Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θέλημα Ντεσπόντοφ!

Ο Βούλγαρος ξεμπλόκαρε τον ΠΑΟΚ που κατέγραψε άλλο ένα εντυπωσιακό σκορ

Αγάπη Γαβριηλίδου

Θέλημα Ντεσπόντοφ!

Ήταν αποτελεσματικός, ήταν ουσιαστικός και πήρε ένα ακόμη υπερπολύτιμο τρίποντο, ακόμη και σε ένα απόγευμα όπου δεν του πήγαν όλα καλά. Ακόμη και σε ένα απόγευμα αρκετά μέτριο… Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 5-1 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Ντεσπόντοφ (2), ΜουργκΤάισον και Τζίμας τα γκολ.

Οι “ασπρόμαυροι” ήταν πολύ αποτελεσματικοί και σε ένα παιχνίδι με λίγες καλές στιγμές, βρήκαν τα γκολ κι έφτασαν σε ένα ακόμη εντυπωσιακό σκορ. Αρκετά νεύρα και μονομαχίες στο ξεκίνημα, για να ανοίξει ο ΠΑΟΚ το σκορ στο 22′, σε μία φάση όπου ο Κεντζιόρα έκανε μία μακρινή μπαλιά και οι Λούνα και Ράσιτς δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, με τον Ντεσπόντοφ να κάνει το κοντρόλ να συγκλίνει προς τα μέσα και να πιάνει ένα δυνατό σουτ, για να δώσει τη λύση σε ένα σημαντικό σημείο.

Ο Βόλος “απάντησε” στο 29′ με τον Γκλάβτσιτς να εκτελεί ένα φάουλ που έκανε ο Μιχαηλίδη και τον Μύγα να σκοράρει με το… ώμο, ωστόσο, το γκολ ελέγχθηκε από το VAR, με τον Ζαμπαλά να καλεί τον Κατσικογιάννη να δει κι ο ίδιος τη φάση, για να ακυρωθεί τελικά το τέρμα για οφσάιντ του Μωραΐτη, πριν να φτάσει η μπάλα στον σκόρερ. Με το 1-0 να παραμένει, ο ΠΑΟΚ είχε και δοκάρι με τον Μπράντον και λίγο πριν από το φινάλε, ο Μουργκ έκανε το 2-0, με ένα άπιαστο τελείωμα.

Το δεύτερο μέρος είχε αρκετά διαφορετική εικόνα, με τους γηπεδούχους να έχουν ένα καλό δεκάλεπτο μετά το 50′, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αποτελεσματικός και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες. Στο 52′ ο Ντεσπόντοφ έδειξε ξανά την ποιότητά του και με ένα δυνατό πλασέ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Κόστιτς για το 3-0, για να μειώσει στο 58′ ο Βόλος, με την προβολή του Ντέλετιτς από κοντά, έπειτα από γύρισμα του Γκλάβτσιτς.

Ο Λουτσέσκου έκανε σταδιακά τις αλλαγές του και στο 71′, μετά από φάση διαρκείας, ο Τάισον έκανε το σουτ από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε και στην πλάτη του Σιέλη και ο τερματοφύλακας του Βόλου δεν είχε απάντηση, για να γίνει το 4-1. Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μία ακόμη… τεσσάρα, αλλά αυτή τη φορά δεν σταμάτησε εκεί και στο 89′ ήρθε και το 5-1. Ο “Δικέφαλος” βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση με τον Τάισον να δίνει την κατάλληλη στιγμή στον Τζίμα κι αυτός, κάνοντας το σωστό πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έβαλε το… κερασάκι για την ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ παραμένει στην κορυφή, φτάνοντας τους 44 πόντους και συνολικά τα 89 γκολ στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ περιμένει και το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού, που θα αντιμετωπίσει αργότερα τον Αστέρα Τρίπολης (19:30).

Ενδεκάδα με αλλαγές

Το παιχνίδι στον Βόλο ξεκίνησε με τον Κοτάρσκι να είναι στο τέρμα, ενώ στην άμυνα ήταν οι Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα και Σάστρε.

Στη μεσαία γραμμή, ξεκίνησαν οι Οζντόεφ και Μεϊτέ και μεσοεπιθετικά ήταν οι Τάισον, Μουργκ, Ντεσπόντοφ και Μπράντον.

Προβλήματα, λάθη και ουσία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να κάνει πολλά και σημαντικά λάθη και τον Βόλο να κλείνει τους χώρους, όντας καλά στημένος στο γήπεδο. Το πρώτο διάστημα του αγώνα δεν είχε να προσφέρει κάτι σημαντικό, καθώς κυριάρχησαν τα νεύρα και οι μονομαχίες, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει από το 15′ και μετά το ποσοστό της κατοχής του, ενώ στο 17′ προσπάθησε να απειλήσει μετά από ωραία προσπάθεια του Οζντόεφ, αλλά ο Μπράντον δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή. Ένα λεπτό μετά, ο Ντεσπόντοφ έκανε ένα σουτ από αρκετά μακρινή απόσταση και ο Κόστιτς είχε απάντηση, για να έρθει τελικά το γκολ στο 22′ από τον Βούλγαρο. Ο Κεντζιόρα έκανε την μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και με τους Λούκα και Ράσιτς να μην αντιδρούν σωστά, ο Ντεσπόντοφ έκανε το κοντρόλ, συνέκλινε προς τα μέσα και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ στο Πανθεσσαλικό.


Ο Βόλος -ωστόσο- βρήκε την απάντηση από μία στημένη φάση που έδωσε ο Μιχαηλίδης, σε φάση όπου πήρε και κάρτα. Ο Γκλάβτσιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Μύγας με τον ώμο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο, μετά από παρέμβαση του VΑR -και μετά από αρκετά λεπτά- το γκολ δε μέτρησε καθώς υπήρχε οφσάιντ του Μωραΐτη, πριν να φτάσει η μπάλα στον σκόρερ. Στο 35′ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι, με τον Μπράντον να σουτάρει από το όριο της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να σταματά στη δεξιά δοκό κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια χωρίς κάτι περισσότερο, ο “Δικέφαλος” βρήκε και δεύτερο γκολ.

Οι Ντεσπόντοφ και Τάισον έπαιξαν το 1-2 κι ο δεύτερος γύρισε στην περιοχή, με τον Τσοκάνη να κάνει το λάθος και τον Μουργκ να βλέπει την ανοικτή γωνία, για να κάνει το ιδανικό τελείωμα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με απίστευτο τρόπο. Το 2-0 ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, με τον ΠΑΟΚ να μην είναι μεν τόσο καλός, αλλά να είναι αποτελεσματικός και να αποκτά σημαντικό προβάδισμα.


Άνοιξε το παιχνίδι, βρήκε τα γκολ ο ΠΑΟΚ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον Βόλο, με τον Σάστρε να δοκιμάζει ένα σουτ του στο 50′ αλλά να είναι άστοχος, ενώ στο 51′ ο Κόστιτς είπε “όχι” στον Οζντόεφ, που βγήκε στο τετ α τετ μετά από κάθετη του Ισπανού. Από το κόρνερ αυτό, ήρθε το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ, με τον Ντεσπόντοφ να πιάνει ένα δυνατό πλασέ έξω από την περιοχή, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 55′ ο Σιέλης πήρε μία κεφαλιά στην περιοχή κι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κοτάρσκι.


Ο Βόλος απείλησε ξανά με τον Ντέλετιτς να σουτάρει λίγο άουτ και τρία λεπτά μετά, ο τελευταίος με προβολή από κοντά, μετά από γύρισμα του Γκλάβτσιτς μείωσε σε 3-1.


Στο 63′ ο Ντεσπόντοφ έκανε δύσκολο τελείωμα, αλλά αντέδρασε σωστά ο Κόστιτς και δύο λεπτά μετά, ο Μωραΐτης έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Μιχαηλίδη, ζητώντας παράβαση, ωστόσο κι από το ριπλέι φάνηκε ότι ο στόπερ του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που βρήκε πρώτος την μπάλα και δεν υπήρχε κάτι. Ο Λουτσέσκου έκανε τις πρώτες του αλλαγές, βάζοντας στο παιχνίδι αρχικά τους Ζίβκοβιτς και Μάρκος Αντόνιο και στο 71′ ήρθε και το 4-1.


Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Βόλου, ο Τάισον έκανε το σουτ από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Σιέλη και ο Κόστιτς δεν είχε απάντηση με τον ΠΑΟΚ να φτάνει σε μία ακόμη τεσσάρα, σε ένα ματς όπου είχε -μέχρι εκείνη τη στιγμή- 11 τελικές, 6 στην εστία και 4 γκολ. Ο τεχνικός του “Δικεφάλου” έκανε δύο ακόμη αλλαγές, βάζοντας τους Τζίμα και Σβαμπ και λίγο πριν το φινάλε, ο πρώτος πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο Τάισον έκανε το κλέψιμο και μία εντυπωσιακή κούρσα, για να δώσει στον μικρό κι αυτός να κάνει το σωστό τελείωμα για να διαμορφώσει το τελικό 5-1 στο 89ο λεπτό, σε ένα γεμάτο παιχνίδι.


Οι συνθέσεις του αγώνα:

Βόλος: Κόστιτς, Μύγας, Ράσιτς, Καλογερόπουλος (Ασεχούν), Λούνα, Τσοκάνης (Μπερτόγλιο), Σιέλης, Μπαριέντος (Μεταξάς), Γκλάβτσιτς, Ντέλετιτς (Κίτσος) και Μωραΐτης

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Οζντόεφ (Σβαμπ), Μεϊτέ (Τσιγγάρας), Τάισον, Μουργκ (Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ (Α. Ζίβκοβιτς) και Μπράντον (Τζίμας)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Η αρχική 11άδα με Αιολικό

Για την αναμέτρηση των πλέι άουτ της Super League 2

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β αντιμετωπίζει τον Αιολικό σε αναμέτρηση που ξεκινά στις 16:00 και ήδη έγινε γνωστή η αρχική 11άδα. Σε αυτή βρίσκονται οι:

Μοναστιρλής, Μανιωλιούδης, Τασιούρας, Κοττάς, Παντεκίδης, Γιαξής,, Γρόσδης. Σπυράκος, Τσοπούρογλου,Μπράντονιτς, Κανίς.

 

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1784915854905196916

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλοι αποθεώνουν τον Κωνσταντέλια!

Ολοκληρωτική εμφάνιση από το παιδί-θαύμα του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στην επικράτηση του ΠΑΟΚ με 3-2 επί της ΑΕΚ με τα δύο γκολ που πέτυχε.

Aρχικά στο 3ο λεπτό ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα, ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ, ενώ στο  81′ έπειτα από «αναμπουμπούλα» στην άμυνα της Ένωσης μετά από λάθος του Κάλενς με τον Σαμάτα να μην παρατάει τη φάση να μπαίνει σε αυτήν και να κάνει κεφαλιά προς τον Κωνσταντέλια, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο του τέρμα στο ματς με δυνατό σουτ μέσα από τον περιοχή!

«Είναι το καλύτερο παιχνίδι του Κωνσταντέλια σήμερα με την ΑΕΚ. Ενέργεια, πειθαρχία τακτικά και εκτέλεση. Πρέπει όμως να συνεχίσει έτσι, στον ίδιο ρυθμό» ήταν το σχόλιο του Ράζβαν Λουτσέσκου στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ τα καλύτερα λόγια μίλησε και ο Ματίας Αλμέιδα για το παιδί-θαύμα του «Δικεφάλου του Βορρά» σημειώνοντας τα εξής: «Είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά, έχει απίστευτη τεχνική κατάρτιση και την χρησιμοποιεί με σωστό τρόπο στο παιχνίδι του. Εκμεταλλεύεται επίσης άψογα το σύστημα της ομάδας του, ενώ σήμερα έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε εμάς».

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πέρασε μία περίοδο ντεφορμαρίσματος μέσα στον Απρίλη, στην διάρκεια του οποίου ταλαιπωρήθηκε αρκετά και από ίωση, η οποία τον ταλαιπώρησε πολύ και τον κράτησε εκτός προπονήσεων αλλά και από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Με την χθεσινή του εμφάνιση έδειξε πως είναι και πάλι εδώ, νιώθει καλά, απολαμβάνει το παιχνίδι και είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα στα τρία τελευταία παιχνίδια που απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα

Παρά τη συμπεριφορά του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι κλήσεις σε απολογία για την 8η αγωνιστική έγιναν γνωστές και το όνομα του Ματίας Αλμέιδα, του αρνητικού πρωταγωνιστή του σκηνικού που εκτυλίχθηκε μετά το τέλος του αγώνα, έμεινε εκτός κλήσεων από την Super League. Το περιστατικό, με τον Αλμέιδα να πιάνει από το λαιμό αξιωματούχο της ΔΕΑΒ δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα από τον Γερμανό διαιτητή. Η μόνη περίπτωση να υπάρξουν επιπτώσεις στον Αλμέιδα είναι να κληθεί από τον αθλητικό εισαγγελέα βάσει του οτπικοακουστικού υλικού. Αναλυτικά οι κλήσεις:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία, τη Μ. Τετάρτη, 1-5-2024 και ώρα 10:30, τις παρακάτω ομάδες:

1/ ΠΑΕ Παναιτωλικός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 27/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 27/4/2024 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα» στον αγώνα ΠΑΕ Παναιτωλικός-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. γ’, του Π.Κ. της ΕΠΟ.

2/ ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 28/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 28/4/2024 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα» στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Άρης.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, γ’, 15 παρ. 1 περ. γ’, 3 περ. Ι α’, ε’, του Π.Κ. της ΕΠΟ

3/ ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 28/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 28/4/2024 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα» στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΑΕΚ.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. β’, γ’, 3 περ. Ι α’, ε’, του Π.Κ. της ΕΠΟ.

4/ ΠΑΣ Γιάννινα Κ15, Γ. Ιωάννου (Γεν. Δ/ντής): «Βάσει των αναφερομένων στο από 27/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.)» στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα Κ15-Πανσερραϊκός Κ15.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2 περ. ε, 3 παρ. 4 περ. γ’, 5 επ., 10 παρ. 1 περ. δ’ Ι, 11 παρ. 1, 2, 4, 6, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α’ του Π.Κ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ