Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Ένα ακόμη δύσκολο βράδυ για τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Η κατάσταση δεν είναι απλά δύσκολη… Είναι ΠΑΡΑ πολύ δύσκολη. Εντός ΠΑΟΚ αλλά και εκτός ΠΑΟΚ. Από την μία είναι μία ομάδα που δεν βελτιώνεται και δεν ξεπερνάει τις αγωνιστικές της αδυναμίες και από την άλλη ένα άρρωστο ποδοσφαιρικό περιβάλλον που σε φθάνει πλέον σε σημείο να αηδιάζεις για τον χρόνο που σπαταλάς με κίνδυνο να πάθεις κανένα κακό…

Ο ΠΑΟΚ ήταν, είναι και θα είναι το πρώτο θέμα. Τα άλλα έπονται…

Η εικόνα της ομάδας και το κλίμα στο εσωτερικό πρέπει να προβληματίζουν ιδιαίτερα. Ο Μήτσιος στη Μυτιλήνη κάτι πήγε να φτιάξει με την συσπείρωση που προκάλεσε, αλλά μετά από δύο εβδομάδες, ξεχάστηκε κι’ αυτός.

Αν γίνεται (το επαναλαμβάνουμε…) αν γίνεται, θα πρέπει όλοι να ξεχάσουν το άγχος που τους προκαλούσε το πρωτάθλημα και η κατάκτησή του, έτσι ώστε να δουλέψουν επάνω στις αδυναμίες της ομάδας. Δουλειά χρειάζεται και στις προσωπικές σχέσεις… Θα είναι άσχημο να ξαναπεί ο Αθανασιάδης… «μόνοι μας πρέπει να μιλήσουμε, δεν έχουμε κανέναν άλλο να βοηθήσει». Θα είναι άσχημο να ακουστεί και πάλι στα αποδυτήρια το… «Θέλετε να με φάτε». Αρρώστια είναι αυτή και δεν πρέπει να επεκταθεί…

Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε εξτρέμ, αλλά είχε καλό πρόσωπο επί τρεις μήνες και με έναν έξτρεμ. (Όταν έπαιζε ο Μακ). Σαφώς και χρειάζονταν ένα-δύο-τρεις ακόμη… Μακ. Είναι ντροπή να είναι η μόνη ομάδα υψηλού επιπέδου με έναν ακραίο που έχει ατομική ενέργεια…

Αλλά…

Επειδή όλα τα προβλήματα (εντός και εκτός γηπέδου) αυτής της ομάδας δεν θα λύνονταν αν έρχονταν ένας ακόμη εξτρέμ, ας κάνουν όλοι την αυτοκριτική τους και ας βελτιώσουν την συνολική λειτουργία,  με τους υπάρχοντες… Έτσι ώστε να διεκδικήσουν το τσάμπιονς ληγκ, αλλά κυρίως και για να φτιάξουν γερές βάσεις για την επόμενη χρονιά.

Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να γράψουμε για το Βέροια-Ολυμπιακός. Δεν μπορούμε να αναφερθούμε πλέον στην κατάσταση που έχει επιβάλλει το κύκλωμα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα και εκφράσεις που μπορούν να γραφτούν για να περιγράψουν την κατάσταση, αλλά πολύ περισσότερο τις πιθανές λύσεις… Δεν μπορούμε να εκφραστούμε για όλα χωρίς να κινδυνεύουμε από το νόμο… 

Απλά προσοχή σε όλους… Ο καθένας να προσέχει τον εαυτό του…

Ένα πράγμα μόνο: Φέτος δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Αν ξεκινήσει όμως και το επόμενο πρωτάθλημα με αυτά τα δεδομένα, αν δεχθείτε να συμμετέχετε, τότε όλοι στον ΠΑΟΚ θα είστε για φτύσιμο!!!

* Στο μπάσκετ ο ΠΑΟΚ έκανε ένα κακό παιχνίδι. Είναι οι πολλές χαμένες βολές, τα ριμπάουντ που χάθηκαν, τα 28 τρίποντα, η έλλειψη καθαρού μυαλού στο τέλος και πολλά άλλα. Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ η απώλεια δύο παικτών μέσα σε λίγες μέρες αύξησαν και την πίεση, αλλά και τον χρόνο συμμετοχής άλλων παικτών, που δεν πήραν τις πιο σωστές αποφάσεις. Παρολ’ αυτά και με τέτοια εμφάνιση, αν οι διαιτητής έδιναν την τεχνική ποινή στον Πρίφτη για την κίνηση στο τρίποντο και δεν έδιναν τις δύο τεχνικές στον ΠΑΟΚ, μάλλον θα είχαμε άλλο αποτέλεσμα. Αλλά και να κέρδιζε ο ΠΑΟΚ μπορεί ΕΣΑΚΕ και ΑΣΕΑΔ να έβρισκαν κι’ άλλο λόγο να επαναληφθεί εκ νέου το παιχνίδι…

* Είμαι αντίθετος σε αυτό που έγινε στην Μηχανιώνα, σκεπτόμενος ιδιαίτερα τα παιδάκια που ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο… (Για τα ψέματα που γράφτηκαν πρέπει να δοθούν εξηγήσεις).

Από την άλλη όμως δεν μπορώ να πω ότι δεν καταλαβαίνω τους ΠΑΟΚτσήδες που βγάζουν τόσο μίσος… Αν και προσωπικά ποτέ δεν θα ζητούσα από παιδάκια να μην παίξουν ποδόσφαιρο, μπορώ να καταλάβω το συναίσθημα αυτών των ανθρώπων. 

Είναι κι’ αυτό ένα παράδειγμα για το ότι η κατάσταση είναι τόσο άρρωστη, που έχουμε φθάσει πλέον στο απροχώρητο…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ