Έχοντας ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΚ με σκορ 1-0 στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Final Four, η Κ17 του ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ολυμπιακό με “φόντο” τον τίτλο του Πρωταθλητή!
Aπό την πλευρά τους, οι Πειραιώτες κέρδισαν με 2-0 τον Άρη, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.
Live η εξέλιξη του αγώνα:
ΤΕΛΟΣ στο ματς – Ο Ολυμπιακός επικρατεί τον ΠΑΟΚ με 4-5 σε έναν απίστευτο τελικό
120’+1′ Άουτ σουτ του Βρύζα για τον ΠΑΟΚ
119′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ Ο ΠΑΟΚ! Ο Τσομπάνης κάνει το 4-5 με πλασέ!
115′ Πέντε λεπτά ακόμη για το φινάλε
109′ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. Ο Κατσαρός κάνει αρχικά σπουδαία επέμβαση, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Λιατσικούρας κάνει το 3-5 για τους ερυθρόλευκους.
105′ Απίστευτο. 30” μετά το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους της παράτασης ο Ολυμπιακός σκοράρει και κάνει το 3-4 με τον Κωστούλα
Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της παράτασης
Φινάλε στο πρώτο μέρος της παράτασης, ισόπαλες 3-3 οι δύο ομάδες
105′ Τρομερή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να πάρει ξανά προβάδισμα. Σουτ του Χατσίδη άουτ.
103′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ Ο ΠΑΟΚ! Απίστευτος τελικός! Φοβερή σέντρα, ο Τσομπάνης παίρνει την κεφαλιά κερδίζοντας τους πάντες στον αέρα και κάνει το 3-3!
99′ Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να κλείσει στα καρέ του τον Ολυμπιακό
90′ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό με τον Λίγδα να κάνει το 2-3
Ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ – Στην παράταση ο τελικός – ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-2
90′ Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων
88′ Μύθου αντί Ντούνγκα για τον ΠΑΟΚ
86′ Κίτρινη στον Σνάουτσερ του ΠΑΟΚ
80′ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λίγδα που κάνει το 2-2
80′ Ο Αβράμπος μπαίνει στον αγώνα στη θέση του Κούπενου για τον ΠΑΟΚ
78′ Κίτρινη κάρτα στον Παπαγεωργίου τον αρχηγό του ΠΑΟΚ
76′ Σουτ του Χατσίδη έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού
72′ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στη θέση του Κεσίδη περνάει στον αγώνα ο Τσομπάνης
68′ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Πνευμονίδης πήρε μια κεφαλιά από κοντά, αλλά ο Κατσαρός απέκρουσε και έσωσε.
60′ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. Εκτέλεση φάουλ του Πνευμονίδη, κεφαλιά του Κωστούλα με τους ερυθρόλευκους να μειώνουν σε 2-1
54′ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τετ-α-τετ του Πνευμονίδη να το σταματάει ο Κατσαρός
51′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ Ο ΠΑΟΚ! Εκτέλεση κόρνερ Κεσίδη κεφαλιά του Καλαϊτσίδη και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-0! Φάση – καρμπόν με το γκολ του ημιτελικού κόντρα στην ΑΕΚ πετυχαίνουν οι ασπρόμαυροι.
Ξεκινάει το 2ο ημίχρονο
Φινάλε στο πρώτο μέρος. ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-0
45’+2′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ Ο ΠΑΟΚ! Ωραία προσπάθεια του Χατσίδη που βρήκε τον Ντούνγκα εκείνος έβγαλε τη σέντρα για τον Κεσίδη που σούταρε, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Κουράκλη και πέρασε τη γραμμή για το 1-0 του Δικεφάλου
44′ Μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ με σουτ του Ντούνγκα να το μπλοκάρει ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού
36′ Υπό βροχή οι μάχες των δύο ομάδων στο Πανθεσσαλικό.
30′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Πολύ όμορφη πάσα του Παπαγεωργίου στον Χατσίδη εκείνος μπήκε στην περιοχή έκανε το γύρισμα, αλλά απέκρουσε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Παραμένει το 0-0.
21′ Ο Καλαϊτσίδης του ΠΑΟΚ σούταρε με τη μία μετά από γύρισμα στην περιοχή, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού
15′ Πρώτο τέταρτο στο παιχνίδι, με το 0-0 να παραμένει
6′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με το γύρισμα του Καλαϊτσίδη μέσα στην μικρή περιοχή να μη βρίσκει αποδέκτη
3′ Ωραία αμυντική παρέμβαση του Πανικίδη του ΠΑΟΚ σε προσπάθεια του Κωστούλα, η μπάλα άουτ.
1′ Ξεκίνησε ο τελικός!
Σε αντίθεση με τους ημιτελικούς, εφόσον ο τελικός λήξει ισόπαλος στην κανονική διάρκεια ακολουθεί παράταση και εν συνεχεία εάν χρειαστεί πέναλτι
Οι δύο αρχηγοί κουβαλούν το τρόπαιο κατά την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.
Η αναμέτρηση ξεκινάει στις 17:00 και διεξάγεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, ενώ μεταδίδεται “ζωντανά” από τα κανάλια Novasports.
Διαιτητής του τελικού είναι ο ΓεώργιοςΤασιόπουλος, με βοηθούς τους ΣταμάτιοΣφυρή και ΚωνσταντίνοΤασιόπουλο, ενώ τέταρτος διαιτητής είναι ο Κωνσταντίνος Τσίντζας, όλοι τους της ΕΠΣ Θεσσαλίας.
Υπενθυμίζεται πως η Κ17 του ΠΑΟΚ είναι η Πρωταθλήτρια των δύο τελευταίων σεζόν, ενώ στα οχτώ τελευταία χρόνια που ο τίτλος κρίνεται σε Final 4, οι “ασπρόμαυροι” έχουν δώσει το “παρών” σε πέντε εξ αυτών!
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Κατσαρός, Κούπενος, Πολυκράτης, Πανικίδης, Κοσίδης, Σνάουτσνερ, Κεσίδης, Καλαϊτσίδης, Χατσίδης, Παπαγεωργίου, Ντούνγκα.
H ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Κουράκλης, Σουλανιάκου, Αλαφάκης, Δάμα, Παναγάκος, Μουζακίτης, Τουφάκης, Λιατσικούρας, Κωστούλας, Δαρβίρας, Πνευμονίδης.
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρίσκονται οι Μπελερής, Αβράμπος, Τσίτσκας, Σαπάνης, Παπαευθυμίου, Τσοπάνης, Μύθου, Βρύζας, Καραϊωάννου, Τσίτσιλας και Μυλωνάς.
Στον πάγκο του Ολυμπιακού κάθονται οι Μακρής, Γεωργακόπουλος, Καρκατσάλης, Παυλάκης, Λίγδας, Σούφκα, Κτενάς, Δρίκος, Πλειώνης, Βασιλακόπουλος, Φίλης και Πλις.
Ο Αλέσιο Λίσι μίλησε για την ομάδα και τη νίκη επί της ΑΕΚ, αναφέρθηκε σε κάποιους παίκτες ξεχωριστά ενώ υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης που έχουν οι παίκτες στη συνέντευξη Τύπου. Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για το αν η επιλογή των δυο φορ θα μπορούσε να είχε γίνει και σε προηγούμενα ματς αφού σε αυτό απέδωσε: «Για να παίξεις με δυο επιθετικούς θα πρέπει και οι δυο να είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση».
Για το τι μεσολάβησε μετά την ήττα από τον ΟΦΗ για να αλλάξει ο ΠΑΟΚ αυτή την εικόνα και να έρθει η νίκη επί της ΑΕΚ: «Αυτό που έγινε; Δεν έγινε τίποτε. Προπονούμαστε με τον ίδιο τρόπο. Η διαφορά είναι μια. Με τον ΟΦΗ δε μπήκαν τα γκολ ενώ σε αυτό το ματς μπήκαν».
Για το πάθος των παικτών και αν θεωρεί πως οι παίκτες ήθελαν να στείλουν μήνυμα πως στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται από το καλοκαίρι: «Πιστεύω πως και με τον ΟΦΗ η ομάδα έδειξε τον ίδιο χαρακτήρα. Απλά η διαφορά είναι πως σήμερα στο 1-1 η ΑΕΚ είχε δοκάρι. Αν έμπαινε το γκολ της ΑΕΚ πάλι σήμερα θα λέγαμε πως η ομάδα δεν είχε πάθος. Εγώ είμαι ευχαριστημένος και για το ματς με τον ΟΦΗ και για το ματς με την ΑΕΚ».
Για το αν το 4-4-2 μπορεί να του ανοίξει το rotation για τη συνέχεια της σεζόν: «Δε μπορώ να το απαντήσω με σαφήνεια. Ίσως σε κάποιες θέσεις. Αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί παίκτες που παίζουν στο κέντρο. Θα δούμε στο μέλλον. Γιατί κάθε παιχνίδι είναι ένας διαφορετικός… κόσμος».
Για την κατάσταση των Ντεσπόντοφ-Λουσέ: «Είναι κοντά ο Λουσέ στο να επιστρέψει και μπορεί και με τον Αστέρα. Για τον Ντεσπόντοφ, κάνει προπόνηση σε ένα μέρος με την ομάδα, δεν πιστεύω πως είναι μακριά από το να επιστρέψει…»
Για την εμφάνιση του Μοναστηρλή: «Ο Μοναστηρλής όπως και άλλα παιδιά που δεν παίζουν πολύ, έκαναν ένα καλό παιχνίδι. Και αυτό δείχνει πως έχουμε υψηλό επίπεδο προπόνησης για όλη την ομάδα. Κάποιες φορές φαίνεται το αποτέλεσμα της προπόνησης, κάποιες άλλες φορές όχι. Αλλά ναι ο Μοναστηρλής έπαιξε καλά, το σημαντικό είναι να υπάρχει ισορροπία. Και για αυτόν η ισορροπία είναι σημαντική γιατί είναι νέος, μπορεί να κάνει λάθη αλλά είναι η διαδικασία ωρίμανσης. Δε θα “σκοτώσουμε” τον Τσιφτσή για ένα λάθος που έκανε, πρέπει να κρατήσουμε ισορροπία».
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 της ΑΕΚ στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας και ανέβηκε στην 3η θέση της κατάταξης, έχοντας 7 βαθμούς, πίσω από Ολυμπιακό,Παναθηναϊκό που έχουν από 9.
Την πρώτη 4άδα συμπληρώνει η ΑΕΚ που έχει 6, ενώ ο ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική του Κυπέλλου, θα παίξει εκτός έδρας με την Καλαμάτα.
Ο Παντελής Χατζηδιάκος μίλησε για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ και για την εικόνα της ομάδας. Αναλυτικά όσα είπε...
Για το 4-4-2 που έπαιξε ο ΠΑΟΚ: «Και τα δύο παιδιά της επίθεσης είναι φοβερά. Δουλεύουν μαζί και δίνουν πάσες ο ένας στον άλλον. Βοηθάνε πολύ και στην άμυνα. Επαιξαν και οι δύο ομάδες 4-4-2. Μας βοήθησαν πολύ σε ένα τακτικό παιχνίδι. Σαν ομάδα ο ΠΑΟΚ ήταν αυτό που έπρεπε να δείχνει σε κάθε παιχνίδι».
Για το ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές:«Σίγουρα. Υπήρχαν κάποια πολύ κακά αποτελέσματα. Δεν το βλέπετε, αλλά στις προπονήσεις δουλεύουμε πολύ δυνατά και αυτό δεν έβγαινε στους αγώνες. Δείξαμε ότι πιστεύουμε ο ένας στον άλλον και βγήκε η σκληρή δουλειά. Αυτός ο αγώνας πρέπει να είναι ο μέσος όρος σε κάθε ματς του ΠΑΟΚ».
Για την πίεση μετά τα τελευταία αποτελέσματα: «Παίζοντας στα τρία τελευταία, έχασες τα δύο. Εννοείται στον ΠΑΟΚ υπάρχει πίεση και αντιμετωπίζαμε την ΑΕΚ, μία πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, που ξέρει ότι έχουμε πίεση. Δείξαμε πολύ καλό χαρακτήρα σαν ομάδα και συνεχίζουμε».
Για την προοπτική να τερματίσει στην τετράδα της League Phase: «Τώρα προέχει ο Αστέρας. Πρέπει το ματς αυτό να είναι η βάση για το μέλλον. Συγκεντρωνόμαστε εκεί, ώστε να χτίσουμε το μομέντουμ, να κάνουμε σερί νικών και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο».