Connect with us

Preseason

Οι «φύλακες άγγελοι» του Λουτσέσκου!

Όλοι οι άνθρωποι του “ασπρόμαυρου” τεχνικού τιμ στο… μικροσκόπιο!

PAOK24

Οι «φύλακες άγγελοι» του Λουτσέσκου!

Το «team Lucescu» άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό, ωστόσο οι άνθρωποι γύρω από τον Ρουμάνο προπονητή παραμένουν να είναι άκρως σημαντικοί, με έντονη επίδραση στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ.

Η αποχώρηση του Κριστιάνο Μπάτσι από το προπονητικό τιμ του Ραζβάν Λουτσέσκου προκάλεσε αρκετές συζητήσεις, ωστόσο ο Ρουμάνος προπονητής ήξερε ποιον έπρεπε να εμπιστευτεί και να επαναφέρει στην ομάδα του.

Ο Πάολο Καστορίνα επέστρεψε και έγινε το «δεξί χέρι» του Λουτσέσκου, η «ψυχή» του προπονητικού τιμ. Ο 47χρονος Ιταλός έλλειψε πολύ την περσινή σεζόν, όταν αποφάσισε για προσωπικούς λόγους να επιστρέψει στην πατρίδα του. Είναι κανονικός προπονητής, με δίπλωμα UEFA Pro, επιστρέφοντας στον ΠΑΟΚ ανέλαβε καθήκοντα α’ βοηθού προπονητή, δουλεύοντας περισσότερο με το αμυντικό κομμάτι, αφήνοντας στον Λουτσέσκου οτιδήποτε έχει να κάνει με τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Οι δυο τους συζητάνε τα πάντα. Είναι ο πιο άμεσος συνεργάτης του, αυτός που θα στήσει την προπόνηση και θα βρεθεί στο γήπεδο μια ώρα πριν την έναρξη της. Παράλληλα, συνεχίζει να βοηθάει πολύ στην ατομική βελτίωση των ποδοσφαιριστών.

Οι «μικροί» της ομάδας, με πρώτο και καλύτερο τον Στέφανο Τζίμα στις λίγες ημέρες που βρέθηκε στην προετοιμασία, δούλεψαν αρκετά με τον Ιταλό προπονητή από τα χέρια του οποίου έχει περάσει και έχει αναδειχθεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο Νικολό Τζανιόλο.

«ΣΤΗΜΕΝΑ»

Ο Νικολάε Κονσταντίν ήταν πρώτος προπονητής της ρουμανικής Πετρολούλ έως και τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά στον ΠΑΟΚ έχει αναλάβει το κομμάτι της δουλειάς που αφορά τα επιθετικά και αμυντικά στημένα. Ο Ρουμάνος είδε με ικανοποίηση να βγαίνει στο γήπεδο η δουλειά που γίνεται σχεδόν καθημερινά στις στατικές φάσεις. Το γκολ του Στέφαν Σβαμπ στο φιλικό με την Γκενκ ήταν βγαλμένο μέσα από το βιβλίο των ασκήσεων, με τον ΤροστΈκονγκ να στήνει το «σκριν» προκειμένου ο συμπαίκτης του να σκοράρει χωρίς αντίπαλο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης στην Ολλανδία δούλεψε στις προπονήσεις μαζί με τους παίκτες, άλλωστε τα καθήκοντα του είναι πρώτα μέσα στο γήπεδο ως δεύτερος βοηθός του και ακολούθως η μελέτη των αντιπάλων.

Στο τιμ παραμένει ο Γιώργος Τσονάκας (προπονητής αποκατάστασης που είναι δίπλα στον Λουτσέσκου από τα χρόνια της Ξάνθης), με έντονη παρουσία σε αρκετά κομμάτια της προπόνησης, αλλά και των στοιχείων που προκύπτουν μέσω των ειδικών μετρήσεων για κάθε ποδοσφαιριστή, πάντα σε συνεργασία με τον γυμναστή Ματέο Σπαταφόρα, που είναι μόνιμο μέλος του επιτελείου στο οποίο έχει ενταχθεί από τα μισά της περσινής περιόδου ο συμπατριώτης του, Τζόρτζιο Μπιάνκι, που έχει την ευθύνη της εκγύμνασης των τερματοφυλάκων.

Ο Κυριάκος Τσιτιρίδης και ο Γιάννης Τσανικλίδης κατέγραψαν και φέτος τα πάντα, μέσω των GPS και των drones, ενώ οι Βασίλης Καναράς και Ανέστης Ασλανίδης ήταν επιφορτισμένοι για την αποκατάσταση των τραυματιών.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΦΟΤΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ MENTAL COACH

Ο Κρίστιαν Φότα μετράει μόλις είκοσι ημέρες στο τιμ του Λουτσέσκου έχοντας αναλάβει το εξειδικευμένο κομμάτι της ψυχοπνευματικής προετοιμασίας των ποδοσφαιριστών.

Ο Ρουμάνος έχει συγκεκριμένο μοτίβο δουλειάς. Παρακολουθεί εξ αποστάσεως την κατάσταση των ποδοσφαιριστών και όποτε κρίνει ότι χρειάζεται να επέμβει, το κάνει. Παρακολουθεί τις προπονήσεις, βλέπει όλα τα πλάνα που καταγράφουν οι κάμερες, παρατηρεί τις κινήσεις των παικτών, αν είναι οι συνηθισμένες ή αν υπάρχουν αλλαγές συμπεριφοράς.

Ο Κρίστιαν Φότα γνωρίζει ότι ένας λόγος που οδήγησε τον Λουτσέσκου στην επιλογή του ήταν η πνευματικά κατάρρευση των ποδοσφαιριστών στα πλέι οφ, μετά τον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ. Έχει «χτίσει» τα ψυχολογικά προφίλ όλων των παικτών, ήδη, έχει κάνει ένα πρώτο γύρο επαφών μαζί τους.

Πηγή: FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Σφαγή ΠΑΟΚ χωρίς VAR

Αποφάσεις που θα μπορούσαν να παίξουν το δικό τους ρόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.

Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.

Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)

Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:

https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου  το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ