Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Λειψία – Άιντραχτ 2-0: Ο Ενκουνκού την οδήγησε στο back to back και φεύγει…

Ο Γάλλος «υπέγραψε» τον τελικό

PAOK24

Λειψία – Άιντραχτ 2-0: Ο Ενκουνκού την οδήγησε στο back to back και φεύγει…

Η αυλαία» της αγωνιστικής περιόδου 2022/2023 στη Γερμανία έπεσε το βράδυ του Σαββάτου (3/06) με την Λειψία να κάνει το repeat και να κατακτά το Κύπελλο με το 2-0 στον τελικό της διοργάνωσης επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Στο «Ολιμπιαστάντιον» του Βερολίνου η ομάδα του Μάρκο Ρόζε κατάφερε με το γκολ του Ενκουνκού στο 71ο λεπτό και αυτό του Σομποσλάι στο 85΄ να στεφθεί για 2η φορά στην μόλις 14χρονη Ιστορία της (ιδρύθηκε το 2009) Κυπελλούχος Γερμανίας, όπως είχε κάνει και πέρυσι στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Φράιμπουργκ.

Η κατάκτηση του DFB-Pokal ήταν το ιδανικότερο κλείσιμο της σεζόν για τους «Ταύρους», που η νέα χρονιά θα τους βρει στους ομίλους του Champions League. Μετά τη σημερινή εξέλιξη το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League παίρνει η Λεβερκούζεν, ενώ η ομάδα της Φρανκφούρτης θα συμμετάσχει στα play off του Europa Conference League, όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του τροπαίου, που ήταν ο πρώτος τίτλος στην ιστορία της ομάδας, η Λειψία κατάφερε να χαμογελάσει και πάλι. Από την ενέργεια του Κρίστοφερ Ενκουνκού στο 71ο λεπτό και το σουτ του Γάλλου διεθνούς στράικερ (είχε σκοράρει και στο περυσινό 1-1 με την Φράιμπουργκ) η μπάλα βρήκε σε δύο παίκτες της Αϊντραχτ (τελευταίος ο Εντικά) κι αφού άλλαξε πορεία ξεγέλασε τον Τραπ.






Παίζοντας με αντεπιθέσεις το συγκρότημα του Μάρκο Ρόζε «κλείδωσε» τη νίκη της και το τρόπαιο στο 85΄ με τον Σομποσλάι να παίρνει την ασίστ από τον Ενκουνκού και να «εκτελεί» από κοντά τον Τραπ για το 2-0.

Η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης στην 9η παρουσία της σε τελικό Κυπέλλου δεν κατάφερε να πάρει το 6ο της τρόπαιο και πρώτο μετά το 2018 και το 3-1 επί της Μπάγερν Μονάχου.

Οι ενδεκάδες:

ΛΕΙΨΙΑ (Μάρκο Ρόζε): Μπλάσβιχ, Χάλστενμπεργκ, Ορμπάν, Κλόστερμαν, Χένριχς, Λάιμερ, Όλμο, Χαϊνταρά (78΄ Σλάγκερ), Σόμποσλαϊ (90΄+1 Καμπλ), Βέρνερ, Ενκουνκού

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Χασέμπε (78΄ Μπόρε), Μαξ (78΄ Λεντς), Μπούτα (87΄ Εντιμπέ), Εντικά, Τούτα, Ρόντε (70΄ Λίντστρομ), Γκέτσε, Σόου, Καμάντα, Κολό Μουανί

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Οπαδοί της Γιουνάιτεντ έφυγαν μετά το 4-3 της Κόβερντι κι έπειτα επέστρεψαν… τρέχοντας!

Το βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Κάποιοι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απογοητεύτηκαν όταν είδαν την Κόβεντρι να πετυχαίνει τέταρτο γκολ και αποχώρησαν από το Γουέμπλεϊ, αλλά μόλις είδαν ότι ακυρώθηκε μέσω VAR έτρεξαν για την επιστροφή.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χααγκ γλίτωσε ιστορικό κάζο, αλλά προκρίθηκε στο τέλος. Οι κόκκινοι διάβολοι προηγήθηκαν με 3-0 κόντρα στην Κόβεντρι και στη συνέχεια η ομάδα της Championship πέτυχε τρία γκολ και έστειλε το ματς στην παράταση.

Μάλιστα η Κόβεντρι πέτυχε και τέταρτο γκολ λίγο πριν από την εκπνοή της παράτασης, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ μέσω VAR, αν και αρχικά μέτρησε. Την ώρα που σημειώθηκε το γκολ, αρκετοί οπαδοί της Γιουνάιτεντ έφυγαν από το Γουέμπλεϊ. Ωστόσο όταν συνειδητοποίησαν ότι το γκολ ακυρώθηκε, έτρεξαν πίσω με το VIDEO να γίνεται viral.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Νέβιλ εναντίον Νότιγχαμ: «Η ανακοίνωσή τους θυμίζει μαφιόζικη συμμορία»

«Ο Μάρκ Κλάτενμπεργκ θα πρέπει να παραιτηθεί και να διαχωρίσει τη θέση του»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την έντονη ενόχλησή του για το σκληρό ύφος της ανακοίνωσης της Νότιγχαμ για τη διαιτησία του αγώνα με την Έβερτον εξέφρασε ο Γκάρι Νέβιλ καλώντας μάλιστα τον σύμβουλο της ομάδας του Βαγγέλη Μαρινάκη σε θέματα διαιτησίας, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, να παραιτηθεί.

«Ειλικρινά, είναι σαν ανακοίνωση μαφιόζικης συμμορίας αυτή η ανακοίνωση. Τι διάολο έχουν στο μυαλό τους. Πιστεύω πως πολλοί νιώθουν συμπάθεια απέναντι στη Νότιγχαμ για κάποιες αποφάσεις που είχαν εναντίον τους φέτος, αλλά αντέδρασαν σαν κακομαθημένο παιδί. Είναι ντροπή! Οι υπόνοιες πως αδικήθηκαν επειδή στο VAR ήταν κάποιος που είναι οπαδός της Λούτον είναι σκανδαλώδες. Θα το πληρώσουν αυτό και θα το μετανιώσουν αυτό», ανέφερε ο Νέβιλ.

«Αναφέρουν ‘θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές μας’. Πρέπει να σταματήσουν να το λένε αυτό οι ομάδες. Τι θα κάνουν; Θα κάνουν μηνύσεις; Θα επαναληφθεί το παιχνίδι; Θα πάρουν πίσω τους βαθμούς. Ποιες είναι οι επιλογές; Μπορείς να είσαι εκνευρισμένος, αλλά δεν έχεις επιλογές. Η στάση της Νότιγχαμ ήταν απογοητευτική», πρόσθεσε και στη συνέχεια περιέλαβε τον Κλάτενμπεργκ. «Πρέπει να παραιτηθεί σήμερα κιόλας από τη θέση του. Είναι σαν να υποστηρίζει όσα λέγονται και αμφισβητούν την αξιοπιστία ενός διαιτητή. Θεωρώ πως θα πρέπει να παραιτηθεί και να διαχωρίσει τη θέση του από αυτή την ανακοίνωση», κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μεγάλο διπλό της Κλαμπ Μπριζ

Παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν με 10 παίκτες για περίπου 30 λεπτά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλο διπλό της Κλαμπ Μπριζ λίγες ημέρες μετά την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ για την 4η αγωνιστική των playoffs του βελγικού πρωταθλήματος.

Ο Βέτλεσεν στο 52' έκανε το 0-1, αλλά λίγο αργότερα έγινε μοιραίος για την ομάδα του καθώς την άφησε με 10 παίκτες μετά από απευθείας κόκκινη που αντίκρισε στο 65'.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Κλαμπ Μπριζ έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τον Μέιγιερ.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Πουέρτας σε 1-2, αλλά η Κλαμπ Μπριζ έφυγε με το τρίποντο που την ανεβάζει στους 36 βαθμούς και στο -2 από την κορυφή εκεί όπου βρίσκεται η Άντερλεχτ με 38, την ώρα που η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ μένει στην 3η θέση με 35.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ