4 συμμετοχές και συνολικά 109΄συμμετοχής. Το πρωτάθλημα εκεί βρίσκεται στην 6η αγωνιστική, με την Κουιαμπά να βρίσκεται εντός επικίνδυνης ζώνης και συγκεκριμένα στην 18η θέση (σ.σ. 20 ομάδες)
6) Χισάμ Κανίς
Είναι αναμφίβολα ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της φετινής πορείας του Πανσερραϊκού στην Super League 2. Οι εμφανίσεις του με τα «Λιοντάρια» δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, με τον Μαροκινό να υπογράφει τον Ιανουάριο τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο. Τη φετινή σεζόν ο Χισάμ μετράει 26 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχοντας μάλιστα πετύχει 9 γκολ και 3 ασίστ βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του να ανέβει στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας. Μετά το τέλος της σεζόν ο 26χρονος αναμένεται να ενσωματωθεί στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΠΑΟΚ: Αντίστροφη μέτρηση και “ραντεβού”
Σημαντικό το επόμενο διάστημα για τους “ασπρόμαυρους”

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου και των ποδοσφαιριστών του στη Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει.
Οι "ασπρόμαυροι" θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στην Ευρώπη από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, όντας ισχυροί σε όλες τις κληρώσεις και το πρώτο "ραντεβού" προκειμένου να ξεκινήσει η δουλειά με φόντο τη νέα σεζόν είναι στις 22 του Ιούνη.
Κατόπιν και πιο συγκεκριμένα, στις 3 Ιουλίου, ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα αναχωρήσουν με προορισμό την Ολλανδία και το Τέχελεν, μία περιοχή που βρίσκεται κοντά στο Φένλο και θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις 17 Ιουλίου, για να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη περίπου 10 μέρες πριν το πρώτο ευρωπαϊκό τους παιχνίδι.
Ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον πρώτο του αντίπαλο, στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League τις 21 του Ιούνη, ενώ το ευρωπαϊκό ταξίδι θα ξεκινήσει στις 27 Ιουλίου, όταν και θα διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι, για να ακολουθήσει η ρεβάνς στις 3 Αυγούστου.
Όλα αυτά, την ώρα που -προφανώς- πρέπει να τρέξουν οι εξελίξεις στο μεταγραφικό “μέτωπο” πριν από την αναχώρηση για την Ολλανδία…

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού δύσκολα θα παραμείνει κάτοικος Πειραιά, με φόντο και τη νέα σεζόν.
Παρά το γεγονός ότι οι "κόκκινοι" πρόσφεραν σημαντική αύξηση αποδοχών, για να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους, όλα δείχνουν ότι ο Μπακαμπού θα αποχωρήσει από την ομάδα, έχοντας στα χέρια του σημαντικές προτάσεις.
Η Αλ Νασρ θέλει να τον κάνει το δικό της και απλώνει... χρυσάφι στα πόδια του -2.5 εκατ. ευρώ ετησίως- και μένει να φανεί, αν ο έμπειρος επιθετικός θα ετοιμάσει βαλίτσες για τα Εμιράτα, κλείνοντας το κεφάλαιο του Ολυμπιακού.

Την ώρα που οι υπόλοιποι συμπαίκτες του απολαμβάνουν τις διακοπές του, ο Ντομινίκ Κοτάρσκι καλείται -ξανά- να επιστρέψει στο γήπεδο.
Η Κροατία κινείται στους ρυθμούς του Euro U21, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να βρίσκεται -όπως αναμενόταν- κανονικά στις κλήσεις, με φόντο τα μεγάλα "ραντεβού".
Έχοντας πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις κι όντας πρωταγωνιστής στο παιχνίδι που έκρινε το εισιτήριο για την τελική φάση, ο Κοτάρσκι βρίσκεται στο επίκεντρο, στη χώρα του και πλέον, ετοιμάζεται για μία πολύ σημαντική διοργάνωση.
Η πρώτη συγκέντρωση για τους Κροάτες είναι σήμερα, με τις προπονήσεις να ξεκινούν πια κι επίσημα, ενώ οι αγώνες στο Euro U21 θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου, με την Κροατία να αντιμετωπίζει αρχικά την Ουκρανία, ενώ στις 24 και στις 27 του μήνα, θα ακολουθήσουν δύο ακόμη σημαντικές “μάχες”, με την Ισπανία και τη Ρουμανία αντίστοιχα.
Η τελική λίστα με τους 23 "εκλεκτούς" του Ομοσπονδιακού τεχνικού θα γίνει γνωστή στις 14 του Ιούνη, με τον Κοτάρσκι -πάντως- να είναι από τους σίγουρους, μετρώντας αντίστροφα για τα μεγάλα παιχνίδια.
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ31-10-2022, 13:26
Να τον χαίρονται στο Κιλκίς (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26-05-2023, 11:53
Με Σεκού Ολίσε στην κορυφή (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21-05-2023, 09:05
«Πιθανός προορισμός του Ολιβάρες ο ΠΑΟΚ»
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21-05-2023, 09:29
«Χρυσή αλλαγή» ο Κούτσιας: Ισοφάρισε στο 89′ και ξέσπασε (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ07-05-2023, 23:28
Το απόλυτο ποδοσφαιρικό χάος και ο Πέλκας
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14-04-2021, 12:38
Άφησε τον ΠΑΟΚ για τη Φέγενορντ
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26-05-2023, 18:01
«Έχει σφραγιστεί η μοίρα του Τσιγγάρα»
-
ΔΙΑΦΟΡΑ20-07-2021, 23:05
Τώρα ο Σαββίδης έγινε καλός…