Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρινάκης προς ΕΠΟ: «Να διακοπεί το πρωτάθλημα εάν…»

Επιστολή μέσω της οποίας ζητάει ανασύνταξη εκ βάθρων στην ΚΕΔ

PAOK24

Μαρινάκης προς ΕΠΟ: «Να διακοπεί το πρωτάθλημα εάν…»

Ο πρόεδρος της Stoiximan Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, ζητάει να εκ βάθρων ανασύνταξη της ΚΕΔ, μετά τις εξελίξεις με τον Στιβ Μπένετ και αν αυτή δε συμβεί, προτείνει το πρωτάθλημα, να μην ξεκινήσει μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Επίσης, καταφέρεται και πάλι κατά του Σταύρου Μάνταλου, ο οποίος είναι υπεύθυνος ορισμών σε αυτό το μεταβατικό διάστημα…

Η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,

Οι εξελίξεις όλων αυτών των τελευταίων ημερών στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν συνιστούν τίποτα άλλο από την πανηγυρική επιβεβαίωση όλων όσων εδώ και μήνες υποστηρίζαμε για το ρόλο του κυρίου Benett , τη θέση του στην Κ.Ε.Δ. και το σχέδιο αλλοίωσης του πρωταθλήματος από το συγκεκριμένο κύκλωμα που τοποθέτησε τον κ. Benett στη θέση του Αρχιδιαιτητή και «επιμελήθηκε» τη στελέχωση της ΚΕΔ, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει να σε διατηρεί στη θέση του Προέδρου της ΕΠΟ.

Πρώτα υπήρξε η συστηματική επί μήνες μεθόδευση της απαξίωσης της παρουσίας των ξένων Διαιτητών στο πρωτάθλημα της Superleague 1, μετά ήρθε η μεθόδευση της «έλλειψης» των ξένων διαιτητών με διάφορα προσχήματα και εν τέλει προέκυψε η πραξικοπηματική απόπειρα παραβίασης κάθε συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ Ομοσπονδίας και Π.Α.Ε με την απόπειρα τοποθέτησης Έλληνα Διαιτητή στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ, όπως είχες κάνει και πέρσι.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τον πανικό σου (που κατά τα άλλα «δεν παρεμβαίνεις» στα ζητήματα της Διαιτησίας. Αλήθεια, πως γνώριζες τον ορισμό Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι πριν την δημοσιοποίηση των ορισμών;) και οδήγησε στην «παραίτηση» του κ. Benett λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν. Για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας: αν πιστεύεις ότι «οδήγησες στην έξοδο» τον κ. Benett και ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο λησμονεί το ρόλο που έπαιξες προσωπικά στην τοποθέτηση του συγκεκριμένου Αρχιδιαιτητή, είσαι βαθιά νυχτωμένος.

Όπως επίσης αν νομίζεις ότι θα παραμείνει ο Μάνταλος να ορίζει τους διαιτητές, είσαι επίσης βαθιά νυχτωμένος και γελασμένος.

Όποιος παρακολουθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο γνωρίζει ότι o κ. Benett παραιτήθηκε μόνο από το μισθό του, διότι κατά τα λοιπά ο ρόλος του στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ήταν διακοσμητικός. Το αποδεικνύουν όχι μόνο τα πεπραγμένα του από τη μέρα που ανέλαβε, όχι μόνο οι πράξεις και οι παραλείψεις του, αλλά και οι ορισμοί της 6ης αγωνιστικής που πραγματοποιήθηκαν μετά την «αποχώρησή» του από τον εδώ και μήνες κατ’ ουσία Αρχιδιαιτητή κ. Μάνταλο, ο οποίος βγήκε στο προσκήνιο.

Το αποδεικνύει και η τοποθέτηση του κ. Mohammed Al- Hakim ως Διαιτητή στον αγώνα Ολυμπιακός – Άρης, η παρουσία του οποίου στο περυσινό Άρης –ΠΑΟΚ έχει μείνει αξέχαστη σε όποιον το παρακολούθησε. Ο συγκεκριμένος ορισμός λίγες ώρες μετά την «αποχώρηση» του κ. Benett από τη θέση του Αρχιδιαιτητή συνιστά όχι απλά πρόκληση αλλά και προσβολή στη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων.

Το αποδεικνύει και η όλη μεθόδευση που ακολούθησες προσωπικά στο θέμα της αντικατάστασης του κ. Benett. Στην αρχή συγκάλεσες (μόνος) συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου με θέμα «Πρόεδρος Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο.» και όλως αιφνιδίως απόψε ανακοίνωσες την αναβολή της συνεδρίασης με την αιτιολογία ότι μετά την παραίτηση του κ. Benett εξέλειπε ο λόγος σύγκλησης της συνεδρίασης (!!!).

Σε τι επηρεάζει η παραίτηση την συνεδρίαση της ΕΕΠ ; Το αντίθετο μάλιστα : καθιστά επιτακτική ανάγκη την αναζήτηση αλλαγής πλεύσης στο θέμα της Κ.Ε.Δ. Αλλά φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί τις προσωπικές σου επιδιώξεις. Από τη μια διαβεβαιώνεις την UEFA σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι περιμένεις από την Ε.Ε.Π. να προβεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες για το θέμα του Αρχιδιαιτητή, κοροϊδεύοντας τους και από την άλλη αναβάλλεις την συνεδρίαση της Επιτροπής.
Έχω κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι είσαι εξίσου επικίνδυνος με τον κ. Benett και θα πρέπει να τον ακολουθήσεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα και η λειτουργία της ΚΕΔ υπό την παρούσα μορφή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η άποψη μου, και αυτή θα μεταφέρω και στην Ε.Ε.Π. η οποία πρέπει να συνεδριάσει ΑΜΕΣΑ είναι ότι θα πρέπει να ληφθεί η απόφαση να αιτηθούμε ως Ε.Ε.Π. από την UEFA (και χωρίς καμία διαμεσολάβηση της Ομοσπονδίας) την υπόδειξη τριών νέων Αλλοδαπών αξιωματούχων κύρους που θα είναι υποψήφιοι για να αναλάβει κάποιος εξ’ αυτών πλήρως τη λειτουργία της ΚΕΔ, χωρίς προστάτες, χωρίς συνοδούς και χωρίς υποβολείς.

Η συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει επιτέλους να γίνει με σοβαρότητα, με υποβολή φακέλων / βιογραφικών και την επιλογή του ικανότερου εκ των υποψηφίων στη βάση της εμπειρίας και των περγαμηνών που διαθέτει στη Διαιτησία. Και εκτός από τον Αρχιδιαιτητή θα πρέπει να υπάρξουν δύο ακόμα μέλη της ΚΕΔ από το εξωτερικό, ώστε να μην υπάρχει κανένα φθαρμένο ή διεφθαρμένο υλικό στο νέο οικοδόμημα.

Εσύ δεν έχεις παρά να ενημερώσεις για τα θέλω του Ελληνικού ποδοσφαίρου την UEFA και να υποδειχθούν από εκείνους τα πρόσωπα που καμία σχέση δεν πρέπει να έχουν με την ελληνική πραγματικότητα!

Η διαδικασία έχει γίνει στο παρελθόν, όταν οι “Big 4” συμφώνησαν σε αρχιδιαιτητή μετά από υποβολή φακέλων και βιογραφικών και είναι η ενδεδειγμένη σε αντίθεση με τον παράνομο και παράτυπο ορισμό Benett.

Η παρουσία νέων προσώπων θα καταστεί ικανή να διασφαλίσει την αναβάθμιση του επιπέδου των Διαιτητών που έρχονται να διευθύνουν αγώνες του Ελληνικού πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Η υφιστάμενη Κ.Ε.Δ. του Benett , του Μάνταλου, και των διακοσμητικών «υπάκουων» Μελών δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται καθώς «ξεγυμνώθηκε» πλήρως.

Η επικείμενη διακοπή του Πρωταθλήματος λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών παρέχει την πολυτέλεια του χρόνου που σε οποιαδήποτε άλλη συγκυρία δεν θα είχαμε. Προσωρινές λύσεις , ή λύσεις εκ των ενόντων – τις οποίες φαίνεται να προκρίνετε – δεν μπορούν να είναι αποδεκτές ούτε και μπορούν να είναι αποτελεσματικές.
Θεωρώ δε πως οποιαδήποτε τέτοια πρόταση θα συνιστά ξεκάθαρη πρόθεση υπονόμευσης του πρωταθλήματος.

Προσωπικά θεωρώ πως εάν δεν βρεθεί οριστική λύση με την εκ βάθρων ανασύνταξη της ΚΕΔ το Πρωτάθλημα δεν θα πρέπει να επανεκκινήσει μετά τη διακοπή. Αυτή η ευκαιρία κάθαρσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Και μιλώντας για κάθαρση φαντάζομαι ότι ήδη η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η UEFA, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Βρούτσης έχουν ξεκινήσει διαδικασίες έρευνας για τις καταγγελίες Benett για την παρέμβαση στους ορισμούς των διαιτητών. Ταυτόχρονα θα ζητηθούν εξηγήσεις από όλους μας όπως αναφέρω και παραπάνω για την εμπλοκή Μάνταλου που δεν προκύπτει από τις συμφωνίες μας, από την Ολιστική Μελέτη ή από τα όσα ζήτησαν οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες, να εμπλέκονται δηλαδή μόνο ξένοι στους ορισμούς του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου!

Ο Πρόεδρος της Super League 1

Ευάγγελος Μαρινάκης»

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κυριακή πρωί με γήπεδο

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προετοιμασία του για την Ελσίνκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Κυριακάτικο πρωινό με προπόνηση για το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ, που συνεχίζει την προετοιμασία του για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων στο Europa Conference League, απέναντι στην Ελσίνκι.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει να βλέπει τρία ονόματα στο απουσιολόγιο, με τους Άντριγια Ζίβκοβιτς και Κωνσταντίνο Κουλιεράκη να δουλεύουν και το Σάββατο ατομικά ενώ ο Ράχμαν Μπάμπα ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης. Δεν είναι ωστόσο ακόμη στο 100% της ετοιμότητας του.

Οι επόμενες μέρες θα κυλήσουν έτσι για τον Δικέφαλο, ο οποίος θα περιμένει για τους προαναφερθέντες παίκτες ενόψει του αγώνα με τους Φινλανδούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Εκτόξευση» Άγιαξ με Φαν’τ Σίπ

Νέα νίκη πριν υποδεχθεί την ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με έξι νίκες και μία ισοπαλία στους επτά αγώνες πρωταθλήματος, από τότε που ανέλαβε προπονητής ο Τζον Φαν'τ Σίπ, ο Άγιαξ πραγματοποιεί πορεία κανονικού... Άγιαξ!

Σήμερα επικράτησε 2-1 της Σπάρτα Ρότερνταμ στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Eredivisie και «εκτοξεύτηκε» στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Διότι περί «εκτόξευσης» πρόκειται, αν αναλογιστούμε ότι πριν αναλάβει ο Φαν'τ Σιπ -πριν από μόλις 40 ημέρες- ο «Αίαντας» ήταν τελευταίος (!) και γινόταν λόγος ακόμα και για πιθανότητα υποβιβασμού.

Όμως, ο πρώην προπονητής της εθνικής Ελλάδας, με άμεσο συνεργάτη το Μιχάλη Βαλκάνη στο πλευρό του, τα κατάφερε μια χαρά αξιοποιώντας τα νέα μεγάλα ταλέντα που αναδεικνύονται μέσα από τα «σπλάχνα» του συλλόγου.

Στο σημερινό ματς, ο Άγιαξ χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα του 8 παίκτες γεννημένους στον 21ο αιώνα, αναμεσά τους ο Χάτο (2006) και ο Χλίνσον (2004), ενώ τα γκολ πέτυχαν οι Μπρόμπεϊ (8΄), Μπέργκβαϊν (42΄-πεν.), πριν μειώσει ο Νεγκλί για τους φιλοξενούμενους στο 55΄.

Έτσι, ο Άγιαξ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αγωνιστικά και πνευματικά, πριν από το ματς με την ΑΕΚ στο Αμστερνταμ (Πέμπτη, 14/12) που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα συνεχίσει στο UEFA Conference League.

Η σύνθεση των γηπεδούχων: Ράμαι, Ρεντς, Σούταλο, Χάτο, Μάρτα (78΄ Σόσα), Χλίνσον, Ταχίροβιτς, Τέιλορ, Μπέργχουϊς, Μπρόμπεϊ (65΄ Άκπομ), Μπέργκβαϊν (78΄ Μπόργκες)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής και η βαθμολογία της Eredivisie:

 

Αϊντχόφεν-Χέρενφεν               2-0 
Φέγενορντ-Φόλενταμ               3-1
Τβέντε-Εξέλσιορ                  4-2
Αγιαξ-Σπάρτα Ρότερνταμ           2-1
Τσβόλε-Ναϊμέγκεν                21:00
Αλκμάαρ-Αλμέρε                  22:00
Γκόου Αχέντ Ινγκλς-Ουτρέχτη     10/12
Φορτούνα Σιτάρντ-Βααλβάικ       10/12
Φίτεσε-Χέρακλες                 10/12


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)

Αϊντχόφεν          45 -15αγ.
Φέγενορντ          35 -15αγ.
Τβέντε             33 -15αγ.
Αλκμααρ            30
Αγιαξ              24 -15αγ.
Γκόου Αχεντ Ιγκλς  22
Σπάρτα Ρότερνταμ   21 -15αγ.
Χέρενφεν           19 -15αγ.
Τσβόλε             17
Εξέλσιορ           16 -15αγ.
Φορτούνα Σιτάρντ   16
Ναϊμέγκεν          15
Χεράκλες           15
Βααλβάικ           13
Αλμέρε             13
Ουτρέχτη           13
Φόλενταμ            8 -15αγ.
Φίτεσε              8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Premier League: Η Βίλα νίκησε την Άρσεναλ – Μόνη πρώτη η Λίβερπουλ!

Ακάθεκτοι οι Χωριάτες, άλλαξαν την κορυφή και την πλησιάζουν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πολύ μεγάλη νίκη της Άστον Βίλα 1-0 επί της Άρσεναλ και αλλαγή δεδομένων στην κορυφή της Premier League επεφύλασσε η 16η αγωνιστική.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι επικράτησε της -μέχρι χθες- πρωτοπόρου, χάρη στο γκολ του ΜακΓκιν από το 7ο λεπτό και έφτασε τους 35 βαθμούς, έναν λιγότερο από τη σημερινή της αντίπαλο.

Στην κορυφή αναρριχήθηκε η Λίβερπουλ (37β.) η οποία με ακόμα μια ανατροπή, την έβδομη φετινή (!), νίκησε με 2-1 στο «Σέλχαρστ Παρκ» του Λονδίνου την Κρίσταλ Πάλας.

Νωρίτερα είχαμε «κάζο» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», καθώς υπέστη βαριά ήττα με 3-0 από την Μπόρνμουθ, που έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία, στο πλαίσιο της 16ης ημέρας της Premier League. Η Γιουνάιτεντ ήταν απογοητευτική προκαλώντας την έντονη αντίδραση των φιλάθλων της.

Η Μπόρνμουθ εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη των «κόκκινων διαβόλων» και κατάφερε να προηγηθεί με τα γκολ των Σολάνκε (5') και Μπίλινγκ (68). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς, αλλά οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» για τρίτη φορά στο 73ο λεπτό με τον Σένεσι και λίγο έλειψε να δεχτούν και τέταρτη «σφαλιάρα» με τον Ουαταρά στις καθυστερήσεις, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε από το VAR.

Η ήττα αυτή ίσως προκαλέσει εξελίξεις στη Γιουνάιτεντ, καθώς πολλοί είναι αυτοί που επικρίνουν τον Ερικ Τεν Χαγκ, κυρίως για την κακή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και τις ψυχρές σχέσεις με αρκετούς παίκτες.

Στο μεταξύ η Μπράιτον δεν μπόρεσε να νικήσει την Μπέρνλι (1-1) στο γήπεδο της, ενώ με τον ίδιο σκορ έληξε το ματς στο «Μολινό» μεταξύ της Γουλβς και της Νότιγχαμ και η Σέφιλντ πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα με το 1-0 επί της Μπρέντφορντ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής στην Premier League και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ        1-2
(57' πεν. Ματετά-75' Σαλάχ, 90'+ Ελιοτ)
Μπράιτον-Μπέρνλι               1-1
(77' Αντιγκρά-45' Οντομπερτ)
Μάντσεστερ Γ.-Μπόρνμουθ        0-3
(5' Σολάνκε, 68' Μπίλινγκ, 73' Σενέσι)
Σέφιλντ Γιουν.-Μπρέντφορντ     1-0
(45' ΜακΑτί)
Γουλβς-Νότιγχαμ Φόρεστ         1-1
(32' Κούνια-14' Τοφόλο)
Άστον Βίλα-Άρσεναλ             1-0
(7΄ ΜακΓκιν)
Έβερτον-Τσέλσι               10/12
Φούλαμ-Γουέστ Χαμ            10/12
Λούτον-Μάντσεστερ Σίτι       10/12
Τότεναμ-Νιούκαστλ            10/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)
Λίβερπουλ             37
Άρσεναλ               36
Άστον Βίλα            35
Μάντσεστερ Σίτι       30 -15αγ.
Τότεναμ               27 -15αγ.
Μάντσεστερ Γιουν.     27
Νιούκαστλ             26 -15αγ.
Μπράιτον              26
Γουέστ Χαμ            24 -15αγ.
Τσέλσι                19 -15αγ.
Μπρέντφορντ           19
Γουλβς                19
Μπόρνμουθ             19
Φούλαμ                18 -15αγ.
Κρίσταλ Πάλας         16
Νότιγχαμ Φόρεστ       14
Έβερτον               10 -15αγ.
Λούτον                 9 -15αγ.
Μπέρνλι                8
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ    8

* Η Έβερτον έχει τιμωρηθεί με -10 βαθμούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ