Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Καμπανάκι» από Μπαλτάκο για κίνδυνο αποβολής της ΕΠΟ

«Η FIFA θα τιμωρήσει την Ομοσπονδία, θα την αποβάλει, όπως έκανε πρόσφατα με την Ινδία».

PAOK24

«Καμπανάκι» από Μπαλτάκο για κίνδυνο αποβολής της ΕΠΟ

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Μπαλτάκος, κατά την ομιλία του στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της “οπαδικής βίας” διαφώνησε κυρίως στις διατάξεις του νομοσχέδιου που αφορούν την επιβολή ποινών στις ΠΑΕ και για στις διατάξεις για τους συνδέσμους φιλάθλων.

Μεταξύ άλλων είπε ότι « ο νομοθέτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι οι σύνδεσμοι εξαρτημένοι από τις ΠΑΕ, αλλά οι ΠΑΕ εξαρτημένες από τους συνδέσμους και όσο πιο πολύ τιμωρούνται οι ΠΑΕ με αντικειμενική ευθύνη για πράξεις των συνδέσμων τόσο περισσότερο οι σύνδεσμοι ενισχύονται», ότι «δεν υπάρχει η δυνατότητα να περιοριστεί η οπαδική βία ή η συνδεσμιακή βία, μέσω τιμωρίας των Π.Α.Ε. και μάλιστα, με αντικειμενική ευθύνη».

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο κ. Μπλατάκος αμφισβήτησε την δυνατότητα κατά πόσον μπορεί με το νομοσχέδιο αυτό να περιοριστούν ή να κλείσουν σύνδεσμοι φιλάθλων ή να υπάρχει μία λέσχη για κάθε ΠΑΕ λέγοντας ότι οι σύνδεσμοι είναι σωματεία και από το Σύνταγμα ένα σωματείο δεν μπορεί να καταργηθεί προστατεύονται από το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι και προέβλεψε ότι η διάταξη αυτή και να θεσπιστεί θα εκπέσει στα διοικητικά εφετεία.

Ο κ. Βρούτσης του αντέτεινε ότι «κάνετε λάθος. Εμείς αναγνωρίζουμε μία λέσχη μόνο που θα συνδεθεί με την ΠΑΕ. Είναι τελείως διαφορετικό αυτό που λέτε με αυτό που θα συμβεί. Από εδώ και πέρα θα ξέρουμε ότι κάθε ΠΑΕ θα συνδέεται μόνο με μία λέσχη.

Σχετικά με την επιβολή ποινών από την ΔΕΑΒ, σε ομάδες για επεισόδια στα γήπεδα ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε: «Υπάρχει το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ. Πρωτοβαθμίως ο αθλητικός δικαστής της Super League 1 και δευτεροβαθμίως από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA οι μόνες ποινές που αναγνωρίζει για ομάδες είναι οι ποινές που επιβάλλονται από την Εθνική Ομοσπονδία κάθε χώρας. Αν επιβληθεί ποινή σε ομάδα, δηλαδή, κεκλεισμένων των θυρών ή κάτι άλλο από φορέα που δεν ανήκει στην Ομοσπονδία, ακόμα και αν η Ομοσπονδία συμφωνήσει, η FIFA θα τιμωρήσει την Ομοσπονδία, θα την αποβάλει, όπως έκανε πρόσφατα με την Ινδία».

Τέλος σε ερώτηση για την διαλεύκανση των εκθέσεων που έρχονται από την Sportradar και αφορούν στοιχηματικά ύποπτους αγώνες αλλά και την μείωση των ποινών από την ΕΠΟ σε περίπτωση χειραγώγησης αγώνα ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε ότι πρέπει να υπάρξουν στοιχεία από τις εισαγγελικές αρχές που είναι δύσκολο να υπάρξουν και ότι η μείωση των ποινών έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της UEFA. “Δεν είμαστε στον Μεσαίωνα για να υπάρχει μόνο μία ποινή για όλες τις περιπτώσεις χειραγώγησης, ακόμη και για μια κίτρινη κάρτα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να καθορίσει την υπόθεση "τίτλος".

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απάντησε ο Πινέδα για το 1-1 (vid)

Με ατομική ενέργεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Γρήγορη απάντηση της ΑΕΚ στο προβάδισμα του ΠΑΟΚ με τον Κωνσταντέλια.

Ο Πινέδα με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή των «ασπρόμαυρων» που δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν.

Με σουτ που έκανε κέρδισε τον Κοτάρσκι με τη μπάλα πρώτα να πηγαίνει στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 1-1 στο 9ο λεπτό.

Δείτε και τα δύο γκολ που έχουν μπει έως τώρα στην Τούμπα...

[video width="960" height="540" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/paok1.mp4"][/video]

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκρυψε τη μπάλα ο ΠΑΟΚ και 1-0! (vid)

Τους «κάρφωσε» ο Κωνσταντέλιας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ιδανικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό.

Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

https://twitter.com/ClaroSports/status/1784625321536520556

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ