Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανάγκη για ποιότητα, ταχύτητα υλοποίησης και όχι άλλα projects

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει, περιμένοντας -όπως όλοι- τις πράξεις

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ανάγκη για ποιότητα, ταχύτητα υλοποίησης και όχι άλλα projects

Από την περασμένη Τετάρτη και μετά από μία ακόμη ποδοσφαιρική αποτυχία της ομάδας του ΠΑΟΚ, το κλίμα δεν αλλάζει. Νιώθω ότι ΚΑΜΙΑ πληροφορία, καμία θεωρία και κανένα ρεπορτάζ δεν ικανοποιεί τον κόσμο, γιατί δεν υπάρχει τέτοια περιέργεια. Δεν είναι η περίοδος για θεωρίες και αναλύσεις. Μόνο ΠΡΑΞΕΙΣ.

Ό, τι και αν γραφθεί, ό τι και αν ειπωθεί σαν σχέδιο, σαν φιλοσοφία, σαν πληροφορία για το μεταγραφικό πλάνο, μικρή σημασία έχει τη δεδομένη χρονική περίοδο. Οι ανακοινώσεις θα «μιλήσουν» από μόνες τους και επειδή είναι τέτοια η ανάγκη, αυτό θα γίνει σύντομα. Δηλαδή… Πέρσι τέτοιο καιρό υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το σχέδιο που θα υπηρετούσε ο Μπότο. Θυμόμαστε όλοι τι συνέβαινε με τις πολλές πληροφορίες για την ανανέωση του ρόστερ, τα projects, τις θεωρίες για το που πάει το ποδόσφαιρο με τις ομάδες που δεν πρέπει να αποκτούν έτοιμους παίκτες αλλά πιο νεαρούς για να δίνουν υπεραξία, σε ένα πλάνο που εκπόνησε η ιδιοκτησία και έπρεπε να υπηρετήσουν οι από κάτω. Το τονίζω αυτό για να μην ξεχνιόμαστε… Έγινε ό, τι έγινε μέσα στη χρονιά, επιβεβαιώθηκαν (δυστυχώς) οι πιο επιφυλακτικοί για το πώς γίνεται πρωταθλητισμός στην Ελλάδα και τώρα είμαστε σε εντελώς άλλη φάση. Με άλλες ανάγκες για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους στόχους.

Προσέξτε! Ο ΠΑΟΚ δεν αλλάζει-καταργεί το πλάνο του! Αλλά ας αφήσουμε να αποδειχθεί στην πορεία ό τι είναι να γίνει για να μην πέσουμε και εμείς στην παγίδα όσων προαναφέραμε, μια και… πολύ εύκολα στο τέλος θα «φταίει» πάλι ο δημοσιογράφος για τις πληροφορίες που μεταφέρει και όχι οι υπεύθυνοι για τις πράξεις που (δεν) έκαναν.

Η συγκέντρωση όλων των υπευθύνων την Παρασκευή ήταν χρήσιμη, έγινε περισσότερη αυτοκριτική από ποτέ και όλοι οι άνθρωποι της ΠΑΕ και της ομάδας κατέληξαν στο ότι έπρεπε να συμφωνήσουν στα βασικά συμπεράσματα για τα οποία θα έκαναν ΚΟΙΝΗ εισήγηση στον ιδιοκτήτη. Υπάρχει αίσθηση ότι θα προκύψει αποτέλεσμα και θα φανεί σύντομα. Θα το περιμένουμε στις πράξεις…

Ο τρόπος που οργανώνεται μεταγραφικά ο ΠΑΟΚ, όλη η πολυπρόσωπη (διψήφια) δομή δεν φαίνεται να αλλάζει και αυτό είναι ένα ζήτημα, αλλά… Είναι τόσο μεγάλη η πίεση για επιτυχία, είναι τόσο μεγάλο το άγχος όλων να μην γίνει το λάθος, είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη για την εξεύρεση ποιότητας και προσωπικότητας και μάλιστα σε χρόνους υλοποίησης πιο γρήγορους από πολλές άλλες φορές (τουλάχιστον για τις 3-4 πρώτες βασικές κινήσεις) που σύντομα θα έχουμε νεότερα.

Γι αυτές λοιπόν τις 3-4 πρώτες κινήσεις (φορ, χαφ, μεσοεπιθετικός και αριστερός μπακ) που θα αποδείξουν προς τα που βαδίζει ο ΠΑΟΚ, θα έχουμε σύντομα τα νέα. Και θα βγάλουμε μερικά πρώτα συμπεράσματα. Γιατί τόση σιγουριά; Μα είτε ο ΠΑΟΚ θα πάρει καλούς-ποιοτικούς παίκτες και θα το κάνει μέχρι τα μέσα ή τέλη Ιουνίου, είτε θα πάρει μέτριους, είτε θα αργήσει και θα τα κάνει όπως πέρσι, όπου η πρώτη φάση έκλεισε στα τέλη του βασικού σταδίου, γεγονός που πλήρωσε η ομάδα. Μέσα στον Ιούνιο λοιπόν θα φανεί που πάει το πράγμα με ότι θα γίνει και σε ποιους χρόνους ή… ότι δεν θα γίνει.

Κάτι ακόμη για τους 3-4 πρώτους των μεταγραφών. Όλος ο ΠΑΟΚ κατάλαβε ότι στη φάση που είναι τώρα η ομάδα, ΔΕΝ χρειάζονται άλλα projects, ειδικά μάλιστα προερχόμενα από το εξωτερικό σε επίπεδο μεταγραφών. Δεν χρειάζονται γενικά γιατί είναι ήδη πολλοί στο ρόστερ, αλλά και γιατί οι πιο πολλοί ξένοι (πλην Κοτάρσκι) από όσους ήρθαν τα τελευταία χρόνια σε αυτές τις ηλικίες, ήταν κατώτεροι των γηγενών του ΠΑΟΚ από τις ακαδημίες. Ο ΠΑΟΚ μπορεί και θα προωθήσει και άλλους δικούς του νέους (από Β΄ ομάδα ή από επιστροφή δανεισμού) αντικαθιστώντας κάποιους άλλους, αλλά στις 3-4 κομβικές μεταγραφές που περιμένουμε νωρίς, δεν θα υπάρχει άλλο νεανικό project.

Μέχρι εδώ όμως… Δεν έχουν νόημα πολλά περισσότερα. Τα υπόλοιπα στις ανακοινώσεις που πλέον θα είναι και οι μόνες που θα «μιλήσουν»
για τον ΠΑΟΚ και θα βοηθήσουν στα συμπεράσματα που όλοι περιμένουν να βγάλουν, μέχρι η ομάδα να αρχίσει τους αγώνες της. Αγώνες-τελικούς. ΟΛΟΙ οι καλοκαιρινοί ευρωπαϊκοί προκριματικοί θα είναι τελικοί.  Με τον ΠΑΟΚ να έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να βρει τον τρόπο που θα κάνει τρεις προκρίσεις. Τόσο… απλά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα τελευταία δευτερόλεπτα που τον πλήγωσαν

Ο Δικέφαλος στερήθηκε δις τον θρίαμβο στις τελευταίες στιγμές στη «Λεωφόρο»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για τη δεύτερη αγωνιστική των Play-Off.

Σε ένα γήπεδο που πληγώθηκε δυο φορές φέτος στις καθυστερήσεις, εκεί όπου στερήθηκε τον θρίαμβο για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αρχικά, για την 7η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα (1-2) μέχρι το φινάλε και τον Γερεμέγεφ να σκοράρει στην τελευταία φάση.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου. Ο Δικέφαλος του Βορρά, με την πλάτη στον τοίχο, έπρεπε να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα. Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική και ολοκληρωτική εμφάνιση, για 120 λεπτά, κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 και να έχει στα χέρια του σκορ πρόκρισης.

Ο τραυματισμός του Μπάμπα, διάσειση στο κεφάλι που έστειλε τον Γκανέζο στο νοσοκομείο, ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να παίξει με 10 παίκτες για τα τελευταία λεπτά της παράτασης και εκεί ο Λημνιός, πάλι στην τελευταία φάση, μείωσε σε 1-2 και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι. Τα όσα απίστευτα συνέβησαν στη «ρώσικη ρουλέτα», έδωσαν την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ να πληγώνεται και πάλι στα...χασομέρια.

Σαν κάτι να χρωστάει η ποδοσφαιρική μοίρα στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου στο συγκεκριμένο γήπεδο. Κάτι που «καίγεται» να πάρει την ερχόμενη Κυριακή, για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπριζ: Η νέα βαθμολογία και η απόσταση απ’ την κορυφή

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση και οι κρίσιμες μάχες των Βέλγων πριν τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, ξεκινά τώρα την διαδικασία των Play-Off στο βελγικό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιείται αναδιαμόρφωση της βαθμολογίας, με τις ομάδες να βλέπουν του βαθμούς που συνέλεξαν να διαιρούνται δια του δυο.

Έτσι, η διαφορά της Μπριζ από την πρώτη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «ψαλιδίστηκε» κατά 10 βαθμούς. Από τους 19 που είχαν στην κανονική διάρκεια, μπαίνουν με 9 στα Play-Off. Γεγονός που προσφέρει στην αντίπαλο του Δικεφάλου την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει 35 βαθμούς, η Άντερλεχτ ακολουθεί με 32 και στη συνέχεια είναι οι Άντβερπ και Κλαμπ Μπριζ με 26. Από 24 έχουν οι Σερλκ Μπριζ και Γκενκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος (1/4) και στη συνέχεια υποδέχεται την Άντερλεχτ (7/4), τέσσερις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο ενδιάμεσο από τα προημιτελικά παίζει και πάλι στην έδρα της με την Άντβερπ και αμέσως μετά τους «ασπρόμαυρους» πάει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να φανεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα καταφέρει -ή όχι- να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ