Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Φάνηκε η έλλειψη ποιότητας και προσωπικότητας”

Τοποθετήθηκε για όλα ο Κούλης Αποστολίδης

PAOK24

“Φάνηκε η έλλειψη ποιότητας και προσωπικότητας”

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να πάρει ένα ακόμη Κύπελλο, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ και ο Κούλης Αποστολίδης, μίλησε για όλα στον City 106.1.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε φέτος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σεζόν και στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Κύπελλο. Δεν είναι μία πετυχημένη σεζόν. Είναι βέβαια σε μία διαδικασία ανανέωσης με νέα παιδιά. Υπάρχει δικαιολογία και είναι απλή. Εγώ πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ, με βάση τους στόχους που είχε βάλει για φέτος, δεν είχε το βάθος στο ρόστερ σε ποσότητα, αλλά κυρίως σε ποιότητα, για να ανταποκριθεί. Αυτό φάνηκε με την έναρξη της σεζόν, με τον αποκλεισμό από τη Λέφσκι. Ταλαιπωρήθηκε η ομάδα, στον 2ο γύρο τα πήγε πολύ καλά και σε αποτελέσματα και σε συνολική παρουσία, αλλά, επειδή δεν είχε το βάθος, φάνηκε η “γύμνια” από την έναρξη των πλέι οφ. Υπήρχαν παιχνίδια που δύσκολα είχε αξιόλογη 11αδα, για να παίξει το ματς. Για μένα, αυτή ήταν όλη η ιστορία…“, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

Το αν θα αλλάξει αυτό, έχει να κάνει με την ιδιοκτησία και τη διοίκηση. Πέρα από τη διαδικασία της ανανεώσης, με δικά της παιδιά, η ομάδα πρέπει να φέρει κι έναν ικανό αριθμό ποιοτικών παικτών. Αν η ομάδα έπαιρνε το εισιτήριο για το Europa League, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Θα ήταν κίνητρο για μεγάλους παίκτες αυτό. Τώρα, το Europa Conference League, όσον αφορά στην προσέλκυση ποιοτικών παικτών, είναι διαφορετικό. Είναι κάτι -πάντως- που πρέπει να γίνει, αν θέλουμε να δούμε την ομάδα να ανεβαίνει.

Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει τα παιχνίδια του στα τέλη Ιουλίου, άρα θα ξεκινήσει την προετοιμασία του στα τέλη Ιουνίου. Υπάρχει ικανός χρόνος για ξεκούραση. Το σημαντικό, είναι να μπορεί να ενισχυθεί η ομάδα, για να πρωταγωνιστήσει του χρόνου. Μία ανανέωση απαιτεί χρόνο, γιατί ένας παίκτης όσο ταλαντούχος κι αν είναι, την πρώτη χρονιά που παίζει, δεν πρέπει να θεωρείται βασικός και να παίξει τόσα παιχνίδια. Ο Κωνσταντέλιας και ο Κουλιεράκης πχ, θεωρώ ότι δε θα έπρεπε να παίξουν τόσο. Θέλουν χρόνο. Για να επιτύχεις σε μία τέτοια διαδικασία, πρέπει να υπάρχει μία ισχυρή ομάδα, για να βοηθήσει τον νέο παίκτη που θα μπει μέσα. Δεν πρέπει να τον περιμένει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ο ΠΑΟΚ πήρε φέτος αυτά που του άξιζαν. Δεν άξιζε κάτι περισσότερο. Για να είναι εντάξει με τον εαυτό της και τον κόσμο, η ομάδα θα πρέπει να κάνει τις σωστές ενέργειες για να πετύχει τους στόχους της, αλλά και να επικοινωνήσει σε όλους το τι θέλει να πετύχει“.

Για τον τελικό ανέφερε: “Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι, πρέπει να βάλεις γκολ. Είναι καθαρά θέμα ποιότητας και ικανότητας του παίκτη, για να βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Δε θα το κάνει ο προπονητής αυτό. Χθες, μετά την αποβολή, φάνηκε αμέσως το άγχος και η νευρικότητα των περισσότερων παικτών του ΠΑΟΚ. Δεν υπήρχε η προσωπικότητα, η εμπειρία στους παίκτες, για να κάνουν το γκολ. Με την πρώτη ευκαιρία που έγινε, ήταν ο Μουκουντί μόνος του στη γωνία της περιοχής και ένας δεν πήγε να τον μαρκάρει και να τον εμποδίσει. Όταν δεν σκοράρεις και δεν έχεις την ποιότητα για να ανταποκριθείς, τότε δεν κερδίζεις“.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ