Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν επαναπαύεται ο ΠΑΟΚ!

Το φρέσκο “αίμα” στις ακαδημίες του Δικεφάλου: Από τις μεταγραφές για την Κ19 έως και τις προσθήκες στις ομάδες Κ7 και Κ8!

PAOK24

Δεν επαναπαύεται ο ΠΑΟΚ!

Πέτρα που κυλάει, δεν χορταριάζει! Έτσι και ο ΠΑΟΚ, δεν επαναπαύεται στις επιτυχίες των ακαδημιών του, αλλά αντίθετα δεν σταματάει να τις ενισχύει με νέα ταλέντα, κάθε ηλικίας!

Σχετικά, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε πριν από λίγο:

“Συνεπείς στο αέναο πλάνο της εύρεσης και εκπαίδευσης νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο, οι άνθρωποι του PAOK Academy ξεκινούν τη νέα σεζόν με ουκ ολίγες προσθήκες στα τμήματα τους.

Η βάση είναι σταθερή, φυσικά, με τα παιδιά που εκπαιδεύονται επί σειρά ετών στον ΠΑΟΚ και όπως κάθε χρόνο, προστίθενται καινούριοι. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Μία η προσθήκη στην Κ19, με τον επιθετικό Χριστόφορο Γκάλτσεβ (2006).

Στην Κ17 προστίθενται πέντε παιδιά, γεννημένα το 2007. Ο Γιάννης Καραγιαννίδης (αμυντικός) έρχεται από τους Δαναούς Κοζάνης, ο Αντώνης Θεοδοσιάδης (μέσος) από την Αθλητική Ένωση Κοζάνης, ο Δανιήλ Κωστέας (επιθετικός) από τον Πανιώνιο, ο Σταύρος Πασχαλίδης (τερματοφύλακας) από τον Εθνικό Αστέρα Πυλαίας και ο Γιώργος Δαουλάρης (αμυντικός) από τους Shooters.

Ένα χρόνο μικρότερα (2008) είναι τα παιδιά που έρχονται για την Κ16. Έξι τον αριθμό. Ο Γιώργος Λέλεκας (αμυντικός) από τους Μπέμπηδες, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος (μέσος) από τον Ηρακλή Ζυγού, ο Αντώνης Αρετής (επιθετικός) από Ajax Stars, ο Δημήτρης Λαζαρίδης (αμυντικός) από Pro Soccer Academy, o Κωνσταντίνος Τόλιος (αμυντικός) από την Δόξα Πετρούσας και ο Κονσταντίν Μαλιγκίν (τερματοφύλακας) από την FC Forte.

Πολλές οι μεταγραφές μας και στην Κ15 (γεννημένοι το 2009). Από την ακαδημία Calсetto FС στα Χανιά ήρθε ο μέσος Λευτέρης Κοντεκάς, από τον Αστέρα Μεσολογγίου ο μέσος Αουρέλιο Σέφα, από τον Ποσειδώνα Ηγουμενίτσας ο επιθετικός Δημήτρης Μηντής, από τον ΠΑΟΔ ο αμυντικός Νίκος Τελίδης, από την Pro Soccer Academy ο μέσος Χρήστος Δεμίρης, από την Κατερίνη FC o επιθετικός Γιάννης Τοπαλίδης και από τον Ερμήλιο Χαλκίδας ο μέσος Κωνσταντίνος Μίσχος.

Νέο «αίμα» και στην Κ14 και τους γεννημένους το 2010 με τον Δημήτρη Καραπανταζή (μέσος) από την Γερμανική Ακαδημία, τον Θεόδωρο Βλαχόπουλο (αμυντικός) από την Αναγέννηση Πανοράματος, τον Βαγγέλη Βέρτκα (επιθετικός) από τον ΠΑΣ Φλώρινα, τον Βασίλη Ξεφτέρη (τερματοφύλακα) από τον ΠΑΟΔ και τον Μάρβιν Γκάτζι (επιθετικός) από τους Μπέμπηδες.

Οκτώ είναι οι προσθήκες στην Κ12 (2012). Ο Αλέξανδρος Νησιώτης (επιθετικός) έρχεται από τον ΑΜΣ Μαραθώνα Καλαμαριάς, ο Κυριάκος Χατζηχηδίρογλου (αμυντικός) από την Olympian Κατερίνης, ο Αρίστος Καλλιάντζας (μέσος) από τον ΠΑΟΚ Σταυρού, ο Πολυχρόνης Δουμπής (επιθετικός) από τους Τηλέμαχους Αλεξάνδρειας, ο Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος (επιθετικός) από τους Μπέμπηδες, ο Πέτρος Αγγελάκης (επιθετικός) από τον ΠΑΟΚ Σερρών, ο Σεραφείμ Κουκουτζέλης (επιθετικός) από τον Εθνικό Σοχού και ο Ευστάθιος Μελισσάς (μέσος) από τον ΠΑΟΔ.

Στην Κ11 καλωσορίζουμε τρία παιδιά, γεννημένα το 2013, τον Κωνσταντίνο Καρανταλή (μέσος) από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, τον Μιχάλη Σαλπιγγίδη (επιθετικός) από τον Εθνικό Ευόσμου και τον Νίκο Τσαρούχα (μέσος) από την Διάπλαση.

Στην Κ10 (2014) έρχονται από την ακαδημία Ντίνος Κούης οι Αλμπιόν Πέπα και Αντώνης Λεοντιάδης.

Στην Κ9 ήρθε ο Χρήστος Τοσναρίδης (2015) και στην Κ8-7 οι Σάββας Δημητριάδης και Ανδρέας Αλεξίου (2016)”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρεμιέρα για το τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης»

Ομάδες όπως η Νιούκαστλ, η Μπόχουμ και η Παρτιζάν συμμετέχουν μεταξύ άλλων στο τουρνουά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ποδαρικό κάνει σήμερα το τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης», το οποίο διεξάγεται φυσικά στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, τη φετινή χρονιά έχει ανέβει κατακόρυφα το επίπεδο ανταγωνισμού στο εν λόγω τουρνουά, καθώς συμμετέχουν αναπτυξιακά τμήματα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Στο τουρνουά, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, λαμβάνουν μέρος ομάδες όπως η Παρτιζάν, ο Ερυθρός Αστέρας, η Νιουκάστλ και η Μπόχουμ στις ηλικιακές ομάδες των Κ13 και Κ15.

Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο αθλητικό κέντρο Λώλας στη Σουρωτή.

Αναλυτικά η πρόσφατη ανακοίνωσή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το τουρνουά:

«Το τουρνουά “Παναγιώτης Κατσούρης”, διεξάγεται από το 2009, στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή μας. Αυτή τη χρονιά όμως, μετατρέπεται σε ένα elite τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών με την συμμετοχή επαγγελματικών ομάδων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και ακαδημιών υψηλού επιπέδου.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Απριλίου στο αθλητικό κέντρο LOLAS στη Σουρωτή, θα αφορά τις ηλικίες Κ15 και Κ13 και εκτός από τα τμήματα του ΠΑΟΚ, θα ταξιδέψουν ως την Θεσσαλονίκη, μεταξύ αλλων, η Νιούκαστλ, η Μπόχουμ, η Παρτιζάν.

Στην 1η φάση θα αγωνιστούν 16 ομάδες που θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους, βάσει δυναμικότητας. Στη 2η φάση – στο μονοπάτι gold – θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ στο μονοπάτι θα αγωνιστούν οι τρίτοι και τέταρτοι των ομίλων. Όσο για την τελική φάση, θα διεξαχθεί με νοκ άουτ αγώνες, έως τον τελικό.

Κ15

GROUP A
ΠΑΟΚ, Τζουνιορούλ (Ρουμανία), Πανιώνιος, Ατρόμητοι Λάρισας

GROUP B
Eρυθρός Αστέρας (Σερβία), Έξετερ (Αγγλία), Παναιτωλικός, Μπέμπηδες

GROUP C
Νιούκαστλ, Ράντερς FC (Δανία), ΝΠΣ Βόλος, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

GROUP D
Παρτιζάν, Ομόνοια Λευκωσίας, Μακεδονικός, Αγία Παρασκευή Βόλου

Κ13

GROUP A
ΠΑΟΚ, Έξετερ, ΑΕΚ Λεμεσού, Red Star School

GROUP Β
Ράντερς, ΝΠΣ Βόλος, TSC Όστερχουτ (Ολλανδία), Μπέμπηδες

GROUP C
Μπόχουμ, ΑΕΚ Λάρνακας, Αγία Άννα Βόλου, ΠΑΟΚ Κομοτηνής

GROUP D
Παρτιζάν, Παναθηναϊκός, Ατσαλένιος, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

Κάθε ομάδα θα παίξει οκτώ αγώνες.

Η διάρκεια των αγώνων θα είναι 20 λεπτά, ενώ στην τελική φάση 25 λεπτά. Στον τελικό, σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: 433 μέρες χωρίς νίκη απέναντι στην ΑΕΚ!

Η τελευταία φορά που οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν την ομάδα του Αλμέιδα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ ξεχωρίζει στην 8η στροφή των playoffs, με τους γηπεδούχους να καίγονται για νίκη και την «Ένωση» να ψάχνει το «τρίποντο» που θα της δώσει το πρωτάθλημα στα... χέρια!

Μετά το...επεισοδιακό πρωτάθλημα του 2017-18 ο «Δικέφαλος του Βορρά» δημιούργησε μία απίστευτη παράδοση κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», η οποία έλαβε τέλος όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ματίας Αλμέιδα. Σε επτά παιχνίδια ανάμεσα σε Λουτσέσκου και Αλμέιδα, ο ΠΑΟΚ μετράει μία νίκη, μία ισοπαλία και πέντε ήττες. Η τελευταία νίκη κόντρα στην ΑΕΚ ήταν στις 19 Φεβρουαρίου 2023 για τον δεύτερο γύρο της Super League 1, με τους «ασπρόμαυρους» να επικρατούν με 2-0 χάρη σε τέρματα των Νάρεϊ και Κουλιεράκη.

Εκείνο το ντέρμπι χαρακτηρίστηκε από την ένταση, το πάθος, τις μονομαχίες και χρωματίστηκε έντονα από μια στιγμή μαγείας του Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πεσμένος έκανε τρεις επαφές, η μία με τον ώμο του, έστρωσε τη μπάλα στο δεξί του πόδι και την έδωσε στον Νάρεϊ που με σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη δίνοντας το προβάδισμα με 1-0 (14’) στους «ασπρόμαυρους». Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο δεύτερο μέρος, ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο χορτάρι της Τούμπας κάτι που επισφραγίστηκε με ένα δεύτερο γκολ. Στο 62ο λεπτό ο Κουλιεράκης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε προβάδισμα με 2-0, το οποίο έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Από εκείνο το παιχνίδι μέχρι και σήμερα έχουν περάσει 433 μέρες χωρίς νίκη για τον ΠΑΟΚ σε συνολικά έξι αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με τον αυριανό αγώνα -εκτός των άλλων- να είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επιστρέψει ο «Δικέφαλος» στις νίκες απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

https://www.youtube.com/watch?v=b2BIOlKYzzs

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ για Νάσο: «Κανείς δε ξεχνά… Αθάνατος!»

Το μήνυμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά και τιμά τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου.

Με ανάρτηση στα social media, ο «δικέφαλος του Βορρά» αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο οπαδό της ομάδας, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από επτά χρόνια σε ηλικία 24 ετών.

«Επτά χρόνια χωρίς τον Νάσο... Κανείς δεν ξεχνά... Αθάνατος!», αναφέρει ο ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ