Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Ο μόνος υπεύθυνος, είμαι εγώ…»

«Ράκος» ο προπονητής του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου

PAOK24

Λουτσέσκου: «Ο μόνος υπεύθυνος, είμαι εγώ…»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το χαμένο τελικό Κυπέλλου σε μία συνέντευξη Τύπου, που φαινόταν πολύ φορτισμένος, συναισθηματικά.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την εμπειρία του με ομάδες που έχουν θέμα στο γκολ και πόσο σημαντικό είναι αυτό για τη νέα χρονιά που ξεκινάει νωρίς στο Κόνφερενς: «Πρώτα από όλα, πρέπει να σας πω ότι ο πρώτος υπεύθυνος για την εικόνα στο γήπεδο, είμαι εγώ. Οι παίκτες προσπάθησαν πολύ, ξεπέρασαν τα όρια κάποιες φορές, οπότε δε μπορώ να τους προσάψω κάτι. Για τα αποτελέσματα στο γήπεδο, ο υπεύθυνος είμαι εγώ. Δεν πιστεύω ότι είναι πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ (σ.σ. που ξεκινάει τόσο νωρίς τη σεζόν). Είμαστε συνηθισμένοι. Η διαφορά είναι στις διακοπές, 7-8 μέρες λιγότερες και φυσικά στη δουλειά που πρέπει να γίνει».

Για την αποβολή της ΑΕΚ και αν άγχωσε την ομάδα: «Δεν ήταν η αποβολή αυτή που μας έφερε την πίεση, αλλά το γκολ που δεχθήκαμε. Από ένα ηλίθιο λάθος ή ατυχία, πείτε το όπως θέλετε, μία κατάσταση που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει. Από εκεί και πέρα, γίναμε νευρικοί γιατί καταλάβαμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε το παιχνίδι με οποιοδήποτε κόστος. Είχαμε 6 ευκαιρίες, αν είχαμε σκοράρει σε 1-2 από αυτές ή σε κάποιες από αυτές που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Στους τελικούς, όταν κρίνεται ένα τρόπαιο, η ομάδα που είναι πιο δυνατή πνευματικά, που είναι περισσότερο συγκεντρωμένη είναι και αυτή που το κερδίζει. Ενδεχομένως θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει αυτή τη λάθος κατάσταση και να μην έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο».

Για τους παίκτες που χρειάζεται η ομάδα προκειμένου να φτάσει στα επίπεδα πρωταθλητισμού του 2019: «Είναι μία δύσκολη βραδιά για μένα κι επειδή είμαι πληγωμένος μέσα μου, προτιμώ να μην απαντήσω σήμερα σε μια τέτοια ερώτηση».

Για τη διαφορετική εικόνα στο δεύτερο μέρος και το σκεπτικό της αλλαγής με τον Μπίσεσβαρ: «Η καθίζηση εξηγείται από την πίεση που έχουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είναι μία κουβέντα που έχουμε κάνει πολλές φορές. Όταν είχαμε ένα στόχο μπροστά μας και ερχόταν η πίεση, καταρρέαμε. Και ο υπεύθυνος σε αυτήν την περίπτωση, είναι ο προπονητής. Για τον Μπίσεσβαρ δε συμφωνώ… Η είσοδος του και του Αντρέ, ο τρόπος με τον οποίο παίξαμε σε εκείνο το σημείο, μας έδωσε περισσότερες πιθανότητες κι ελέγξαμε καλύτερα το παιχνίδι. Το σκεπτικό ήταν ότι η ΑΕΚ ήταν πολύ χαμηλά και δοκιμάζαμε με βεβιασμένες μπάλες, που έρχονταν κατευθείαν προς τα εμάς πίσω ή υπήρχε το transition, που μπορεί να κινδυνεύαμε ανά πάσα στιγμή. O Αντρέ είχε τη δυνατότητα να αλλάζει το παιχνίδι και να διαχειρίζεται τη μπάλα πολύ καλύτερα. Από τη μία πλευρά ήταν ο Τάισον με τον Μπίσεσβαρ κι από την άλλη ο Ζίβκοβιτς με τον Κωνσταντέλια. Είχαμε την ευκαιρία με τον Αουγκούστο και κάποιες άλλες πιθανότητες στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε δε συμφωνώ. Όταν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε, ερμηνεύονται τα πράγματα, με πιο «σκοτεινό» τρόπο. Είμαι σίγουρος ότι ήμασταν μπερδεμένοι, στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και όχι σε εκείνο το σημείο».

Για το αν η σεζόν είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη για τον ΠΑΟΚ και για το μήνυμα του προς τον κόσμο: «Για εσάς και για τον κόσμο, είναι μία κακή σεζόν. Για εμένα, είναι μία φυσιολογική σεζόν. Με βάση το ότι είπαμε πως είναι μία μεταβατική σεζόν. Πολλές φορές τα πράγματα δεν πήγαν με τον τρόπο που θέλαμε, όταν ήμασταν κοντά σε ένα στόχο. Κάποια πράγματα δε λειτούργησαν υπέρ μας. Χάσαμε δύο πολύ σημαντικούς παίκτες, σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της σεζόν, τον Νάρεϊ και τον Ολιβέιρα. Γενικότερα, όταν είσαι σε μία μεταβατική σεζόν, δε λειτουργούν πάντα όλα υπέρ σου. Μπορεί να κάνεις ένα λάθος και να δεχτείς ένα γκολ, μπορεί να κάνεις 3-4 ευκαιρίες και να μη σκοράρεις. Όταν έχεις ποδοσφαιριστές που δεν έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση και τα σημαντικά σημεία της σεζόν, αυτό είναι το τελικό συμπέρασμα.

Ως μήνυμα προς τον κόσμο, το μόνο που έχω να τους πω, είναι ότι είναι φυσιολογικό να νιώθει απογοητευμένος και πληγωμένος. Δεν καταλαβαίνουν όλοι την έννοια μίας μεταβατικής σεζόν. Χρειάζεται υποστήριξη. Μόνο με θετική ενέργεια και με θετικές σκέψεις θα μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα. Να στηρίζουν την ομάδα όπως κάνουν πάντα τόσα χρόνια».

Για το αν η ομάδα «πληγώθηκε» κυρίως από τους πιο έμπειρους παίκτες: «Δε μπορείς να ξεχωρίζεις το γκρουπ. Η ποιότητα, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά σε γενικότερα χαρακτηριστικά, έχει να κάνει με την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών. Δε νομίζω ότι είναι σωστό να πούμε ότι «πλήγωσαν» οι μεγαλύτεροι ή οι μικρότεροι. Ενδεχομένως το θέμα είναι ότι οι μεγαλύτεροι, δεν παίζουν στο επίπεδο που έπαιζαν και αυτό να προκαλεί μία γενικότερη αναστάτωση. Θα θέλαμε να τους χρησιμοποιούμε περισσότερο, αλλά υπήρχαν διαφορετικά προβλήματα.

Οι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές, έχουν περάσει σε πιο δεύτερο ρόλο. Δεν έχουν το ρόλο που είχαν πριν και θα βοηθήσουν με τον ίδιο τρόπο. Δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε κάποιον. Ο «ένοχος» είμαι εγώ. Σε μία μεταβατική χρονιά, μπορείς να περιμένεις το καλύτερο και το χειρότερο. Δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες, αλλά την ίδια στιγμή, έχουν πληρώσει πολλές φορές κάποια ατομικά λάθη, που είναι φυσιολογικό να συμβούν, όταν δεν έχεις παίκτες με την απαραίτητη εμπειρία. Είναι μια κατάσταση που μπορεί να κοστίσει. Οι ομάδες που κερδίζουν είναι αυτές που είναι πιο δυνατές πνευματικά και η δική μας, δεν ήταν δυνατή πνευματικά».

Για την ΑΕΚ και αν κατέκτησε δίκαια το νταμπλ: «Επειδή με προκαλείτε, αλλά με έναν καλό τρόπο, πάντα ήμουν δίκαιος σε αυτό που έλεγα. Θεωρώ πως εκείνος ο τίτλος (σ.σ. του 2018) ήταν δικός μας και δόθηκε στην ΑΕΚ από διάφορες επιτροπές. Φέτος όμως, θεωρώ ότι ο τίτλος πήγε δίκαια στην ΑΕΚ που ήταν η καλύτερη ομάδα. Ακόμα και στα τελευταία παιχνίδια που παίξαμε μεταξύ μας και χάσαμε, δε βγήκα να πω ότι χάσαμε για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Ούτε σήμερα θα το κάνω, παρόλο η που η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες. Σήμερα, δεν αξίζαμε να κερδίσουμε, η ΑΕΚ άξιζε να κερδίσει αυτό το παιχνίδι».

Για το πλάνο που ακολουθεί ο ΠΑΟΚ και αν μπορεί να φέρει ξανά τίτλους: «Ο ΠΑΟΚ, από αυτήν τη σεζόν που κέρδισε πραγματικά, εμπειρίες που δεν είχαν κάποιοι νέοι ποδοσφαιριστές, πρέπει να προσθέσει ποιότητα και προσωπικότητα. Η προσωπικότητα είναι ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που χρειάζεται μία ομάδα για να κερδίσει. Και η προσωπικότητα με την ποιότητα, είναι πάρα πολύ κοντά. Οι νέοι παίκτες πρέπει να έχουν υποστήριξη από παίκτες με ποιότητα και προσωπικότητα και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν περισσότερο από αυτήν τη σεζόν».

Για το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ και τα δημοσιεύματα στη Ρουμανία για την Αλ Αχλί: «Είναι χαζές ιστορίες αυτές…»

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ