Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Κυριάκος: «Θα έχουμε ξεκάθαρα καλύτερο ρόστερ από πέρσι»

Τηλεοπτική τοποθέτηση από τον Κυριάκο Κυριάκο για όλα

PAOK24

Κυριάκος: «Θα έχουμε ξεκάθαρα καλύτερο ρόστερ από πέρσι»

Στην κάμερα της Nova, μίλησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μέλος της διοίκησης, Κυριάκος Κυριάκος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στις 15 Σεπτεμβρίου που ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος, ο ΠΑΟΚ θα έχει ξεκάθαρα καλύτερο ρόστερ από το περσινό.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τη σημασία των ευρωπαϊκών προκρίσεων: «Έχει μεγάλη σημασία και αυτά τα παιχνίδια, πάντα είναι τα πιο πολύπλοκα της σεζόν. Οι ομάδες δεν είναι σε καμία περίπτωση έτοιμες. Εμείς έχουμε και την τάση να διαλέγουμε και τους πιο δύσκολους αντιπάλους από την κληρωτίδα… Η Χάιντουκ ήταν σίγουρα μια ομάδα που ανήκει στο επίπεδο των ομίλων. Προφανώς και δεν υπάρχει ενθουσιασμός σε εμάς ακόμα, γιατί η δουλειά δεν έχει γίνει. Υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο εμπόδιο για τους ομίλους. Σε αυτήν τη διαδικασία των προκριματικών, είναι πολύ απαραίτητο να υπάρχει ρεαλισμός και στήριξη από τον κόσμο. Πραγματική στήριξη, την οποία είχαμε σε απόλυτο βαθμό την Πέμπτη και ήταν κι ένας από τους λόγους που ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες στη διάρκεια του αγώνα, πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας και μπορέσαμε ως το τέλος, να διεκδικήσουμε και να πάρουμε μία μεγάλη νίκη».

Για τις προκρίσεις αυτές και αν «έσβησαν» τον κακό τρόπο με τον οποίο έκλεισε η περσινή σεζόν: «Είναι λίγο πιο δύσκολο το κοινό του ΠΑΟΚ και οι εξετάσεις είναι συνεχόμενες. Και έτσι πρέπει να είναι στο ποδόσφαιρο… Δε μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να βάζει πάντα μπροστά τη λογική του όταν σε συμφέρει και το συναίσθημα του, όταν σε συμφέρει να έρθει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να στηρίξει την ομάδα. Είναι δύσκολα παιχνίδια. Σήμερα είναι ένα ματς που έρχεται αμέσως μετά μια κοπιαστική εμφάνιση, πριν από άλλα επίσης δύσκολα παιχνίδια. Με αρκετές ελλείψεις η ομάδα, κόντρα σε έναν αντίπαλο που πάντα μας δυσκολεύει. Μία ομάδα που θα μπορούσε να επωφεληθεί κι από την αύξηση των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Νομίζω είναι μια ελληνική ομάδα που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσει την τύχη της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Σίγουρα, θέλουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας, να περάσει όλη αυτή η εβδομάδα και η επόμενη, με μία μεγάλη πρόκριση στους ομίλους και με νίκες στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ φέτος: «Δεν περιμένω ένα διαφορετικό πρωτάθλημα από πέρσι, που θα διεκδικηθεί από 3-4 ομάδες. Σίγουρα, θέλουμε να είμαστε μία από αυτές. Πέρσι μέχρι την αρχή των πλέι οφ, ήμασταν πειστικοί διεκδικητές. Κάπου τα χαλάσαμε στο τέλος. Θέλουμε να αποκτήσουμε την αντοχή και το μέταλλο να πάμε ακόμα πιο πέρα τη διαδρομή και γιατί όχι, ξεκινώντας με ρεαλισμό και βλέποντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να διεκδικήσουμε πολύ περισσότερες νίκες από πέρσι. Ελπίζω να μας φτάσουν για κάτι καλύτερο».

Για τη δολοφονία στο Μάκη Κατσουρή: «Είναι ανατριχιαστικό, είναι άθλιο. Εξίσου άθλιος είναι και ο τρόπος που ως κοινωνία επιλέγουμε να τα αντιπαρέλθουμε αυτά τα πράγματα. Με κλισέ και κρύψιμο κάτι από το χαλάκι μερικές φορές. Χωρίς εμβάθυνση πολλές φορές, χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ένα event στο οποίο συμμετέχουν οπαδοί και των δύο ομάδων, οι οποιοι μετακινούνται ανά την επικράτεια με ασφάλεια. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας και ενδιάμεσα να βρούμε ποια βήματα πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε εκεί. Αλλά όσο αντιμετωπίζουμε το φίλαθλο, τον οπαδό ως ένα εκ των προτέρων πρόβλημα, ως έναν άνθρωπο που πρέπει να τον αφήσουμε στο περιθώριο για να προχωρήσουμε όλοι οι υπόλοιποι πολιτισμένοι, νομίζω ότι η βία θα μεταφέρεται από τους αθλητικούς χώρους στους δρόμους και εκεί, είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί, με αυτά τα αποτελέσματα που δυστυχώς δε σταμάτησαν ούτε πέρσι, ούτε πρόπερσι, ούτε τα προηγούμενα χρόνια».

Για την καλή εκκίνηση των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη: «Θεωρώ ότι είναι το αποτέλεσμα ενός πολύ ανταγωνιστικού πρωταθλήματος πέρσι. Οι ομάδες προσπαθούν να ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό αλλά και άλλους αντιπάλους που κάνουν τις ενέργειές τους και αυτό, τους φέρνει σε μία ετοιμότητα το καλοκαίρι. Με περισσότερες λύσεις και περισσότερο ρυθμό, σε ανταγωνιστικά παιχνίδια. Αυτό νομίζω ότι είναι ο λόγος που οι ομάδες έχουν μπει πιο έτοιμες στα καλοκαιρινά προκριματικά».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τις μεταγραφικές κινήσεις ως τώρα και πόσες θα κάνει ο ΠΑΟΚ ως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου: «Η στρατηγική και το σχέδιο για τα οποία μίλησα στις αρχές Ιουνίου, ήταν για ποιοτική αναβάθμιση και για το δυνατόν λιγότερες αλλαγές, ώστε η ομάδα να έχει μία ομοιογένεια στα προκριματικά. Οι μεταγραφές ολοκληρώνονται 15 Σεπτεμβρίου, εκεί θα μπορέσει να γίνει αξιολόγηση. Θεωρώ ότι οι παίκτες που ήρθαν, αναβαθμίζουν στη θέση τους το περσινό ρόστερ, έτσι κι αλλιώς. Θεωρώ ότι είμαστε συνεπείς ως προς αυτό, με ό,τι δυσκολίες έχουμε αντιμετωπίσει. Γιατί έχουμε αντιμετωπίσει και ούτε θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ούτε θέλουμε να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση. Παίκτες που δεν υπολογίζαμε ότι θα φύγουν μας έφυγαν και δυσκολίες σε αυτούς που θέλαμε να έρθουν αντιμετωπίσαμε. Θεωρώ ότι θα τα προσπεράσουμε και στις 15 Σεπτεμβρίου, θα έχουμε ένα ρόστερ που θα είναι ξεκάθαρα καλύτερο από το περσινό».

Για τις πωλήσεις του ΠΑΟΚ και για το αν έχουν έρθει υψηλές προσφορές για τον Κωνσταντέλια: «Δε θέλω να πω για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Έρχονται συνεχώς προτάσεις. Άλλες προτάσεις η ποδοσφαιρική λογική και αγορά, λέει να της αποδεχτείς, άλλες ότι πρέπει να περιμένεις. Προφανώς οι αποφάσεις δεν παίρνονται στο πόδι. Επίσης, δεν παίρνονται από έναν άνθρωπο που έχει δείξει ότι δεν τον ενδιαφέρει η αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ ή που έχει αθετήσει ποτέ υπόσχεση προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Είπε θα φέρει τη χαρά στην Τούμπα και την έφερε. Είπε ότι αυτό το πράγμα θα συνεχιστεί ίσως με μία πιο λελογισμένη οδό λόγω και κάποιων συνθηκών αυτονόητων. Νομίζω ότι είμαστε σε μια διαδικασία, μέσα από ένα δύσκολο καλοκαίρι να έχουμε μία ομάδα καλύτερη από πέρσι, κρατώντας και τα καλά χαρακτηριστικά που βάζει πάντα στις ομάδες του ο Λουτσέσκου, δουλεύοντας τες για περισσότερο από μία σεζόν».

Για το αν υπάρχει κάποιο νέο για το γήπεδο και για το αν ο ΠΑΟΚ είναι ικανοποιημένος από το πως τρέχουν οι εξελίξεις για την υπόθεση των στημένων αγώνων: «Χρειάζεται ταχύτητα και στα δύο. Το κομμάτι του γηπέδου είναι πιο πολύπλοκο για να απαντήσω γρήγορα γιατί καθυστερεί. Χρειάζονται και οι δύο κατευθύνσεις, ταχύτητα παραπάνω κι από τον… Κωνσταντέλια».

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Daily Mail» για Μαρινάκη: «Όπως πετάει σκουπίδια, αλλάζει και προπονητές»

Στη νοοτροπία του ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ Φόρεστ στέκονται οι Βρετανοί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στην Αγγλία δεν έχουν πάρει και ιδιαίτερα θετικά την πιθανότητα απόλυσης του Στιβ Κούπερ, προπονητή της Νότιγχαμ Φόρεστ, από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με δημοσίευμα της «Daily Mail» στέκεται στη νοοτροπία του ιδιοκτήτη της ομάδας.

Συγκεκριμένα, σχολιάζεται η ευκολία με την οποία ο Μαρινάκης διώχνει του προπονητές σα να...βγάζει τα σκουπίδια του από το σπίτι κι ενώ ο Κούπερ χαίρει της εκτίμησης του κόσμου. Όλα αυτά μετά την βαριά ήττα με 5-0 από τη Φούλαμ, για τη Νότιγχαμ, σε παιχνίδι που χειροκροτήθηκε ο Κούπερ από του φιλάθλους της ομάδας.

«Φαίνεται ότι ο Ευάγγελος Μαρινάκης υιοθετεί παρόμοια προσέγγιση όταν πετάει τα σκουπίδια και όταν διώχνει προπονητές. Μετά την ήττα από τη Φούλαμ την Τετάρτη η διαπίστευση του ιδιοκτήτη βρέθηκε σε έναν φράκτη κοντά στο Κρέιβεν Κότατζ.

Αν αυτό δείχνει ότι βράζει αίμα στον Έλληνα μεγιστάνα της ναυτιλίας, τότε θα είναι ελάχιστη παρηγοριά στον Στιβ Κούπερ ότι ο εργοδότης του προσέλαβε αυτή την εβδομάδα τον πέμπτο προπονητή σε 14 μήνες στον Ολυμπιακό

Οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Ουαλός έχει ένα ακόμη παιχνίδι για να σώσει τη δουλειά του, στη Γουλβς το Σάββατο, αλλά ο Μαρινάκης δεν είναι γνωστός για το ότι αφήνει πολύ το νερό να κυλήσει πριν διώξει έναν προπονητή.

Και εκεί έγκειται η σύγκρουση και μαζί της μια ενδιαφέρουσα δυναμική - τα ένστικτα του Μαρινάκη είναι διαφορετικά με αυτούς που πηγαίνουν να παρακολουθήσουν την ομάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά η «Daily Mail».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Με το μυαλό στην Ελσίνκι ο Τάισον (pic)

Η ανάρτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του Βόλου, για τον πρώτο αγώνα της φάσης των "16" στο Κύπελλο Ελλάδος, και με δεδομένη την αναβολή της 14ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, στρέφεται στην Ευρώπη και το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων με το Ελσίνκι.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου, Τάισον Μπαρσέλος Φρέντα, κάνει «focus» ήδη από σήμερα στο εν λόγω παιχνίδι με τους Φινλανδούς, όπως δείχνει χαρακτηριστικά η ανάρτηση του στα social media. «Συγχαρητήρια για το πρώτο παιχνίδι στο Κύπελλο. Απόλυτη συγκέντρωση στην επόμενη Πέμπτη και το τελευταίο παιχνίδι για το Europa Conference League. Πάμε ΠΑΟΚάρα!» είναι τα λόγια που συνοδεύουν τη φωτογραφία από το χθεσινό ματς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η κρίση της Φρανκφούρτης

Οι τέσσερις διαδοχικές ήττες που μπορεί να γίνουν πέντε για την Άιντραχτ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένα καταστροφικό δεκαπενθήμερο διανύει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία μετρά τέσσερις διαδοχικές ήττες σε Bundesliga, Europa Conference League και DFB-Pokal.

Οι «Αετοί» έχουν καταφέρει σε αυτό το διάστημα να χάσουν σημαντικό έδαφος απ' τα ψηλά της βαθμολογίας στο γερμανικό πρωτάθλημα, την πρωτιά του ομίλου στο Conference που οδηγεί απευθείας στους "16" και να αποκλειστούν από το Κύπελλο, παίζοντας μάλιστα με ομάδα της τρίτης κατηγορίας!

Όλα ξεκίνησαν πέντε μέρες πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Deutsche Bank Park. Η Άιντραχτ ηττήθηκε με 1-2 από την Στουτγκάρδη και στη συνέχεια ο Δικέφαλος του Βορρά άλωσε την έδρα της με το ίδιο σκορ. Ακολούθησε η νέα ήττα, αυτή τη φορά από την Άουγκσμπουργκ, η οποία -τι σύμπτωση- ήρθε κι αυτή με σκορ 2-1.

Στη διάρκεια της εβδομάδα που διανύουμε, ήρθε και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο Γερμανίας, με την Άιντραχτ να ηττάται -αυτή τη φορά με καθαρό σκορ 2-0- από την Σαρμπρίκεν, ομάδα τρίτης κατηγορίας στη χώρα. Μόνο ελαφρυντικό σε αυτό το τελευταίο, είναι ίσως ότι η ίδια ομάδα απέκλεισε και την Μπάγερν Μονάχου, ένα γύρο νωρίτερα.

Και μιας και αναφέραμε την Μπάγερν, είναι η επόμενη -εντός έδρας- αντίπαλος για την Άιντραχτ στο πρωτάθλημα, με τον κίνδυνο για πέμπτη διαδοχική ήττα να είναι ορατός! Η ομάδα του Μονάχου, μαζί με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, είναι οι μόνες αήττητες στη λίγκα.

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε έναν άθλο, κερδίζοντας δυο φορές την γερμανική ομάδα και κατακτώντας την πρώτη θέση του ομίλου στο Europa Conference League, πριν καν παιχτεί η τελευταία αγωνιστική. Κι εδώ να θυμίσουμε, πως η ομάδα της Φρανκφούρτης προσφερόταν σε απόδοση 1,30 για να τερματίσει πρώτη στον όμιλο, έναντι 4,00 του ΠΑΟΚ, ως ένα ακόμη ενδεικτικό στοιχείο για την ποιότητα των Γερμανών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ