Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Η Μπάγερν απέλυσε Καν και Σαλιχάμιτζιτς μισή ώρα μετά την κατάκτηση του τίτλου, νέος CEO ο Ντρέεσεν

Η απόφαση είχε ήδη ληφθεί ανεξάρτητα από την κατάληξη της μάχης του τίτλου

PAOK24

Η Μπάγερν απέλυσε Καν και Σαλιχάμιτζιτς μισή ώρα μετά την κατάκτηση του τίτλου, νέος CEO ο Ντρέεσεν

Τι κι αν η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε εντέλει τον τίτλο της Bundesliga (11ος σερί), έπειτα από ένα απίστευτο «θρίλερ» στην τελευταία αγωνιστική, εκμεταλλευόμενη το «δώρο» της Μάιντς και την ισοπαλία 2-2 που απέσπασε από την Ντόρτμουντ;

Οι αποφάσεις εντός της βαυαρικής ομάδας είχαν ήδη παρθεί ανεξαρτήτως αποτελέσματος και μισή ώρα μετά το τέλος του πρωταθλήματος τα γερμανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν πως η Μπάγερν απέλυσε τους Όλιβερ Καν και Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, οι οποίοι πλήρωσαν το… μάρμαρο για την εφετινή κάκιστη σεζόν της ομάδας, μολονότι αυτή «σώθηκε» στο φινάλε με τον τίτλο.

Ο Καν, επί μία τριετία CEO (διευθύνων σύμβουλος) της Μπάγερν, είχε ενημερωθεί για την απόφαση της διοίκησης της Μπάγερν πριν από την έναρξη του αγώνα με την Κολωνία και δεν έδωσε το «παρών» στο γήπεδο.

Τόσο ο Καν, όσο κι ο μέχρι πρότινος αθλητικός διευθυντής, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, «χρεώθηκαν» την κακή διαχείρισή τους στο ποδοσφαιρικό τμήμα κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν, όπου προέκυψαν αμέτρητα προβλήματα, με μεγαλύτερα όλων την αδιαφορία και τις κακές σχέσεις των ποδοσφαιριστών μεταξύ τους και με τον πρώην προπονητή τους, Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Στις 19:30, μία ώρα μετά το τέλος των αγώνων και την κατάκτηση της Bundesliga από την Μπάγερν, η ομάδα της Βαυαρίας ανακοίνωσε κι επίσημα την απόλυση των Καν και Σαλιχάμιτζιτς, με τον Γιάν-Κρίστιαν Ντρέεσεν (μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος κι άλλοτε CFO) να αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου.

Ως εκ τούτου, ο 55χρονος Ντρέεσεν και οι Τόμας Τούχελ, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, Ούλι Χένες και Χέρμπερτ Χάινερ θα είναι εκείνοι που θα «τρέξουν» τον μεταγραφικό σχεδιασμό της Μπάγερν ενοψει της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Μπάγερν, Χέρμπερτ Χάινερ, τόνισε για την απόλυση του Καν και την τοποθέτηση του Ντρέεσεν στη θέση του CEO:

«Η απόφαση να χωρίσουμε με τον Όλιβερ Καν ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη για το Εποπτικό Συμβούλιο. Ωστόσο, λόγω της συνολικής εξέλιξης, καταλήξαμε στην απόφαση να κάνουμε νέο διορισμό στην κορυφή του Διοικητικού Συμβουλίου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Όλιβερ Καν για τη δέσμευσή του, τις ιδέες του και για όλα όσα πετύχαμε μαζί. Θα είναι πάντα μια μεγάλη προσωπικότητα στην Μπάγερν. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Και πρόσθεσε ακολούθως για τον Ντρέεσεν: «Έκανε μια εξαιρετικά καλή δουλειά για την Μπάγερν τα τελευταία δέκα χρόνια. Ζει στην Μπάγερν, γνωρίζει τον σύλλογο από μέσα και ξέρει τι είναι σημαντικό εδώ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποδέχτηκε αυτό το καθήκον. Μπορεί να παίρνει σκληρές αποφάσεις κι αυτό ακριβώς χρειάζεται η Μπάγερν στην παρούσα κατάσταση».

Ο δε Ντρέεσεν πρόσθεσε: «Πρώτα από όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω το εποπτικό μας συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Στην πραγματικότητα, τα σχέδια της ζωής μου ήταν διαφορετικά, αλλά, όταν καλεί η Μπάγερν, τα παρατάς όλα. Αυτός ο σύλλογος ήταν πάντα μια υπόθεση καρδιάς για μένα και ξέρω επίσης τι θετική δύναμη μπορεί να αναπτύξει. Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ όλη μου την ενέργεια για να έχω επιτυχία με την Μπάγερν σε όλους τους τομείς και ανυπομονώ για τη νέα αποστολή. Όποιος με γνωρίζει ξέρει πόσο σημαίνει για μένα ο σύλλογος, οι υπάλληλοί του και οι οπαδοί μας».

Ο Χάινερ τοποθετήθηκε επίσης και για την απομάκρυνση του Σαλιχάμιτζιτς, λέγοντας: «Η πορεία αυτής της σεζόν μετά τη χειμερινή διακοπή και οι διαφορετικές απόψεις για τη μελλοντική κατεύθυνση της ομάδας μας, μάς ώθησαν να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Χασάν Σαλιχάμιτζιτς για να ολοκληρώσει την παρουσία του. Η απόφαση ήταν δύσκολη για εμάς.

Ο Χασάν έπαιξε βασικό ρόλο σε όλες τις εθνικές και διεθνείς επιτυχίες μας από το 2017, συμπεριλαμβανομένης της κατάκτησης του Champions League, έξι γερμανικά πρωταθλήματα, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Σε μια εποικοδομητική συνομιλία με σεβασμό, με τον ίδιο και με τον Ούλι Χένες, πήραμε αυτή την απόφαση.

Εκ μέρους της Μπάγερν, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον Χασάν για τη δουλειά του, τη δέσμευσή του και την ταύτισή του με την Μπάγερν. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Θα παραμείνει φίλος της Μπάγερν».

Ο δε απερχόμενος αθλητιός διευθυντής των Βαυαρών ανέφερε απ’ την πλευρά του: «Είμαι περήφανος που είχα την αθλητική ευθύνη της Μπάγερν για σχεδόν έξι χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες, τους προπονητές, όλη την ομάδα πίσω από την ομάδα και το επιτελείο. Ήταν ένα ωραίο ταξίδι που θα ήθελα να συνεχιστεί, αλλά σέβομαι την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Η Μπάγερν είναι πάνω από όλα και εύχομαι στην ομάδα μας και στους φιλάθλους μας ενότητα και επιτυχία».

Ο Όλιβερ Καν δεν τοποθετήθηκε επίσημα στην ιστοσελίδα της βαυαρικής ομάδας για το θέμα της απομάκρυνσής του, όμως με ένα άκρως «αιχμηρό» tweet τόνισε πως δεν του επετράπη να παρευρεθεί στο ματς με την Κολωνία. «Απίστευτο! Μεγάλο επίτευγμα, συγχαρητήρια παιδιά. Πάντα σας το έλεγα. Πάντα να δίνετε τα πάντα μέχρι το τέλος και να μην τα παρατάτε. Είμαι περήφανος για εσάς και γι’ αυτό το επίτευγμα.

Θα ήθελα να πανηγυρίσω με εσάς, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να είμαι παρών, γιατί μου απαγορεύτηκε από τον σύλλογο. Ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν. Δεν θα είμαστε απλά για 12η συνεχόμενη φορά πρωταθλητές» έγραψε χαρακτηριστικά ο Καν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Σοκ στην Αγγλία: «Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League για βιασμό»

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League συνελήφθησαν με την κατηγορία του βιασμού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είδηση-βόμβα έσκασε στην Premier League καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Νησί, δύο νεαροί ποδοσφαιριστές ομάδας του κορυφαίου πρωταθλήματος συνελήφθησαν για βιασμό.

Οι δύο ποδοσφαιριστές που δεν κατονομάζονται είναι από τον ίδιο σύλλογο και συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε η Sun.

Αμφότεροι είναι 19 ετών, με τον έναν να θεωρείται ως ύποπτος επίθεσης και υποκίνησης βιασμού ενώ ο άλλος συνελήφθη την επόμενη μέρα ως ύποπτος για συνέργεια.

Και οι δύο παίκτες έχουν πλέον αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Αγγλίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ρόμα: Επιστρέφει στις προπονήσεις ο Εντικά

Πριν απο λίγες ημέρες ο 24χρονος είχε καταρρεύσει εν ώρα αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αμυντικός της Ρόμα, Εβάν Εντικά, έλαβε άδεια για να ξεκινήσει εκ νέου την αθλητική δραστηριότητα μετά από μια σειρά από τεστ στα οποία υποβλήθηκε, όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Serie A την Τρίτη (23/4), λίγες μέρες αφότου ο 24χρονος άσος «κατέρρευσε» στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα των «τζαλορόσι» με την Ουντινέζε.

Ο γεννημένος στο Παρίσι αμυντικός, που εκπροσωπεί την Ακτή Ελεφαντοστού, μεταφέρθηκε με φορείο έχοντας πέσει στον αγωνιστικό χώρο στο 18ο λεπτό του αγώνα της Ρόμα στο Ούντινε το οποίο διακόπηκε με το σκορ στο 1-1.

Ο Εντικά που είχε τις αισθήσεις του αλλά πονούσε,πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μια μέρα μετά το περιστατικό, που συνέβη στις 14 Απριλίου.

«Ο Εντικά υποβλήθηκε σε μια σειρά καρδιολογικών και πνευμονικών εξετάσεων τρίτου επιπέδου», ανέφερε η Ρόμα σε ανακοίνωσή της συμπληρώνοντας:

«Οι εξετάσεις που έγιναν επιβεβαίωσαν την απουσία καρδιακών παθολογιών και την επούλωση χτυπήματος στον πνευμοθώρακα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ως εκ τούτου, ο παίκτης είναι σε θέση να συνεχίσει την αθλητική δραστηριότητα και θα παρακολουθείται τις επόμενες ημέρες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Κλοπ: «Κρύα κεφάλια και φρέσκα πόδια στο ντέρμπι του Μέρσισαϊντ»

«Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα για αυτό το παιχνίδι…»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα «κρύα» κεφάλια και τα «φρέσκα» πόδια ελπίζουμε να βοηθήσουν τη Λίβερπουλ να κερδίσει στην Έβερτον την Τετάρτη (24/4), αλλά θα πρέπει να το κάνει χωρίς τον Ντιόγκο Ζότα που τραυματίστηκε με τη Φούλαμ, δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Η Λίβερπουλ άφησε ορισμένους βασικούς παίκτες εκτός αρχικής ενδεκάδας στη νίκη της Κυριακής με 3-1 επί τη Φούλαμ, συμπεριλαμβανομένων των Μοχάμεντ Σαλάχ, Ιμπραΐμα Κονάτε, Ντομινίκ Σομποζλάι, Ντάρβιν Νούνιες και Αλέξις Μακ Άλιστερ, ενόψει του ντέρμπι του «Μέρσεϊσαϊντ».

«Έπρεπε να το κάνουμε», είπε ο Κλοπ μιλώντας σήμερα (23/4) στους δημοσιογράφους. «Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα για αυτό το παιχνίδι... ελπίζουμε ότι και πάλι θα έχουμε πολλά φρέσκα πόδια στον αγωνιστικό χώρο».

Η νίκη της Κυριακής ήταν η πρώτη της Λίβερπουλ σε τρία παιχνίδια της Premier League, καθώς βρίσκεται δεύτερη στον πίνακα με 74 βαθμούς από 33 αγώνες, ισοβαθμώντας με την πρωτοπόρο Άρσεναλ και έναν μπροστά από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ο Ζότα σημείωσε το τρίτο γκολ της Λίβερπουλ στη Φούλαμ, αλλά τώρα θα μείνει εκτός για δύο εβδομάδες λόγω τραυματισμού, είπε ο Κλοπ.

«Πρέπει να αντιμετωπίσεις όλες τις μικρές αναποδιές, αν είναι τραυματισμοί, αν είναι αποτελέσματα», είπε ο Κλοπ. «Το θέμα έχει να κάνει με το πώς μπορείς να αποκτήσεις ξανά το σωστό συναίσθημα. Και είμαι πολύ χαρούμενος με την ανταπόκριση».

Ο Κλοπ είπε ότι το να αντιμετωπίσεις την Έβερτον εκτός έδρας ήταν πάντα μια πρόκληση, με τα εννέα από τα τελευταία 11 ντέρμπι του «Μέρσισαϊντ» στο «Γκούντισον Παρκ» να λήγουν ισόπαλα: ω«Το Γκούντισον Παρκ μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα», είπε ο Κλοπ.

«Φαίνονται πάντα έτοιμοι για το παιχνίδι. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό. Ο πυρετός του ντέρμπι θα είναι στο μυαλό μας, οπότε πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος στην προετοιμασία για το παιχνίδι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ