Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτή είναι η Γάνδη

Φιλικών συνέχεια για τον ΠΑΟΚ, που το απόγευμα της Πέμπτης (12/7), θα αντιμετωπίσει την Γάνδη στο πέμπτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, σε ένα από τα δυνατότερα… τεστ που έχουν δώσει μέχρι τώρα οι «ασπρόμαυροι».

Ελένη Μπούντου

Αυτή είναι η Γάνδη

Η αποψινή αντίπαλος του ΠΑΟΚ, ιδρύθηκε το 1864, καθιστώντας την μια από τους αρχαιότερους αθλητικούς συλλόγους στο Βέλγιο, υπό τη γαλλική ονομασία La Gantoise (και εξακολουθεί να αναφέρεται με αυτή την ονομασία από το γαλλόφωνο τμήμα του Βελγίου).

Τα πρώτα τμήματα που δημιουργήθηκαν ήταν αυτά του χόκεϊ επί χόρτου και του στίβου. Το 1971 ο σύλλογος, ο οποίος πλέον είναι αυτόνομος από το ποδοσφαιρικό τμήμα, πήρε τη σημερινή του ονομασία ως «KAA Γάνδη». Το ποδοσφαιρικό τμήμα (AA Gent) δημιουργήθηκε το 1900.

Το ψευδώνυμο του συλλόγου είναι De Buffalo’s (Τα Βουβάλια), το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά έπειτα από μια επίσκεψη του τσίρκου Buffalo Wild West στην πόλη, στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η περσινή πορεία

Την περσινή σεζόν η Γάνδη κατετάγη 4η στο βελγικό πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα προκριματικά του Europa League, μέσω των play off, συγκεντρώνοντας 39 βαθμούς στην συγκεκριμένη διαδικασία.

Το πάρε-δώσε

Ήρθαν: Ιγκόρ Πλάστουν (Λουντογκόρετς), Αχμέντ Μοσταφά (Πετροτζέτ), Ζαν-Λουκ Ντομπέ (Σταντάρ Λιέγης), Σταλόνε Λιμπόμπε (Αντβέρπ), Γιάρι Ντε Μπούσερ (Λιρς), Κολίν Κούσεμανς (Μαλίν), Έρικ Σμίθ (Νόρκεπινγκ).

Έφυγαν: Σαμουέλ Γκιζό (Σπαρτάκ Μόσχας), Κένι Σαϊέφ (Άντερλεχτ), Στέφαν Μίτροβιτς (Στρασβούργο), Νοέλ Σουμά (Βέστερλο), Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς (Έουπεν), Άντερς Κρίστιανσεν (Μάλμε).

Ο προπονητής

Προπονητής της Γάνδης είναι ο 48χρονος Ιβ Βαντερέγκε, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της βελγικής ομάδας από τις 4 Οκτωβρίου του 2017, ενώ προηγουμένως προπονούσε τις Κορτράικ και Οστάνδη.

Ο βαθμός ετοιμότητα

Δεδομένου ότι στις 27 Ιουλίου η Γάνδη θα φιλοξενηθεί από την Σταντάρ Λιέγης στην πρώτη αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος, η αποψινή αντίπαλος του ΠΑΟΚ, ολοκληρώνει την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν, αφού ήδη έχει δώσει έξι φιλικές αναμετρήσεις, όλες νικηφόρες (με υποδεέστερους αντιπάλους).

Μετά το ματς με τον Δικέφαλο, η Γάνδη θα δώσει ακόμη τρεις φιλικές αναμετρήσεις με Λέουβεν, Στρασβούργο και Βίλεμ, προτού ριχθεί στην μάχη του βελγικού πρωταθλήματος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κωνσταντέλιας: «Είχαμε ψυχή»

Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ μίλησε για τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στην επικράτηση του ΠΑΟΚ με 3-2 επί της ΑΕΚ με τα δύο γκολ που πέτυχε.

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου του Βορρά στάθηκε στο πόσο πολύ ήθελαν οι «ασπρόμαυροι» τη νίκη και σημείωσε ότι το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Είχαμε χαρακτήρα. Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε αποφασισμένοι για όλα. Είχαμε ψυχή. Το θέλαμε πάρα πολύ το ματς...

Το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο, εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει και να τα δίνουμε όλα, όπως σήμερα. Όταν φάγαμε το δεύτερο γκολ ήταν μία δύσκολη στιγμή για εμάς. Προσπαθώ πάντα να νιώθω καλά με τον εαυτό μου αλλά σήμερα το ευχαριστήθηκα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μην τον ξεγράφετε! (vid)

Τα σχόλια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα στιγμιότυπα της επικής ανατροπής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με επική ανατροπή ο ΠΑΟΚ έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι είναι ακόμα εδώ στη μάχη του τίτλου, επικρατώντας με 3-2 της ΑΕΚ στην Τούμπα.

«Τείνουμε να γίνουμε γραφικοί, αλλά συγχωρέστε μας. Σε ένα ακόμα παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στα σχοινιά, αλλά δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει και δικαιώθηκε.

Με ένα γκολ του Σάστρε στο 90′ ο Δικέφαλος έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη, που τον κρατάει ζωντανό στη μάχη του πρωταθλήματος» αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο match report που δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη νίκη του ΠΑΟΚ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίνο: «Χαρούμενος που επέστρεψα στην Τούμπα!»

Τα συναισθήματα του, η ευχή του για το πρωτάθλημα και το σχόλιο για τον Μπάμπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένας φίλος από τα... παλιά βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Λίνο επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και δε θα μπορούσε να μην βρεθεί στο γήπεδο που αγωνίστηκε και αγαπήθηκε από τους φίλους του ΠΑΟΚ.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου του Βορρά δεν έκρυψε τα συναισθήματά του για την επιστροφή του στην Τούμπα, ευχήθηκε ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα και αναφέρθηκε και στην παρουσία του Μπάμπα.

Παράλληλα, ο Λίνο είχε την ευκαιρία να τα πει με παλιούς γνώριμους, όπως ο Παντελής Κωνσταντινίδης.

Αρχικά, είπε:

«Μετά από πολύ καιρό μακριά από την Τούμπα είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα. Η νίκη που πήρε ο ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντική και ελπίζω να φέρει το πρωτάθλημα στο φινάλε της σεζόν.

Ο κάθε παίκτης που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ τα δίνει όλα και αξίζει να είναι στην ομάδα».

Για τον Μπάμπα, που αγωνίζεται στη θέση που κάποτε έπαιζε και εκείνος:

«Είναι ένας παίκτης που κάνει μια πολύ καλή σεζόν στον ΠΑΟΚ, που δουλεύει για την ομάδα και αξίζει κάθε θετικό σχόλιο που γίνεται γι' αυτόν».

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/441083433_7520846531336613_883079654466734531_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ