Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Oμάδα του Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ, χρειάζεται χρόνο ο Έκονγκ!»

Ο Στέλιος Μαλεζάς για τη νέα “σελίδα” της καριέρας του και τον φετινό Δικέφαλο!

PAOK24

«Oμάδα του Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ, χρειάζεται χρόνο ο Έκονγκ!»

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε ο Στέλιος Μαλεζάς, με αφορμή την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Μακεδονικού.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής της Κ19 του ΠΑΟΚ, είπε:

Για την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ: “Είχα στο μυαλό μου να αλλάξω επίπεδο, από τις ακαδημίες να μπω στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μου δόθηκε η ευκαιρία μέσω του Μακεδονικού να ανέβω επίπεδο, για να αποδείξω στον εαυτό μου και στους υπόλοιπους το τι μπορώ να κάνω. Αν δεν πίστευα στον εαυτό μου δεν θα έφευγα από την ακαδημία του ΠΑΟΚ και θα βολευόμουν”,

 Για το αν έχει επηρεαστεί προπονητικά από προπονητές που είχε στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής: “Όλοι οι προπονητές μου είχαν καλά και αρνητικά στοιχεία. Από όλους προσπαθώ να πάρω τα θετικά. Οι τελευταίοι προπονητές όμως μας μένουν περισσότερο. Δεν θα κρύψω το γεγονός ότι ο Λουτσέσκου, ο Ίβιτς και ο Χάβος είναι οι προπονητές που μπορώ να «κλέψω» κάποια στοιχεία, ώστε να τα χρησιμοποιήσω και να τα περάσω στη δική μου προσωπικότητας. Ο Λουτσέσκου δουλεύει πολύ την ψυχολογία στην ομάδα. Ο Ίβιτς έβαλε την προσωπικότητα του πάνω στην ομάδα. Με τον Χάβο θα πάρω κάποια θετικά που είχε στο επιθετικό κομμάτι και στο πως δημιουργούσε υπεραριθμίες σε διάφορες ζώνες του γηπέδου. Αλλά είναι λάθος να κάνεις «κόπι» ασκήσεις κάποιων επιτυχημένων προπονητών. Πρέπει να βγάλω εγώ τον δικό μου τρόπο σκέψης και λειτουργίας στην ομάδα μου”.

Για την έως τώρα πορεία του ΠΑΟΚ: “Παρακολούθησα σχεδόν όλα τα παιχνίδια. Είναι μια ομάδα του προπονητή, που έχει βάλει όλα τα θετικά του στοιχεία και μαζί με τους παίκτες έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ωραίο σύνολο. Έχοντας στο μυαλό μου τα ευρωπαϊκά, νομίζω πως θα πηγαίνει μόνο προς το καλύτερο. Όταν θα μπούνε στο κορμό και οι προσθήκες, η ομάδα θα πηγαίνει μόνο προς το καλό”.

Για τους Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη:“Δύο υπερταλαντούχα παιδιά, που με έχουν εκπλήξει με την προσωπικότητά τους. Δεν είναι εύκολο να μπαίνεις τον ΠΑΟΚ σε ηλικία 18-19 χρονών. Τα παιδιά όταν παίζουν, είναι από τους πρωταγωνιστές. Επειδή ξέρω και τους χαρακτήρες του, μόνο ψηλότερα μπορούνε να πάνε”.

Για τον Έκονγκ: “Μπορεί να μην ξεκίνησε όπως περιμέναμε, αλλά χρειάζεται τον χρόνο προσαρμογής του. Φαίνεται ότι από μέρα σε μέρα και από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιώνεται. Έχει παίξει σε Γαλλία και Αγγλία, μόνο καλό θα κάνουν οι παραστάσεις του στην ομάδα”.

Για τον Πάμπλο Γκαρσία και τις εως τώρα εμφανίσεις του Πανσερραϊκού: “Έχει αποδείξει πράγματα και στις ακαδημίες και στη δεύτερη ομάδα. Έχουμε συνεργαστεί και ως προπονητές και ως συμπαίκτες. Έχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, με τον οποίο ήταν άτυχος. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις και πόντο μέσα στην ΑΕΚ. Τον αδικεί και το αποτέλεσμα με τον Παναιτωλικό. Ο Πανσερραϊκός είναι μια καινούρια ομάδα, που θέλει τον χρόνο της για να την φέρει εκεί που πρέπει”.

Για τους λόγους που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ: “Δεν θέλω να το σχολιάσω, απλά ήθελα να μπω σε επαγγελματικό επίπεδο”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ