Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρινάκης: «Θα φτιάξουμε ομάδα που θα κερδίζει και τη διαιτησία»

Έκλαψαν και τα δάκρυα, γέλασαν και τα γέλια! Ανοίξτε το, δεν είναι ιός!

PAOK24

Μαρινάκης: «Θα φτιάξουμε ομάδα που θα κερδίζει και τη διαιτησία»

Τις σκέψεις του για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2023-24 εξωτερίκευσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των Ντιέγκο Μαρτίνεθ και Αντόνιο Κορδόν.

Ο ισχυρός άντρας των Πειραιωτών, είπε αρχικά:

«Να έχουμε μία καλή ποδοσφαιρική χρονιά. Είναι η καλύτερη στιγμή σήμερα. Αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω τη χρονιά που πέρασε. Η προσωπική μου άποψη δεν είναι όσο τραγική την παρουσιάζουν. Για αυτό φέραμε ίσως τον καλύτερο τεχνικό διευθυντή με επιτυχία σε μεγάλες ομάδες και με Πρωτάθλημα με τη Μονακό. Με επιτυχίες τεράστιες και με παίκτες.

Και έναν προπονητή επιπέδου Πριμέρα. Νέος προπονητής που διψάει για επιτυχίες. Εμπιστεύθηκα τον Αντόνιο στην επιλογή του. Ξέρει πολύ καλά που ήρθε. Θέλουμε επίθεση, επίθεση, επίθεση. Μία ομάδα να πρεσάρει και να κερδίζει και να χαιρόμαστε το θέαμα και τους παίκτες μας. Όλα αυτά δεν είναι εύκολα και χρειάζονται χρόνο. Να είστε σίγουροι πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν δουλέψει σκληρά και μπορούν να πετύχουν τους στόχους. Και τη διάθεση έχουν.

Είχα αποφασίσει να μιλήσουμε σε μία συνέντευξη Τύπου με όλους και να ρωτήσετε ότι θέλετε και γενικά τι γίνεται με το ελληνικό ποδόσφαιρο σαν ομάδα και σαν χώρα. Ίσως σήμερα να μην είναι η κατάλληλη μέρα λόγω της παρουσίασης αλλά ορισμένες ερωτήσεις θα είμαστε εκεί να απαντήσουμε».

Τα… καλύτερα ωστόσο, ο Μαρινάκης τα κράτησε για την δευτερολογία του! «Η ομορφιά της δημοκρατίας είναι να τα ανέχεσαι και να συζητάς. Σε μία κοινωνία έχεις ανθρώπους που προσφέρουν ή δεν προσφέρουν ή κλέβουν ή σκοτώνουν. Προσπαθούμε να βρούμε μία άκρη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλές παθογένειες και θα το ήθελα σε πιο καλό επίπεδο.

Από το 2010 προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις πρώτα απ’ όλα η ομάδα να ενισχυθεί, να φτιαχτούν σωστά οι υποδομές και μία επιλογή συνεργατών γύρω από την ομάδα. Να μπορέσουμε να αλλάξουμε επίπεδο τον Ολυμπιακό. Για την καταξίωση σε όλα τα επίπεδα. Η προσπάθεια αυτή έπιασε τόπο. Βρεθήκαμε σε υψηλότερο επίπεδο. Κάναμε προσπάθειες που έμειναν στην ιστορία. Προπονητές που έκαναν μετά τεράστιες καριέρες. Επίσης παίκτες να πηγαίνουν πολύ καλά αλλά και στελέχη που εργάστηκαν στον Ολυμπιακό να διαπρέπουν σε ευρωπαϊκές ομάδες. Αυτό δεν είχε ξαναγίνει και είμαι ιδιαίτερα περήφανος για αυτό. Αυτό είναι η πιο μεγάλη απόδειξη.

Θεωρώ πως υπάρχει μία σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το βλέπουν όλοι και το είδε και πριν μερικά χρόνια ο κ. Μητσοτάκης και για αυτό ζήτησε την Ολιστική Μελέτη. Ήταν ένα μνημόνιο θέλετε να το πούμε. Αυτή τη μελέτη η ΕΠΟ την προσάρμοσε στα μέτρα της αλλά δεν έχει εφαρμοστεί έως τώρα.

Εδώ έχουμε αρχιδιαιητή τον κ. Μάνταλο ενώ μιλά η Ολιστική Μελέτη. Οι επαγγελματικές ομάδες δεν ορίζουν τις τύχες τους αλλά η ΕΠΟ άρα κοροϊδευόμαστε. Εδώ η επαγγελματική διαιτησία παρότι είναι Νόμος δεν εφαρμόζεται. Η νέα Κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες. Ο ρόλος μου δεν είναι να παραπονιέμαι. Εμείς είμαστε νικητές. Παρότι η χρονιά 22-23 οι μισθοί ήταν οι ψηλότεροι στην ιστορία του συλλόγου. Είχαμε 40 εκατ. ευρώ έξοδα για παίκτες – προπονητές και ήταν από τις χειρότερες κατατάξεις.

Δεν καταφέραμε να φτιάξουμε ομάδα που να κερδίζει διαιτησία και παρασκήνιο. Εάν η διαιτησία ήταν 50-50 θα είχαμε πάρει πρωτάθλημα άνετα. Επίσης έχουμε ετοιμάσει ένα βίντεο για τα εγκλήματα και σε βάρος μας και σε άλλες ομάδες. Άρα φέτος η δουλειά μας είναι πιο δύσκολη γιατί θέλουμε μία ομάδα που θα νικά και τη διαιτησία. Θα το προσπαθήσουμε και ξέρετε πως είμαστε νικητές. Υπάρχει η αύρα του νικητή».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η δικαστής της Λίγκα εκθέτει την ΔΕΑΒ!

Η ποινή που επέβαλλε η Super League στον ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Και ενώ η ΔΕΑΒ, μέσω ενός δηλωμένου οπαδού του Παναθηναϊκού, τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, για τα όσα... δεν έγιναν στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League τιμώρησε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με πρόστιμο 5 χιλιάδων ευρώ για τη συμπεριφορά των φίλων του στο ματς με τους Πειραιώτες!

Ουσιαστικά, το δικαιοδοτικό όργανο της Λίγκας είπε "μπράβο" στον ΠΑΟΚ που σε ένα παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας, που μάλιστα εξελίχθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Δικέφαλο, οι φίλοι του επέδειξαν υποδειγματική στάση, τη στιγμή που η Πολιτεία, χωρίς καν να δώσει στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα της απολογίας, τον τιμώρησε να αγωνιστεί στην πρεμιέρα των play off κεκλεισμένων των θυρών για κροτίδες στην κερκίδα, ενώ σε άλλα γήπεδα ανάβουν ανενόχλητα όσους πυρσούς θέλουν!

Η σχετική απόφαση της Super League, αναφέρει:

"Αρ. Απόφ. 42/22-2-2024

ΠΡΟΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Δέχεται ότι η εγκαλουμένη τέλεσε τις αποδιδόμενες σε αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) τη χρηματική ποινή των τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ για την 1η πράξη (παράβαση άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. γ’ του Π.Κ. της ΕΠΟ), β) τη χρηματική ποινή των δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ για την 2η πράξη την οποία τέλεσε καθ’ υποτροπήν, δεδομένης της καταφάσεως της πειθαρχικής της ευθύνης, για όμοιες πράξεις σε τρείς προγενεστέρως διενεργηθέντες αγώνες της ιδίας αγωνιστικής περιόδου, δυνάμει των υπ’ αριθ. 230/22-9-2023, 306/20-11-2023 και 322/1-12-2023 τελεσίδικων αποφάσεων του παρόντος πειθαρχικού οργάνου (παράβαση άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, περ. a΄, 15 παρ. 2 περ. β’ ΙΙΙ του Π.Κ. της ΕΠΟ) και γ) τη χρηματική ποινή των δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ για την 3η πράξη την οποία τέλεσε καθ’ υποτροπήν, δεδομένης της καταφάσεως της πειθαρχικής της ευθύνης, για όμοιες πράξεις σε δύο προγενεστέρως διενεργηθέντες αγώνες της ιδίας αγωνιστικής περιόδου, δυνάμει των υπ’ αριθ. 230/22-9-2023 και 279/26-10-2023 τελεσίδικων αποφάσεων του παρόντος πειθαρχικού οργάνου (παράβαση άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, περ. α΄, 15 παρ. 3 περ. Ι. α’, ε’ του Π.Κ. της ΕΠΟ).

Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή, ποσού πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ. (αγώνας της 18-2-2024 με την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

Η Αθλητική Δικαστής

Αντιγόνη Σταμολέκα, Πρωτοδίκης

Ο Γραμματέας

Στυλιανός Βασιλειάδης".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Συνεχίζουμε, με το ίδιο πάθος, μέχρι το τέλος, σαν ένας!» (pic)

Το “σύνθημα” της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την επόμενη ημέρα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δικό τους μήνυμα προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ θέλησε να στείλει πριν από λίγο η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ, με ανάρτηση στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram.

«Συνεχίζουμε, με αυτό το πάθος, μέχρι το τέλος, σαν ένας!» έγραψε χαρακτηριστικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως σχόλιο στις φωτογραφίες που "ανέβασε" με πρωταγωνιστές τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Μαγκομέντ Οζντόεφ και Τόμας Κεντζιόρα!

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κλήση της ΕΕΑ στον Αλαφούζο!

Να στοιχειοθετήσει και να αποδείξει τα περί θυγατρικών θα κληθεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Εξηγήσεις για τις δηλώσεις του περί θυγατρικών ομάδων στη Super League θα κληθεί να δώσει στην ΕΕΑ ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως αναφέρει το "dikisports.blogspot.com", πρόκειται να κληθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τα όσα δήλωσε μετά την αναμέτρηση με τη Λαμία στη Λεωφόρο (2-2), προκειμένου να στοιχειοθετήσει τις καταγγελίες του, έχοντας τονίσει μεταξύ άλλων:

|"Θέλω να διαμαρτυρηθώ για τη διαιτησία. Το πρωτάθλημα για να είναι αξιόπιστο, για να έχει κόσμο και επιτυχία πρέπει να έχουν όλες οι ομάδες τις ίδιες συνθήκες. Εδώ έχουμε ομάδες με θυγατρικές ομάδες. Έχουμε διαιτητές οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο, είτε φοβούνται είτε για οτιδήποτε, δεν θέλουν να σφυρίξουν εμας και να μας σφυρίξουν πέναλτι επειδή όλοι οι βασικοί μας αντίπαλοι φωνάζουν πως παίρνουμε πέναλτι".

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ