Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαλωμένος με το γκολ και την επιτυχία

Η αποτυχία να βρει στόχο και γκολ ολοκληρώθηκε στον τελικό του Βόλου…

Αγάπη Γαβριηλίδου

Μαλωμένος με το γκολ και την επιτυχία

Ήταν ξανά αναποτελεσματικός. Έδειξε ξανά το ίδιο πρόσωπο και είδε την ΑΕΚ να πανηγυρίσει το νταμπλ. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-0 από την Ένωση στον τελικό του Πανθεσσαλικού, σε έναν άσχημο επίλογο, σε μία δύσκολη χρονιά.

Όταν συνεχώς κάνεις τα ίδια λάθη, όταν αδυνατείς να βρεις το γκολ και σταταλάς τόσες πολλές ευκαιρίες, τότε θα έρθει και η “τιμωρία”. Ο “Δικέφαλος” είδε τον τελικό να ξεκινάει με τον πιο ιδανικό τρόπο, όταν ο Ρότα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, κρατώντας τον Τάισον ενώ ήταν τελευταίος παίκτης. Οι “ασπρόμαυροι” είχαν την κατοχή, είχαν τις περισσότερες στιγμές, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν κι έχασαν πολύ σημαντικές ευκαιρίες. Πρώτα ο Σβαμπ, μετά ο Ζίβκοβιτς και ο Σάστρε, ο Μπράντον και ο Κωνσταντέλιας.

Κακές τελικές επιλογές, χαμένες ευκαιρίες. Η ΑΕΚ ήταν ουσιαστική και μία στημένη μπάλα της ήταν αρκετή για να βρει το γκολ. Ο Μουκουντί εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην περιοχή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε και δοκάρι λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά και την τεράστα ευκαιρία του Κωνσταντέλια, που σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Στο δεύτερο μέρος, ο Λουτσέσκου έπαιξε τα… ρέστα του. Αρχικά, γύρισε σε τριάδα πίσω και μετά σε 4-4-2. Το αποτέλεσμα -ωστόσο- ήταν το ίδιο. Ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Ζίβκοβιτς, που ήταν άστοχος στο 67′ και δέκα λεπτά μετά, ο Αουγκούστο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, πλασάροντας άουτ μέσα από την περιοχή. Το ίδιο συνέβη και με τον Κωνσταντέλια και στις καθυστερήσεις, ο Πάολο Φερνάντες έβαλε τέλος στον τελικό, κάνοντας το 2-0, με σουτ από πλάγια θέση.

Πλήρωσε τα λάθη του, πλήρωσε το γεγονός ότι δε βρίσκει το γκολ με κανέναν απολύτως τρόπο, τα πλήρωσε όλα! Η χρονιά κλείνει για τον ΠΑΟΚ στον Βόλο, με άσχημο τρόπο, με τους “ασπρόμαυρους” να έχουν μπροστά τους πλέον πολύ λιγότερο χρόνο για ξεκούραση (επιστροφή 18-20 Ιουνίου), καθώς θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη από τον 2ο προκριματικό γύρο του Εuropa Conference League.

Ενδεκάδα με Σβαμπ

Όπως αναμενόταν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε τα… βαριά χαρτιά του απόψε στο γήπεδο, με τον Κοτάρσκι να ξεκινάει στο τέρμα και τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή, ήταν ο Αουγκούστο με τον Σβαμπ και μεσοεπιθετικά οι Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας και Μπράντον.

Με το… καλημέρα άλλαξαν οι ισορροπίες

Οι ισορροπίες άλλαξαν πολύ νωρίς στο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή και να πιέζει, ψάχνοντας το γκολ. Για μία ακόμη φορά, οι “ασπρόμαυροι” εμφάνισαν την γνωστή αποτελεσματικότητά τους και στο 11′, Μπράντον και Τάισον συνεργάστηκαν σωστά, με τον Βραζιλιάνο να γυρίζει την μπάλα στα όρια της περιοχής και τον Σβαμπ να σουτάρει, για να στείλει την μπάλα μόλις άουτ. Στο 13′ ήταν η σειρά του Σάστρε να χάσει σημαντική ευκαιρία, με τον Ισπανό να σουτάρει δυνατά, μετά από έξυπνη μπαλιά του Κωνσταντέλια και τον Στάνκοβιτς να έχει απάντηση.

Ο… μονόλογος του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο 19′, ο Σάστρε έκανε το γύρισμα στον Μπράντον και ο Ισπανός πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Ζίβκοβιτς έκανε ένα δυνατό σουτ με το αριστερό, όντας -κι αυτός- άστοχος.

Στο ίδιο έργο θεατές

Ο “Δικέφαλος” είχε την κατοχή, ήταν ανώτερος, είχε και τις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά αυτή που βρήκε το γκολ ήταν η ΑΕΚ. Στο 26′, μετά από ένα φάουλ που έκανε ο Κωνσταντέλιας, ο Ελίασον γέμισε στην περιοχή και ο Μουκουντί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να “παγώσει” τους “ασπρόμαυρους”. Στο 30′ ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά, με τον Κωνσταντέλια να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Σβαμπ παίρνει την κεφαλιά, για να “απαντήσει” με διπλή προσπάθεια ο Στάνκοβιτς.

Εννιά λεπτά αργότερα, ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε μόνος του σε καλή θέση στην περιοχή και σούταρε δυνατά, αλλά ήταν -ξανά- άστοχος, ενώ στο 42′ ο “Δικέφαλος” είχε ΚΑΙ δοκάρι, με τον Σάστρε να κάνει το δυνατό σουτ και την μπάλα να σταματάει στη “ρίζα” του δοκαριού. Το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να σπαταλάει τις πολύ καλές στιγμές του και να είναι για μία ακόμη φορά αναποτελεσματικός, βλέποντας την Ένωση να σκοράρει, σε ένα ημίχρονο όπου ο Κοτάρσκι έμοιαζε με… θεατής.

Αλλαγή σχηματισμού 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Αουγκούστο να σουτάρει δυνατά μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα άουτ, με τον Λουτσέσκου να αλλάζει και σχηματισμό στην πορεία, για να παίξει με τριάδα πίσω, μετά την είσοδο των Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ στον αγωνιστικό χώρο. Ο “Δικέφαλος” απείλησε ξανά 67′, όταν ο Τάισον γέμισε από τα αριστερά και ο Ζίβκοβιτς πήρε την κεφαλιά, για να στείλει την μπάλα άουτ, ενώ λίγο πριν έκανε τριπλή αλλαγή και ο Ματίας Αλμέιδα.

Δέκα λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Αουγκούστο να “αγγίξει” το γκολ, αλλά ήταν κι αυτός άστοχος. Μετά από φάση διαρκείας, ο Βραζιλιάνος πλάσαρε μέσα από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 85′ ο Κωνσταντέλιας έκανε ένα δυνατό σουτ, για να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ. Ό,τι δεν έκανε ο ΠΑΟΚ, το έκανε η ΑΕΚ και στο φινάλε, ο Πάολο Φερνάντες “σκότωσε” τον “Δικέφαλο”, για να κάνει το 2-0, ενώ υπήρχε μεγάλη ένταση στους πάγκους.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Βίντα, Χατζισαφί, Ρότα, Μουκουντί, Σιμάνσκι (Γιόνσον), Πινέδα (Σιντιμπέ), Γκατσίνοβιτς (Πάολο Φερνάντες), Ελίασον (Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (Άμραμπατ) και Τσούμπερ

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (Μπίσεσβαρ), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (Κεντζιόρα), Ράφα Σοάρες (Βιεϊρίνια), Σβαμπ (Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας (Τζίμας) και Μπράντον

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρωινός και πλήρης στην προπόνηση

Ο Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία για Παναθηναϊκό, έχοντας όλο το γκρουπ του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τον Παναθηναϊκό (31/3, 18:00), στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off, στην Stoiximan Super League.

Παιχνίδι το οποίο, σε συνδυασμό και με το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, μπορεί να διαμορφώσει νέες συνθήκες στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να «σβήσει» την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας του για το εν λόγω παιχνίδι, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να υπολογίζει σε όλους τους διεθνείς που απουσίασαν τις προηγούμενες μέρες με τις εθνικές τους ομάδες.

Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στη δράση με μεγάλο ντέρμπι για την Κλαμπ Μπριζ

Απαιτητική έξοδος για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την επανέναρξη των πλέι οφ της Super League 1 με τους «ασπρόμαυρους» να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Μεγάλο ντέρμπι ωστόσο ετοιμάζεται να δώσει και η αντίπαλος του «Δικεφάλου» για τα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιστρέφει κι αυτή στην δράση μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Στο Βέλγιο ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ ανόδου με την προσεχή αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη να έχει μπροστά της το επόμενο διάστημα δέκα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Το μίνι πρωτάθλημα ξεκινάει με τοπικό ντέρμπι, καθώς η Κλαμπ Μπριζ φιλοξενείται την Πρωταπριλιά (01.04/ 14:30) στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της, Σερκλ Μπριζ. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών με την ομάδα του Νίκι Χάγιεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ την Σερκλ στην πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ