ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Ανακοίνωσε Μπακασέτα ο Παναθηναϊκός!
Και επίσημα στα “πράσινα” ο 31χρονος επιθετικός!
Στην Αθήνα βρίσκεται ο Τάσος Μπακασέτας, με τον 31χρονο επιθετικό να τονίζει μεταξύ άλλων πως δεν ήταν στις προθέσεις του να επιστρέψει στην Ελλάδα πριν προκύψει η πρόταση του Παναθηναϊκού και να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί την Κυριακή στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ!
Πριν από λίγο, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της:
“Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα με μετεγγραφή από την Τραμπζονσπόρ! Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών. Ο 30χρονος άσος αποτελεί ενίσχυση κορυφαίου επιπέδου για το Τριφύλλι. Με την απόκτησή του δίνεται ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο ελληνικό στοιχείο της ομάδας.
Ο Τάσος Μπακασέτας γεννήθηκε στο Πετρί Κορινθίας στις 28 Ιουνίου 1993. Από πολύ μικρός κυνήγησε το όνειρό του και βρέθηκε στις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης. Το ταλέντο του έλαμψε από νωρίς και προτού καν συμπληρώσει τα 17 του χρόνια πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την αρκαδική ομάδα στη Super League σε ένα ματς με αντίπαλο την ΑΕΚ στις 18 Απριλίου 2010.
Τον Ιανουάριο του 2011 παραχωρήθηκε με δανεισμό στον Θρασύβουλο, ενώ έξι μήνες αργότερα επέστρεψε στον Αστέρα με τον οποίο αγωνίστηκε για δυόμισι σεζόν σκοράροντας και τα πρώτα του γκολ στη Super League. Ακολούθησε ένας νέος δανεισμός στον Άρη στα μισά της περιόδου 2013-14 και το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψε στον Αστέρα με τον οποίο πέτυχε και το παρθενικό του γκολ στα Κύπελλα Ευρώπης απέναντι στη Ροβανιέμι.
Τον Ιανουάριο του 2015 πήρε μεταγραφή για τον Πανιώνιο και την επόμενη σεζόν άφησε το αποτύπωμά του στο ελληνικό πρωτάθλημα σκοράροντας 11 γκολ με τους Κυανέρυθρους. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου κι εν τέλει αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2016. Με την Ένωση αγωνίστηκε για τρεις σεζόν παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2017-18 με έξι γκολ και έξι ασίστ.
Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η τουρκική Αλάνιασπορ με την οποία έλαμψε από το καλοκαίρι του 2019 και για ενάμιση χρόνο σκοράροντας 21 γκολ και μοιράζοντας 12 ασίστ. Η εντυπωσιακή παρουσία του στην τουρκική Super League ώθησε την Τραμπζονσπόρ να δαπανήσει περί τα τρία εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της τον Ιανουάριο του 2021.
Όπως αποδείχθηκε, χτύπησε φλέβα χρυσού καθώς η έλευση του Έλληνα χαφ άλλαξε τον ρου της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας από την Τραπεζούντα. Τη σεζόν 2021-22 με ηγέτη και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπακασέτα, ο οποίος πέτυχε οκτώ γκολ και μοίρασε τέσσερις ασίστ, η Τραμπζονσπόρ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Τουρκίας μετά από 38 χρόνια, ενώ κατέκτησε και το Σούπερ Καπ Τουρκίας το 2022.
Την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Μπακασέτας ήταν και πάλι εξαιρετικός με οκτώ γκολ και πέντε ασίστ, γεγονός που του χάρισε μια θέση στην κορυφαία ενδεκάδα του τουρκικού πρωταθλήματος. Έκλεισε τον επιτυχημένο κύκλο του στην Τραμπζονσπόρ -έπειτα από τρεισήμισι χρόνια- με 33 γκολ και 24 ασίστ σε 122 παρουσίες.
Ασφαλώς ο Τάσος είναι αρχηγός και ακρογωνιαίος λίθος της Εθνικής Ελλάδας. Έχει φορέσει 63 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, μετρώντας 13 γκολ και 9 ασίστ. Υπήρξε διεθνής απ’ τις μικρές εθνικές ομάδες όντας, μεταξύ άλλων, βασικό στέλεχος στην πορεία της Εθνικής Νέων μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2012.
Συνολικά στην καριέρα του έχει σκοράρει 109 γκολ σε 484 συμμετοχές σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων.
Καλωσορίζουμε τον Τάσο στην οικογένεια του Παναθηναϊκού”.
Το θέμα του Γιάννη Μιχαηλίδη βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα.
Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τους επιτελείς του "Δικεφάλου" είναι τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που ολοκληρώνονται και το θέμα του Έλληνα στόπερ βρίσκεται στην ατζέντα.
Αυτό που ισχύει για τον Μιχαηλίδη, είναι πως είχε ανανεώσει το 2024 και υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2027 και το σημαντικό στη δική του περίπτωση είναι πως οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει ότι ο ΠΑΟΚ έχει οψιόν για να το πάει μέχρι το 2028.
Στον ΠΑΟΚ, τώρα δείχνουν ότι δε θέλουν να τον κρατήσουν με τις ίδιες αποδοχές και κάπως έτσι, ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για νέα ανανέωση, που συνεχίζονται με την αισιοδοξία ότι θα τελειώσουν σύντομα και με θετικό αποτέλεσμα.
Σε κάθε περίπτωση, το συμβόλαιο του παίκτη αν ο ΠΑΟΚ το θελήσει δεν τελειώνει το επόμενο καλοκαίρι, αλλά το 2028, όπως αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ στην εκπομπή "Debaters" στο κανάλι της Foxbet.
Έτσι, ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά όπως στην περίπτωση του Τσιφτσή, έτσι και σε αυτήν του Μιχαηλίδη, διαπραγματεύεται την ανανέωση ενός συμβολαίου που λήγει το 2028.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
«Ο ΠΑΟΚ θα… αναγκαστεί να αγοράσει τον Εντιαγέ»
Οι ατάκες του προέδρου της Σαμσουνσπόρ στην Τουρκία
Ο Σερίφ Εντιαγέ έχει σκοράρει τρεις φορές σε εννιά παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και στο ξεκίνημα της παρουσίας του στην Θεσσαλονίκη, έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις.
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός ήρθε από τη Σαμσουνσπόρ με τη μορφή δανεισμού, με την οψιόν αγορά του από τον ΠΑΟΚ το επόμενο καλοκαίρι, να είναι στα 3.000.000 ευρώ.
Ο πρόεδρος του τουρκικού συλλόγου, Γιουκσέλ Γιλντιρίμ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, εξέφρασε τη σιγουριά του, ότι ο ΠΑΟΚ θα αναγκαστεί να πληρώσει το ποσό αυτό για να κάνει δικό του τον Εντιαγέ, όταν αισιόδοξος για τη συνέχεια της καλής απόδοσης του Εντιαγέ.
«Ως σύλλογος της Ανατολίας, είμαι περήφανος που λέω ότι ίσως καταρρίψαμε ένα ρεκόρ στο τουρκικό πρωτάθλημα. Αυτή τη σεζόν, δώσαμε από έναν παίκτη στις τρεις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες: τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, και τα λεφτά που πήραμε είναι όλα πολύ καλά. Αν αυτή η απόδοση του Εντιαγέ συνεχιστεί, θα αναγκαστούν να τον αγοράσουν» δήλωσε.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Προβάρει τα «ασπρόμαυρα» ο «D-Mo»!
Εξετάσεις και… υπογραφές στο πρόγραμμα του Λιθουανού σέντερ!
Ημέρα Ντονάτας Μοτεγιούνας η σημερινή για τον ΠΑΟΚ, με τον 36χρονο Λιθουανό σέντερ να βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη και σήμερα να υποβάλλεται σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για λογαριασμό του "δικεφάλου".
Με την ολοκλήρωση τους, ο "D-Mo" όπως είναι το παρατσούκλι του πρώην NBAer, το οποίο του "κόλλησε" ο τότε προπονητής του στους Χιούστον Ρόκετς, Κέβιν ΜακΧέιλ, λόγω της... δυσκολίας που είχε να προφέρει το επίθετό του, θα υπογράψει το συμβόλαιο που θα τον "δέσει" με τον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, με συνολικές απολαβές που θα αγγίζουν σύμφωνα με πληροφορίες τις 500 χιλιάδες ευρώ.




