ΕΥΡΩΠΗ
Champions league: Άντεξε στο Μιλάνο η Νιούκαστλ, «αέρας» η Λειψία
Οι Γερμανοί επιβεβαίωναν και στη Βέρνη την εξαιρετική τους κατάσταση

Η «αυλαία» της φάσης των ομίλων της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του κόσμου σε συλλογικό επίπεδο άνοιξε απόψε σε Ελβετία και Ιταλία, με τους γηπεδούχους να μην εκμεταλλεύονται τις έδρες τους.
Η Λειψία επιβεβαίωσε και στη Βέρνη την εξαιρετική της κατάσταση, νίκησε 3-1 την Γιουνγκ Μπόις, ενώ στο Σαν Σίρο η Νιούκαστλ απέσπασε 0-0 από την ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο, Μίλαν.
Η τρίτη συμμετοχή της Γιουνγκ Μπόις στον θεσμό (όλες από το 2018 και έπειτα) δεν ήταν αυτή που θα περίμεναν οι οπαδοί της. Καλύτερη ομάδα η Λειψία, το έδειξε και μέσα στο γήπεδο και με το υπέρ του 3-1 το συγκρότημα του Μάρκο Ρόζε έκανε το ιδανικότερο ξεκίνημα στο 7ο γκρουπ.
Οι «κόκκινοι ταύροι» στην 6η τους παρουσία στους ομίλους αντιμετώπισαν για πρώτη φορά ομάδα από την Ελβετία και κατάφεραν να φύγουν με το «διπλό», που τους βάζει από νωρίς σε «θέση οδηγού» για την πρόκριση στα νοκ άουτ.
Ο Σιμακάν στο 3΄, ο Σλάγκερ στο 74΄ και ο Σέσκο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ήταν οι σκόρερ της γερμανικής ομάδας, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους γηπεδούχους ο Ελία στο 33ο λεπτό.
Η ημιφιναλίστ της περασμένης διοργάνωσης, Μίλαν, ήταν πολύ καλύτερη από τη Νιούκαστλ, έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά τελικά οι «ανθρακωρύχοι» άντεξαν κι έφυγαν με το πολύτιμο βαθμό από το Μιλάνο (0-0), στην επιστροφή τους σε ομίλους του Champions League μετά από 20 χρόνια!
Μετά το ταπεινωτικό 5-1 από την Ίντερ, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο ντέρμπι της Serie A, η Μίλαν ήθελε πάση θυσία τη νίκη, τόσο για βαθμολογικούς, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.
Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι πίεσε, έχασε σημαντικές ευκαιρίες, ωστόσο, το γκολ δεν ήρθε κι έτσι… περιορίστηκε στον ένα βαθμό.

Ακόμη μία ισοπαλία στη Bundesliga για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης που έμεινε στο 0-0 κόντρα στη Φράιμπουργκ.
Η εκ των ευρωπαϊκών αντιπάλων του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference League, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.
Οι δύο τερματοφύλακες είχαν από μία μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Μαρμούς (46’) και Γκρίφο (54’), με την Φράιμπουργκ να σκοράρει στις καθυστερήσεις με τον Αντάμου, όμως το γκολ να ακυρώνεται από το VAR ως οφσάιντ.
Μετά από 5 αγώνες στο πρωτάθλημα η Άιντραχτ βρίσκεται στην 8η θέση με 5 βαθμούς (1 νίκη - 4 ισοπαλίες - 0 ήττες).
Για την Άιντραχτ ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με τη Βόλφσμπουργκ, πριν από το ταξίδι της στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Άιντραχτ: Τραπ, Τούτα, Κοχ, Πάτσο, Μπούτα (Νάουφ 65'), Λάρσον, Σκιρί (Φέρι 80'), Νκουνκού (Μαξ 80'), Σαϊμπί, Εμπιμπέ (Γκέτσε 57'), Μάρμους (Νγκάναμ 65')
ΕΥΡΩΠΗ
Αντίπαλοι ΠΑΟΚ: Ο Μπαντέ γλίτωσε την Ελσίνκι από το κάζο
Εξέλιξη – θρίλερ στο ματς με την Σεϊναγιόεν

Σε θρίλερ εξελίχτηκε για την Ελσίνκι η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Σεϊναγιόεν για τα πλέι-οφ του φινλανδικού πρωταθλήματος, με την αντίπαλο του ΠΑΟΚ να παίρνει ωστόσο την πολύτιμη νίκη με 2-3 στις καθυστερήσεις και ενώ είχε προηγηθεί με 0-2.
Με αυτή τη νίκη η Ελσίνκι παραμένει στην κορυφή έχοντας πλέον 50 βαθμούς και διατηρείται σε απόσταση ασφαλείας (+4) από τη δεύτερη Κουόπιο.
Η Ελσίνκι, λίγες ημέρες μετά την ήττα της με 2-3 από τον ΠΑΟΚ, κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 με τα γκολ του Ολίλα (30' και 48').
Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν στο τελευταίο δεκάλεπτο και μέσα σε δύο λεπτά κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Μορένο στο 83' έκανε με πέναλτι το 1-2 και στο 85' το 2-2.
Τελικά, τη νίκη στην Ελσίνκι χάρισε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαντέ.
Ολίλα, Πάανενν, Κέσκινεν, Ολουσάνια και Χόστικα πήραν φανέλα βασικού σε σχέση με το πώς ξεκίνησε η Ελσίνκι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Πέμπτη.
ΕΥΡΩΠΗ
Άγιαξ: Γυαλιά-καρφιά το γήπεδο, κλειδωμένοι στα αποδυτήρια οι παίκτες (vids)
Αδιανόητα πράγματα στην Ολλανδία

Η οργή και η αγανάκτηση που επικρατεί στις οπαδικές τάξεις του Άγιαξ ξεπέρασε κάθε όριο! Αφού διέκοψαν οριστικά το ντέρμπι κόντρα στη Φέγενορντ πετώντας συνεχώς καπνογόνα και φωτοβολίδες μετά το 3-0 των φιλοξενούμενων, μερίδα των οπαδών του Αίαντα αποφάσισε να κάνει... θρύψαλα το γήπεδο.
Μέσα της Ολλανδίας μάλιστα αναφέρουν πως οι παίκτες του Άγιαξ έχουν κλειδωθεί στα αποδυτήρια και αρνούνται να βγουν έξω μέχρι να κατευνάσουν τα πνεύματα.
https://twitter.com/Plakplaat63/status/1705955617393787315
https://twitter.com/hooliganscz1999/status/1705959469299945775
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ30-06-2023, 09:05
Εχθές τον «ήθελε» ο ΠΑΟΚ, σήμερα ανανεώνει με την ομάδα του
-
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ21-07-2023, 21:29
Μεγάλη πρόταση ΠΑΟΚ για Μαξίμοβιτς
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10-06-2023, 17:24
Βλέπει ΠΑΟΚ Β ο Χρήστος Τζόλης! (pic)
-
ΑΣ31-05-2023, 17:32
Νέα «βόμβα»: Στον ΠΑΟΚ ο Μπλάνκεναου
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ24-07-2023, 17:50
Πρόστιμο… μαμούθ στον Βαγγέλη Μαρινάκη!
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ17-06-2023, 12:50
Δυνατά για Μισιτζάν ο ΠΑΟΚ! (vids)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16-06-2023, 14:16
Παραμένει Θεσσαλονίκη ο Ελ Καντουρί! (pic)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21-05-2023, 09:05
«Πιθανός προορισμός του Ολιβάρες ο ΠΑΟΚ»