Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πού βρίσκονται σήμερα οι παίκτες του νταμπλούχου ΠΑΟΚ;

Οι περισσότεροι παίζουν σε άλλες ομάδες, κάποιοι συνεχίζουν στην Τούμπα ενώ άλλοι αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση!

Βασίλης Μανδράου

Πού βρίσκονται σήμερα οι παίκτες του νταμπλούχου ΠΑΟΚ;

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δίκαια γιορτάζει τα Χριστούγεννα από την κορυφή της Stoiximan Super League 1. Η εξέλιξη αυτή θέλοντας και μη ξύπνησε σε πολλούς μνήμες από την πιο πετυχημένη σεζόν στην ιστορία του κλαμπ. Μα φυσικά την χρονιά του νταμπλ, 2018-19!

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, κομψά, αναγκαστικά ή άγαρμπα, οι περισσότεροι εξ όσων ήταν παρόντες στη φιέστα της απονομής είτε αποτελούν παρελθόν, είτε έχουν πλέον πιο περιορισμένο ρόλο, είτε έχουν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια. Το PAOK24 εξέτασε μία προς μία όλες τις περιπτώσεις και σας τις παρουσιάζει σε ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα.

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Ο βασικός τερματοφύλακας της χρονιάς του νταμπλ! Πέντε χρόνια παρουσίας στην ομάδα, από το καλοκαίρι του 2017 έως και το 2022. Μετά την λήξη του συμβολαίου του ο ΠΑΟΚ δεν έκανε πρόταση ανανέωσης, με τον Πασχαλάκη λίγους μήνες μετά να υπογράφει με τον Ολυμπιακό, με την φανέλα του οποίου αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Ροντρίγκο Ρέι

Πρωτοήρθε στον ΠΑΟΚ το 2017 για να αποτελέσει το Νο1 κάτω από τα γκολπόστ. Δεν τα κατάφερε ποτέ, μετρώντας λίγες εμφανίσεις με την φανέλα του Δικεφάλου. Από τον Ιανουάριο του 2023 αγωνίζεται στην Ιντεπεντιέντε και στο πρωτάθλημα της Αργεντινής!

Παναγιώτης Γλύκος

Δεν είχε συμβάλει στην κατάκτηση του τροπαίου, αφού η τελευταία εμφάνισή του κατεγράφη στις 24 Μαΐου του 2017. Η τελευταία του ομάδα ήταν ο Απόλλων Λάρισας τη σεζόν 20-21. Ο 38χρονος πλέον Παναγιώτης Γλύκος έχει κάνει… στροφή καριέρας και ασχολείται εντατικά με το αγαπημένο του ψάρεμα.

Μάριος Σιαμπάνης

Ήταν ο τέταρτος στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων, δεν ήταν καν στη φιέστα. Πλέον αγωνίζεται στην ομάδα του Βόλου!

Λέο Μάτος

Ο Βραζιλιάνος πρώην άσος του ΠΑΟΚ αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του σε ηλικία 36 ετών και δραστηριοποιείται φυσικά στο ποδόσφαιρο από άλλο πόστο! Ο Μάτος ήταν από τους καλύτερους ξένους παίκτες στην ιστορία του ΠΑΟΚ και αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο της ομάδας. Ο «EL LOCO» είναι πλέον αθλητικός διευθυντής της Βάσκο Ντα Γκάμα, ενώ παρακολουθεί και μαθήματα προπονητικής στη βραζιλιάνικη ομοσπονδία.

Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον

Ερχόμενος τον Γενάρη του 2019 από τη Ροστόφ για να προσθέσει ποιότητα στην αμυντική γραμμή, ο Ισλανδός στόπερ χρησιμοποιήθηκε μόνο σ’ ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, γιατί το δίδυμο Βαρέλα-Κρέσπο είχε σεμιναριακή χημεία και αποτελεσματικότητα. Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν μόνιμα ο ένας εκ των δύο βασικών στόπερ της ομάδας και το περσινό καλοκαίρι πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Δανία για λογαριασμό της Μίντιλαντ, η οποία τον αγόρασε από τον ΠΑΟΚ!

Φερνάντο Βαρέλα

Ο αγαθός γίγαντας από το Πράσινο Ακρωτήριο, που θα κλείσει τα 37 τη νέα χρονιά, αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2022 και μετακόμισε στην Πορτογαλία, εκεί όπου αγωνίζεται για λογαριασμό της Κάζα Πία, όντας μάλιστα βασικός στην τριάδα των στόπερ που επιλέγει ο τεχνικός της ομάδας.

Στέλιος Μαλεζάς

Είχε το ρόλο του υπαρχηγού και της ήρεμης δύναμης στ’ αποδυτήρια. Μεσολάβησε η σεζόν του στην Ξάνθη, προτού αποσυρθεί, ενώ έπειτα ανέλαβε πόστο προπονητή στην Κ19 του ΠΑΟΚ. Από το καλοκαίρι του 2023 ενσωματώθηκε στον Μακεδονικό, εκεί όπου ως πρώτος προπονητής τα πηγαίνει περίφημα έως τώρα!

Χοσέ Άνχελ Κρέσπο

Ήρθε στον ΠΑΟΚ ως μία μεταγραφή που δεν προκάλεσε ιδιαίτερο θόρυβο. Με την τρομακτική του συνέπεια και τα απίστευτα προσόντα του κέρδισε τον σεβασμό όλων αλλά και την αγάπη. Πλέον αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ, εκεί όπου κάνει πράγματα και θαύματα, όντας ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες της κερκίδας.

Γεβγέν Χατσερίντι

Ήταν μία από τις αποτυχημένες μεταγραφές εκείνης της σεζόν. Δεν έπεισε ποτέ και δικαιολογημένα ξεχάστηκε γρήγορα. Στην ηλικία των 36 πλέον, αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Στουρμ Ιβάνκιφ, ενώ πριν από λίγο χρονικό διάστημα πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Δημήτρης Γιαννούλης
Μπορεί τότε να μην είχε ενεργό ρόλο στην ομάδα, όμως είχε τις επόμενες σεζόν, όπου έκανε ορισμένα φοβερά παιχνίδια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την μεταγραφή του στη Νόριτς, με την φανέλα της οποίας αγωνίζεται μέχρι σήμερα!

Στέλιος Κίτσιου
Πριν φύγει για την Ανκαραγκουτσού, είχε εμφανιστεί σε δύο παιχνίδια του Νοέμβρη του 2018. Στην τουρκική ομάδα βγάζει ακόμη το ψωμί του ως βασικός δεξιός μπακ.

Αλίν Τόσκα
Ο Ρουμάνος ακραίος αμυντικός είχε παίξει σε 16 ματς, τα 7 στο πρωτάθλημα. Σήμερα στην Γκαζιαντέπ, είναι παίκτης που σπανίως βγαίνει από την 11άδα, αγωνιζόμενος ως αριστερός στόπερ.

Λευτέρης Λύρατζης
Είναι ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ακόμη στην ομάδα! Δεν είχε ενεργό ρόλο εκείνη της σεζόν, όντας ο βενιαμίν της ομάδας…

Μαουρίσιο

Είχε βασικό ρόλο στην αρμάδα εκείνη του Λουτσέσκου! Μετά τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε και με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ πλέον φοράει τη φανέλα της Πορτιμονένσε για το Πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Πόντους Βέρνμπλουμ

Ήταν ένα από τα μεταγραφικά σήριαλ που ταλαιπώρησε αρκετά τον ΠΑΟΚ. Εν τέλει είχε αίσιο τέλος, όμως ο Σουηδός ήρθε, είδε, έπαιξε ελάχιστα, τραυματίστηκε και απήλθε. Η Γκέτενμποργκ πόνταρε στην εμπειρία του και τον επαναπάτρισe το καλοκαίρι του 2020. Ένα χρόνο μετά ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση!

Σέρτζιο Ολιβέιρα
Ο Πορτογάλος μπαλαδόρος χαφ έκανε τη διαφορά με τις ενέργειές του από τον Φλεβάρη ως τον Μάη του ’19. Γύρισε στην Πόρτο και έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει με τα κατορθώματά του, όντας από τους στυλοβάτες του πλάνου του Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Πλέον αγωνίζεται στην Τουρκία και την Γαλατά.

Ομάρ Ελ Καντουρί

Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην χρονιά του νταμπλ και αυτό δεν τον αμφισβητεί κανείς. Παρέμεινε στην ομάδα έως το περσινό καλοκαίρι, ενώ πλέον είναι ελεύθερος και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Γεβγέν Σάκχοφ

Ήταν ένας από τους αγαπημένους παίκτες του προπονητή, ο οποίος τον θεωρούσε ιδιαίτερα πολύτιμο για το πλάνο που είχε στο μυαλό του. Έπειτα αγωνίστηκε και στην ΑΕΚ, όμως κανείς δεν ξέχασε όσα πρόσφερε στο κλαμπ. Πλέον αγωνίζεται στην ΦΚ Τόμπολ για το πρωτάθλημα του Καζακστάν.

Γιόζιπ Μίσιτς

Ένας παίκτης που ήρθε τον Ιανουάριο του 2019 και έδειξε την υψηλή ποδοσφαιρική του ποιότητα την επόμενη χρονιά, όπου πραγματοποίησε ορισμένα ονειρικά παιχνίδια. Ένα πρόβλημα υγείας ήταν ο λόγος που αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ και την χώρα μας. Ο Κροάτης βγήκε νικητής από την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του και τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Αγαπήθηκε και αγάπησε τον Δικέφαλο.

Αμρ Ουάρντα

Μέχρι τον Γενάρη του ’19 να φύγει για τον Ατρόμητο είχε μετρήσει 22 συμμετοχές, οι 9 στο πρωτάθλημα. Άλλαξε πολλές ομάδες και σε αυτό σίγουρα μέτρησε ο… ιδιόμορφος χαρακτήρας του. Γύρισε στον ΠΑΟΚ την χρονιά που προπονητής ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία, με τον οποίο έσμιξαν ξανά πριν από λίγες μέρες στις Σέρρες, εκεί όπου θα αγωνίζεται με τη νέα χρονιά ο Αιγύπτιος.

Χοσέ Αντόνο Κάνιας
Στα 36 του πια ο Ισπανός χαφ αγωνίζεται στην Super League 2 για λογαριασμό της Καλαμάτας. Αφού αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, έπαιξε ένα χρόνο στον Ερυθρό Αστέρα, γιατί ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς πόνταρε στην εμπειρία του.

Δημήτρης Πέλκας

Δεν φορούσε το ’14’, αλλά ήταν μονίμως στο στόχαστρο της γκρίνιας για κάθε λανθασμένη πάσα του. Πέρασε πολλές καλές στιγμές στην ομάδα αλλά και κάποιες… όχι και τόσο καλές. Μετά τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε κατά σειρά σε Φενέρμπαχτσε, Χαλ και Μπασάκσεχιρ, εκεί όπου ζει πλέον μια διαφορετική κατάσταση, απελευθερωμένος από το βάρος της φανέλας και την πίεση..

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην χρονιά του νταμπλ και αυτό δεν τον αμφισβητεί κανείς. Παρέμεινε στην ομάδα έως το περσινό καλοκαίρι, ενώ πλέον είναι ελεύθερος και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Πέντρο Ενρίκε
Στα πάτρια εδάφη αγωνίζεται πλέον ο Πέδρο Ενρίκε και συγκεκριμένα στην Ιντερνασιονάλ. Αυτός ο απρόβλεπτος game changer που είχε γυρίσει στο δεύτερο μισό της ιστορικής εκείνης σεζόν για να δώσει 3 γκολ σε 7 συμμετοχές. Τρομερή αναλογία για το χρόνο συμμετοχής του.

Λέο Ζαμπά

Αγωνίζεται στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην Εστρέλα Αμαδόρα.

Δημήτρης Λημνιός

Ο Λουτσέσκου ήταν αυτός που είχε αρχίσει να πρωτοχρησιμοποιεί στα δεξιά της επίθεσης τον ταχύ και τεχνίτη εξτρέμ. Πλέον αγωνίζεται στην Κολωνία, χωρίς όμως να έχει καταγράψει φέτος επίσημη συμμετοχή.

Βιεϊρίνια
Ο ηγετικός Πορτογάλος ήταν αυτός που είχε σηκώσει την κούπα στη φιέστα, πραγματοποιώντας μία σεζόν που θα διηγούμαστε για πολλές δεκαετίες. Παραμένει στην ομάδα με την σεζόν που διανύουμε να είναι η τελευταία γι΄αυτόν ως ποδοσφαιριστής.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Ο Σέρβος φορ είχε αφήσει τον ΠΑΟΚ στα μέσα της χρονιάς, με παρακαταθήκη τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα, για το συμβόλαιο ζωής που του έδωσε η Αλ Ιτιχάντ. Ίσως γι’ αυτό έκτοτε συμπεριφέρεται σαν παλαίμαχος, παρόλο που τον περασμένο Απρίλη έκλεισε μόλις τα 33. Από τον Σεπτέμβριο κυκλοφορεί ελεύθερος στη αγορά.

Τσούμπα Άκπομ

Αρκετά αγαπητός στον κόσμο της ομάδας. Πλέον αγωνίζεται με την φανέλα του Άγιαξ στο Ολλανδικό πρωτάθλημα και σε κάθε ευκαιρία δεν παραλείπει να αναφέρεται στον ΠΑΟΚ.

Κάρολ Σβιντέρσκι

Ο Πολωνός φορ είχε έρθει ως ο αντικαταστάτης του Πρίγιοβιτς τον Γενάρη του 2019, έγινε στο μεσοδιάστημα ο βασικός φορ του ΠΑΟΚ. Στον Δικέφαλο αγωνίστηκε μέχρι τον Γενάρη του 2022, ενώ έπειτα μετακόμισε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπου μέχρι σήμερα αγωνίζεται με την φανέλα της Σάρλοτ.

Νίκος Καρέλης

Είχε ένα μικρό πέρασμα από τον ΠΑΟΚ, έχοντας κατά κύριο λόγο συμπληρωματικό ρόλο. Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται στον Παναιτωλικό.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βρούτσης: «Πρώτη φορά αντιμετωπίζεται η βία…» (vid)

Οι τηλεοπτικές τοποθετήσεις του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, φιλοξενήθηκε στο «ERT News» με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τις δεκάδες συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται σοβαρά η αθλητική βία…

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

To πλάνο Αλμέιδα ενόψει Τούμπας

Ποιες αναμένεται να είναι οι επιλογές της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με κάποιες αλλαγές σε σχέση με τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αναμένεται να παραταχθεί η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ (19:30, Νovasports Prime).

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ της Ένωσης, ο Αθανασιάδης αναμένεται να παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, όπως και οι Βίντα, Κάλενς στα στόπερ, ο Ρότα δεξιά και ο Χατζισαφί αριστερά στην άμυνα.

Στον κέντρο, θεωρείται σίγουρη η παρουσία του Πινέδα, είτε μαζί με τους Σιμάνσκι, Γιόνσον (και τον Μεξικανό στα αριστερά), είτε με έναν εκ των δύο και τον Γκατσίνοβιτς στα αριστερά.

Ελίασον ή Άμραμπατ θα ξεκινήσει στα δεξιά, ο Τσούμπερ όλα δείχνουν ότι θα πάρει τη θέση του Αραούχο, ενώ ένας εκ των Πόνσε, Γκαρσία, θα είναι στην κορυφή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζίβκοβιτς: «Ο ΠΑΟΚ δεν τα παρατάει ποτέ»

Οι δηλώσεις του Σέρβου μεσοεπιθετικού ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς κλήθηκε να σχολιάσει το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, σε δηλώσεις του στην κάμερα της Nova, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να υπόσχεται στους φιλάθλους της ομάδας ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν πρόκειται να τα παρατήσουν. Παράλληλα, τοποθετήθηκε και για το τελευταίο κακό διάστημα του Δικεφάλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ: 

«Είναι δύσκολη περίοδος για εμάς αλλά είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και νομίζω πως θα πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει εντοπίσει το πρόβλημα του:

«Έχουμε βρει τι φταίει, τα αναλύσαμε αρκετά, μιλήσαμε μεταξύ μας πάρα πολύ, εντοπίσαμε τα προβλήματα και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να τα λύσουμε εντός αγωνιστικού χώρου».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι στην ίδια κατάσταση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα:

«Έχουμε πιθανότητες για το πρωτάθλημα, τίποτα δεν έχει τελειώσει, βλέπουμε μόνο μπροστά και όχι τι έγινε στο παρελθόν και θα δώσουμε απάντηση, παλεύοντας για τον τίτλο μέχρι τέλους» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Σέρβος μεσοεπιθετικός προσθέτοντας:

Για το τι παιχνίδι περιμένει:

«Περιμένω ένα καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες αλλά από τη δική μας πλευρά θα μπούμε αποφασισμένοι, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να δείξουμε τι ομάδα είμαστε, πως έχουμε μία καλή ομάδα και ίσως χρειαστούμε και μία δόση τύχης που δεν είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια και θέλουμε μία νίκη».

Για τον κόσμο:

«Ας το κάνουμε όλοι μαζί. Εμείς ως παίκτες του ΠΑΟΚ δεν θα τα παρατήσουμε και θα το αποδείξουμε αύριο στο γήπεδο οπότε καλώ τους φίλους της ομάδας να έρθουν να μας δουν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ