Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένα… παιδί ετών 46

Η ξεχωριστή μέρα του Λίνο, ενός MVP της ζωής, ενός ανθρώπου που αγάπησε τον ΠΑΟΚ και αγαπήθηκε

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Ένα… παιδί ετών 46

Είναι ένας από τους ανθρώπους που έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να δημιουργήσει μία ξεχωριστή σχέση με τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο της ομάδας.

Ο Λίνο κλείνει σήμερα τα 46 του χρόνια και παρά το γεγονός ότι ήρθε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Δικεφάλου στα 32 του χρόνια, κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του και να δημιουργήσει δεσμούς ζωής με την ομάδα την οποία υπηρέτησε πιστά για πέντε σεζόν.

«Μόνο στον ΠΑΟΚ έμεινα τόσα πολλά χρόνια, δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποια ομάδα υποστηρίζω ποια, για το τι χρώμα θα έχει η καρδιά μου για το υπόλοιπο της ζωής μου» έχει εξομολογηθεί ο Βραζιλιάνος που έγινε ένα πρόσωπο ταυτόσημο με την αριστερή πλευρά της αμυντικής γραμμής του Δικεφάλου από το 2009 έως το 2014.

Εξαιρετικά συναισθηματικός άνθρωπος, ίσως ο μεγαλύτερος πλακατζής της ομάδας, αυτός που θα τη βοηθήσει να αποσυμπιεστεί στις δύσκολες στιγμές, πραγματικός πυλώνας των ιδιαίτερων αποδυτηρίων τα τελευταία χρόνια. Άνθρωπο να πει κακή κουβέντα για τον χαρακτήρα του δεν θα βρει κανείς στη Θεσσαλονίκη μέχρι και σήμερα.

Ο Λίνο δεν έχασε ποτέ την παιδικότητα του ακόμα και αν επί της ουσίας δεν την γνώρισε ποτέ.

Τι να πεις άλλωστε σε ένα παιδί που γεννήθηκε ορφανός στις 1 Ιουνίου 1977, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και από τα 2 του χρόνια, μέχρι τα 15 του, δούλευε σε σούπερ μάρκετ, τοποθετώντας τα ψώνια σε σακούλες και μεταφέροντάς τα για χάρη των πελατών. Ήταν ένας τρόπος να βοηθήσει την οικογένειά του.

Τότε στα 15 του ήταν που γράφτηκε για πρώτη φορά σε ακαδημίες ποδοσφαιρικής ομάδας. Και μέσα σε δύο χρόνια από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ceret βρίσκεται στις Ακαδημίες της Κορίνθιας.

Η φήμη του αρχίζει να ξεπερνά τα σύνορα της Βραζιλίας και γρήγορα το όνομά του και το ταλέντο του «ταξιδεύουν» στην Ευρώπη.

Γκλάντμπαχ και Ατλέτικο Μαδρίτης θα τον δοκιμάσουν, χωρίς τελικά να του προσφέρουν συμβόλαιο.

Ήταν η εποχή που γνώρισε για πρώτη φορά και τον Πάμπλο Γκαρσία, έναν άνθρωπο με τον οποίο διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις μέχρι και σήμερα.

Το όνειρο της Ευρώπης αργεί να έρθει. Επιστρέφει στη Βραζιλία και το 2006 η Ακαντέμικα του δίνει την ευκαιρία που έψαχνε.

Μέσα σε μία σεζόν, συνεχίζει στην Πορτογαλία, αλλά πλέον στην ομάδα της Πόρτο.

Τον Δεκέμβριο του 2008 ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για την περίπτωση του και στις αρχές του 2009 τον ντύνει στα ασπρόμαυρα και τον φέρνει στη Θεσσαλονίκη.

Η μοίρα τον ήθελε να ανταμώσει ξανά μετά από μία δεκαετία με τον Πάμπλο Γκαρσία, με τους δυο τους να γίνονται από τους πολυαγαπημένους παίκτες της εξέδρας, που μνημονεύονται έως και σήμερα.

Ο Φερνάντο Σάντος ήξερε πάρα πολύ καλά τον Λίνο και τι μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ και γι’ αυτό το λόγο τον έφερε στον Δικέφαλο.

Την περίοδο 2011-2012 συμπεριλαμβάνεται στην καλύτερη ομάδα της σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το 2013 βραβεύθηκε ως πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ για την σεζόν 2012-13.

Σε 158 συμμετοχές με τη φανέλα του Δικεφάλου ο Λίνο σκόραρε 11 γκολ.

Το 2015 ο ΠΑΟΚ βράβευσε τον Λίνο στο ημίχρονο του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, με την Τούμπα να αποθεώνει τον Βραζιλιάνο.

Λίγα χρόνια αφότου εγκατέλειψε την ενεργό δράση οι… δρόμοι του ΠΑΟΚ και του Λίνο ξανασυναντήθηκαν, μιας και τώρα ο Βραζιλιάνος ήταν τα «μάτια» του Δικεφάλου στη χώρα της Λατινικής Αμερικής για την αναζήτηση νέων ταλέντων.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, η σχέση του Λίνο με τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του συλλόγου, θα παραμείνει το ίδιο ισχυρή.

Άλλωστε και ο ίδιος πολλές φορές έχει αποθεώσει τους οπαδούς του Δικεφάλου και θυμάται με νοσταλγία, χαμόγελο και μεγάλη χαρά τα όσα έζησε στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλω να πω ότι είναι οι καλύτεροι οπαδοί στον κόσμο. Έπαιξα έξι χρόνια στην ομάδα. Είμαι τρισευτυχισμένος που έπαιξα στην ομάδα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ