Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιβάν Σαββίδης: Ο άνθρωπος που άλλαξε και θα αλλάξει κι άλλο την ιστορία

94 χρόνια ιστορίας, αμέτρητα συναισθήματα. Ένα από τα πρόσωπα, που έχουν σημαδέψει όσο τίποτα τον ΠΑΟΚ, είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Ο άνθρωπος που "καθάρισε" τον "Δικέφαλο", τον είδε να επιστρέφει στην κορυφή και θέτει τον πήχη ακόμη ψηλότερα, με φόντο τη νέα σεζόν και τη συνέχεια.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Ιβάν Σαββίδης: Ο άνθρωπος που άλλαξε και θα αλλάξει κι άλλο την ιστορία

Τον Αύγουστο του 2012, ο Ιβάν Σαββίδης γίνεται κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μία νέα εποχή ξεκινάει για τον “Δικέφαλο”, με τον ίδιο να στέλνει με το… καλημέρα ξεκάθαρο μήνυμα: “Με την αγαστή συνεργασία και το κοινό όραμα και φυσικά με την συμπαράσταση του κόσμου, ευελπιστούμε σύντομα ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει αυτά που του αξίζουν”. 

Και τα κατέκτησε, όσο κι αν χρειάστηκε να παλέψει εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων, βάζοντας πλέον νέους στόχους. Βήμα-βήμα, τα εμπόδια ξεπεράστηκαν, τα τρόπαια ήρθαν στην Τούμπα και η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο σπουδαία.

Το πιο ακριβό… τσάι στην ιστορία

12 Μαΐου 2015. Ο Ιβάν Σαββίδης καταθέτει το ποσό των 10,8 εκατ. ευρώ, όσο και το πρωτογενές σύνολο του χρέους της ΠΑΕ, στην εφορία Θεσσαλονίκης κι ο ΠΑΟΚ, “καθαρίζει” απόλυτα από τα χρέη του παρελθόντος. 

“Μόλις ήπια ένα ποτήρι τσάι, το οποίο κόστισε 10.886.000 ευρώ. Πρέπει να μας πουν εμάς ευχαριστώ. Εμείς μπορούσαμε να μην πληρώσουμε, αλλά πληρώσαμε. Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός”, αναφέρει ο ίδιος, βγαίνοντας από την εφορία, στέλνοντας ένα ακόμη πιο ηχηρό μήνυμα, σε μία ιστορική ημέρα για την “ασπρόμαυρη” οικογένεια.

Το πρώτο τρόπαιο

Πάλεψε, έδωσε σημαντικές μάχες, τα έβαλε με όλους και με όλα και τον Μάιο του 2017, πανηγύρισε το πρώτο τρόπαιο, στη δική του εποχή. Ο τελικός του Βόλου έχει μείνει στις μνήμες όλων, με την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς να κερδίζει με 2-1 την ΑΕΚ και τη Θεσσαλονίκη να… βουλιάζει, για το πρώτο Κύπελλο μετά από πολλά χρόνια.

Στον ΠΑΟΚ την περίμεναν αρκετό καιρό αυτή τη στιγμή και το ξέσπασμα ήταν μεγάλο, με τον Ιβάν Σαββίδη να γνωρίζει τεράστια αποθέωση τόσο στο Πανθεσσαλικό, όσο κι αργότερα στο Λευκό Πύργο, μαζί με την ομάδα.

“Μαγική” διετία

Την επόμενη χρονιά, στο πρωτάθλημα, γίνονται πράγματα και θαύματα, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν ξεκινάει ποτέ για ένα… ρολό, η ΑΕΚ “τρομοκρατείται” από μία ανώτερη δύναμη και το ντέρμπι της Τούμπας δεν τελειώνει, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει ένα καθαρό, “χρυσό” γκολ.

Ο τίτλος κρίνεται στα δικαστήρια και πρωταθλήτρια στέφεται η ΑΕΚ, αν και όλοι -ακόμη κι αυτοί που δεν το παραδέχονται- γνωρίζουν την αλήθεια και το ποιος είναι ο πραγματικός πρωταθλητής. Λίγο μετά, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν νέο “ραντεβού” και πάλι στον τελικό του Κυπέλλου, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ.

Κερδίζοντας με 2-0 την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ πιστοποιεί με τον πιο εμφατικό τρόπο, ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, σε έναν τελικό που δεν δίνει το παρών ο Ιβάν Σαββίδης, λόγω της τιμωρίας του. Δεν τον ξεχνάει κανείς όμως, αποθεώνεται στο αεροδρόμιο κι ακόμη περισσότερο στη Θεσσαλονίκη, σε μία ακόμη ιστορική βραδιά.

Πέρυσι, οι “ασπρόμαυροι” ήταν αποφασισμένοι να πάρουν ότι τους στέρησαν και το κατάφεραν. Φοβερή πορεία στο πρωτάθλημα και μία φαντασμαγορική στέψη τον Απρίλιο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο.

Το… κερασάκι μπήκε στο ΟΑΚΑ και πάλι, λίγες ημέρες μετά, με την ομάδα του Λουτσέσκου να κερδίζει με 1-0 την ΑΕΚ στον τελικό για τρίτη σερί χρονιά και να πανηγυρίζει το πρώτο νταμπλ στην “ασπρόμαυρη” ιστορία. Το χαμόγελο δε φεύγει από το πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη, που βλέπει ότι οι κόποι κι οι προσπάθειες του από την πρώτη ημέρα, δικαιώθηκαν. 

Ο πήχης συνεχώς ανεβαίνει για τον ΠΑΟΚ, με τον Ιβάν Σαββίδη να θέτει νέους στόχους, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στα υπόλοιπα θέματα. Όσον αφορά στην ομάδα, η σταθεροποίηση στην κορυφή είναι το Νο1 ζητούμενο, όπως και οι καλές, ευρωπαϊκές πορείες, που κακά τα ψέμματα έχουν λείψει από όλους.

Παράλληλα, τόσο το γήπεδο, όσο και το νέο προπονητικό κέντρο είναι σε πρώτο πλάνο και πάλι, με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα, προκειμένου να κινηθούν όλες οι διαδικασίες και να προχωρήσουν τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Νέο γήπεδο και προπονητικό

Διακαής πόθος της οικογένειας, είναι ένα νέο “σπίτι” για τον ΠΑΟΚ. Το θέμα του νέου γηπέδου έχει ανοίξει καιρό τώρα, αλλά ως γνωστόν στην Ελλάδα οι διαδικασίες δεν τρέχουν γρήγορα, πόσω μάλλον στην περίπτωση του ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει στείλει πολλές φορές το μήνυμά του κι αυτό έκανε και σε πρόσφατη επικοινωνία του με τον Μάκη Γκαγκάτση, θέλοντας να προχωρήσουν οι συζητήσεις και να υπάρξει όσο πιο άμεσα γίνεται αποτέλεσμα. Εκτός από το γνωστό θέμα του γηπέδου, έχει ανοίξει πλέον και ο φάκελος του προπονητικού, που θα φιλοξενεί τόσο την πρώτη ομάδα, όσο και τις ακαδημίες.

Στη Μεσήμβρια έχουν γίνει διάφορες εργασίες τα τελευταία χρόνια και η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη πλέον, ωστόσο στον ΠΑΟΚ θέλουν να “μετακομίσει” η ομάδα σε νέες εγκαταστάσεις και δουλεύουν πάνω σε αυτό.

Εγγύηση για το μέλλον

Τα τρόπαια επέστρεψαν στην Τούμπα και μαζί και οι χαρές, όμως η σκληρή δουλειά δεν σταματάει. Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να δει τον ΠΑΟΚ ακόμη ψηλότερα, δίπλα στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.

Τα τελευταία χρόνια από την Τούμπα πέρασαν μεγάλα ονόματα και θα έρθουν ακόμη μεγαλύτερα, με την προσοχή πλέον να στρέφεται και στις “ασπρόμαυρες” ακαδημίες. Το ταλέντο άλλωστε περισσεύει και στον ΠΑΟΚ το ξέρουν καλά αυτό, γνωρίζοντας τη συνταγή της επιτυχίας. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμία: Μία επιστροφή και μία απουσία

Τα δεδομένα για τον Βόκολο με φόντο τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως ο ΠΑΟΚ, έτσι και η Λαμία συνεχίζει την προετοιμασία της για το αυριανό παιχνίδι (17:00).

Ο Λεωνίδας Βόκολος, καταστρώνει τα πλάνα του και θα καταλήξει στις οριστικές του αποφάσεις, με τον Έλληνα τεχνικό να βλέπει τον Νταβίντ Σιμόν να είναι ξανά στη διάθεσή του.

Ο Σιμόν εξέτισε την τιμωρία του κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ στην αντίπερα όχθη, ο Φάνης Τζανδάρης δε θα είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Ο Έλληνας άσος συμπλήρωσε κάρτες και θα είναι εκτός, με τη Λαμία να ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της, με μία τελευταία προπόνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σιμάνσκι: Ο Κεντζιόρα, ο ΠΑΟΚ και η μάχη του τίτλου

Τι ανέφερε ο άσος της ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στην Πολωνία και μεταξύ άλλων, στάθηκε και στην παρουσία του Τόμας Κεντζιόρα στον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα.

"Με τον Τόμας γνωριζόμαστε πολύ καιρό. Μιλάμε, κάνουμε αστεία. Σε ένα θετικό πλαίσιο. Ο ΠΑΟΚ είναι κι αυτός πολύ καλός φέτος", ανέφερε αρχικά ο άσος της ΑΕΚ και στη συνέχεια, με φόντο και τη μάχη του πρωταθλήματος, πρόσθεσε:

"Πρόσφατα σταθήκαμε άτυχοι, γιατί κερδίζαμε 2-0 και στο τελευταίο λεπτό μας ισοφάρισαν 2-2. Έχω καλή σχέση με τον Τόμας και γελάμε ότι ένας από τους δύο θα γίνει πρωταθλητής. Ελπίζω να είμαι εγώ, γιατί έχει περισσότερους τίτλους".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ στη Λαμία;

Σημαντική έξοδος για τον “Δικέφαλο”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι στα πλέι οφ της Stoiximan Super League και η προσοχή όλων, είναι στραμμένη στο αυριανό παιχνίδι με τη Λαμία (17:00).

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους ένα must-win παιχνίδι, σε μία έδρα όπου βρίσκουν παραδοσιακά τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν.

Παίζοντας στην έδρα της Λαμίας, ο ΠΑΟΚ έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής σε 9 αγώνες 8 νίκες και 1 ισοπαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

2017/18 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2018/19 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2019/20 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1 (Κύπελλο)

2021/22 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-5 (Κύπελλο)

2023/24 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ