Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Σκληρή απάντηση στον Διομήδη

Με μία σκληρή ανακοίνωση, που καταλήγει με τη φράση "αιδώς Αργείοι" η ομοσπονδία του χάντμπολ απάντησε στα όσα "κατήγγειλε" ο Διομήδης Άργους για τον δεύτερο τελικό με τον Stoiximan.gr ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena.

Ηλίας Τάταλας

Σκληρή απάντηση στον Διομήδη

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΧΕ:

“Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε την «καταγγελία» του σωματείου AO Διομήδης Άργους σχετικά με τον 2ο τελικό του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών της 27ης Μαΐου 2015 στο PAOK Sports Arena.

Η έκπληξη έγκειται στο γεγονός ότι πήρε μια εβδομάδα στην ομάδα του Άργους να ανακαλύψει και να στοιχειοθετήσει «τον μεγαλύτερο διαιτητικό βιασμό στην ιστορία του αθλήματος». Η δε απορία, προκύπτει από το ότι αν και ο Κανονισμός Αγώνων δίνει το δικαίωμα υποβολής ένστασης ακριβώς για αυτούς τους λόγους (σοβαρή παράβαση ή κακή εφαρμογή κανονισμών παιδιάς με συνέπεια διαμόρφωση αποτελέσματος), ο Διομήδης δεν μπήκε καν στον κόπο μετά το πέρας του αγώνα να εξασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα του.

Αντίθετα αρκέστηκε, με άνεση χρόνου μιας εβδομάδας και την ευκολία του replay, να μοντάρει ένα βίντεο με φάσεις όπου θεωρεί ότι αδικήθηκε όταν για τις ίδιες φάσεις οι διαιτητές έπρεπε να λαμβάνουν αποφάσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Σε ότι αφορά την ουσία, η ΟΧΕ δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι αρμόδια και υπεύθυνη για θέματα διαιτησίας είναι αποκλειστικά και μόνο η ΚΕΔ η οποία αποτελείται από πρόσωπα με αναγνωρισμένο κύρος στα θέματα διαιτησίας στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια κοινότητα του αθλήματος. Η Διοίκηση της ΟΧΕ είχε και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΚΕΔ και θα περιμένει την ενημέρωση της σχετικά με την εφαρμογή των κανονισμών στον συγκεκριμένο αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση αγώνας που κρίνεται μετά από δύο παρατάσεις και πέναλτι δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο κριτικής με αιχμές για εσκεμμένα λάθη. Όσον αφορά τα λοιπά αναφερόμενα στην ανακοίνωση του Διομήδη περί «μεταφυσικών φαινομένων» και δηλώσεων άλλων παραγόντων είναι ανάξια σχολιασμού.

Για τα λοιπά γεγονότα που έλαβαν χώρα στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση όπως αυτά περιγράφονται στις εκθέσεις των αρμοδίων οργάνων (παρατηρητής, ΔΕΑΒ, Αστυνομία, κλπ) έχει ήδη επιληφθεί η αθλητική Δικαιοσύνη η οποία και θα κρίνει για την τιμωρία ή μη, των υπαιτίων.

Τέλος, θεωρούμε ότι η ανακοίνωση του Διομήδη είναι αποκύημα μιας νοοτροπίας κάποιων οι οποίοι δυσκολεύονται να παραδεχτούν την απώλεια ενός τίτλου και εκδόθηκε για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους. Επειδή δε το ύφος της είναι ιδιαίτερα αιχμηρό και αφήνει υπόνοιες για την έμμεση ή άμεση (λόγω αδράνειας) συμμετοχή και ευθύνη της ΟΧΕ σε όσα καταγγέλλονται, επιφυλασσόμαστε τόσο για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας για την διαφύλαξη του κύρους του αθλήματος, όσο και για την επανεξέταση των ήδη δρομολογημένων συνεργασιών με το εν λόγω σωματείο.

Το «Αιδώς Αργείοι» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

ΥΓ1: Οι αγώνες κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα γραφεία υπουργών και δικαστών.

ΥΓ2: Η αντίδραση των στελεχών της ΟΧΕ σε στιγμές έντασης είναι αποκλειστικά δικό τους θέμα και γίνεται πάντα –σε αντίθεση με κάποιους άλλους- με μοναδικό στόχο την εκτόνωσή της και όχι την κλιμάκωση της”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Ομαδική δηλητηρίαση «χτύπησε» τον ΠΑΟΚ!

Προς αναβολή ο πρώτος ημιτελικός των playoffs

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε αναβολή φαίνεται να οδηγείται o πρώτος ημιτελικός του πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αφού την αποστολή των «ασπρόμαυρων» χτύπησε ομαδική δηλητηρίαση!

Πιο συγκεκριμένα, οκτώ αθλητές του Δικεφάλου εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, από φαγητό που κατανάλωσαν την παραμονή της αναμέτρησης.

Εφόσον οι «ασπρόμαυροι» προσκομίσουν τα απαραίτητα χαρτιά από το νοσοκομείο, το παιχνίδι θα αναβληθεί, με την ΑΕΚ αλλά και την ομοσπονδία να συναινούν σε αυτή την εξέλιξη.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Τελευταίο τεστ πριν τα σπουδαία

Στο Πανόραμα φιλοξενείται ο ΠΑΟΚ στην τελευταία «στροφή» της Α1 χάντμπολ γυναικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

18η και τελευταία αγωνιστική στην Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται στο ΔΑΚ Πανοράματος από την τοπική ομάδα στις 16:00.

Οι υπερπρωταθλήτριες και κυπελλούχες Ελλάδας είναι σίγουρα στη 2η θέση της βαθμολογίας, ανεξαρτήτως με το τι θα συμβεί στο σημερινό παιχνίδι, κάτι που σημαίνει ότι θα μπουν με πλεονέκτημα έδρας στην ημιτελική φάση των playoffs.

Από την άλλη πλευρά το Πανόραμα μετά τη νίκη του με 30-26 στην έδρα του Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών ανέβηκε στους 22 βαθμούς, είναι στην 5η θέση και διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για την είσοδό της στην τετράδα.

Η γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Αθηνά Καπρινιώτη, τόνισε σε δηλώσεις της:

«Προετοιμαζόμαστε όλη την εβδομάδα γι' αυτό το παιχνίδι, αλλά και για την απαιτητική συνέχεια του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης των ημιτελικών κόντρα στην Πυλαία. Θα μπούμε συγκεντρωμένες στο πλάνο μας για να πάρουμε τη νίκη και τους δύο βαθμούς. Στη συνέχεια θα κοιτάξουμε τα παιχνίδια κόντρα στην Πυλαία, τα οποία έρχονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και τα οποία θα κρίνουν την παρουσία μας στους τελικούς».

https://www.youtube.com/watch?v=5Tij_TNVjBw

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Με πίστη για τη νέα υπέρβαση

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη μάχη των playoffs – Σήμερα το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ξεκινάνε τα playoffs της Handball Premier με το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς για τον ΠΑΟΚ να είναι απέναντι στην ΑΕΚ σήμερα στις 16:00 στο Καματερό.

Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες, με τη σειρά να μεταφέρεται την Τετάρτη στο κλειστό της Μίκρας και εάν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι, αυτό να γίνεται και πάλι στην έδρα της Ένωσης.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έκλεισε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια, επικρατώντας του ΟΣΦΠ/Όμιλου Ξυνή με 26-21, κατέκτησε την 3η θέση και προετοιμάστηκε σκληρά για τους ημιτελικούς κόντρα στην ΑΕΚ, έχοντας ως στόχο την πρόκριση στους τελικούς.

Απέναντί του, η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 40-22 του Αερωπού Έδεσσας, και μπαίνει με την σειρά της στις «μάχες» των ημιτελικών, μετά τη 2η θέση που κατέκτησε στην κανονική διάρκεια.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί μέσω του ΑΕΚ Athletic Club στο YouTube.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ