Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Γι΄αυτό μας στήριξε ο Σαββίδης"

O Βαγγέλης Γραμμένος θα είναι σίγουρα στην προεδρία της Ένωσης Μακεδονίας μετά την 25η Μαϊου, αφού οι εκλογές μετά την απόσυρση του Σχιζοδήμου αποκτούν τυπικό χαρακτήρα… Διαβάστε τι είπε για τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και για την στήριξη του Ιβάν Σαββίδη, μιλώντας στην εκπομπή του PAOK24.

Ελένη Μπούντου

"Γι΄αυτό μας στήριξε ο Σαββίδης"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Libero 107.4:

Για την απόσυρση Σχιζοδήμου: “Ναι, είναι εξέλιξη που κανείς δεν μπορούσε να προδικάσει. Έβλεπα πως πήγαινε η ιστορία. Στήριξη και αυξανόμενη ροή προς το δικό μας ψηφοδέλτιο, υπέθετα ότι ίσως η άλλη πλευρά δεν θα κατέβει στις εκλογές και επιβεβαιώθηκα αρκετά αργότερα”

Για την στήριξη του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ στην παράταξη του:

“Υπήρχαν συναντήσεις εδώ και ενάμιση χρόνο με τον Ιβάν Σαββίδη. Ζήτησε να με δει ως θεσμικό φορέα, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μέλος της Ένωσης μας, με ρώτησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο και εκτίμησε την σθεναρή στάση  μας απέναντι στην ΕΠΟ, ότι δεν συμφωνούμε με την πολιτική της ομοσπονδίας και επιβεβαιωθήκαμε πλήρως βάσει των δικαστικών εξελίξεων.

Σταδιακά άρχισαν να πυκνώνουν οι συζητήσεις μας περί επαγγελματικού ποδοσφαίρου, του είχα επισημάνει τους κινδύνους και κατέληξε σε καλή σχέση.

Μου είπε πως ο ΠΑΟΚ θα είναι δίπλα σου, θέλουμε να σας επιβραβεύσουμε για την στάση σας. Ο ΠΑΟΚ επί της ουσίας μας επιβράβευσε για την προσπάθεια και την στάση μας απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο”

Για το γεγονός πως η στήριξη γίνεται ολοφάνερα: “Δεν συμφώνησα ποτέ με την λογική να γίνει υπογείως όλο αυτό. Προς τιμήν τους, δήλωσαν ανοιχτά πως στηρίζουν την παράταξη μας. Έτσι και εγώ έκανα πρόταση στον Μάκη Γκαγκάτση, τον οποίο γνωρίζω από παιδί, ξέρω τις ικανότητες του και το επίπεδο των γνώσεων του. Δεν ήταν αυθαίρετη η σκέψη μας για τον Μάκη. Συγκεκριμένα αυτόν ήθελα.

Για την δήλωση – απόσυρσης του Σχιζοδήμου και τι εννοούσε: “Δεν μπορώ να ερμηνεύσω την δήλωση του κ.Σχιζοδήμου. Το ζήτημα είναι πως δεν μπορούσε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία, δεν του άρμοζε μια ευρείας -σε κλίμακα- ήττα και εγω το ίδιο θα έκανα στην θέση του.

Τον έχω προκαλέσει τον κ.Σχιζοδήμο να σχολιάσει, να πει κάτι,  η ΕΠΟ κάνει αυτό, η ΕΠΣ κάνει το άλλο. Η σιωπή μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως. Ο κ.Σχιζοδήμος δεν ήθελε να κατηγορήσει την ομοσπονδία αν και υπήρχαν χίλιοι λόγοι να το κάνει…

Για την εικόνα της ομοσπονδίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου: “Πρέπει να δουν την εικόνα της ΕΠΟ. Έχει καθοδική, πτωτική πορεία και γι΄αυτόν τον λόγο πρώην πρόεδρος της, ο Σαρρής εκλέχθηκε και παραιτήθηκε αμέσως. Έχουν ξεπεράσει το τέλμα της ανυποληψίας. Να προκηρυχθούν εκλογές αφού παραιτηθούν όλοι. Να ξαναφέρουν το ποδόσφαιρο εκεί που πρέπει. Να χάνουμε από τα γκαρσόνια της Εθνικής;

Όλοι επιβραβεύουν τα λεγόμενα μου, αλλά κανείς δεν τα ψηφίζει όταν έρχεται η ώρα. Υπάρχει η αγωνία τι θα απογίνουν σαν ενώσεις, υπάρχει φόβος. Στην Γενική συνέλευση μιλούν 10-15 πρόεδροι μόνο, οι υπόλοιποι ακούν…”

Για το γεγονός ότι κάθε Ένωση έχει 3 ψήφους; “Το καταψήφισα το καταστατικό. Αναλογική εκπροσώπηση πρότεινα. Κάθε 30 σωματεία, τρεις ψήφοι. Η ΕΠΣ Μακεδονίας να εκπροσωπείται με τον ίδιο αριθμό ψήφων με την ΕΠΣ Χίου; Είναι δυνατόν;”

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξανά εκτός ο Μουκουντί στην ΑΕΚ

Ο 26χρονος στόπερ δε συμμετείχε ούτε στη σημερινή προπόνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Χωρίς τον Αρόλντ Μουκουντί, καταστρώνει τα πλάνα του ο Ματίας Αλμέιδα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Τούμπα, με τον Καμερουνέζο αμυντικό, να μένει και σήμερα εκτός ομαδικού προγράμματος, λόγω μυϊκού τραυματισμού.

Ο Μουκουντί όλα δείχνουν ότι δεν υπολογίζεται ενόψει Τούμπας, με τον Κάλενς να αναμένεται να παραμείνει ο παρτενέρ του Βίντα, όπως συνέβη και την Τετάρτη, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι επιστροφές με ΑΕΚ

Η σημασία του αγώνα και ο «βασικός» κορμός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία με τη Λαμία, το ντέρμπι που έρχεται με την ΑΕΚ, έχει πάρει οριακό χαρακτήρα.

Την Τετάρτη παίκτες όπως ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και ο Σουαλιό Μεϊτέ, έμειναν εκτός για να πάρουν ανάσες και όπως όλα δείχνουν αμφότεροι, θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα την Κυριακή.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και με τον Τάισον, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο στη Λαμία, ενώ διαθέσιμος αναμένεται να είναι και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που την Τετάρτη, εξέτισε την αγωνιστική της τιμωρίας του.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται αρκετά διαφορετικά πρόσωπα στην 11άδα, σε σχέση με την κάκιστη εικόνα της περασμένης Τετάρτης, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, να περιμένει να δει σαφώς καλύτερη απόδοση στο επερχόμενο ντέρμπι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούγιας: «Στημένη υπόθεση του Λυγγερίδη για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός» (vid)

Όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ως νομικός εκπρόσωπος του Γιάννη Καλλιανού, αλλά πήρε θέση για τις συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού, για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα υποστήριξε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ