Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΣΦ ΠΑΟΚ Σερρών: “Η ιστορία συνεχίζει να γράφεται στους δρόμους”

Ξεχωριστό μήνυμα για το παρελθόν και το μέλλον

PAOK24

ΣΦ ΠΑΟΚ Σερρών: “Η ιστορία συνεχίζει να γράφεται στους δρόμους”

Ένας σύνδεσμος με πλούσια ιστορία, μία παρέα που λατρεύει τον ΠΑΟΚ και ακολουθεί πιστά την αγαπημένη του ομάδα. Ο ΣΦ ΠΑΟΚ Σερρών συμπληρώνει 35 χρόνια ζωής και θυμάται…

Το ξεχωριστό μήνυμα:

35 χρόνια ως το άπειρο…

Η ιστορία συνεχίζει να γράφεται στους δρόμους…

ΣΦ ΠΑΟΚ Σερρών

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ξεκινούν οι πρώτες οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών του ΠΑΟΚ από τον νομό Σερρών τόσο στην Τούμπα όσο και εκτός έδρας. Το 1989 η ιδέα της στέγασης του συνδέσμου παίρνει σάρκα και οστά, και ο πρώτος σύνδεσμος είναι γεγονός σε έναν ημιόροφο απέναντι από την Νομαρχία.

Την δεκαετία του ’90 ο σύνδεσμος αλλάζει διάφορα γραφεία με σημαντικότερο το γνωστό υπόγειο στην Μεραρχίας,στις αρχές της δεκαετίας, στο οποίο ο σύνδεσμος γιγαντώνεται,εκδραμει μαζικά παντού και χτίζει τη μετέπειτα υστεροφημία του. Από εκεί εδραιώνεται η μαζικότητα του και η δημιουργία ενός δυναμικού και μεγάλου πυρήνα οπαδών, που χαρακτηρίζει τον σύνδεσμο μέχρι σήμερα,στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ. Στις αρχές του 2000 ο σύνδεσμος διατηρείται δυναμικά παρά τις μεγάλες διοικητικές κυρίως αναταραχές στον οργανισμό ΠΑΟΚ, ώσπου φτάνουμε στο 2006-07,μια χρονιά ορόσημο στην νεότερη οπαδικη ιστορία του ΣΦ και την νοοτροπία που διατηρεί ως τις μέρες μας.

Οι παλαιότεροι δίνουν την σκυτάλη σε μια νέα, μαχητική γενιά, μείγμα από ντόπιους και φοιτητές, η οποία με όπλα την αγάπη -πιστη στα 4 γράμματα,τη διάθεση και την τρέλα της ηλικίας, αναλαμβάνει τα ηνία του συνδέσμου, συνεχίζοντας και γιγαντώνοντας ακόμα περισσότερο το όνομα του,με αφετηρία τον σύνδεσμο στην οδό Βενιζέλου.

Νέες δημιουργικές και οργανωτικές ιδέες, συνδυάζονται με το μέχρι τότε παραδοσιακό ΠΑΟΚτσηδικο στυλ, και οδηγούν,τον Αύγουστο του 2008( φιλικό Λάτσιο – ΠΑΟΚ), σε αγαστή συνεργασία με τους ΣΦ ΠΑΟΚ Καβάλας και Τριανδρίας, στην επίσημη πλέον δημιουργία ενός εγχειρήματος, που από τότε μέχρι σήμερα γράφει αδιάκοπα χιλιόμετρα και ιστορία. Tο Fanatics Factory είναι γεγονός! Οι περισσότερες από πενήντα οδικές ευρωπαϊκές εκδρομές,οι εκατοντάδες εκδρομές στην Ελλάδα,τα camping – θεσμός στην Ασπροβάλτα, το περιοδικό (το τελευταίο έως σήμερα οπαδικο έντυπο του ΠΑΟΚ), είναι μόνο μερικές από τις δράσεις του FF, που το καθιέρωσαν στην συνείδηση εχθρών και φίλων, εντός και εκτός ΠΑΟΚ.

Μπαίνοντας στην δεκαετία του 2010, και συγκεκριμένα το 2012-2013, ο σύνδεσμος μετακομίζει στο τριώροφο της οδού Μοναστηρίου, έναν χώρο που έχει στιγματίσει τους ΠΑΟΚτσηδες των νεωτέρων γενιών, στο νομό Σερρών και όχι μόνο. Ο σύνδεσμος δείχνει πυγμή, ενότητα και χαρακτήρα, ξεπερνά τα πολλά και δύσκολα εμπόδια που δημιουργούνται, και όχι μόνο συνεχίζει την ενεργό δράση του, αλλά παράγει νέο αίμα.

Οι νεότερες γενιές που αναλαμβάνουν την συνέχεια του ΣΦ τα τελευταία χρόνια,με πίστη στα ιδανικά του και αίσθημα ευθύνης προς την ιστορία του, γράφουν τη δική τους διαδρομή. Παίρνουν πρωτοβουλίες ως προς την ενίσχυση της ασπρόμαυρης κερκίδας και καθιστούν τον ΣΦ ΠΑΟΚ Σερρών, βασικό πυλώνα της.

1989-2024: Ο ΣΦ κλείνει φέτος 35 χρόνια ασταμάτητης και αλύγιστης παρουσίας στην υπηρεσία του ΠΑΟΚ, και έχοντας δώσει προ πολλού τα διαπιστευτήρια του, συνεχίζει την πορεία του στο μέλλον…

ΥΓ. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Φοβερή ένταση και επεισόδιο με βρισιές μεταξύ Ιωαννίδη-οπαδού

Εκτός εαυτού ο διεθνής ποδοσφαιριστής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά τη βαριά ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός έχασε στο «σπίτι» του από τον Άρη με 1-0 και έμεινε πολύ μακριά στην κούρσα του πρωταθλήματος, με τους φίλους του Τριφυλλιού να αποδοκιμάζουν τον Φατίχ Τερίμ και τους ποδοσφαιριστές του έπειτα από την ολοκλήρωση του αγώνα.

Μάλιστα μετά τη λήξη του ματς έλαβε χώρα σοβαρό φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε οπαδό και τον Φώτη Ιωαννίδη στο πάρκινγκ του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Σε video που κυκλοφορεί στα Social Media ο διεθνής Έλληνας σέντερ φορ είναι μέσα στο αυτοκίνητο του και ακούγεται να λέει:

«Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις; Έλα εδώ πες το, μην έρθω εκεί πέρα».

Το σκηνικό πήρε έκταση με τον Ιωαννίδη να είναι εκτός εαυτού, όμως μετά από παρέμβαση ψυχραιμότερων αποχώρησε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρομερός Σάστρε έκανε δώρο τη φανέλα του στον Γιαννάκη!

Ιδιαίτερη κίνηση από τον Ισπανό για τον πιο πιστό φίλο του ΠΑΟΚ που γιόρταζε τα γενέθλιά του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τρομερή κίνηση από τον Γιοάν Σάστρε, τον άνθρωπο που έκρινε το ντέρμπι της Τούμπας και με τη «βολίδα» του χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 3-2 επί της ΑΕΚ.

Ο Ισπανός μετά το τέλος του αγώνα έδωσε τη φανέλα του στον Γιαννάκη κάνοντας του το καλύτερο δώρο!

Ο πιο πιστός φίλος του ΠΑΟΚ γιόρταζε τα γενέθλια του, ο Σάστρε το γνώριζε και αποφάσισε να κάνει ένα ξεχωριστό δώρο σε εκείνον!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κωνσταντέλιας: «Είχαμε ψυχή»

Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ μίλησε για τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στην επικράτηση του ΠΑΟΚ με 3-2 επί της ΑΕΚ με τα δύο γκολ που πέτυχε.

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου του Βορρά στάθηκε στο πόσο πολύ ήθελαν οι «ασπρόμαυροι» τη νίκη και σημείωσε ότι το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Είχαμε χαρακτήρα. Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε αποφασισμένοι για όλα. Είχαμε ψυχή. Το θέλαμε πάρα πολύ το ματς...

Το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο, εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει και να τα δίνουμε όλα, όπως σήμερα. Όταν φάγαμε το δεύτερο γκολ ήταν μία δύσκολη στιγμή για εμάς. Προσπαθώ πάντα να νιώθω καλά με τον εαυτό μου αλλά σήμερα το ευχαριστήθηκα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ