Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα «γάντια» του ΠΑΟΚ σκορπούν αισιοδοξία!

Το PAOK24 καταγράφει τις επιλογές στον άσσο πίσω από τον Κοτάρσκι.

Βασίλης Μανδράου

Τα «γάντια» του ΠΑΟΚ σκορπούν αισιοδοξία!

Μία μεγάλη ομάδα, ξεκινάει πρώτα και πάντα από τον τερματοφύλακα. Είναι η αρχή κάθε ομάδας και παίζει τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη εντός του παιχνιδιού. Η θέση του τερματοφύλακα πάντα ήταν θέμα συζήτησης στον ΠΑΟΚ.

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι μπορεί να μην γέμιζε το μάτι σε πολλούς λόγω του νεαρού της ηλικίας του, όμως απέδειξε πως η σκληρή δουλειά, τα σωματικά προσόντα και η ωριμότητα είναι οι οδηγοί προς την επιτυχία. Ο Κροάτης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του απαιτητικού κοινού της Τούμπας, όμως πάνω απ΄όλα των συμπαικτών του, ενώ παράλληλα έχει «γεννήσει» την ελπίδα στους τερματοφύλακες των ακαδημιών για το μέλλον τους στον οργανισμό.

Τί υπάρχει όμως πίσω από τον υψηλόσωμο πορτιέρε του Δικεφάλου; Το PAOK24 κάνει focus στους πορτιέρε του Δικεφάλου που… έρχονται με φόρα!

1) Χρήστος Ταλιχμανίδης

Ο Χρήστος Ταλιχμανίδης φόρεσε γάντια ουσιαστικά στα δέκα του χρόνια, στην ακαδημία του Παύλου Μελά και μόλις στη δεύτερη χρονιά του εκεί έγινε αρχηγός της μεικτής ομάδας της ΕΠΣ Μακεδονίας. Είναι γεννημένος στις 16 Μαρτίου 2001. Το 2013 ήρθε στον ΠΑΟΚ και μετά από δέκα χρόνια είναι μέλος της ανδρικής ομάδας, χωρίς ωστόσο να έχει καταγράψει επίσημη συμμετοχή. Φέτος, αγωνίστηκε έξι μόλις φορές με τον ΠΑΟΚ Β, μετρώντας 1 Clean Sheet, ενώ δέχθηκε 6 τέρματα.

Είναι αρκετά καλός με τη μπάλα στα πόδια και όσοι τον ξέρουν καλά μιλούν για μία αρκετά ταπεινή προσωπικότητα. Ως πιτσιρικάς ήταν βασικό μέλος της πρωταθλήτριας της ΕΠΣΜ Κ14 την σεζόν 2014-15, είχε κυρίαρχο ρόλο και στην πρωταθλήτρια Κ15, όπως και στην Κ17 της σεζόν 2017-18. Στα 17 του έγινε μέλος της Κ19, με την οποία πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα και χάρηκε δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες σεζόν στο Youth League. Στα 18 του δε, εισήχθη στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

2) Κωνσταντίνος Μπαλωμένος 

Είναι γεννημένος στις 11 Μαρτίου 2002. Είναι ένας τερματοφύλακας με ζηλευτά σωματικά χαρακτηριστικά και εκρηκτικότητα που ανδρώθηκε στον ΠΑΟΚ.

Ηταν πέντε χρονών όταν ο πατέρας του, τερματοφύλακας κι ο ίδιος, τον πήγε στην ακαδημία του Αλεξάνδρου Κιλκίς. Σαφώς δεν τέθηκε ζήτημα να δοκιμάσει οποιαδήποτε άλλη θέση. Το 2011 άρεσε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, άμεσα ήρθε στη Θεσσαλονίκη, αν και τα πρώτα χρόνια φυσικά, πηγαινοερχόταν καθημερινά από το Κιλκίς για προπονήσεις. Στα 14 του αποφάσισε να ζήσει στο Σπίτι των Ακαδημιών. 

Μία πολύ μεγάλη στιγμή γι΄αυτόν ήταν το τουρνουά Lokoball στη Ρωσία – όντας στην Κ11 τότε – που αναδείχθηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας της διοργάνωσης. Ο Κωνσταντίνος Μπαλωμένος ανήκει στη γενιά των 2002 του PAOK Academy, αυτών που πάντα θα θυμόμαστε ως τα παιδιά που κέρδισαν την Μπαρτσελόνα. Εκείνος, ωστόσο, στάθηκε άτυχος τότε. Τραυματίστηκε, δεν ταξίδεψε στη Βαρκελώνη και τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Χρήστος Ταλιχμανίδης.

Έχει κατακτήσει ουκ ολίγα πρωταθλήματα, ένα με την Κ15 και τρία με την Κ19, του εντυπωσιακού αήττητου της οποίας ήταν βασικό μέλος, άλλωστε. Το 2020 άρχισε να παίρνει μέρος στις προπονήσεις με την ανδρική ομάδα και το καλοκαίρι του 2021 πήρε μέρος και στην προετοιμασία. Μπορεί να ανήκει στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας, όμως δεν έχει καταφέρει να «γράψει» επίσημη συμμετοχή. Έχει καταγράψει φέτος 13 συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα, έχοντας 3 Clean Sheet, ενώ έχει δεχθεί 16 τέρματα.

3) Δημήτρης Μοναστηρλής

Ο «βενιαμίν» της λίστας των τερματοφυλάκων. Είναι γεννημένος στις 22 Μαρτίου 2004 και είναι ένα από τα next big thing του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα για την θέση κάτω από τα δοκάρια. Διαθέτει εντυπωσιακή σωματοδομή, όντας ένας πολλά υποσχόμενος τερματοφύλακας με ζηλευτά ανακλαστικά και καλό «διάβασμα» του παιχνιδιού. Είναι διεθνής με την Εθνική Νέων, όπου δεν λείπει ποτέ από τις κλήσεις, ενώ είναι πρωταθλητής με την Κ15, την Κ17, αλλά και την Κ19.

Tη φετινή σεζόν έχει «μοιράσει» το χρόνο του τόσο στην Κ19, όπου ανήκει ηλικιακά, όσο και στην δεύτερη ομάδα, με την οποία έχει πραγματοποιήσει αρκετά καλές εμφανίσεις στα παιχνίδια που αγωνίστηκε. Με την ομάδα του Μαλεζά έχει σημειώσει φέτος 7 εμφανίσεις, μετρώντας 4 γκολ παθητικό και 3 Clean Sheets, ενώ με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έχει καταγράψει 5 συμμετοχές, με 7 γκολ παθητικό και 1 Clean Sheet.

4) Αλέξανδρος Τσιόπτσης

Ο Αλέξανδρος Τσιόπτσης είναι γεννημένος στις 2 Ιουνίου 2003. Ήρθε στον ΠΑΟΚ από τα Γιαννιτσά το 2016 και . διαθέτει ζηλευτά σωματικά προσόντα. Πρόκειται για ένα παιδί με ευχέρεια με τη μπάλα στα πόδια και καλές αντιδράσεις στο ένας εναντίον ενός, όπως σημειώνει και στο βιογραφικό του η ΠΑΕ. Είναι πλέον και φοιτητής. Φυσικά όπως και όλοι οι παραπάνω, έχει στεφθεί πρωταθλητής με την Κ17 και την Κ19 και από την σεζόν 2021-22 ανήκει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ Β. Το περσινό καλοκαίρι μάλιστα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, ωστόσο φέτος δεν έχει καταγράψει επίσημη συμμετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο κόσμος ψήφισε Κωνσταντέλια!

Πήρε… σκυτάλη από τον Κίριλ Ντεσπόντοφ το «wonderkid» του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αναδείχθηκε MVP Φεβρουαρίου από το κοινό του ΠΑΟΚ, παίρνοντας έτσι την σκυτάλη από τον Κίριλ Ντεσπόντοφ και επιβεβαιώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα ξεχωρίζει με τις εμφανίσεις του στο χορτάρι.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ασπρόμαυρη ΠΑΕ:

«Ο Έλληνας εξτρέμ ξεκίνησε εντυπωσιακά τον Φεβρουάριο με μία εξαιρετική εμφάνιση και ένα καταπληκτικό γκολ κόντρα στον Ατρόμητο και έτσι συνέχισε.

Ο Mr. Breeze τον Φεβρουάριο ήταν απολαυστικός. Ατέλειωτα τρεξίματα, πάθος, αυταπάρνηση και απίθανες εμπνεύσεις. Πέτυχε τρία πολύ όμορφα γκολ κόντρα σε Ατρόμητο, Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό και με τις ενέργειες του συνέβαλε τα μέγιστα για να πάρει ο Δικέφαλος αυτό που ήθελε στο γήπεδο.

Στην ψηφοφορία για τον MVP του Φεβρουαρίου ο Κωνσταντέλιας συγκέντρωσε το 48,1% των ψήφων του κοινού και κατέκτησε τον ατομικό τίτλο.

Ο Σουαλιό Μεϊτέ ήταν εξαιρετικός για έναν ακόμα μήνα, αλλά έμεινε στη δεύτερη θέση με ποσοστό 29,75%.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Τόμας Κεντζιόρα, που βρίσκεται κι αυτός σε φόρμα το τελευταίο διάστημα και αποτελεί κομβικό στέλεχος της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Κλαμπ Μπριζ δοκιμάζει λύση εκ των έσω για ΠΑΟΚ και πρωτάθλημα!

Αυτός είναι ο νέος προπονητής των Βέλγων μετά την απόλυση του Ρόνι Ντέιλα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο κύβος ερρίφθη για τον Ρόνι Ντέιλα, ο οποίος μετά την ήττα από τη Σεντ Τρούιντεν (2-1) αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της Κλαμπ Μπριζ. Ήδη από το βράδυ της Κυριακής ο Βέλγικος σύλλογος συγκάλεσε διοικητικό συμβούλιο με κεντρικό θέμα την... επόμενη μέρα στον πάγκο της ομάδας με φόντο τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ που ακολουθούν και φυσικά τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

H απόλυση Ντέιλα ανακοινώθηκε και επίσημα το πρωί της Δευτέρας, με τους ιθύνοντες του κλαμπ να αναφέρουν πως η ομάδα δεν θύμιζε το τελευταίο διάστημα την ομάδα που όλοι έβλεπαν στο ξεκίνημα της σεζόν. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή για τη ερχόμενη σεζόν και μέχρι τότε σε ρόλο υπηρεσιακού θα προαχθεί ο μέχρι πρότινος προπονητή της ομάδας κάτω των 23 του συλλόγου, Νίκι Χάγιεν. Πάντως τα ΜΜΕ από το Βέλγιο σημειώνουν πως ο Ντέιλα ήταν ήδη «τελειωμένος» μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά το ματς με την Μόλντε, όταν και επιτέθηκε στη συνέντευξή του σε οπαδούς και δημοσιογράφους.

O 43χρονος Νίκι Χάγιεν αναλαμβάνει να οδηγήσει την Κλαμπ Μπριζ για το υπόλοιπο της σεζόν, σε μία λύση εκ των έσω, μιας κι ο Χάγιεν εργάζεται από το καλοκαίρι του 2022 στη βελγική ομάδα από διάφορες πόστα (στα τέλη της περσινής σεζόν ήταν βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα). Ασχολήθηκε με την προπονητική από αρκετά μικρή ηλικία και συγκεκριμένα από τα 32 του χρόνια, με το βιογραφικό του να περιλαμβάνει αρκετές ομάδες χαμηλών κατηγοριών, αλλά και τμημάτων υποδομής.

Ως ποδοσφαιριστής, συνέδεσε την καριέρα του με τη Σεντ Τρούιντεν, η οποία από χθες του δίνει τη δυνατότητα να καθίσει στον πάγκο της Κλαμπ Μπριζ και να δοκιμάσει τα όρια και τις δυνατότητες του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ατάκα του ΠΑΟΚ για Μπάμπα με… Αλ Πατσίνο! (pic)

Η ανάρτηση του «Δικεφάλου» στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε μία μυθική βραδιά στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ισοπέδωσε με 5-1 την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ανέτρεψε την ήττα του πρώτου αγώνα και έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Conference League!

Μία από τις πιο δυνατές εικόνες εκείνης της βραδιάς ήταν αναμφίβολα η αντίδραση του Ράχμαν Μπάμπα λίγα δευτερόλεπτα μετά το τέρμα που πέτυχε, με το οποίο έβαλε μπροστά στο σκορ τον «Δικέφαλο του Βορρά». Η φωτογραφία με τον... σεληνιασμένο Γκανέζο έγινε viral με χιλιάδες φίλους του ΠΑΟΚ να την κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αυτό γιατί το βλέμμα του περιλάμβανε όλα τα συναισθήματα εκείνης της μέρας αλλά και του...dna της ομάδας.

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ πριν από λίγη ώρα πόσταρε την εν λόγω εικόνα στα Social Media, συνοδεύοντάς την με την λεζάντα «The eyes Chico, they never lie» (μτφ. «Τα μάτια Τσίκο, δεν λένε ποτέ ψέματα»), μία ατάκα ευρέως γνωστή από την ταινία «Scarface» με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ