Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Βρακάς, το βραβείο MVP και το μέλλον του στον ΠΑΟΚ!

Τα δεδομένα για τον 22χρονο μεσοεπιθετικό.

Βασίλης Μανδράου

Ο Βρακάς, το βραβείο MVP και το μέλλον του στον ΠΑΟΚ!

Μετά από δύο γεμάτες σεζόν στον Λεβαδειακό, που του έδωσαν τη δυνατότητα να πάρει πολλές συμμετοχές και παραστάσεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο Γιώργος Βρακάς επιστρέφει στον ΠΑΟΚ με την θητεία του στην Βοιωτία να ολοκληρώνεται και να καλείται πλέον να παλέψει για μία θέση στο ρόστερ της ομάδας.

O Γιαννιώτης ποδοσφαιριστής μάλιστα, είναι αυτός που ψηφίστηκε MVP του Λεβαδειακού για τη σεζόν 2022-2023! Ο γεννημένος στις 28 Aπριλίου 2001 ξεχώρισε με την παρουσία του στην ομάδα της Βοιωτίας και στην ψηφοφορία που διοργάνωσε η Super League έφτασε ποσοστό ψήφων 48,5%.πριν από μερικές ημέρες. Πλέον επιστρέφει με περισσότερη εμπειρία στα πόδια του στον Δικέφαλο, με τον οποίο διατηρεί συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια.

Λίγα λόγια για τον παίκτη…

O Γιώργος Βρακάς γεννήθηκε στις 28 Απριλίου του 2001 στα Γιάννινα και θεωρείται πολυεργαλείο, καθώς αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό αλλά μπορεί να αγωνιστεί και στο κέντρο, όντας ιδιαίτερα συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα. Από αρκετά μικρή ηλικία εντάχθηκε στις Ακαδημίες του ΑΟ Γιάννινα. Το 2014 έκανε το μεγάλο βήμα και έγινε μέλος της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ. Με τα ασπρόμαυρα εντυπωσίασε σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες – ήταν φυσικά σταθερή προτίμηση στις κλήσεις των ομοσπονδιακών τεχνικών – κι έφτασε το 2017 να κάνει το ντεμπούτο του με την Α΄ομάδα σε ένα παιχνίδι κόντρα στον Αιγινιακό για το Κύπελλο Ελλάδας. Μάλιστα έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης που ντεμπουτάρει με τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα αναφέρει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Τον Αύγουστο του 2018 αποχώρησε και έγινε μέλος της δεύτερης ομάδας της Νάπολι. Σε δύο χρόνια στην Ιταλία ο Βρακάς συμμετείχε σε 20 αγώνες, πετυχαίνοντας τρία γκολ και δίνοντας τρεις ασίστ. Το καλοκαίρι του 2020 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, με τον ΠΑΟΚ να μην χάνει την ευκαιρία και να υπογράφει τον νεαρό επιθετικό μέσο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τον Αύγουστο του ’21 παραχωρήθηκε ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ στον Λεβαδειακό για να πάρει παιχνίδια σε μία ομάδα που είχε ως στόχο την άνοδο στην Super League 1. Kαι η αλήθεια είναι πως ανταπεξήλθε με επιτυχία. Τη σεζόν 2021-2022 κατέγραψε με τα Πράσινα 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (σ.σ. 29 για το πρωτάθλημα της SL2 και 5 στο Κύπελλο Ελλάδας, με 1502′ λεπτά συμμετοχής συνολικά)  Στην πρώτη του σεζόν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σημείωσε 5 γκολ, ενώ μοίρασε και μία ασίστ, όντας ιδιαίτερα επιδραστικός για την ομάδα του, η οποία στο τέλος πανηγύρισε την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια της Α’ Εθνικής. Τη σεζόν που αφήσαμε πίσω μας πριν από μερικές ημέρες κατέγραψε 29 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχοντας συνολικά 2.008′ λεπτά συμμετοχής.

Όλα όσα έκανε ο νεαρός μεσοεπιθετικός προφανώς και πέρασαν από την αξιολόγηση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, ενώ αναμένεται να συμμετέχει στην προετοιμασία της ομάδας. Βέβαια το εάν τελικά θα αποτελέσει μόνιμο μέλος του «ασπρόμαυρου» ρόστερ, αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο προπονητής της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποκάλυψη: Ο ΠΑΟΚ ήθελε το τέταρτο γκολ!

Οι «ασπρόμαυροι» εντελώς συνειδητοποιημένα πήραν το λελογισμένο ρίσκο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον είχαν ΟΛΟΙ ξεγραμμένο και πριν και στη διάρκεια του ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ -ωστόσο- έδειξε ότι είναι εδώ και πήρε το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα, κερδίζοντας την Ένωση με 3-2 σε ένα παιχνίδι με ένταση, με γκολ και με έναν μεγάλο νικητή.

Μετά τη «βολίδα» του Σάστρε ο ΠΑΟΚ δεν επαναπαύτηκε και θέλησε να πετύχει και τέταρτο τέρμα, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του 95ου λεπτού, όταν ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ με τον Κουλιεράκη να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Εκεί συνειδητά ο ΠΑΟΚ και με λελογισμένο ρίσκο έψαχνε το τέρμα που θα του έδινε το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με την ομάδα του Αλμέιδα την τελευταία αγωνιστική.

Οι «ασπρόμαυροι» μπορούν να το κατακτήσουν με 80 βαθμούς χάρη στο τέρμα του Στέφαν Σβαμπ στη Λαμία, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο -όσο κι αν η ισοπαλία στο «Αθανάσιος Διάκος» ήταν γκέλα ολκής- και φυσικά με 3/3 στις εναπομείνασες αγωνιστικές, ωστόσο μπορεί να το χάσει με 78 βαθμούς σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ, η οποία υπερέχει έναντι όλων των διεκδικητών σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε.

Οι ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι προφανές ότι γνώριζαν τα δεδομένα αναφορικά με πιθανές ισοβαθμίες κι ενώ είχαν υπέρ τους προβάδισμα με 3-2 δεν έπαιξαν με το χρόνο, αλλά βγήκαν με σύνεση μπροστά για να πάρουν κεφάλι δύο τερμάτων στο παιχνίδι και να έχουν και την ισοβαθμία με το μέρος τους στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Πλέον, ο «Δικέφαλος» θέλει πάση θυσία τρεις νίκες με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη, αλλά και μία απώλεια βαθμών (σ.σ. Αρκεί και η ισοπαλία) της ΑΕΚ στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Λαμία.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ανεπανάληπτο σκηνικό με Σάστρε λίγα λεπτά πριν τη… βολίδα! (vid)

Ο Ισπανός τραυματίστηκε, σφάδαζε από τον πόνο και έκανε νεύμα για αλλαγή προς τον πάγκο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ μέσα σε λίγα λεπτά να φέρνει… τούμπα το ματς! Στο 81′ ο Κωνσταντέλιας ισοφάρισε σε 2-2 απαντώντας άμεσα στο γκολ του Βίντα. Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών οι «ασπρόμαυροι» έκαναν την ανατροπή με τη «βολίδα» του Σάστρε.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ισπανό ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 3-2. Η φάση εξετάστηκε από το VAR, όμως δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό και το γκολ μέτρησε κανονικά!

Το αξιοσημείωτο είναι πως μερικά λεπτά πριν το ασύλληπτο γκολ της νίκης, ο Ισπανός είχε πέσει στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο και κάνοντας νεύμα προς τον «ασπρόμαυρο» πάγκο πως δεν μπορεί να συνεχίσει, ζητώντας μάλιστα να αντικατασταθεί. Με παραίνεση του Κεντζιόρα και τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 2-2 ο Σάστρε έσφιξε τα δόντια, σηκώθηκε και άρχισε να πατάει το δεξί του πόδι στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

Αυτό φυσικά κι έγινε με τον Ισπανό όχι μόνο να συνεχίζει κανονικά, αλλά με το δεξί του πόδι να «πιάνει» ένα φοβερό σουτ από πολύ μακρινή απόσταση και να χαρίζει μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «Οικογένεια ως το τέλος»

Μήνυμα με νόημα από τους «ασπρόμαυρους» μετά το φινάλε του αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Οικογένεια! Ως το τέλος!», αναφέρει ο ΠΑΟΚ σε ανάρτησή του την επομένη της νίκης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι παίκτες του «δικεφάλου του Βορρά» έγιναν μία γροθιά για να πανηγυρίσουν το «τρίποντο» με τρομερή ανατροπή στο τέλος και έστειλαν μήνυμα ότι έτσι θα είναι μέχρι το τέλος της διαδρομής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ