Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Στον ΠΑΟΚ η μεγαλύτερη ανάγκη που έχουμε είτε εμείς ως ΜΜΕ, είτε ο κόσμος, είναι να στραφεί η κουβέντα επιτέλους σε ένα ορθολογικό ποδοσφαιρικό πλάνο που θα μπορεί ο καθένας να το κατανοήσει και να το βλέπει να εξελίσσεται.

Σταύρος Κόλκας

Το σχόλιο της ημέρας

Αυτός ήταν και ο λόγος που υπήρχε ένα διακριτικό πανηγύρι μετά την συμφωνία με τον Φρανκ Άρνεσεν, τον άνθρωπο που ουσιαστικά έδωσε μία τεράστια διάσταση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο στον ρόλο του αθλητικού διευθυντή.

Αυτός θα μπορέσει, δεν γίνεται. Και όταν λέμε θα μπορέσει, το έργο του είναι ξεκάθαρα πολύ σύνθετο και δύσκολο να το πιάσει σε βάθος η κοινή γνώμη.

Ένας Άρνεσεν, καλείται να δημιουργήσει τις συνθήκες εντός ομάδας που θα εγγυόνται τον όρο ομάδα, καλείται να δημιουργήσει ένα τμήμα σκάουτινγκ που θα μπορεί να βρει νωρίς παίκτες υψηλών προδιαγραφών, καλείται να στήσει τις ακαδημίες με τέτοιο τρόπο που να στέλνουν έτοιμους παίκτες στη πρώτη ομάδα, καλείται να πλασάρει στην αγορά τον ΠΑΟΚ όπως πρέπει και σύμφωνα με τα ποσά που επενδύει.

Στη σκιά του Άρνεσεν βέβαια, κινείται μία ομάδα που σίγουρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Μία ομάδα που απέτυχε παταγωδώς και πλέον καλείται να περισώσει ότι μπορεί, αν πραγματικά μπορεί. Μία ομάδα που πραγματικά πλέον δεν ασχολείται κανένας μαζί της. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

Από την άλλη, βλέπω εικόνες της ομάδας χάντμπολ. Της νταμπλούχου ομάδας Stoiximan ΠΑΟΚ, που τα παιδιά της παίρνουν χοντρά κανά 500άρικο το μήνα. Πλην του Αλέξη Αλβανού βέβαια που είναι από άλλο ανέκδοτο.

Το γλέντι τους γίνεται στο καφενείο του Γιαννάκη και του Κωστάκη στις Συκιές. ΠΑΟΚτσάκια αγνά που ζούνε και αυτοί έντονα την προσπάθειά τους.

Παιδιά που δουλεύουν το πρωί κανονικά, οικογενειάρχες κάποιοι από αυτούς με τα άγχη τους. Τα έδωσαν όλα, για τον εαυτό τους κυρίως – και μαγκιά τους – αλλά και για τον ΠΑΟΚ.

Πραγματικά μελετάω συχνά τρόπους που μπορούμε να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη. Φαντάζομαι συχνά έναν ΠΑΟΚ που θα είναι σε θέση να εξασφαλίζει όλα αυτά τα παιδιά, να τα αγκαλιάζει, να μειώνει τα άγχη τους. Θα έρθει κάποτε και αυτή η στιγμή, δεν μπορεί.

Στο μπάσκετ ηττηθήκαμε και πραγματικά όσο περνάει ο καιρός σιχαίνομαι όχι το άθλημα, αλλά αυτούς που το διοικούν. Πάλι οι διαιτητές έπαιξαν τον ρόλο τους, πάλι κράτησαν τον Παναθηναϊκό όταν το παιχνίδι στράβωσε για αυτόν. Πραγματικά δεν ξέρεις αν θέλεις να ρίξεις κατάρες ή να τους λυπηθείς για την κατάντια τους αυτούς που υποτίθεται απονείμουν δικαιοσύνη.

Και πάνω που υπάρχει ο εκνευρισμός για τον τρόπο που σφυρίζουν τον ΠΑΟΚ, έρχεται η είδηση πως η ΑΕΚ πάει να πάρει μία θέση στην Ευρωλίγκα. Από τη στιγμή που στον ΠΑΟΚ θα μπει ο Ιβάν Σαββίδης, δεν νομίζω πως η ΚΑΕ θα πρέπει να αφήσει την ΑΕΚ να παίξει το παιχνίδι της. Η 5η ομάδα της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ