Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τον κοίταξε στα μάτια αλλά…

Η Κ20 του ΠΑΟΚ κόντραρε στα ίσα τον Άγιαξ, όμως ένα κακό τρίλεπτο της στέρησε κάτι καλύτερο και αποχαιρετά το UEFA Youth League μετά την ήττα με 2-1 στο Άμστερνταμ.

Ελένη Μπούντου

Τον κοίταξε στα μάτια αλλά…

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Ολλανδία, έχοντας να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0 του πρώτου παιχνιδιού απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο που “ξεδίπλωσε” προ ημερών την ποιότητά του στο Καυτανζόγλειο.

Παρ΄όλα αυτά, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά με το “καλημέρα” , ωστόσο, στάθηκαν άτυχοι καθώς είδαν το δοκάρι να σταματά δις την προσπάθεια του Γκαργκαλατζίδη.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και προσπάθησαν να απαντήσουν στις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, με σημαντικότερη αυτήν στον 22ο λεπτό της αναμέτρησης με πρωταγωνιστή τον Ντε Βιτ. Ο ρυθμός έπεσε σταδιακά και οι δυο ομάδες με το δείκτη του σκορ στο 0-0 οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Στο β΄ημίχρονο, οι “ασπρόμαυροι” προσπάθησαν και πάλι να παραβιάσουν την εστία του Άγιαξ αλλά ο Σταθόπουλος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον πορτιέρε των γηπεδούχων. Το κομβικό σημείο του παιχνιδιού ήταν στο 73΄και είχε την υπογραφή του ρέφερι, ο οποίος καταλόγισε πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ, σε μια λανθασμένη εκτίμηση.

Ο Άγιαξ άνοιξε το σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σίραζ ενώ μέσα σε τρία λεπτά, εκμεταλλευόμενος την “σύγχυση” του Δικεφάλου, και πάλι ο Σίραζ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε… εγωισμό στο παιχνίδι του, πέτυχε το γκολ της τιμής και μείωσε στο 83΄με τον Δημητρίου.

Το 2-1 ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού, αποτέλεσμα που αφήνει εκτός Ευρώπης τον ΠΑΟΚ που αναμφισβήτητα “απόλαυσε” ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό ταξίδι, συλλέγοντας μοναδικές εμπειρίες.

Αναλυτικά το φιλμ του παιχνιδιού:

– 90 +3′ Λήξη της αναμέτρησης στην Ολλανδία: Άγιαξ – ΠΑΟΚ 2-1

– 90 +2′ Μεγάλη διπλή επέμβαση του Μούτσα

– 86΄Γκοοολλ για τον ΠΑΟΚ! Ο Δημητρίου από κοντά, μετά από φάση διαρκείας μειώνει σε 2-1 για τον Δικέφαλο

– 83′ Μεγάλη φάση για τον Άγιαξ, με τον Μούτσα να κάνει μεγάλη επέμβαση αρχικά και τον επιθετικό του Άγιαξ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι

– 82′ Σουτ του Αηδονίδη, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Άγιαξ

– 81′ Νέο δοκάρι για τον ΠΑΟΚ μετά από σουτ του Αηδονίδη

– 76′ Διπλή αλλαγή για τον Άγιαξ στη θέση του Νούνελι μπαίνει ο Κάρς και στη θέση του Ντόκι ο Μαουσίβα

– 75΄Γκολ και πάλι για τον Άγιαξ. Ο Σίραζ με κεφαλιά από κοντά κάνει το 2-0 για τον Άγιαξ

– 73′ Γκολ για τον Άγιαξ! Ο Μούτσα πέφτει σωστά αλλά η εκτέλεση του Σίραζ είναι πολύ καλή και ο Άγιαξ ανοίγει το σκορ

– 72′ Πέναλτι για τον Άγιαξ, κακή απόφαση από τον διαιτητή της αναμέτρησης

– 63′ Ο Σταθόπουλος στην πρώτη του προσπάθεια νικήθηκε σε τετ α τετ από τον τερματοφύλακα του Άγιαξ

– 62′ Τρίτη αλλαγή για τον Δικέφαλο. Ο Σταθόπουλος στην θέση του Γιαλαμούδη και άκρως επιθετικός πλέον ο ΠΑΟΚ

– 55′ Χωρίς κάτι αξιοσημείωτο μέχρι τώρα το πρώτο μέρος

– 53′ Απειλητικός ο Κλάιφερτ, το σουτ που επιχειρεί όμως καταλήγει άουτ

– 46′ Διπλή αλλαγή με τους Τζοβάρα και Αηδονίδη να παίρνουν τις θέσεις των Ματθαίου και Χατζηδίμπα. Αλλαγή και για τον Άγιαξ με τον Φλέμινγκ να αντικαθιστά τον Ντε Βιτ

Σέντρα στο δεύτερο μέρος στην Ολλανδία

ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Άγιαξ – ΠΑΟΚ Κ20 0-0

Ημίχρονο στο Άμστερνταμ με το 0-0 να… σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων σε ένα ματς με δυνατές μονομαχίες και από ένα δοκάρι για ΠΑΟΚ και Άγιαξ

– 45′ Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις

– 44′ Δεύτερη κίτρινη στην αναμέτρηση, τη δέχεται ο Ματθαίου για το μαρκάρισμα του στον Νούνελι

– 42′ Ευκαιρία για τον Άγιαξ με τον Ντε Βιτ και πάλι ο Μούτσα επεμβαίνει “σωτήρια” και μπλοκάρει την μπάλα

– 37′ Κίτρινη στον Γιαλαμούδη για φάουλ που έκανε πάνω στον Ντε Βιτ

– 36′ Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις κυλά το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. Ο Άγιαξ έχει την κατοχή και ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να “χτυπήσει” με αντεπιθέσεις

35΄Δέκα λεπτά ακόμα για την λήξη του ημιχρόνου, δυνατά μαρκαρίσματα και από τις δύο ομάδες στην μεσαία γραμμή

– 28′ Έχει πέσει ο ρυθμός του αγώνα με τον Άγιαξ να έχει την κατοχή και τον ΠΑΟΚ να ψάχνει την κόντρα

– 24′ Αρχίζει και πιέζει ο Άγιαξ, με πρωταγωνιστές τους Έιτινγκ και Ντε Βιτ 

– 22′ Δοκάρι για τον Άγιαξ με τον Ντε Βιτ. Δραστήριος ο Ολλανδός επιθετικός του “Αίαντα”

– 19′ Κόρνερ για τον Άγιαξ, σουτ του Ντε Βιτ και πάλι ο Μούτσα σώζει στέλνοντας την μπάλα εκ νέου κόρνερ

– 17′ Καλή ευκαιρία για τον Άγιαξ, με τον Μούτσα να αποκρούει το σουτ του Έιτινγκ

Ισορροπημένο ματς στο πρώτο 15λεπτο, με τον Άγιαξ να έχει την κατοχή, αλλά ο ΠΑΟΚ δείχνει επιθετικές διαθέσεις, έχοντας χάσει 2-3 ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.

– 13′ Σουτ του Κλάιφερτ, η μπάλα καταλήγει άουτ

10΄Νέα απίθανη φάση για τον ΠΑΟΚ, με τον Χατζηδίμπα να εκτελεί το κόρνερ, τον Ματθαίου να πιάνει το σουτ, αναγκάζοντας τον πορτιέρε του Άγιαξ να διώξει δύσκολα

3′ Πρώτη ευκαιρία και για τον Άγιαξ με τον Ντε Βιτ να απαντά στη μεγάλη φάση του ΠΑΟΚ νωρίτερα

2′ Απίστευτη χαμένη φάση για τον ΠΑΟΚ, με τελείωμα του Γκαργκαλατζίδη να βρίσκει και στα δύο δοκάρια

Όλα έτοιμα για τη σέντρα στην αναμέτρηση

Ο προπονητής της Κ20 του Άγιαξ, Άρον Βίντερ μίλησε για τον ΠΑΟΚ, σημειώνοντας: “Περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Εκτός έδρας κερδίσαμε με 2-0, αλλά από ότι είδαμε είναι μια δύσκολη ομάδα. Είναι μια ομάδα με πνεύμα, που θέλει να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να παίξουν όσο πιο καλά μπορούν. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πονηρή ομάδα, επομένως θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι”.

Το ματς θα διεξαχθεί στο “De Toekomst”, χωρητικότητας 2.000 θέσεων και το οποίο αποτελεί την έδρα των ακαδημιών του “Αίαντα”.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Μούτσα, Παπαθανασίου, Δημητρίου, Δοδοντσάκης, Γιαλαμούδης (Σταθόπουλος 62΄), Χατζηδίμπας (Αηδονίδης 46′ ), Μελετίδης, Νούκαρης, Ματθαίου (Τζοβάρας 46′ ) Λύρατζης, Γκαργκαλατζίδης.

Στον πάγκο για τον Δικέφαλο θα είναι οι: Σιαμπάνης, Σταθόπουλος, Χατζηστραβός, Κυριλλίδης, Αηδονίδης, Τζοβάρας και Καπρέτσος

Η ενδεκάδα του Άγιαξ: Ντε Λάνγκε, Μπακμπόρτ, Ντόκι, Μπέικερ, Κέμπερ, Ντε Βιτ (Φλέμινγκ 46′ ), Κλάιφερτ, Έιτινγκ, Νούνελι, Σιρχάους, Ντε Βιτ.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ισλανδός, Γκούναρ Γιόχανσον

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ