ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αναζητώντας τον νέο… Πρίγιοβιτς!
Όλοι οι επιθετικοί που ήρθαν στην Τούμπα στην εποχή Ιβάν Σαββίδη: Τα “πολυβόλα”, οι… value for money και οι απογοητεύσεις!

Mε τον Νέλσον Ολιβέιρα να ψάχνει – εδώ και καιρό – την επόμενη ομάδα της καριέρας του και τον Μπράντον Τόμας… μετέωρο, το σενάριο ο ΠΑΟΚ να παρουσιαστεί στη νέα σεζόν με ένα καινούργιο δίδυμο κεντρικών επιθετικός είναι αυτή τη στιγμή το πλέον πιθανό!
Με αφορμή λοιπόν τις… ανακατατάξεις που αναμένονται στην κορυφή της “ασπρόμαυρης” επίθεσης, το PAOK24 ανατρέχει σε όλους τους κεντρικούς επιθετικούς που απέκτησε ο Δικέφαλος στην εποχή Ιβάν Σαββίδη! Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Τη σεζόν 2012-13, που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί και… μεταβατική εάν αναλογιστεί κανείς πως η πλειοψηφία των μεταγραφών έγινε πριν ο Ιβάν Σαββίδης αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι “ασπρόμαυροι” την… έβγαλαν με τους Στέφανο Αθανασιάδη και Απόστολο Γιάννου.
Την επόμενη σεζόν, ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι απέκτησε ως δανεικό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον Τόμας Νέτσιντ και τον Ιανουάριο – εκ νέου ως δανεικός, αυτή τη φορά από τον Άγιαξ – τον Ντάνι Χούσεν! Ο πρώτος, πέτυχε 3 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ σε 19 εμφανίσεις στο πρώτο μισό της χρονιάς, ο δεύτερος ένα γκολ και 2 ασίστ στο δεύτερο μισό.
Την επόμενη χρονιά, ο Δικέφαλος αποκτά ως ελεύθερο από τον Ατρόμητο τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και κάνει το μεγάλο “μπαμ” με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, που είχε μείνει ελεύθερος από τη Μονακό! Ο πρώτος πετυχαίνει 8 γκολ και μοιράζει 3 ασίστ σε 32 εμφανίσεις, ο δεύτερος… πέφτει πάνω στον Ίγκορ Τούντορ που τον χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον στη θέση “10” και ολοκληρώνει τη σεζόν με 5 γκολ σε 25 εμφανίσεις!
Σεζόν 2016-17. Ο ΠΑΟΚ αποκτά το καλοκαίρι ως δανεικό από την Γιουβέντους τον Μάμε Τιάμ, ο οποίος τελικά γίνεται κάτοικος Τούμπας μόνο στο πρώτο μισό της χρονιάς με απολογισμό… κανένα γκολ σε 8 αγώνες. Τον Ιανουάριο δε, ο Δικέφαλος δίνει 3 εκ. ευρώ στη Λέγκια Βαρσοβίας και ντύνει στα “ασπρόμαυρα” τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, κίνηση που συνιστά την πλέον επιτυχημένη σε ότι αφορά τους κεντρικούς επιθετικούς, με… διαφορά από τη δεύτερη!
Στα δύο χρόνια που αγωνίζεται στην Τούμπα, ο Σέρβος πετυχαίνει 55 γκολ και μοιράζει 8 ασίστ σε 86 παιχνίδια, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε και με το παραπάνω… απόσβεση, με τα 10 εκ. ευρώ που έβαλε στα ταμεία του από την Αλ Ιτιχάντ!
Την σεζόν 2017-18 ο Δικέφαλος παραμένει… ως έχει τουλάχιστον στους κεντρικούς φορ και την επόμενη αποκτά τρεις! Το καλοκαίρι ντύνει στα “ασπρόμαυρα” τον Νίκο Καρέλη ο οποίος ολοκληρώνει τη χρονιά με 3 γκολ σε 10 ματς αλλά και τον Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος στις δύο θητείες που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ “έγραψε” 29 γκολ και 13 ασίστ σε 131 παιχνίδια! Τον Ιανουάριο δε, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Πρίγιοβιτς, ο Δικέφαλος δίνει 2,5 εκ. ευρώ στην Γιαγκελόνια για τον Κάρολ Σφιντέρσκι!
Στα τρία χρόνια που ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ, πριν πωληθεί στη Σάρλοτ για περίπου 5 εκ. ευρώ, ο Πολωνός πετυχαίνει 35 γκολ και μοιράζει 14 ασίστ σε 134 παιχνίδια.
Σεζόν 2021-21. O ΠΑΟΚ βγάζει από τα ταμεία του 3 εκ. ευρώ και κάνει δικό του τον Αντόνιο Τσόλακ, τον πρώτο σκόρερ της Κροατίας με τη φανέλα της Ριέκα. Τελικά, ο θησαυρός αποδείχθηκε… άνθρακας, με τον Κροάτη να πετυχαίνει μόλις 4 γκολ σε 39 εμφανίσεις στη… 1,5 θητεία του στην Τούμπα, ενώ μοίρασε και δύο ασίστ.
Στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δε, ο Δικέφαλος τα πηγαίνει… καλύτερα, καθώς αποκτά ως δανεικός από την Κλαμπ Μπριζ τον Μάικλ Κρμέντσικ, με τον Τσέχο να “γράφει” 9 γκολ (και 4 ασίστ) σε 28 εμφανίσεις, το ένα εκ των οποίων έδωσε στον ΠΑΟΚ το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ!
Σε ότι αφορά την προπέρσινη περίοδο, ο ΠΑΟΚ εμπιστεύτηκε τον Νέλσον Ολιβέιρα ο οποίος όμως στα δύο χρόνια παρουσίας του στην Τούμπα έδωσε ελάχιστα στην ομάδα (10 γκολ και 4 ασίστ σε 45 μόλις παιχνίδια), ενώ η κίνηση του περσινού καλοκαιριού απέδωσε σαφώς περισσότερα αναλογικά και με τα χρήματα που βγήκαν από τα “ασπρόμαυρα” ταμεία, καθώς ο Μπράντον Τόμας πέτυχε 12 γκολ σε 37 εμφανίσεις!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Μπαμ» της Αμπερντίν στο «Αϊμπροξ»
Μεγάλο «διπλό» της ομάδας που είναι στον όμιλο του ΠΑΟΚ

Πήρε μπροστά στο πρωτάθλημα Σκωτίας η Αμπερντίν. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Conference League, Αμπερντίν, άνοιξε «λογαριασμό» με το εντυπωσιακό 4-0 επί της Ρος Κάουντι στις 24/09 κι έξι ημέρες μετά πέτυχε τη μεγάλη έκπληξη, επικρατώντας με 3-1 της Ρέιντζερς στο «Αιμπροξ», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Premiership.
Γκάρτερμαν, ΜακΓκραθ και ΜακΚένζι ήταν οι σκόρερ της Αμπερντίν, ενώ στο 75΄ ο Σίμα είχε μειώσει σε 1-2 για τους «διαμαρτυρόμενους».
Η ενδεκάδα της Αμπερντίν: Ρόος, ΜακΚένζι, Γένσεν (90΄+4 ΜακΝτόναλντ), Ρούμπεζιτς, Γκάρτενμαν, Ντέβλιν, ΜακΓκραθ, Κλάρκσον (84΄ Μπάρον), Σίνι, Πολβάρα (80΄ Χέις), Μιόφσκι (79΄ Ντουκ)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κ17: Νίκησε 5-0 τον Πανσερραϊκό με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ
Δυο φκολ ο Στύλος – Γκολ και ασίστ από τον Μύθου

Πέντε όμορφα γκολ, ένα δοκάρι και πληθώρα ευκαιριών για την Κ17, η οποία έφτασε σε μια άνετη νίκη με 5-0 επί του Πανσερραϊκού.
Στο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προηγούνταν 2-0, με γκολ του Μύθου στο 14′ από την ασίστ του Τσιότα και του Θεόφιλου στο 41′ από ασίστ του Μύθου. Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου δε, ο Δικέφαλος πέτυχε και τρίτο γκολ, στο 47′, με τον Στύλο να σουτάρει στην επαναφορά μετά το δοκάρι του Παπανικόπουλου. Συνέχισε και για το 4-0 στο 80′ με τον Στύλο να κάνει την πάσα και τον Κωστέα να σκοράρει. Είχε και δοκάρι στο 80′ με τον Δημόπουλο, έφτασε και στο πέμπτο γκολ με τον Στύλο στο 90′.
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Τσιότας (54′ Κοσμόπουλος), Βυρσωκινός (46′ Δημόπουλος), Κοσίδης, Μπαταούλας, Ελευθεριάδης, Τσιφούτης, Θεοφίλου (46′ Θεοδοσιάδης), Μύθου (54′ Κωστέας), Παπανικόπουλος, Ντούνγκα (46′ Στύλος).
ΕΥΡΩΠΗ
«Αέρας» από το Λέτσε η Νάπολι πριν το ντέρμπι με Ρεάλ (vid)
Η Λέτσε πάλεψε, αλλά δεν απέφυγε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της

Οι σχέσεις Νάπολι και Οσιμέν δεν δείχνουν να είναι καθόλου διαταραγμένες.
Μετά την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε στο ξεκίνημα της εβδομάδας από το βίντεο που ανέβασε ο σύλλογος στο Tik Tok και την ανακοίνωση που εξέδωσαν αργότερα οι πρωταθλητές, ο Νιγηριανός επιθετικός φάνηκε ανεπηρέαστος, σκόραρε και πάλι, αυτή την φορά στην έδρα της Λέτσε, «σφραγίζοντας» επί της ουσίας το εμφατικό «διπλό» των «παρτενοπέι» με 4-0 στο εναρκτήριο ματς της 7ης ημέρας της Serie A.
Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά με αργά και σταθερά βήματα ξεπάρασε το μέτριο ξεκίνημα που είχε στο πρωτάθλημα και με τη σημερινή της νίκη (4η σε 7 ματς) πλησίασε στο -1 από τις συμπρωτοπόρους, Ίντερ και Μίλαν που παίζουν αργότερα μέσα στην ημέρα.
Πλέον, με τη ψυχολογία στα ύψη θα προετοιμαστεί για το μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης, το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (3/10) στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».
Η Λέτσε πάλεψε, αλλά δεν απέφυγε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της (προηγήθηκε το 1-0 από την Γιουβέντους στο Τορίνο) και πρώτη εφετινή στο «Βία ντελ Μάρε».
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ30-06-2023, 09:05
Εχθές τον «ήθελε» ο ΠΑΟΚ, σήμερα ανανεώνει με την ομάδα του
-
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ21-07-2023, 21:29
Μεγάλη πρόταση ΠΑΟΚ για Μαξίμοβιτς
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10-06-2023, 17:24
Βλέπει ΠΑΟΚ Β ο Χρήστος Τζόλης! (pic)
-
ΑΣ31-05-2023, 17:32
Νέα «βόμβα»: Στον ΠΑΟΚ ο Μπλάνκεναου
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ24-07-2023, 17:50
Πρόστιμο… μαμούθ στον Βαγγέλη Μαρινάκη!
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ17-06-2023, 12:50
Δυνατά για Μισιτζάν ο ΠΑΟΚ! (vids)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16-06-2023, 14:16
Παραμένει Θεσσαλονίκη ο Ελ Καντουρί! (pic)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21-05-2023, 09:05
«Πιθανός προορισμός του Ολιβάρες ο ΠΑΟΚ»