Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καλλιθέα: Ανακοίνωσε διεθνή Βενεζουελάνο από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ

Δυνατή μεταγραφή για την αθηναϊκή ομάδα

PAOK24

Καλλιθέα: Ανακοίνωσε διεθνή Βενεζουελάνο από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ

Η Καλλιθέα προχώρησε σε μια δυνατή μεταγραφή, με την απόκτηση του 26χρονου κεντρικού αμυντικού, Ζόσουα Μεχίας, διεθνής με την Εθνική Βενεζουέλας- ο οποίος την τελευταία διετία αγωνίστηκε στην προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Στα χρόνια του στο Ισραήλ, αγωνίστηκε 26 φορές ενώ πέρασε και από έναν δανεισμό στην Λεγκανές της Ισπανίας.

Η ανακοίνωση του αθηναϊκού συλλόγου:

«Η Athens Kallithea FC ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Βενεζουελάνου αμυντικού Josua Mejías με ελεύθερη μεταγραφή.

Ο Mejías, 26, ήταν συχνά βασικός στην Beitar Jerusalem τις τελευταίες δύο σεζόν, έως ότου ένα ζήτημα σχετικά με την άδεια παραμονής ανέκοψε την πορεία του εκεί. Έχοντας αναδειχθεί στην Primera División της Βενεζουέλας, ο Mejías συνέχισε στην La Liga της Ισπανίας με την Leganés και ακολούθησε μία σειρά από δανεισμούς του στις ισπανικές ομάδες Cartagena, Atlético Madrid B, και Málaga, προτού υπογράψει στην Beitar. Είναι δύο φορές διεθνής με την Εθνική Βενεζουέλας, με την πιο πρόσφατη τον Σεπτέμβριο 2022.

Γεννημένος στη Valencia, στη Βενεζουέλα, ο Mejías αναδείχθηκε από την ακαδημία της τοπικής ομάδας Carabobo και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε ηλικία 18 ετών τον Ιούλιο 2015. Μέτρησε 36 συνολικά συμμετοχές στο πρωτάθλημα (31 ως βασικός) με την ομάδα τα επόμενα δύο χρόνια, έως ότου αποκτήθηκε από την Leganés τον Σεπτέμβριο 2017.

Η Leganés αγωνιζόταν στη La Liga, και έστειλε τον Mejías δανεικό προκειμένου να αποκτήσει την πρώτη του εμπειρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μετά από τρεις σεζόν στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας με τις ομάδες Cartagena, Gimnàstic, και Atlético Madrid B, ο Mejías ανέβηκε επίπεδο παίζοντας στη δεύτερη κατηγορία με τη Málaga τη σεζόν 2020/21, μετρώντας 21 συμμετοχές κατά τη διάρκεια της χρονιάς με την ανδαλουσιανή ομάδα.

Ο επόμενος δανεισμός του Mejías ήταν στην Beitar και την Premier League του Ισραήλ. Αφού κατέγραψε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2021/22, η Beitar απέκτησε τον Mejías από την Leganés με μόνιμη μεταγραφή τον Αύγουστο 2022. Κατά τη σεζόν 2022/23, ο Mejías αγωνίστηκε 90 λεπτά σε 11 από τους πρώτους 13 αγώνες του πρωταθλήματος, μέχρι που ένα ζήτημα με την άδεια παραμονής διέκοψε τη σεζόν του και επέστρεψε στη Βενεζουέλα.

Ως διεθνής, ο Mejías πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα ανδρών σε έναν προκριματικό αγώνα εναντίον της Βραζιλίας στο πλαίσιο του FIFA World Cup το 2022 τον Οκτώβριο 2021. Έκτοτε έχει υπάρξει ακόμη μία φορά διεθνής για τη Βενεζουέλα, σε έναν φιλικό αγώνα εναντίον της Ισλανδίας τον Σεπτέμβριο 2022. Ο Mejías είχε προηγουμένως καταγράψει 11 συμμετοχές για την Εθνική Κ20, συμπεριλαμβανομένων δύο συμμετοχών στο 2017 FIFA Under-20 World Cup, καθώς η Βενεζουέλα έφτασε στον τελικό, αλλά έχασε τελικά από την Αγγλία».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Το σερί χωρίς νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

Η προϊστορία του ζευγαριού μέσα από τα μάτια της διοργανώτριας αρχής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Τούμπα, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την διοργανώτρια αρχή να παρουσιάζει την προϊστορία των ομάδων, στην προαναγγελία του αγώνα.

Αναλυτικά:

Χωρίς νίκη στις πέντε τελευταίες του αναμετρήσεις με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας είναι ο ΠΑΟΚ. Η τελευταία νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι στην κανονική διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος στην Τούμπα, όπου επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Νάρεϊ και Κουλιεράκη.

Στις πέντε αναμετρήσεις που ακολούθησαν υπάρχουν τρεις νίκες της ΑΕΚ και δύο ισοπαλίες, οι οποίες είναι και οι τελευταίες χρονικά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το 1-1 της Τούμπας για τον Β’ Γύρο του φετινού πρωταθλήματος και το 2-2 της Νέας Φιλαδέλφειας για τα Stoiximan Playoffs.

Αυτό το σερί της ΑΕΚ με τις πέντε αναμετρήσεις χωρίς ήττα, ακολούθησε αυτό του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε εννέα αγώνες αήττητος και στις δύο έδρες, με απολογισμό τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες.

73 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

25 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

15 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 97-63

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Αντίδραση και νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

Οι «ασπρόμαυροι» ψάχνουν την αντιστροφή του κλίματος μετά το κακό τελευταίο διάστημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να καλείται να βγάλει αντίδραση για τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.

Οι «ασπρόμαυροι» προέρχονται από την ισοπαλία -σαν ήττα- με τη Λαμία στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος», με την απώλεια βαθμών να τους κοστίζει αρκετό έδαφος από την μάχη της διεκδίκησης του τίτλου. Η Ένωση από την πλευρά της πανηγύρισε μια εμφατική νίκη με 3-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην «OPAP Arena».

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει υπέρ του το θετικό της διαθεσιμότητας όλων των ποδοσφαιριστών για την αποψινή αναμέτρηση (19:30), αν εξαιρέσουμε -σαφώς- τον μακροχρόνιο τραυματία Γουίλιαμ Τρόοστ - Εκόγνκ.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βγάλει αντίδραση; Μπορούν οι παίκτες να δώσουν απαντήσεις γύρω από τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί για όλη την προσπάθεια τους στη σεζόν; Θα εξασφαλίσει το πρωτάθλημα -κατά 95%- η ΑΕΚ με νίκη στην Τούμπα; Όλα αυτά θα τα μάθουμε στο σημερινό ντέρμπι Δικεφάλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε την Κηφισιά και την πήρε μαζί του στη Super League 2

Την… αποτελείωσε στις καθυστερήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μόλις ένα χρόνο κράτησε το «όνειρο» της Κηφισιάς στα «σαλόνια» της Super League. H νεοφώτιστη ομάδα των βορείων προαστείων υποβιβάστηκε σήμερα, καθώς ηττήθηκε 3-2 από τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα στην Καισαριανή, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out. Τα γκολ των νικητών που δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον έχοντας ήδη υποβιβαστεί, πέτυχαν οι Ροσέρο (36΄,90+3΄) και Μπεγκάλα (74΄), ενώ για την Κηφισιά σκόραραν οι Νίνης (26΄), Οζέγκοβιτς (82΄πεν).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και «επισκέφτηκαν» με αξιώσεις την περιοχή του Αθανασίου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία. Όμως, στο 26΄ ο Σωτήρης Νίνης με εξαιρετικό απευθείας φάουλ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά απο 2,5 χρόνια (11/12/2021) όταν συμπτωματικά αγωνιζόταν στον ΠΑΣ! Η ομάδα των Ιωαννίνων, με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο, ισορρόπησε το παιχνίδι και με συνδυαστικό ποδόσφαιρο άρχισε να προβληματίζει την Κηφισιά. Στο 36΄ με καταπληκτικό συνδυασμό Λιάσου, Κόντε, Ροσέρο ο τελευταίος πλάσαρε τον Γιώργο Νικοπολίδη και έγραψε το 1-1.
Νωρίς στο β΄ ημίχρονο η Κηφισιά «άγγιξε» το προβάδισμα. Ο Σάντος πέρασε τη μπάλα στον Τετέι ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Αθανασίου βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, όσο χρειαζόταν για τη τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 70΄ και πάλι ο Τετέι «κεραυνοβόλησε» από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι. Η τύχη γύρισε την πλάτη στην ομάδα του Μπράτσου. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 74΄ ο Μπεγκάλα από ασίστ του Τζίνο πλάσαρε το Νικοπολίδη γράφοντας το 1-2.
Στο 82΄ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Οζέγκοβιτς, ο οποίος είχε κερδίσει την «εσχάτη των ποινών» σε ανατροπή από το Μίνα. Όμως οι ελπίδες τους για παραμονή, εξαϋλώθηκαν στις καθυστερήσεις (90+3΄) όταν ο Ροσέρο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με ατομική προσπάθεια κι έτσι ο ΠΑΣ «πήρε μαζί του» την Κηφισιά στη Super League 2.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Σολόα, Σπίνος, Γκόμπελιτς- Εραμούσπε, Τζίμας, Πανάγου, Κύρκος, Σομποτσίνσκι

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Σπίνος, Βαφέας, Σολόα (83΄ Γιόβαντσιτς, Νίνης (46΄ Μενέντες), Πρίτσας, Κλωναρίδης, Μιλίτσεβιτς, Τεττέι, Σάντος, Οζέγκοβιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Αθανασίου, Πανάγου, Κιάκος, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Κύρκος (66΄ Μίνα), Καραχάλιος (71΄ Μπεγκάλα), Λιάσος, Τζίμας (66΄ Τζίνο), Ροσέρο, Κόντε (88΄ Παμλίδης).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ