Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από την πρόκριση»

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου ενόψει επαναληπτικού με Χάιντουκ

Ανέστης Παπιόπουλος

Λουτσέσκου: «Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από την πρόκριση»

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Ράζβαν Λουτσέσκου στην Τούμπα, ενόψει του επαναληπτικού με τη Χάιντουκ Σπλιτ. Ο Ρουμάνος τεχνικός έδειξε για μια ακόμη φορά ότι μοναδικό αντικείμενο ενδιαφέροντος για τον ίδιο είναι η πρόκριση και τίποτα άλλο. Ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες του θα καταφέρουν να προκριθούν στα Play-Off του Europa Conference League.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για την «ασφάλεια» του 0-0 στον πρώτο αγώνα:

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ασφαλές αποτέλεσμα σε αυτήν την διοργάνωση. Το μοναδικό που μπορούμε να πούμε είναι ότι έχουμε ένα παιχνίδι για την πρόκριση και αυτό είναι στην έδρα μας. Πρακτικά το 0-0 του πρώτου αγώνα μας έδωσε απλά την ευκαιρία να ακυρώσουμε την έδρα της Χάιντουκ. Και έχουμε τώρα την ευκαιρία σε μια γεμάτη Τούμπα – που θα μας ωθήσει πολύ- να πάρουμε την πρόκριση».

Για τους νέους παίκτες και τον χρόνο που έχουν:

«Σε όλα θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Είναι πολύ σημαντικό -όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές- πως θα πρέπει να έχουμε το πλήρες ρόστερ από την αρχή της προετοιμασίας. Αλλά επίσης είναι λογικό σε μια μεταγραφική περίοδο να μην πετύχουν μερικά πράγματα και να μην καταφέρεις να έχεις όλους τους παίκτες. Για παράδειγμα για τον Σαμάτα, είναι εντελώς διαφορετικό να είναι τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες και αυτές που τελικά είναι εδώ. Στην αρχή υπάρχουν διπλές προπονήσεις που τώρα δεν τις κάνουμε. Είναι διαφορετικά. Διαφορετικός όγκος προπόνησης, πίεσης που θα πρέπει να αφομοιώσει ο ποδοσφαιριστής. Αυτή τη στιγμή ο Σαμάτα είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε».

Για τα τρια διαφορετικά ζευγάρια που έχουν αγωνιστεί στα χαφ έως τώρα:

«Και τα τρία διαφορετικά ζευγάρια είναι παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να μιλάω για παίκτες που δεν βρίσκονται εδώ. Έχουμε την φιλοσοφία ότι όλοι εδώ είναι σημαντικοί και όλοι μπορεί να έχουν την ευκαιρία να παίξουν. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι. Για αυτόν τον λόγο για μένα δεν είναι σημαντικό το ροτέισον που έχει σε αυτούς τους τρεις αγώνες. Ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι να αγωνιστούν».

Τι είναι αυτό που σκέφτεται έντονα:

«Όπως είπα πλέον δεν φοβάμαι. Αλλά το άγχος και η πίεση για το αποτέλεσμα προφανώς τα αισθάνομαι. Ειδικά για εμάς που αντιμετωπίζουμε άμεσα αυτά τα παιχνίδια. Δεν είναι ένα εύκολο παιχνίδι προφανώς. Είναι μια ομάδα δύσκολη, η οποία είναι μπροστά από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ αυτή τη στιγμή, έχει ποιότητα και δεν θα είναι εύκολη η κατάσταση. Το παιχνίδι απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση από κάθε παίκτη και σε όλη τη διάρκεια. Η αίσθηση αυτοπεποίθησης στην ομάδα ενισχύεται καθημερινά και όσο περνούν τα παιχνίδια βλέπω τους παίκτες μου να αντιδρούν διαφορετικά. Μετά και την πίεση που δεχθήκαμε και ανταπεξήλθαμε στο Σπλιτ, ανέβηκε κι άλλο η αυτοπεποίθηση μας. Θέλει απόλυτη συγκέντρωση».

Για τον κίνδυνο τιμωρίας της Τούμπας:

«Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ, αυτή η ομάδα, αυτή η κατάσταση, μας αναγκάζουν να σκεφτόμαστε μόνο παιχνίδι με παιχνίδι. Το έχω αναφέρει από την αρχή της σεζόν. Μπορεί να το καταφέρουμε με φανταστικά πράγματα, μπορεί να το κάνουμε πεθαίνοντας στο γήπεδο. Αυτό πρέπει να κάνουμε και αύριο, για να πάρουμε την πρόκριση. Ο κόσμος θέλουμε να είναι κοντά μας, ο 12ος παίκτης, να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρόκριση και από μεθαύριο θα δούμε τι θα γίνει».

Τι σημαίνει η πρόκριση ή ο αποκλεισμός για τον Λουτσέσκου:

«Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Ποτέ δεν ρωτώ τον εαυτό μου με αυτόν τον τρόπο. Αύριο θα μπω στο γήπεδο και εγώ και οι παίκτες μου με το μυαλό στην πρόκριση. Να δώσουμε τα πάντα, να βρούμε τους τρόπους, να καταφέρουμε να προκριθούμε. Το αν θα υπάρξουν Κυριακές θα το δούμε. Υπάρχει η σημερινή μέρα, η αυριανή και βλέπουμε. Ο στόχος πρέπει να είναι το αυριανό παιχνίδι. Και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε και η νοοτροπία μας γι’ αυτήν την σεζόν. Παιχνίδι με παιχνίδι».

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ