ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
“Οριστικό το διαζύγιο Μπότο-ΠΑΟΚ”
Για τελειωμένη υπόθεση μιλούν οι Ιταλοί

Ο Ζοσέ Μπότο αποτελεί από χθες κεντρικό πρόσωπο, από την στιγμή που στην Ιταλία έκαναν την εμφάνισή τους δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για “διαζύγιο” με τον ΠΑΟΚ.
Σήμερα, το TuttoMercato δίνει συνέχεια στο συγκεκριμένο θέμα, σημειώνοντας πως ο Πορτογάλος έλυσε το συμβόλαιό του κοινή συναινέσει με τον “Δικέφαλο”.
“Ο Ζοσέ Μπότο δεν είναι πλέον αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πορτογάλος έλυσε το συμβόλαιό του κοινή συναινέσει με την ελληνική ομάδα, λόγω διαφορετικών απόψεων για τις μεταγραφές και άλλα θέματα που αφορούν τη δουλειά του“, υποστηρίζουν χαρακτηριστικά οι Ιταλοί.
Μάλιστα, σημειώνουν πως ο Μπότο είναι έτοιμος για νέες προκλήσεις στην καριέρα του, ενώ βάζουν στο “κάδρο” και τις Ρόμα και Σπέτσια για τον Πορτογάλο.
Όπως διαβάσατε μέσα από το PAOK24, ο Μπότο είναι όλο το τελευταίο διάστημα εκτός “κάδρου” για τον “Δικέφαλο”, με την ιδιοκτησία να έχει χάσει την εμπιστοσύνη σε αυτόν, κάτι που φάνηκε και στο διάστημα της παρουσίας της ομάδας στην Ολλανδία.
Προφανώς και είναι πλέον θέμα χρόνου να κλείσει αυτό το κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ, με τον Πορτογάλο να μη συνεχίζει στην Τούμπα.

Ο πρώτος γύρος της φετινής Stoiximan Super League, έλαβε και επίσημα τέλος, με τον ΠΑΟΚ να ξεπερνάει εύκολα το εμπόδιο της Λαμίας και να «σκαρφαλώνει» στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μόλις δύο βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.
Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος αξίζει να ρίξουμε μία ματιά και στα εισιτήρια που «έκοψε» η κάθε ομάδα.
Στο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Λαμία, καταγράψαμε τον χαμηλό αριθμό εισιτηρίων που κόπηκαν στο παιχνίδι της Δευτέρας, που ήταν μερικές χιλιάδες κάτω από τον φετινό μέσο όρο του Δικεφάλου στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν δώσει οκτώ παιχνίδια έως τώρα στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, με το μέσο όρο τω εισιτηρίων που έχουν κοπεί να είναι περί τα 10.000, δηλαδή 35% πληρότητα ανά παιχνίδι (σ.σ. Η χωρητικότητα της Τούμπας ανέρχεται στις 28.703).
Τα 10.000 εισιτήρια ανά παιχνίδι κατατάσσουν τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ αν συγκρίνουμε την πληρότητα του κάθε γηπέδου τότε ο ΠΑΟΚ με το 35% ανά αγώνα τοποθετείται στην 7η θέση.
Μπορεί η ομάδα να βελτιώνεται αισθητά από εβδομάδα σε εβδομάδα, όμως για την ώρα ο αριθμός των εισιτηρίων παραμένει χαμηλός στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Προφανώς σε αυτό έχει συμβάλλει σημαντικά το γεγονός ότι ο Δικέφαλος στον πρώτο γύρο έχει δώσει μονάχα 1 ντέρμπι, αυτό με τον Άρη, ενώ στον δεύτερο γύρο θα υποδεχθεί τους τρεις της Αθήνας στην έδρα του.
Αναλυτικά η πληρότητα των γηπέδων της Stoiximan Super League, στον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος:
ΑΕΚ - 26.000 / 32.500 (81%)
ΟΣΦΠ - 23.500 / 33.334 (70%)
ΠΑΟΚ - 10.000 / 28.703 (35%)
ΠΑΟ - 11.000 / 16.003 (69%)
ΑΡΗΣ - 5.841 / 22.800 (26%)
ΟΦΗ - 4.502 / 9.088 (50%)
ΑΣΤΕΡΑΣ - 3.263 / 7.423 (44%)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - 2.691 / 7.652 (35%)
ΛΑΜΙΑ - 2.012 / 5.500 (37%)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - 1.520 / 7.321 (21%)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - 1.290 / 9.050 (14%)
ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - 1.002 / 9.500 (11%)
ΒΟΛΟΣ - 907 / 22.700 (4%)
ΚΗΦΙΣΙΑ - 567 / 4.851 (12%)

Γνωστοποιήθηκαν οι διαιτητές που θα σφυρίξουν την 13η αγωνιστική της Super League 2.
Ο ΠΑΟΚ Β, αντιμετωπίζει τη Νίκη Βόλου την Δευτέρα 11/12 στις 3:00μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης, παιχνίδι που θα διευθύνει ο Νικόλαος Παπακωνσταντίνου από την ΕΠΣ Φθιώτιδας. Βοηθοί του θα είναι οι Αθανάσιος Μαλανδρής (Χαλκιδικής) και Αχιλλέας Αναστασιάδης (Σερρών).
Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Στέφανος Ξηρογιάννης (Βοιωτίας) και παρατηρητής διαιτησίας ο Πέτρος Τρύφων (Δράμας).

Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στη Λαμία το απόγευμα της Δευτέρας στο γήπεδο της Τούμπας και πλέον βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς σε 13 παιχνίδια.
Ο Δικέφαλος είναι η μοναδική Ελληνική ομάδα που δεν έχει γνωρίσει ήττα σε εντός έδρας αναμέτρηση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει δώσει φέτος 13 επίσημα παιχνίδια στην Τούμπα, εκεί όπου μετράει ρεκόρ 9 νίκες και 4 ισοπαλίες.
Οι «ασπρόμαυροι» έχουν μπροστά τους ακόμη τρία επίσημα εντός έδρας παιχνίδια και μπορούν κάλλιστα να μεγαλώσουν κι άλλο το εν λόγω ρεκόρ.
Αναλυτικά τα φετινά εντός έδρας παιχνίδια:
ΠΑΟΚ-Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 0-0
ΠΑΟΚ-Χάιντουκ Σπλιτ 3-0
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-0
ΠΑΟΚ-Κηφισιά 2-1
ΠΑΟΚ-Χαρτς 4-0
ΠΑΟΚ-Άρης 0-0
ΠΑΟΚ-Βόλος 3-0
ΠΑΟΚ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-0
ΠΑΟΚ-Αμπερντίν 2-2
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-1
ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0
ΠΑΟΚ-Λαμία 3-0