Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι!

Φούστες in the air, ρατσιστικές επιθέσεις on camera, αθωώσεις και «εκπτώσεις» ολούθε! Γράφει ο Στέργιος Αναστασιάδης…

Στέργιος Αναστασιάδης

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι!

Με έχει κουράσει αφάνταστα η ανομία στον ελληνικό αθλητισμό, όταν πρόκειται για συγκεκριμένα κέντρα και κύκλους, συγκεκριμένες ομάδες και συγκεκριμένα πρόσωπα. Τα ίδια, τα ίδια και ξανά μανά τα ίδια, σε μία ατέλειωτη λούπα, μία ατέρμονη κατάσταση χωρίς αρχή, τέλος και κυρίως, χωρίς δικαιοσύνη, ούτε καν για τα προσχήματα!

Περιληπτικά, γιατί δεν έχει και νόημα, τρία πρόσφατα περιστατικά.

Τον Μάρτιο του 2023 πέταξε ο Κώστας Καραπαπάς τη φούστα στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΠΟ, τον Φεβρουάριο του… 2024 έδειξε… μεταμέλεια, ισχυριζόμενος πως δεν είχε σκοπό να την πετάξει στον Τάκη Μπαλτάκο, αλλά την είχε μαζί του γιατί την είχε πάρει δώρο στη φίλη του! Μάλλον δεν έχει αυτοκίνητο ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού να την αφήσει σε αυτό πριν πάει στα γραφεία της ΕΠΟ, τυχαία φυσικά και κάποιος… εκκολαπτόμενος Ταραντίνο, σήκωσε το κινητό για να αποθανατίσει το περιστατικό!

Πάμε παρακάτω, επίσης χωρίς πολλά – πολλά! «Ρε μόνος του έπεσε, μόνος του έπεσε η μαϊμού» είπε on camera o αγαπητός πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Βόλος όσο και Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κατά του Έλληνα ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς, Ανδρέα Τετέι! Δεν φταίει όμως ο Δήμαρχος, προς Θεού, φταίει το χρώμα του δέρματος του Τετέι, για να τα λέμε όλα και η ένταση που υπάρχει σε όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες!

Άλλωστε, «η αλήθεια είναι ότι πράγματι από τον πάγκο της ομάδας μας άνθρωπος της αποστολής απευθύνθηκε στον διαιτητή και διαμαρτυρόμενος του φώναξε “Τι μαϊμού φάουλ έδωσες”. Καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς, το δηλώνουμε κατηγορηματικά” ανέφερε ο ΝΠΣ Βόλος σε ανακοίνωσή του.

Πάμε σε ένα διαφημιστικό διάλλειμα, να πάρουμε μία ανάσα και σε 27 δευτερόλεπτα είμαστε και πάλι μαζί!

Στα άλλα θέματα της σημερινής ημέρας, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ουσιαστικά αθώωσε σχεδόν πανηγυρικά τον Αλέξη Κούγια, μέσω της έφεσής του για την ποινή απαγόρευσης εισόδου σε οποιοδήποτε γήπεδο της χώρας για 3,5 μήνες αλλά και έναν μήνα απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικό χώρο και αποδυτήρια για υποθέσεις της ομάδας του ΠΑΣ Κόρινθος, της οποίας είναι ιδιοκτήτης.

Σιγά, τι έκανε ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού;  Επειδή πήγε να κατεβάσει το σορτσάκι ενός επόπτη και πάνω στα νεύρα του τον έβρισε και τον απείλησε σύμφωνα με το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης και τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα; Ή μήπως επειδή έβρισε και απείλησε τον Παναγιώτη Διακοφώτη, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ; Στο γήπεδο βρισκόμαστε παιδιά, όχι  σε… εκκλησία! Μπράβο λοιπόν στην Εφέσεων της ΕΠΟ που μείωσε την ποινή σε απαγόρευση εισόδου για 57 ημέρες σε αγωνιστικούς χώρους και αποδυτήρια! Στα γήπεδα κανονικά, εννοείται, τι ντέρμπι θα ήταν το κυριακάτικο μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην Τούμπα, χωρίς Αλέξη Κούγια, είστε σοβαροί;

Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, το μόνο που ακούς είναι μεγαλοστομίες από τον υφυπουργό Αθλητισμού για πάταξη της βίας στα γήπεδα. Για την πάταξη της βίας στους δρόμους, ούτε λόγος!  Αλήθεια, με τον υποκινητή του 18χρονου στου Ρέντη τι γίνεται; Όλα καλά; Εντάξει, μην ζητάτε τώρα να μάθετε και για τον υποκινητή του υποκινητή. Κάπου έλεος δηλαδή.

Φάτε λοιπόν κάμερες υψηλής ευκρίνειας που αυτή τη φορά θα δουλεύουν σε όλα τα γήπεδα, είμαστε σίγουροι, φάτε ταυτοπροσωπείες, wallet, gov.gr, ψηφιακά εισιτήρια και αφήστε τα χαζά. «Τέλος το ξέφραγο αμπέλι» τόνισε ο υφυπουργός και μπράβο του! Έξω από τα γήπεδα όσοι δεν έχουν smartphone, έξω και τα παιδιά. Και στο επόμενο θύμα στους δρόμους; Θα… ανοιγοκλείσουμε και πάλι τους Συνδέσμους και θα κλείσουμε τις κερκίδες κανά δίμηνο ακόμα, λύσεις υπάρχουν!

Και η ζωή στην Κολομβία των Βαλκανίων ή αν προτιμάτε στην Τεχεράνη της Ευρώπης, συνεχίζεται. Είπαμε όμως, φταίνε μόνοι οι κακοί οπαδοί. Οι παράγοντες, πρότυπα για τη νεολαία, η δικαιοσύνη τυφλή και αδέκαστη, η Πολιτεία δίκαιη και αποφασισμένη να το πάει… μέχρι τέλους!

Για φινάλε, μία από τις επτά καταγγελίες του Ιησού, με αποδέκτες τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους:

«Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι αποδεκατίζετε το ηδύοσμον, και το άνηθον, και το κύμινον, και αφήκατε τα βαρύτερα του νόμου, την κρίσιν και τον έλεον και την πίστιν, ταύτα έπρεπε να πράττητε, και εκείνα να μη αφίνητε. Οδηγοί τυφλοί, οίτινες διϋλίζετε τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνετε».

Για όσους δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα, υπάρχει και σε τραγούδι των OΠΑ…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επτά χρόνια χωρίς τον Νάσο Κωνσταντίνου…

“Μαύρη” μέρα για την οικογένεια του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η 27η Απριλίου, είναι μία από τις πιο άσχημες ημερομηνίες για την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Στις 27 Απριλίου του 2017, πριν από επτά χρόνια, μετά τη νίκη με 4-0 επί του Παναθηναϊκού άνανδροι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Νάσο Κωνσταντίνου και στον φίλο του, στο ύψος της οδοντιατρικής σχολής του ΑΠΘ επί της οδού Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα ο Νάσος να διασχίσει κάθετα τον δρόμο στην προσπάθειά του να ξεφύγει.

Διερχόμενο όχημα τον χτύπησε και του προκάλεσε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου και τις επόμενες ημέρες να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τελικά, στις 4 Μαΐου 2017 και μόλις στα 24 του, ο Νάσος έχασε την άνιση μάχη και κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, που φυσικά δεν τον έχει ξεχάσει…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελευταία προπόνηση και αποστολή για ΑΕΚ!

Απογευματινό ραντεβού για τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία μέρα πριν τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του για το επικείμενο ντέρμπι.

Το χθεσινό πρόγραμμα (26.04) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής και στο υπόλοιπο μέρος του προγράμματος έγινε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα. Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

!!Σήμερα (27.04) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 17:30 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ