Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο…σκόρερ Ίνγκασον

Ο Ισλανδός πέρα από «βράχος» στην άμυνα, προσφέρει και επιθετικές λύσεις

Ανέστης Παπιόπουλος

Ο…σκόρερ Ίνγκασον

Ο Ίνγκι Ίνγκασον αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου, με τον Ισλανδό κεντρικό αμυντικό να έχει μετατραπεί σε ηγέτης του ΠΑΟΚ μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στην ομάδα.

Πέρα όμως από τις αμυντικές του αρετές και τα αρχηγικά του καθήκοντα, φέτος, ο Ίνγκασον έχει δώσει κατά καιρούς πολύτιμες λύσεις στο σκοράρισμα του Δικεφάλου. Συνολικά, σε 147 εμφανίσεις με τα «ασπρόμαυρα», μετρά 15 γκολ και 4 ασίστ. Από αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία αφορά τέρματα που έχουν βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να κερδίσει, να ανατρέψει ή και να σώσει την ισοπαλία σε ένα παιχνίδι που φαίνεται να στραβώνει για την ομάδα του.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, πως ο ΠΑΟΚ δεν χάνει ποτέ (!) όταν σκοράρει ο Ίνγκασον. Στα 14 παιχνίδια που έχει πετύχει γκολ, οι «ασπρόμαυροι» μετρούν 10 νίκες και 4 ισοπαλίες. Την φετινή σεζόν, ο 29χρονος στόπερ έχει βρει δίχτυα σε 3 περιπτώσεις. Σε κάθε μια από αυτές, ξεχωριστά, έδωσε το σύνθημα για την νίκη του Δικεφάλου.

Αρχής γενομένης από το γκολ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με το οποίο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε για το τελικό 2-0 στην Τούμπα, στον πρώτο γύρο πρωταθλήματος. Ακολούθησε, στο ίδιο γήπεδο, το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με τον Άρη, για το ντέρμπι τις Θεσσαλονίκης ενώ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τον Βόλο, στο 4-2 των Play-Off, και πάλι εντός έδρας.

Αναλυτικά όλα τα γκολ του Ίνγκασον:

Σεζόν 2019/20

1/12/2019 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1 (0-1)
19/12/2019 Πανιώνιος ΠΑΟΚ 0-2 (0-1)
23/12/2019 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 5-1 (2-0 , 3-0)

Σεζόν 2020/21

20/12/2020 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1 (2-1)
10/1/2021 ΠΑΟΚ – Βόλος 3-1 (2-1)
13/1/2021 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1 (1-0)
20/1/2021 ΠΑΟΚ – Λάρισα 5-0 (4-0) (Κύπελλο)
7/2/2021 ΠΑΟΚ – Απ. Σμύρνης 2-2 (2-2)
7/3/2021 ΠΑΟΚ – Άρης 2-2 (1-2)

Σεζόν 2021/22

23/1/2022 Βόλος – ΠΑΟΚ 0-4 (0-2)
6/2/2022 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1 (1-1)

Σεζόν 2022/23

5/11/2022 ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (1-0)
4/1/2023 ΠΑΟΚ – Άρης 1-0 (1-0)
9/4/2023 ΠΑΟΚ – Βόλος 4-0 (1-0)

*Σε παρένθεση το τέρμα που σημειώθηκε από τον Ισλανδό

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε…»

Οι πρώτες δηλώσεις του Ρουμάνου προπονητή στην κάμερα της NOVA.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την ευχαρίστησή του για τα πεπραγμένα των παικτών του ΠΑΟΚ αλλά και τον προβληματισμό για το γεγονός πως η ομάδα πρέπει να μετουσιώνει σε γκολ την πληθώρα των ευκαιριών της εξέφρασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova μετά το ματς ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Για την πετυχημένη μετάβαση της ομάδας από ευρωπαϊκό σε ελληνικό ματς: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη σημερινή προσπάθεια και το κίνητρο των ποδοσφαιριστών, ήταν ένα πραγματικά καλό παιχνίδι. Είχαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, πρέπει να τις κάνεις γκολ. Η Λαμία είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, είναι στις ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν την έξοδό της στα play-off»

Για τον πρώτο γύρο της λίγκας: «Είναι φανταστική η αίσθηση για εμάς, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε στην πρώτη ημέρα προετοιμασίας την κατάσταση που θα βρισκόμασταν σήμερα. Αυτό ισχύει μόνο για σήμερα, από αύριο πρέπει να εστιάσουμε στο επόμενο παιχνίδι».

Για το ντεμπούτο του Μάρκος Αντόνιο: «Χρειάζεται χρόνο για να συνδυάζεται με τους συμπαίκτες του, να αναπτύξει γρηγορότερο ρυθμό, δεν είναι εύκολο απουσιάζοντας να επανέλθεις σε αυτό το σημείο. Είναι τοπ ποδοσφαιριστής όπως ξέρουν όλοι ο Μάρκους, δεν χρειάζεται πίεση»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επίσημη επίθεση του ΠΑΟΚ κατά της ΕΡΤ!

Η ΠΑΕ αποδοκιμάζει και παίρνει μέτρα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την έντονη ενόχλησή τους εξέφραζαν ήδη από τις προηγούμενες ημέρες στον ΠΑΟΚ, μετά τον θρίαμβο της Φρανκφούρτης, για το γεγονός πως δεν υπήρξε στο γήπεδο απεσταλμένος της ΕΡΤ, στο ζήτημα που ανέδειξε πρώτο το PAOK24!

Η ενόχληση αυτή παίρνει πλέον και επίσημη υπόσταση καθώς η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ απέστειλε επιστολή σήμερα στην διοίκηση της ΕΡΤ,  με την οποία αποδοκιμάζει την παράλειψη της να στείλει απεσταλμένο στην Φρανκφούρτη για να καλύψει δημοσιογραφικά την κρίσιμη αναμέτρηση του Δικεφάλου απέναντι στην Άιντραχτ, την ίδια ώρα που απέστειλε κανονικά στα εκτός έδρα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σε Γερμανία και Ισπανία αντίστοιχα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την παράλειψη (;) της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να στείλει απεσταλμένο στην Φρανκφούρτη, για τον, ιστορικής σημασίας, αγώνα του ΠΑΟΚ εναντίον της EINTRACHT FRANKFURT.

Μας φαίνεται αδιανόητο και αδικαιολόγητο, την ημέρα μάλιστα που η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση έχει απεσταλμένους στους εκτός έδρας αγώνες των Ολυμπιακού (στη γειτονική Freiburg) και Παναθηναϊκού (στο Villareal της Ισπανίας), να αγνοείτε προκλητικά την προσπάθεια της πιο επιτυχημένης, στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ελληνικής ομάδας.

Θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται καν να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο για την αδικία απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες βορειοελλαδίτες ή και ομογενείς, που ένιωσαν ξανά ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας στα δικαιώματα, ενώ λογίζονται ως ισότιμοι στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Άλλωστε σας έχει καταγγελθεί από το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων σας ήδη, ως μια σημαντική και απαράδεκτη παράλειψη.

Θα περιμέναμε μια δημόσια απολογία, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού απέναντι στον ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους του, ωστόσο τόσες μέρες δεν πράξατε ούτε έστω αυτό.

Επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας, σας ενημερώνουμε ότι σταματούμε κάθε χειρονομία καλής θέλησης απέναντι στα συνεργεία της ΕΡΤ και θα διαπιστεύουμε στο εξής μόνο όσους είμαστε εκ του νόμου υποχρεωμένοι να διαπιστεύσουμε.

Δυστυχώς, είναι πολλά πια τα σημάδια πως αντιμετωπίζετε τον ΠΑΟΚ ως ξένη ομάδα, πράγμα που δεν θα επιτρέψουμε στο εξής.»

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο κόσμος αποθέωσε Σαββίδη-Λουτσέσκου

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ αναγνωρίζουν την μεγάλη συνεισφορά των δύο ανδρών στην πορεία της ομάδας έως τώρα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ΠΑΟΚ - Λαμία και τη νίκη των «ασπρόμαυρων», ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο της Τούμπας φώναξε ρυθμικά το όνομα του Ιβάν Σαββίδη αλλά και του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Πανηγυρικό το κλίμα στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ ύστερα από την εμφατική νίκη με 3-0 επί της Λαμίας. Οι «ασπρόμαυροι» τέταρτη διαδοχική νίκη τους και ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες της Τούμπας αποθέωσε τόσο τον Ιβάν Σαββίδη όσο και τον Ράζβαν Λουτσέσκου. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ φώναξαν ρυθμικά το όνομα των δύο ανδρών σε μία στιγμή αναγνώρισης προς τα πρόσωπα των δύο ανδρών.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2023/12/407865975_25105701942378775_3554261624952672962_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ