Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Aνατροπή! Διεξάγεται η 14η αγωνιστική!

Βρέθηκε η λύση για να παρακαμφθεί η αποχή των Ελλήνων διαιτητών! Αύριο και Δευτέρα τα παιχνίδια!

Στέργιος Αναστασιάδης

Aνατροπή! Διεξάγεται η 14η αγωνιστική!

Και εκεί όπου όλα έδειχναν πως το Σαββατοκύριακο δεν θα υπήρχε δράση στη Super League, λόγω της αποχής των Ελλήνων διαιτητών ως αντίδραση στις σοκαριστικές απειλές που δέχθηκε ο Τάσος Παπαπέτρου μετά το επεισοδιακό Βόλος – Ολυμπιακός, τελικά η 14η αγωνιστική θα διεξαχθεί κανονικά!

Πως συνέβη αυτό; Με αστραπιαίες κινήσεις, άνθρωπος του οποίου η ταυτότητα δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί,  πραγματοποίησε ταξίδι – αστραπή στη Λατινική Αμερική και ήρθε σε συμφωνία τόσο με την ομοσπονδία της Κολομβίας όσο και με αυτή του Μεξικού, προκειμένου διαιτητές από τις δύο συγκεκριμένες χώρες να βρίσκονται σήμερα το βράδυ στην Ελλάδα για να διευθύνουν τις αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής του δεύτερου γύρου, οι οποίες θα διεξαχθούν αύριο και μεθαύριο!

Μάλιστα, ο Έλληνας απεσταλμένος εξήγησε στους Κολομβιανούς και Μεξικανούς αξιωματούχους πως οι διαιτητές τους δεν θα έχουν το παραμικρό πρόβλημα από τη στιγμή που οι συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραπέμπουν σε Κολομβία και Μεξικό, με το μοναδικό πρόβλημα που καλούνται να λύσουν οι διαιτητές που επιλέχθηκαν, κατηγορίας Elite Plus όλοι τους, να είναι το… jet lag!

«Μην ανησυχείτε. Δεν θα έχουν το παραμικρό πρόβλημα οι διαιτητές σας. Για να καταλάβετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα, δεν εφαρμόζεται κανένας νόμος.  Ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε πουθενά. Φούρνοι και σπίτια καίγονται, δημοσιογράφοι απαγάγονται, ακόμα ψάχνουμε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.  Δεν βγήκε άκρη σε υπόθεση δολοφονικής επίθεσης σε διαιτητή που συνέβη πριν πέντε χρόνια, παρότι η Αστυνομία την εξιχνίασε.

Κάμερες στα γήπεδα δεν λειτουργούν, παράγοντες και  φουσκωτοί μπαίνουν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο εάν δεν τους αρέσει το σκορ και παίζουν τσανταλίνα μανταλίνα με τους διαιτητές, οι οποίοι δεν γράφουν τίποτα εννοείται στις εκθέσεις τους. Μπουκάρουν στους αγωνιστικούς χώρους οπαδοί και είναι… Σάββατο. Πετάνε φούστες στον πρόεδρο της ΕΠΟ και είναι  σαν να μπαίνει η Άνοιξη! Ομάδες βγάζουν ανακοινώσεις που απειλούν για χειρότερα επεισόδια από τους οπαδούς τους και δεν ανοίγει μύτη! Επιβάλλεται απαγόρευση ενασχόλησης και εισόδου στα γήπεδα σε μεγαλοπαράγοντες και ένας μόνο σεβάστηκε την ετυμηγορία.

Γι΄ αυτό σας λέω, οι διαιτητές σας θα νομίζουν πως σφυρίζουν ένα  Ντεπορτίνο Κάλι – Νασιονάλ Μεντεγίν ή ένα Σιναλόα – Τιχουάνα. Μην το σκέφτεστε! Θα κάνουν ένα ωραίο ταξίδι στην υπέροχη χώρα μας, θα πάρουν και το χαρτζιλικάκι τους» είπε  σύμφωνα με πληροφορίες ο άνθρωπος που μίλησε στους Μεξικανούς και Κολομβιανούς αξιωματούχους, ρίχνοντας και την τελευταία γραμμή άμυνάς τους!

Έτσι, η 14η αγωνιστική θα διεξαχθεί κανονικά, με τις ομάδες να έχουν ήδη ενημερωθεί την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, πως τα παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα για σήμερα θα διεξαχθούν αύριο, τα προγραμματισμένα για αύριο θα διεξαχθούν τη Δευτέρα, όπως και το δευτεριάτικο Άρης – ΟΦΗ!

Aναλυτικά οι… τυχεροί διαιτητές που θα ζήσουν από κοντά τη μαγεία του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο οποίο κυριαρχεί δεκαετίες τώρα η ανομία, εκτός των υποθέσεων όπου εμπλέκεται ο ΠΑΟΚ, είναι οι εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

17:30 Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιγκέλ Άνχελ Φέλιξ Γκαγιάρδο (ΕΠΣ Σιναλόα), ΒΟΗΘΟΙ: Άμπριλ Φελίξ Μουρίγιο (ΕΠΣ Σιναλόα), Χουάν Χοσέ Εσπαραγκόζα Μορένο (ΕΠΣ Γουαδαλαχάρα). VAR: Χέτορ Λουίς Πάλμα Σαλαζάρ (ΕΠΣ Σιναλόα), AVAR: Ραφαέλ Κάρο Κιντέρο (ΕΠΣ Σιναλόα).

20:00 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ερνέστο Φονσέκα Καρίγιο (ΕΠΣ Τιχουάνα), ΒΟΗΘΟΙ: Μάρκος Σάντος (ΕΠΣ Μαζατλάν), Φέλιξ Ναβεγκάντε (ΕΠΣ Κουλιακάν), VAR: Αντόνιο Βάργκας (ΕΠΣ Μοντερέι), AVAR: Κλαούντιο Βάσκεζ (ΕΠΣ Ακαπούλκο)

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 Δεκεμβρίου 2023

16:00 Παναιτωλικός – ΑΕΚ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμάντο Καρίγιο Φουέντες (ΕΠΣ Μέξικο Σίτι), ΒΟΗΘΟΙ: Ερνέστο Φονσέκα Καρίγιο (ΕΠΣ Σιναλόα), Ραμόν Σαλγάδο (ΕΠΣ Γουαδαλαχάρα), VAR: Κάρλος Γκονζάλες (ΕΠΣ Σιναλόα), ΑVAR: Σαλβαδόρ Οσούνα Νάνα (ΕΠΣ Ντουράνγκο).

17:30 Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός

Διαιτητής: Πάμπλο Εμίλιο Γκαβίρια (ΕΠΣ Μεντεγίν), ΒΟΗΘΟΙ: Νταβίντ Ροντρίγκες (ΕΠΣ Κάλι), Μαρία Σαλαζάρ (ΕΠΣ Γουαδαλαχάρα), VAR: Κάρλος Καστάνιο (ΕΠΣ Μέξικο Σίτι), AVAR: Χοσέ Ροντρίγκες Γκάτσα (ΕΠΣ  Καρταχένα).

18:00 Άρης – ΟΦΗ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Αριγιάνο Φέλιξ (ΕΠΣ Τιχουάνα), ΒΟΗΘΟΙ: Μπενχαμίν Αριγιάνο Φέλιξ (ΕΠΣ Τιχουάνα), Αλφέρντο Γκοντογιάν (ΕΠΣ Μέξικο Σίτι), VAR: Τσέπε Σάντακρουζ (ΕΠΣ Kάλι), AVAR: Πέδρο Αβίλες (ΕΠΣ  Πατσούκα)

19:30 Λαμία – Βόλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκιλμπέρτο Ροντρίγκες Ορεχουέλα (ΕΠΣ Κάλι), ΒΟΗΘΟΙ: Μιγκέλ Μαρτίνες (ΕΠΣ Κάλι), Μιγκέλ Ροντρίγκες Ορεχουέλα (ΕΠΣ Κάλι), VAR: Οράσιο Καρίγιο (ΕΠΣ Ενβιγιάδο), AVAR: Χόρχε Σαλσίδο (ΕΠΣ Μπογκοτά).

20:30 Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάτσο Ερέρα (ΕΠΣ Κάλι), ΒΟΗΘΟΙ: Γκιγιέρμο Παλομάρι (ΕΠΣ Σάντα Μάρτα), Φράνκλιν Χουράδο (ΕΠΣ Ρίο Νέγκρο), VAR: Κάρλος Λέντερ (ΕΠΣ Μεντεγίν), ΑVAR: Κίκι Μονκάδα (ΕΠΣ Μεντεγίν).

* Τα παραπάνω είναι προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Υ.Γ. Στα σοβαρά τώρα. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια από τη μία, σενάριο ακόμα και για διακοπή όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων εξετάζει η Κυβέρνηση από την άλλη.  Αστυνομικοί στις θύρες των οργανωμένων οπαδών ημίχρονο τον Αύγουστο, απομάκρυνση των αστυνομικών από τις θύρες των οργανωμένων οπαδών τελικό Δεκέμβριο. Να κλαις και να γελάς μέχρι δακρύων, το θέατρο του παραλόγου και των Σκιών, σε όλο του το μεγαλείο!

Υ.Γ.1:  «Κανείς δεν φαίνεται περισσότερο αθώος, από έναν ένοχο που δεν κινδυνεύει πια». Τριστάν Μπερνάρ, Γάλλος συγγραφέας  (1866-1947).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρώτη φορά σκοράρει φέτος με το… καλημέρα στην Τούμπα!

Το απίστευτο στατιστικό της ομάδας του Λουτσέσκου τη φετινή σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με σπουδαία εμφάνιση ο ΠΑΟΚ λύγισε πανάξια την ΑΕΚ με επική ανατροπή στο φινάλε (3-2) και μπαίνει με τα χίλια για το πρωτάθλημα βάζοντας μπουρλότο στην κορυφή!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στη διάρκεια της φετινής σεζόν, στην οποία οι «ασπρόμαυροι» βάζουν τη μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο 15λεπτο σε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου σε 15 παιχνίδια που έδωσε στην Τούμπα για τον θεσμό του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα στο πρώτο τέταρτο, με το παρθενικό να επιτυγχάνεται στο χθεσινό αγώνα απέναντι στην ομάδα του Αλμέιδα, εκεί όπου ο Κωνσταντέλιας έβαλε με το... καλημέρα τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τρίτη φορά του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ!

«Χτυπούν» στην εκπνοή των παιχνιδιών οι «ασπρόμαυροι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα και με τρεις νίκες στις εναπομείνασες αγωνιστικές στο φινάλε του πρωταθλήματος (και αν δεν κερδίσει η Ένωση στο Καραϊσκάκη), μπορεί να κατακτήσει τον φετινό τίτλο. Ο «Δικέφαλος» έγινε ξανά διεκδικητής του τίτλου, πετυχαίνοντας μία σημαντική νίκη στην έδρα του επί της Ένωσης.

Μάλιστα, μπορεί με τον Ματίας Αλμέιδα στην άκρη του πάγκου της, η ΑΕΚ να έχει πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ, ωστόσο πλέον οι «ασπρόμαυροι» έχουν «χτίσει» ένα σερί τριών παιχνιδιών χωρίς ήττα από τους κιτρινόμαυρους σε Θεσσαλονίκη και Νέα Φιλαδέλφεια μ γκολ στις καθυστερήσεις των αναμετρήσεων. Η αρχή έγινε στις 11 Φεβρουαρίου με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χάρη σε τέρμα του Τόμας Κεντζιόρα στο 89ο λεπτό, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με την ΑΕΚ να έχει μπει μπροστά στο σκορ από το 47' με τέρμα του Ελίασον.

Στον πρώτο γύρο των play off η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς με γκολ των Γκατσίνοβιτς (30') και Άμπραμπατ (49') η ΑΕΚ πήρε ισχυρό προβάδισμα νίκης για ένα ακόμη παιχνίδι. Ωστόσο ο... ξεγραμμένος ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τέρματα των Μπάμπα (62') και Οζντόεφ (89') έφυγε για πρώτη φορά με τον βαθμό της ισοπαλίας από την OPAP Arena.

Το... γλυκό έδεσε στο χθεσινό παιχνίδι (28.04) με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει μία σπουδαία ανατροπή και να παίρνει μία πολύτιμη νίκη στο κυνήγι που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κανένα από τα παραπάνω αποτελέσματα δεν ήταν τυχαία, καθώς οι «ασπρόμαυροι» έχουν αλλάξει άρδην την εικόνα τους απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και με πολλά τρεξίματα, πίεση και κατάθεση ψυχής στο χορτάρι έχουν καταφέρει σε πολλές στιγμές να βάλουν στα «σχοινιά» την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κανένα φάουλ, πιθανό οφσάιντ, καμία γραμμή!

Η φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ και τα ερωτηματικά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από ένα ανύπαρκτο φάουλ που καταλόγισε ο Σρέντερ σε βάρος του Κουλιεράκη και ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ προήλθε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στην Τούμπα.

Οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν το φάουλ με τον Σβαμπ στην προσπάθεια του να απομακρύνει να στέλνει τη μπάλα προς την εστία του ΠΑΟΚ, με τον Κοτάρσκι να απομακρύνει, αλλά στη συνέχεια της φάσης τον Βίντα να σκοράρει από κοντά για το 1-2 στο 75′. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Μάλιστα, στο γκολ των «κιτρινόμαυρων» οι τηλεθεατές δεν είδαν ποτέ να μπαίνουν γραμμές προκειμένου να διαπιστωθεί 100% αν υπάρχει περίπτωση οφσάιντ, καθώς αν κρίνουμε από τα πλάνα που έχουμε στα χέρια μας η φάση είναι αρκετά οριακή και σίγουρα θα έπρεπε να έχουν μπει γραμμές προκειμένου να διαπιστωθεί απόλυτα εάν το γκολ που έβαλε προσωρινά την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ είναι έγκυρο ή άκυρο.

Ο ΠΑΟΚ έφερε Τούμπα το παιχνίδι και η συγκεκριμένη φάση πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όμως θα μπορούσε να κρίνει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα και σίγουρα θα έπρεπε να έχουν μπει γραμμές για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ