Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα «γάντια» του ΠΑΟΚ σκορπούν αισιοδοξία!

Το PAOK24 καταγράφει τις επιλογές στον άσσο πίσω από τον Κοτάρσκι.

Βασίλης Μανδράου

Τα «γάντια» του ΠΑΟΚ σκορπούν αισιοδοξία!

Μία μεγάλη ομάδα, ξεκινάει πρώτα και πάντα από τον τερματοφύλακα. Είναι η αρχή κάθε ομάδας και παίζει τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη εντός του παιχνιδιού. Η θέση του τερματοφύλακα πάντα ήταν θέμα συζήτησης στον ΠΑΟΚ.

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι μπορεί να μην γέμιζε το μάτι σε πολλούς λόγω του νεαρού της ηλικίας του, όμως απέδειξε πως η σκληρή δουλειά, τα σωματικά προσόντα και η ωριμότητα είναι οι οδηγοί προς την επιτυχία. Ο Κροάτης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του απαιτητικού κοινού της Τούμπας, όμως πάνω απ΄όλα των συμπαικτών του, ενώ παράλληλα έχει «γεννήσει» την ελπίδα στους τερματοφύλακες των ακαδημιών για το μέλλον τους στον οργανισμό.

Τί υπάρχει όμως πίσω από τον υψηλόσωμο πορτιέρε του Δικεφάλου; Το PAOK24 κάνει focus στους πορτιέρε του Δικεφάλου που… έρχονται με φόρα!

1) Χρήστος Ταλιχμανίδης

Ο Χρήστος Ταλιχμανίδης φόρεσε γάντια ουσιαστικά στα δέκα του χρόνια, στην ακαδημία του Παύλου Μελά και μόλις στη δεύτερη χρονιά του εκεί έγινε αρχηγός της μεικτής ομάδας της ΕΠΣ Μακεδονίας. Είναι γεννημένος στις 16 Μαρτίου 2001. Το 2013 ήρθε στον ΠΑΟΚ και μετά από δέκα χρόνια είναι μέλος της ανδρικής ομάδας, χωρίς ωστόσο να έχει καταγράψει επίσημη συμμετοχή. Φέτος, αγωνίστηκε έξι μόλις φορές με τον ΠΑΟΚ Β, μετρώντας 1 Clean Sheet, ενώ δέχθηκε 6 τέρματα.

Είναι αρκετά καλός με τη μπάλα στα πόδια και όσοι τον ξέρουν καλά μιλούν για μία αρκετά ταπεινή προσωπικότητα. Ως πιτσιρικάς ήταν βασικό μέλος της πρωταθλήτριας της ΕΠΣΜ Κ14 την σεζόν 2014-15, είχε κυρίαρχο ρόλο και στην πρωταθλήτρια Κ15, όπως και στην Κ17 της σεζόν 2017-18. Στα 17 του έγινε μέλος της Κ19, με την οποία πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα και χάρηκε δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες σεζόν στο Youth League. Στα 18 του δε, εισήχθη στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

2) Κωνσταντίνος Μπαλωμένος 

Είναι γεννημένος στις 11 Μαρτίου 2002. Είναι ένας τερματοφύλακας με ζηλευτά σωματικά χαρακτηριστικά και εκρηκτικότητα που ανδρώθηκε στον ΠΑΟΚ.

Ηταν πέντε χρονών όταν ο πατέρας του, τερματοφύλακας κι ο ίδιος, τον πήγε στην ακαδημία του Αλεξάνδρου Κιλκίς. Σαφώς δεν τέθηκε ζήτημα να δοκιμάσει οποιαδήποτε άλλη θέση. Το 2011 άρεσε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, άμεσα ήρθε στη Θεσσαλονίκη, αν και τα πρώτα χρόνια φυσικά, πηγαινοερχόταν καθημερινά από το Κιλκίς για προπονήσεις. Στα 14 του αποφάσισε να ζήσει στο Σπίτι των Ακαδημιών. 

Μία πολύ μεγάλη στιγμή γι΄αυτόν ήταν το τουρνουά Lokoball στη Ρωσία – όντας στην Κ11 τότε – που αναδείχθηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας της διοργάνωσης. Ο Κωνσταντίνος Μπαλωμένος ανήκει στη γενιά των 2002 του PAOK Academy, αυτών που πάντα θα θυμόμαστε ως τα παιδιά που κέρδισαν την Μπαρτσελόνα. Εκείνος, ωστόσο, στάθηκε άτυχος τότε. Τραυματίστηκε, δεν ταξίδεψε στη Βαρκελώνη και τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Χρήστος Ταλιχμανίδης.

Έχει κατακτήσει ουκ ολίγα πρωταθλήματα, ένα με την Κ15 και τρία με την Κ19, του εντυπωσιακού αήττητου της οποίας ήταν βασικό μέλος, άλλωστε. Το 2020 άρχισε να παίρνει μέρος στις προπονήσεις με την ανδρική ομάδα και το καλοκαίρι του 2021 πήρε μέρος και στην προετοιμασία. Μπορεί να ανήκει στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας, όμως δεν έχει καταφέρει να «γράψει» επίσημη συμμετοχή. Έχει καταγράψει φέτος 13 συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα, έχοντας 3 Clean Sheet, ενώ έχει δεχθεί 16 τέρματα.

3) Δημήτρης Μοναστηρλής

Ο «βενιαμίν» της λίστας των τερματοφυλάκων. Είναι γεννημένος στις 22 Μαρτίου 2004 και είναι ένα από τα next big thing του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα για την θέση κάτω από τα δοκάρια. Διαθέτει εντυπωσιακή σωματοδομή, όντας ένας πολλά υποσχόμενος τερματοφύλακας με ζηλευτά ανακλαστικά και καλό «διάβασμα» του παιχνιδιού. Είναι διεθνής με την Εθνική Νέων, όπου δεν λείπει ποτέ από τις κλήσεις, ενώ είναι πρωταθλητής με την Κ15, την Κ17, αλλά και την Κ19.

Tη φετινή σεζόν έχει «μοιράσει» το χρόνο του τόσο στην Κ19, όπου ανήκει ηλικιακά, όσο και στην δεύτερη ομάδα, με την οποία έχει πραγματοποιήσει αρκετά καλές εμφανίσεις στα παιχνίδια που αγωνίστηκε. Με την ομάδα του Μαλεζά έχει σημειώσει φέτος 7 εμφανίσεις, μετρώντας 4 γκολ παθητικό και 3 Clean Sheets, ενώ με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έχει καταγράψει 5 συμμετοχές, με 7 γκολ παθητικό και 1 Clean Sheet.

4) Αλέξανδρος Τσιόπτσης

Ο Αλέξανδρος Τσιόπτσης είναι γεννημένος στις 2 Ιουνίου 2003. Ήρθε στον ΠΑΟΚ από τα Γιαννιτσά το 2016 και . διαθέτει ζηλευτά σωματικά προσόντα. Πρόκειται για ένα παιδί με ευχέρεια με τη μπάλα στα πόδια και καλές αντιδράσεις στο ένας εναντίον ενός, όπως σημειώνει και στο βιογραφικό του η ΠΑΕ. Είναι πλέον και φοιτητής. Φυσικά όπως και όλοι οι παραπάνω, έχει στεφθεί πρωταθλητής με την Κ17 και την Κ19 και από την σεζόν 2021-22 ανήκει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ Β. Το περσινό καλοκαίρι μάλιστα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, ωστόσο φέτος δεν έχει καταγράψει επίσημη συμμετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ