Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο δρόμος του ΠΑΟΚ προς τον τελικό του Βόλου! (vid)

Για 23η φορά θα αγωνιστούν σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας οι «ασπρόμαυροι»!

Βασίλης Μανδράου

Ο δρόμος του ΠΑΟΚ προς τον τελικό του Βόλου! (vid)

Στο «Πανθεσσαλικό» διακυβεύεται το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας, με τoν ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να βρίσκονται στον μεγάλο τελικό, έχοντας… φτάσει στην πηγή ενός εκ των στόχων τους για φέτος!

Η πιο πετυχημένη ομάδα του θεσμού τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΟΚ, κατάφερε να επιστρέψει στον τελικό του κυπέλλου για 6η φορά τα τελευταία επτά χρόνια. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κοντραριστεί με την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, η οποία θα είναι η 24η φορά στην ιστορία του ως φιναλίστ, μετρώντας οκτώ κατακτήσεις.

Πώς έφτασε στον τελικό

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει πως να προκρίνεται στον τελικό, ήταν αλάνθαστη από την αρχή μέχρι το τέλος και κατάφερε να «τσεκάρει» το εισιτήριό της για Βόλο. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στον φετινό τελικό αήττητος. Μάλιστα, η νίκη του με 5-1 στη Λαμία δημιούργησε ρεκόρ, καθώς ποτέ ομάδα δεν είχε πετύχει στα ημιτελικά πέντε γκολ εκτός έδρας.

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν στον θεσμό από την 6η φάση, με την κληρωτίδα να φέρνει στον δρόμο του την Καλαμάτα. Στις 14 Δεκεμβρίου φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο από την «Μαύρη Θύελλα», με τν Δικέφαλο να μην δυσκολεύεται και να παίρνει τη νίκη με 0-2 (26′ Νέλσον Ολιβέιρα, 77′ Τόμας), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την πρόκριση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Δύο εβδομάδες αργότερα ο ΠΑΟΚ «έβγαλε την υποχρέωση» και επικράτησε με το ίδιο σκορ στην Τούμπα (2-0) παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού. Ο Τόμας «χτύπησε» δις και ανέβηκε στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ του θεσμού.

Στην επόμενη φάση η κληρωτίδα ανέδειξε το ζευγάρι του περσινού τελικού, με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε διπλά παιχνίδια. Στο πρώτο παιχνίδι, στην Τούμπα, ο Δικέφαλος εμφανίστηκε αρκετά σοβαρός και επικράτησε των Πρασίνων με 2-0, με τους Τόμας και Τάισον (σ.σ. στο ντεμπούτο του) να υπογράφουν τη νίκη.Στον επαναληπτικό οι «ασπρόμαυροι» έφυγαν με την ισοπαλία από την Λεωφόρο (1-1), η οποία του έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε ο Νέλσον Ολιβέιρα από τα έντεκα βήματα!

Η πρόκριση στον τελικό κυπέλλου περνούσε από την Λαμία, με τον Δικέφαλο να παίρνει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι της σειράς, καθώς το 1-5 δεν άφηνε πολλά περιθώρια στην ομάδα της Φθιώτιδας. Νάρεϊ, «Ντέλιας», Αουγκούστο, Μπράντον, Σάστρε, Μαρτίνες τα γκολ.
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ο επαναληπτικός ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 και τον ΠΑΟΚ να παίρνει εύκολα την πρόκριση στον 6ο του τελικό τα 7 τελευταία χρόνια. Ο Σβαμπ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο 25′, με τον Μανούσο να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια στο 51ο λεπτό.
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ