Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρωταθλητές από… κούνια!

Γνωρίστε τα παιδιά της Κ15 του ΠΑΟΚ που κατέκτησαν την κορυφή!

PAOK24

Πρωταθλητές από… κούνια!

Πρωταθλήτρια για τη φετινή σεζόν αναδείχθηκε η Κ15 του ΠΑΟΚ. Οι…. μπέμπηδες του Σάββα Κωνσταντινίδη σήκωσαν το τρόπαιο του πρωταθλητή στο Πανθεσσαλικό στάδιο, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά τους στα παιχνίδια κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Ποια είναι, όμως, η ταυτότητα των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου, που συμμετείχαν στα δύο παιχνίδια του φάιναλ φορ στο Βόλο; Οχτώ από αυτούς βρέθηκαν στην αρχική ενδεκάδα και των δύο αγώνων, που διεξήχθησαν στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Ο τερματοφύλακας Νίκος Μητρούσης διανύει τη δεύτερη χρονιά του στην ακαδημία του ΠΑΟΚ, στην οποία εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2021, προερχόμενος από το Μ. Αλέξανδρο Ξηροποτάμου, ομάδα της Δράμας. Μάλιστα, είναι ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης της ομάδας, αφού τον περασμένο Ιανουάριο έκλεισε τα δεκατέσσερά του χρόνια.

Από τους «παλιούς» της ομάδας είναι ο Δημήτρης Κυριαζίδης. Αποκτήθηκε το 2016 από τον Εσπερο Καλλιθέας και αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ.

Ο Τραϊανός Μόκρης εντάχθηκε στις υποδομές του ΠΑΟΚ το προπερασμένο καλοκαίρι, προερχόμενος από τα τμήματα υποδομών της Βέροιας. Γεννημένος στα Γιαννιτσά, αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού κι έχει ύψος 1,88 μ.

Από τα «φρέσκα» πρόσωπα είναι ο Βαγγέλης Γκιόκα, που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Αλέξανδρο Κιλκίς. Παίζει ως αμυντικός χαφ, αλλά με δυνατότητα ν’ αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας.

Στη θέση του αμυντικού χαφ αγωνίζεται ο Γρηγόρης Μηνασίδης, ο οποίος διανύει την τρίτη χρονιά του στην «ασπρόμαυρη» ακαδημία, προερχόμενος από την Αθλ. Ακαδημία Σκύδρας.

Από τα… γεννοφάσκια του (από τεσσάρων χρονών) αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ ο Κώστας Τουρσουνίδης, που παίζει ως επιθετικός μέσος (ήταν ο σκόρερ του 2-0 στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό).

Γέννημα-θρέμμα του Δικεφάλου είναι κι ο Δημήτρης Μπέρδος (από τα έξι του χρόνια στην ακαδημία), που αγωνίζεται ως εξτρέμ.

Αντίθετα, ο Τάσος Σιδηρόπουλος φορά για πρώτη σεζόν την ασπρόμαυρη φανέλα, έχοντας αποκτηθεί το περασμένο καλοκαίρι από τους Πρωταθλητές Πεύκων. Ο ύψους 1, 87 φορ ήταν ο μοναδικός σκόρερ του τελικού κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ είχε ανοίξει το σκορ και στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.

Αλλοι πέντε παίκτες έπαιξαν και στα δύο παιχνίδια στο Βόλο, καταγράφοντας ο καθένας τους από μια συμμετοχή στο αρχικό σχήμα και από μία ως αλλαγή.

Ο Αλέξανδρος Μεγγίδης αποκτήθηκε από την Ακαδημία Ντίνος Κούης το 2105 και παίζει στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Από την ίδια ακαδημία προέρχεται κι ο κεντρικός χαφ παοκ (αποκτήθηκε ένα χρόνο μετά τον Μεγγίδη).

Από την Αγία Αννα Βόλου προέρχεται Γιώργος Κρομμύδας (εντάχθηκε στις υποδομές του ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι), που αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ. Νέο πρόσωπο είναι κι Γιάννης Λουτζιανιώτης, που προέρχεται από τη Βέροια και παίζει στη θέση του αριστερού μπακ.

Οσο για τον Ηλία Καραγκιόζη, αποκτήθηκε το 2018 από τον Αινεία και είναι δεξί εξτρέμ. Το ίδιο χρονικό διάστημα εντάχθηκε-προερχόμενος από τους Μπέμπηδες-κι ο επιθετικός χαφ Kώστας Τασιούλας, ο οποίος αποβλήθηκε στον ημιτελικό και στερήθηκε της παρουσίας του στον τελικό.

Ο-επίσης επιθετικός χαφ-Αντώνης Καρασαββίδης, που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τη Βέροια, έπαιξε και στα δύο παιχνίδια του φάιναλ φορ ως αλλαγή, ενώ ο Ουκρανός δεξί μπακ Αρσένι Κοβάλ, ο οποίος αναγκάστηκε να φύγει από τη Ζαπορίζια για ένα καλύτερο μέλλον, έπαιξε ως αλλαγή στον ημιτελικό.

Πηγή: FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρωτιά του ΠΑΟΚ στη «στρατολόγηση» νεαρών παικτών

Τι δείχνουν τα στοιχεία του CIES για τις επιλογές των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ είναι ο σύλλογος της Super League με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας απόκτησης παικτών τις τελευταίες δέκα μεταγραφικές περιόδους (Ιούλιος 2019 έως σήμερα).

Αυτό αναφέρεται στην τελευταία έκθεση του CIES Football Observatory (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ), που κατατάσσει σχεδόν 800 συλλόγους από 48 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τη μέση ηλικία απόκτησης των παικτών της πρώτης ομάδας από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος έχει την πρωτιά στην εγχώρια λίστα με το μ.ο όρος ηλικίας απόκτησης παικτών από το 2019 έως σήμερα να κυμαίνεται στα 26,12 έτη.

Η κατάταξη από το 2019 έως σήμερα:

1. ΠΑΟΚ 26.12 μέσος όρος ηλικίας απόκτησης παικτών

2. ΠΑΣ Γιάννινα 26.26

3. Πανσεραϊκός 26.31

4. Αστέρας Τρίπολης 26.46

5. ΑΕΚ 26.52

6. Ολυμπιακός 26.52

7. ΟΦΗ 26.66

8. Βόλος 26.69

9. Παναιτωλικός 27.48

10. Άρης 27.51

11. Ατρόμητος 27.58

12. Παναθηναϊκός 27.59

13. Λαμία 28.62

14. Κηφισιά -

https://twitter.com/CIES_Football/status/1773002045101904201?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1773002045101904201%7Ctwgr%5Eac1aa3c98b6bb9c57b8f8ed7754b1f71e8da1eb4%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.amna.gr%2Fsport%2Farticle%2F807346%2FCIES-PAOK---i-omada-tis-Super-League-pou-stratologei-tous-pio-neous-paiktes-ps

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαμαρντασβίλι: «Ήξερα που θα σουτάρει το πέναλτι ο Μπακασέτας»

Πώς κατάφερε να «διαβάσει» την επιλογή του αρχηγού της Ελλάδας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Γεωργίας, Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι αποκάλυψε πως γνώριζε σε ποια γωνία θα εκτελέσει το πρώτο πέναλτι της Εθνικής, ο Τάσος Μπακασέτας.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας ήταν κομβικός και στη διαδικασία των πέναλτι, εξουδετερώνοντας την εκτέλεση του Τάσου Μπακασέτα.

«Ηττήθηκα στα πέναλτι όχι μόνο από την Μπέτις, αλλά και από την Ρεάλ. Είπα στον εαυτό μου πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί και πράγματι έτσι έγινε.

Δεν ήταν μόνο στα πέναλτι δύσκολο να αγωνιστώ, αλλά σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Υπάρχει πολύ πίεση σε τέτοια παιχνίδια», τόνισε αρχικά ο Μαμαρντασβίλι, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού της Εθνικής, Τάσου Μπακασέτα.

«Ήξερα που θα εκτελεστεί το πρώτο πέναλτι της Ελλάδας (σ.σ.:Μπακασέτας) γιατί είχε σουτάρει τέσσερα πέναλτι σε εκείνη την γωνία σε κρίσιμες στιγμές για την ομάδα του.

Είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματα μου. Δουλεύω σκληρά, όχι μόνο στα πέναλτι, αλλά και σε οτιδήποτε άλλο και αυτή η δουλειά φέρνει αποτελέσματα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παραμένει εκτός ο Μπάμπα

Τα νέα από την προπόνηση του ΠΑΟΚ με φόντο το ματς με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τον Ράχμαν Μπάμπα να συνεχίζει με ατομικό πρόγραμμα, ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Η προπόνηση ξεκίνησε με προθέρμανση και μερικές παρτίδες rondo, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ράζβαν Λουτσέσκου κι ασχολήθηκε με τους ποδοσφαιριστές με το επιθετικό κομμάτι, μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια.

Στο τελευταίο μέρος διεξήχθη οικογενειακό δίτερμα.

Την Πέμπτη (28.03) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 17:00 στη Νέα Μεσημβρία.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ