Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Βαρύ σκορ, αγωνιστική κρίση και εκπληκτική αντίδραση

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Ένα πολύ-πολύ βαρύ σκορ! Μια πολύ-πολύ δύσκολη βραδιά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό! Έπαιζε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός το ματς έληξε 1-4 κι όμως ο κόσμος στην Τούμπα όχι μόνο κράτησε αξιοπρεπέστατη στάση, αλλά προσπάθησε και να τονώσει τους παίκτες με το Δικέφαλο στο στήθος!

Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις; Επιλέγω να ξεκινήσω από όλη τη συμπεριφορά, την υποστήριξη των 27 χιλιάδων παρόντων και το ενθαρρυντικό μήνυμα για τη συνέχεια ως κάτι που πραγματικά έκανε τεράστια εντύπωση. Πιο πολύ και από το 1-4 το οποίο ήρθε με πολύ σκληρό τρόπο για την ομάδα του Λουτσέσκου. Κι επειδή… ΠΑΟΚ είσαι, όλοι ξέρουν ότι έπεται η αντίδραση. Αυτός ο αγώνας του κυπέλλου στο timing που έρχεται, είναι -πλέον- κάτι πολύ περισσότερο από μία πρόκριση στον τελικό…

Ο Ολυμπιακός έβγαλε καλύτερη οργάνωση και ποιότητα στο πρώτο διάστημα του αγώνα. Με τα τρία χαφ του και τη δεξιά πλευρά με Ροντινέι-Φορτούνη είχε την αυτοπεποίθηση και την ποιότητα να κρατήσει και να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα. Πολλές φάσες δεν έγιναν στο ξεκίνημα, αλλά η εικόνα τους ήταν καλύτερη, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που κόντρα στους μεγάλους ΦΟΒΑΤΑΙ τη σωστή ανάπτυξη. (Το… “καλός ο ΠΑΟΚ αλλά να τον δούμε και στα ντέρμπι” το έκαναν ανέκδοτο οι ΠΑΟΚτσήδες, αλλά φυσικά είχε απόλυτη ουσία. Και η έπαρση ΠΟΤΕ δεν έκανε καλό).

Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ απέναντι στο πρέσινγκ των αντιπάλων και πολύ εύκολα αρχίζει να σηκώνει την μπάλα. Όταν ειδικά σήμερα ο Μεϊτέ είναι παρών-απών και βρίσκει πιο εύκολα τους ερυθρόλευκους παρά τους ασπρόμαυρους, ενώ παίκτες όπως ο Οζντόεφ, ο Σάστρε, ο Μουργκ, ο Κωνσταντέλιας και φυσικά ο Σαμάτα, δεν φωνάζουν παρών στα δύσκολα, τότε και ο αντίπαλος το πιστεύει περισσότερο.

Κάποια στιγμή θα είχαμε και φάσεις βέβαια… Ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολ εκτελώντας φάουλ από μακριά απέναντι σε κοιμισμένους παίκτες που… παρακολουθούσαν παθητικά. Στο πρώτο φεύγουν τρεις εναντίον δύο ή κανενός και στο δεύτερο δύο με έναν και ο Ποντένσε να εκτελεί καταπληκτικά, εντελώς μόνος! Απέναντι σε αυτά τα κόλπα και την ποιότητα των αντιπάλων, ο ΠΑΟΚ έβγαλε καθαρές φάσεις, ο Ντεσπόντονφ όμως ένα έβαλε και δύο έχασε, πέρα από τις άλλες στιγμές με Μουργκ-Οζντόεφ κτλ. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός στις μεταβάσεις του (με τον ΠΑΟΚ μπροστά στο 1-2) είχε φορ και ο ΠΑΟΚ που έτσι και αλλιώς δεν ξέρει τι θα πει… «παίρνω πράγματα στα δύσκολα από τον φορ» χαλούσε τις δικές του μεταβάσεις μια και δεν ήταν εκεί ο Τάισον που ξέρει να τις ελέγχει με καταπληκτικό τρόπο.

Το 1-4 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα αλλά ήρθε και διαμορφώνει μία αγωνιστική κρίση για τον ΠΑΟΚ που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αν δεν παίξει και ο Τάισον την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία, κάτι που γενικώς επιβάλλεται στα ντέρμπι όπου οι άλλοι (και λόγο φορ) είναι πιο αποτελεσματικοί.

Επιβάλλεται ο ΠΑΟΚ να περιορίσει το ρίσκο και τα πολλά ανεβάσματα. Με τον Τάισον και για πολλούς λόγους (συνεργασίες με Μπάμπα, ορθολογική ανάπτυξη, καλές τελικές επιλογές, εξαιρετικές μεταβάσεις) ο ΠΑΟΚ μπορεί να πιστεύει στη λογική… «θα βάλω ένα παραπάνω». Χωρίς τον Βραζιλιάνο πρέπει επιτέλους να μείνει πίσω και με το μηδέν παθητικό, περιορίζοντας τα μέτρα που ανεβαίνουν όλοι οι παίκτες.

Και επειδή τώρα είναι τα δύσκολα και η ομάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο, τώρα χρειάζονται περισσότερο και οι προσωπικότητες.

Η χρονιά συνεχίζεται, η κρίση μετά τα ντέρμπι (τέσσερα μαζί σε 10 μέρες δύσκολα θα τουέφερναν θετικό πρόσημο) είναι εδώ, ο υγιής κόσμος  που κατά βάση βρίσκεται στην Τούμπα στηρίζει και πιστεύει και για να δούμε τι έχει να απαντήσει μέσα στο γήπεδο ο προπονητής και οι παίκτες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βρούτσης: «Πρώτη φορά αντιμετωπίζεται η βία…» (vid)

Οι τηλεοπτικές τοποθετήσεις του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, φιλοξενήθηκε στο «ERT News» με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τις δεκάδες συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται σοβαρά η αθλητική βία…

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

To πλάνο Αλμέιδα ενόψει Τούμπας

Ποιες αναμένεται να είναι οι επιλογές της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με κάποιες αλλαγές σε σχέση με τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αναμένεται να παραταχθεί η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ (19:30, Νovasports Prime).

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ της Ένωσης, ο Αθανασιάδης αναμένεται να παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, όπως και οι Βίντα, Κάλενς στα στόπερ, ο Ρότα δεξιά και ο Χατζισαφί αριστερά στην άμυνα.

Στον κέντρο, θεωρείται σίγουρη η παρουσία του Πινέδα, είτε μαζί με τους Σιμάνσκι, Γιόνσον (και τον Μεξικανό στα αριστερά), είτε με έναν εκ των δύο και τον Γκατσίνοβιτς στα αριστερά.

Ελίασον ή Άμραμπατ θα ξεκινήσει στα δεξιά, ο Τσούμπερ όλα δείχνουν ότι θα πάρει τη θέση του Αραούχο, ενώ ένας εκ των Πόνσε, Γκαρσία, θα είναι στην κορυφή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζίβκοβιτς: «Ο ΠΑΟΚ δεν τα παρατάει ποτέ»

Οι δηλώσεις του Σέρβου μεσοεπιθετικού ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς κλήθηκε να σχολιάσει το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, σε δηλώσεις του στην κάμερα της Nova, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να υπόσχεται στους φιλάθλους της ομάδας ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν πρόκειται να τα παρατήσουν. Παράλληλα, τοποθετήθηκε και για το τελευταίο κακό διάστημα του Δικεφάλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ: 

«Είναι δύσκολη περίοδος για εμάς αλλά είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και νομίζω πως θα πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει εντοπίσει το πρόβλημα του:

«Έχουμε βρει τι φταίει, τα αναλύσαμε αρκετά, μιλήσαμε μεταξύ μας πάρα πολύ, εντοπίσαμε τα προβλήματα και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να τα λύσουμε εντός αγωνιστικού χώρου».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι στην ίδια κατάσταση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα:

«Έχουμε πιθανότητες για το πρωτάθλημα, τίποτα δεν έχει τελειώσει, βλέπουμε μόνο μπροστά και όχι τι έγινε στο παρελθόν και θα δώσουμε απάντηση, παλεύοντας για τον τίτλο μέχρι τέλους» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Σέρβος μεσοεπιθετικός προσθέτοντας:

Για το τι παιχνίδι περιμένει:

«Περιμένω ένα καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες αλλά από τη δική μας πλευρά θα μπούμε αποφασισμένοι, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να δείξουμε τι ομάδα είμαστε, πως έχουμε μία καλή ομάδα και ίσως χρειαστούμε και μία δόση τύχης που δεν είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια και θέλουμε μία νίκη».

Για τον κόσμο:

«Ας το κάνουμε όλοι μαζί. Εμείς ως παίκτες του ΠΑΟΚ δεν θα τα παρατήσουμε και θα το αποδείξουμε αύριο στο γήπεδο οπότε καλώ τους φίλους της ομάδας να έρθουν να μας δουν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ